fbpx

Italija: Salvini poziva na prijevremene izbore i razbija vladajuću koaliciju

Matteo Salvini iznenađen

Vladajuća koalicija koju su formirali Pokret 5 zvjezdica i Sjeverna liga visi o niti. Matteo Salvini pozvao je na prijevremene izbore nakon neslaganja vlade oko željezničke pruge Lyon-Torino.

Matteo Salvini, predstavnik talijanske vlade i čelnik Lige, pozvao je 8. kolovoza na prijevremene izbore što je brže moguće, tražeći raspad vladajuće koalicije.

“Idemo ravno u Parlament da dokažemo da nema više većine […] i brzo damo riječ biračima”, zahtijevao je u izjavi objavljenoj nakon niza sastanaka između političkih vođa.

“Beskorisno je nastaviti sa stalnim “ne” i sporovima. Talijanima je potrebna sigurnost i vlada koja djeluje”, dodao je. Tijekom cijelog dana su se odvijale konzultacije između šefa vlade Giuseppea Contea i predsjednika Sergija Mattarelle, kao i između Giuseppea Contea i Mattea Salvinija. Potpredsjednik talijanskog Vijeća ministara izrazio je transparentnu aluziju na svoje saveznike Pokreta 5 zvjezdica (M5S), a njegov ministar za infrastrukturu Danilo Toninelli žestoko se protivio projektu TGV Lyon-Torino.

Kriza u koaliciji potaknuta je posljednjim glasanjem sjednice parlamenta o ovoj željezničkoj vezi. M5S je glasala protiv ove brze francusko-talijanske željezničke linije, dok je Liga podržala dva prijedloga oporbe u korist projekta. Matteo Salvini je u svojoj izjavi demantirao “ponavljane uvrede meni i Ligi od takozvanih saveznika”, što je Danilo Toninelli nedavno opisao kao “patuljak koji sjedi na ramenima divova”.

Izgleda da novac odradi ono što nije odrađeno na izborima. Empirijski provjerenom metodom, puca koalicija u Italiji, kao što pucaju i druge koalicije kada krene realizacija skupih projekata.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
3 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
TauCeti_Mk
Gost
TauCeti_Mk
1 godina prije

FORZA ITALIA

P.S. Nevezano za stranke 🙂

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Ma, polako. Piano.
Radi se o velikom projektu…malo galame.
A i zna se tko raspisuje izbore u Italiji.

Max
Member
Max
1 godina prije

Tipično Talijanske vlade traju manje nego svježi jogurt.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik