Ivica Todorić: ” Plenković i njegovi ortaci…pokreću svoju mašineriju manipulacija i laži…protiv Živog zida”

Ivica Todorić s magarcima
103 komentara

Unutarnja politika nije predmet našeg interesiranja, osim ako se ne radi o nacionalnom interesu ili o prilici da naši čitatelji nešto nauče. Naši političari ne odlučuju o ničemu, osim o momentu kada će implementirati ono što od njih traži Europska unija i drugi “zapadni partneri”. Zbog toga rijetko analiziramo aktualna događanja, a nikada tko je što rekao i kome su našli vruće fotografije u telefonu. Ovaj put nas je zainteresirala jedna interesantna pojava.

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić je stigao u Hrvatsku i čeka presudu. Uz jamčevinu je pušten da se brani sa slobode. S javnošću komunicira preko svoje internet strance, tako što redovno objavljuje svoja pisma koja su za sada jedini izvor informacija koje o sebi nudi Ivica Todorić.

Mediji su do sada svako obraćanje Ivice Todorića prenosili bez izuzetka. Međutim, sve ima svoj početak i svoj kraj. Ivica Todorić je zadnjim obraćanjem to i potvrdio. Zadnje obraćanje Ivice Todorića nitko nije želio objaviti, što nam je dalo signal da se pitamo zašto, te da pišemo o čemu nitko ne želi pisati?

Zadnje obraćanje Ivice Todorića (izvorni oblik)


Poštovani čitatelji,

nakon što su u javnost procurile pojedinosti o načinu poslovanja, a onda i činjenice da su članovi “grupe BORG” uzimali u svoj džep velike količine novaca iz Agrokora, Izvanredni povjerenik Ante Ramljak zbog pritiska javnosti morao je dati neopozivu ostavku. Međutim, BORG grupa, pa tako i ekipa oko Ramljaka, samo su besramno nastavili otimati novac iz Agrokora.

Plenković, da bi pokušao ublažiti i razvodniti ovaj kriminal (kako bi to sve postalo “passe”), pazite sada, ljudima s kojima upravlja, s kojima provodi otimanje Agrokora (tobože) javno poručuje:

NEKA VRATE NOVAC!! Da, to je rekao, javno. Svi smo bili šokirani ali čovjek je stvarno izrekao te riječi, i to na međunarodnoj konferenciji, u kameru.

Pogledajmo dalje činjenicu. Ne da njih petorica koji su uzeli desetke milijuna KN nisu vratili novac, nego su nakon ove Plenkovićeve izjave nedavno dobili i nagradu, dodatnih 30 MILIJUNA KN!

Dakle, kako bi obmanuo javnost, Plenković plasira FAKE NEWS i javno poručuje: vratite novac!

Dok u isto to vrijeme, tajno, iza kulisa svojim ortacima poručuje: slobodno uzmite još više! Imate zaštitu moje politike. Prvoklasni licemjer! No, mi to razumijemo, jer, kako da svojim ortacima koji su otimali Agrokor u njegovoj režiji – ne isplati novac?

S druge strane usporedimo ovo.

Ne želim braniti nikoga ali je jasno da Plenković i njegovi ortaci, vidjevši da mladoj stranci Živi Zid jača popularnost, pokreću svoju mašineriju manipulacija i laži, te počinju teško napadati članove spomenute stranke. Vade im neke tobožnje financijske malverzacije i nepravilnosti od oko 150 tis. eura, dok su oni s druge strane samo kroz savjetničke naknade pokrali preko milijardu i pol kuna! Bilo kakva nepravilost mora biti sankcionirana, ali, ne budimo smiješni.

Sve se to radi iz razloga:

  • kako bi se skrenula pažnja građana RH ali i međunarodne zajednice s mnogih nepremostivih AFERA Vlade A. Plenkovića.
  • kako bi nanijeli štetu Živom zidu KOJEM OZBILJNO RASTE POPULARNOST

Spomenutu stranku se napada zbog nekih malih, ako i jesu, nepravilnosti, a pogledajmo i usporedimo Plenkovićeve ortake i A. Ramljaka sa početka ove priče.

Prvo; Plenkovićev povjerenik Ante Ramljak do prije dvije godine nije imao za platiti niti leasing svog vlastitog auta. Sada hoda po Zagrebačkoj špici i Splitskoj rivi, nabio naočale i pijucka kavicu s punim džepovima para. S ortacima uz to danas radi na za njega nezamislivo velikim projektima. Odakle mu novac?. Odakle novac BORG ekipi i od kuda astronomski rast prihoda njihovim privatnim kompanijama od preko tisuću posto? To se ne smije niti pitati jer ipaku su oni ortaci i “jako puno znaju”, oni su “eksperti”.

Drugo: Pogledajmo Plenkovićevu ekipu od najvećeg povjerenja iz državnih institucija, koji plaše ljude, najviše kroz medije (upravo ti isti koji ŽIVOM ZIDU pakiraju u medijima) dolaze na TV obučeni od zatamnjenih naočala do cipela u vrijednosti od preko 10 tisuća Eura, odakle im taj novac??

Nasuprot tome, kakvi su uvjeti službenicima u USKOK-u u usporedbi s Plenkovićevim ortacima? To najbolje vidimo iz javne peticije samih zaposlenika USKOK-a. Znamo mi – nitko ne smije previše pitati za ortake, jer očito puno previše znaju. No, doći će vrijeme kada će morati pjevati po sili zakona.


Interesantno. Ivica Todorić je upotrijebio metode Ivana Pernara kako bi raskrinkao političko i medijsko licemjerstvo, a vjerojatno je želio pokazati spregu istih. Ne, Ivici Todoriću Živi zid nije blizak niti će ikada biti, ali uspjeh Živog zida vješto koristi za borbu protiv svojih protivnika.

Radi se o klasičnim primjeru kako kreativnost može nadvladati snagu jačeg protivnika koji u svojim rukama drži gotovo sve konce – političke i informativne. Slično je na svim razinama. Ivica Todorić svoje objave vjerojatno piše uz pomoć svojih savjetnika i stručnjaka za javnu komunikaciju, što ne treba podcijeniti, nego iz toga učiti. Svijetom danas vladaju mudri, “tihi” i perfidni, a ne hrabri, iskreni i direktni, a to ne treba nikada zaboraviti.

Pretplatiti se
Obavijesti o
103 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čoban Đuro
5 godine prije

Hrabri ,neće ni vladati,oni se suprotstavljaju svakoj vlasti koja nije kako treba.Politika ne smije uništiti nego stvoriti,naša svojim ponašanjem uništi sve čega se dohvati,to vidimo mi mali ,šta vide oni sami to ne vidimo mi.Kada se usporedi ,tada to gubi svaku vrijednost pošto su svi podaci frizirani i mi čitamo ono što nam napišu kao priču.

Bracki Kamen
5 godine prije

Nikada.. Ali nikada promjene na zalost nisu krenule iz Naroda… Vec na nasu zalost.,kad bi se Elite potukle oko udjela u plijenu.. Kad bi Mladi val Elita ojačao i poceo tražiti vise.. Od starih.. Koji su cinili sve da zadrze stare pozicije i kontrolu.. Taj sukob je kroz povijest bio uvijek prikazan kao borba za malog covjeka.. Za njegovu dobrobit.. Na zalost mali Covjek bi uvijek progutao tu pricu.. I zakotrljo bi se novi ciklus.. Samo bi se promijenili igraci… Ne volim Todorica.. On prestavlja sustinu politike 90tih.. On prestavlja Vrh i Sustinu najvece pljačke hrvatskog naroda.. I njegovog kolektivnog i individualnog bogatstva.. Koliko su stvari u ovom Društvu otisle u 3PM.. Pokazuje upravo ovo njegovo pismo.. Pazite on brani Pernara i Ekipu.. Pa taj Zivi Zid.. Se barem Idejno bori protiv svega sto upravo Ivica Todoric predstavlja.. Za ostale vidove borbe ionako nemaju resursa.. Mislim na potporu elita.. I… Čitaj više »

Agresor
5 godine prije

Činjenica je da su Orešković i Plenković obični veleizdajnici koji iskljucivo rade za interese zapadnih kompanija, nemaju ni trunke patrotizma,vec iskljucivo proviziju i lobiranje za druge. Takva je stvar i kod srba i kod bosanaca . Kaos s agrokorom krenuo je kad je oreskovic trazio za svog kolegu 10’000ha zemlje u komadu, kaos s imunološkim isto . Sad uvozimo cjepivo iz kanade kojoj je on suvlasnik.
Ugl. Stvar je u tome da drzava nema.vise ni jednu stratesku firmu na prostoru hrvatske radinerije, imunoloski zavodi, petrokemija, …osakatili smo sami sebe postali ovisni o hirovima drugih, nedaj boze kakvu kataklizmu potrese ili trgovinske ratove pa drugi nam sve diktiraju ,80posto hrane uvozimo. Ugl drugi nas drze u saci

Pero Uhljeb
5 godine prije

Jao onima koje Todorić hvali.

Son of Alerik
5 godine prije

Iako je Ivica Todorić najavio svoj ulazak u politiku (valjda konačno shvativši da tamo leži veća moć, nego li i u kakvom biznisu), ovaj njegov napis o Živom Zidu ne proizlazi iz želje za sutrašnjim oslanjanjem u političkom hodu na Živi Zid, već kao empatija zbog prepoznavanja supatnika. Istu stvar je proživio na svojoj koži. Krenulo je s malim, sitnim lažaim s dijelovima istine. Nastavilo se sugeriranjem stranim financijerima da nešto s Agrokorom ne valja i na kraju je to dovelo do otimačine Agrokora i njegovog izbacivanja na ulicu, potom i u zatvor. Još na početku svog mandata je Plenković u Saboru rekao kako će njegova glavna politička zadaća biti borba protiv Živog Zida. Ok, na to ima pravo, pogotovu ako svojom politikom pokaže koliko su on i njegova stranka bolji. Međutim, sama politika i pozicija šefa Vlade mu nije dovoljna, treba mu pomoć poslušnih medija u ‘razotkrivanju’ prljavog rublja… Čitaj više »

Sparkling
5 godine prije

Kako se usuđuje jedan od največih licemjera i lopina pričati o Živom zidu, iako je možda u pravu. Ali to mu ne daje za pravo da se pravda za sve ono što je učinio malim proizvođačima u HR. Pitajte stotine njih koji su uništeni Todoričevim ucjenjivanjem. Umjesto sto navodno štitiš Živi zid, digni spomenik onom lopinama zajedno s tobom koji su ti pomogli pokrasti uz pomoč politike miljarde kuna od običnih ljudi.
Sve ti treba oduzeti i strpati te u bajbokanu do kraja života. Ti si kriminalac.
LP

Zen
5 godine prije

Osim HDZ i ove političke elite Živi zid ima još dva velika neprijatelja. Prvi je hrvatski narod koji vjeruje samo što mediji kažu i to je to. Najbolji primjer mi je bio kada je Sinčić kupio kuću na kredit i onda su se svi digli jer je on protiv kredita a kupuje kuću na kredit. Danas mnogi taj primjer koriste kao validan kada ih idu kao išprdat. Sinčić nikada nije rekao da su oni protiv kredite nego da su protiv nepovoljnih kredita i kamata. I ukazuju na taj problem konstantno. Hrvatski narod je glup narod koji živi u svom dupetu i fura se na neki Zapad. Uzimam za pravo to reći jel živim tu i vidim svaki dan šta se dešava. Ljudi su toliko isprani da uvijek nađu neko opravdanje za HDZ. O mlađim generacijama da ne pričam. Ti vjeruju samo što piše Index, Jutarnji i 24 sata. Drugi problem… Čitaj više »

Alanis
5 godine prije

Ne podnosim političare, ali Todoriću nisu smetale njihove malverzacije za masu kojih je, sigurna sam, znao dok su njega kreditirali.

Pikač
5 godine prije

“Svijetom danas vladaju mudri, “tihi” i perfidni, a ne hrabri, iskreni i direktni, a to ne treba nikada zaboraviti.”

Uvijek je tako bilo. Baš ste otkrili Ameriku

Emiliano Zapata
5 godine prije

Ma ZZ je kriv za sve iako nisu bil ni dana na Vlasti!

Todorić
5 godine prije

Hocete da vam ja napisem istinu o Todoricu kako je sve to funkcioniralo,tko sotji iza Todorica a ne cula -kazala..Puno je tu stvair o kojima mnogi pojma nemaju.

Ivo
5 godine prije

Sve je vrlo jednostavno. Kriminalac Todorić je nanjušio da bi Živi Zid mogao igrati značajnu ulogu u hrvatskoj politici, te im se krenuo unaprijed dodvoravati, ne bi li sutra bio u milosti kod njih i izvukao se robije.

Normalno, taj šljam od ‘gazde’ je toliko proziran u tome da ne može nikoga zavarati (o. k, kolerik na stranu). Živi Zid zna kakvo smeće je u pitanju oni ga sigurno neće pomilovati. Todorića i ostale treba zatvoriti na minimalnih 20 godina, prethodno im oduzeti sve do zadnje lipe, kako god da su to sakrili i kome sve prepisali.

Laki Topalović
5 godine prije

Ovi je za ŽZ kontrapropaganda, kao da te u Vijeću sigurnosti hvale Bolton i Netanyahu. Bunjac , koji ima brži mozak od drugih, odmah bi se trebao ograditi od ovoga. A Pernara trba zaključat u podrum, barem tjedan dana, napravio i m je toliko štete da su se jedva izvukli s ovim. Milijun kuna za nekakve anonimuse, plus ostatak. To je samo na temelju Pernarovog ulaska u ovaj saziv. Reći da nije znao je glupo, jer je trošeno s tog računa oko 100 000, a i sam je rekao “Pa zakon je takav!”. Dakle, , umjesto ukazati na lopovski zakon, koristiš ga dok se može, kad se ispostavi da je to apsurd, onda kažeš “Uzmite si svoj novac”. Ne treba poistovietiti Pernara sa ŽZ, a vidim da su Sinčić i Bunjac bili prilično ljuti zbog toga, jer njima u reviziji troškova nisu našli nijednu mrlju.Todorić ne zaslužuje pozornost, već suđenje… Čitaj više »

Zagor
5 godine prije

Svatko krade koliko može.
HDZ milijarde.
Živi Zid milijune.

Slavonac
5 godine prije

Mi dobro znamo gdje su sjedili ocevi veliki tajkuna.Doneli zakon nema porjekla imovine.I danas placaju medije i politicare da sute.Ne postivaju RVE koja govori o komunizmu ,totalitarnom rezimu.Kod mladi pametni ,recenica bez lustracije nema komunikacije bi trebala biti zakon.

Ive iz Pecalbe
5 godine prije

Smirite se, Don Anemicus ne laze dok ne otvori usta.

Pietro
5 godine prije

Todoric je poput Sanadera. Kada se pokusao oteti onima koji su ga stvorili, tj stvarnim vladarima Hrvatske, tada je i unisten.

prepri43
5 godine prije

Niti jedno mišljenje koje se vama ne sviđa ne propuštate.A drugima to zamijerate!

Majk Majers
5 godine prije

Jednostavno ne mogu i ne želin virovat nekome ko živi u dvorcu, ima helihopter ka da je golf 3. Takvi žive u svojem svijetu, mjehuru u pomaknutoj stvarnosti. Ako su takvi nekoć i bili “raja”, to su odavno zaboravili.
Fala al nebi, fala

Savchenko For President !
5 godine prije

i isus je vozio tovara !

Ivan
5 godine prije

Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.