Iznenadna posjeta Marine Le Pen uzrujala medijskog favorita Macrona

Le Pen iznenadila Macrona
20 komentara

U Amiensu, rodnom gradu Emmanuela Macrona na sjeveru Francuske, predsjednička kandidatkinja Marine Le Pen svojom je iznenadnom posjetom osvojila srca radnika uspješne tvrtke Whirlpool. Tvornici kojoj upravo prijeti zatvaranje i delokalizacija na tržište jeftinije radne snage.


16h28 – Posjeta završena

Posjeta Emmanuela Macrona je završila. Neslavno, što nije slučaj s posjetom Marine Le Pen, koja je dočekana vrlo srdačno. Mainstream mediji sada odrađuju svoj prljav posao i pokušavaju iz svega izvući nešto pozitivno. Tvrde da su Macronove ideje sofisticirane i nerazumljive običnom narodu.


16h14 – Jacques Attali o radnicima Whirlpool:

“Radnici Whirlpoola su anegdota.”

Jacques Attali - Radnici Whirlpoola su anegdota
Jacques Attali – Radnici Whirlpoola su anegdota

16h00 – Mediji

Mediji naklonjeni Macronu pokušavaju filtrirati sliku i ton. Scene na kojima dolazi do napada radnika na Macrona, brzo se uklanjanju ili prekidaju.


15h58 – Macron pokušava opravdati otkaze

U polemici s radnicima koji sve više i više negoduju, Macron odgovara na pitanje kako je moguće raditi s cijenom rada u Poljskoj koja je višestruko niža nego u Francuskoj: “Mislite li da će radnici u Poljskoj to dugo trpiti“. 🙂


15h52 – Macron ne uspijeva smiriti radnike

Iako je odvojio ograničenu grupu radnika kojoj se obraća, ipak ne uspijeva kontrolirati situaciju.


15h40 – Macron se obraća ali bez prisustva medija

Macron polemizira s radnicima. Govori neodređeno, a ne o konkretnim problemima. Osobni čuvari mole medije da se sklone i da ne snimaju što se dešava. Ušao je u zatvoreno dvorište gdje mediji više nemaju pristupa.


15h33 – Macron pokušava obratiti se radnicima

Radnici mu dobacuju. Macron pokušava obratiti se radnicima koji će izgubiti svoja radna mjesta jer im se tvornica prebacuje u Poljsku.

Macron uzima riječ
Macron uzima riječ

15h33

Radnici uzvikuju “Marine predsjednica”.


15h32

Radnici ga nazivaju pogrdnim riječima i samo traže da im objasni je li za globalizaciju ili ne.


15h26

Macron došao među radnike, ali ga dočekali zvižduci i pište. Osiguranje mu predlaže da ne ide dalje, zbog osobne sigurnosti.


Tvornica Whirlpool je jedan od brojih primjera gdje vlasnici, i pored pozitivnog poslovanja tvornice, cjelokupnu proizvodnju prebacuju u zemlje jeftinije radne snage, ostavljajući svoje radnike bez posla i u agoniji.

Dok je predsjednički kandidat, medijski favorit, Emmanuel Macron održavao sastanak iza “zatvorenih vrata” s predstavnicima radnika tvornice Whirlpool, Marine Le Pen se na iznenađenje svih, a ponajviše štaba Macron, pojavila na parkingu tvornice gdje se nalaze zabrinuti radnici. Bez najave i bez priprema, Marine Le Pen je s oduševljenjem dočekana od zabrinutih radnika, koji su pljeskanjem i fotografiranjem s Marine Le Pen jasno rekli što misle o Macronu i njegovom izbjegavanju susreta s njima. Cijela scena de dogodila u krugu par kilometara.

Odmah nakon što je saznao o srdačnom dočeku Marine Le Pen od strane radnika, Emmanuel Macron je iznenada promijenio mišljenje i ipak se odlučio obratiti osobno radnicima, a ne samo njihovim sindikalnim predstavnicima u zatvorenoj dvorani Gospodarske komore.

“Marine Le Pen je ovim pokazala svoju političku zrelost. Ona polako ali sigurno preokreće situaciju u svoju korist”, tvrde francuski mediji, nerijetko vrlo skloni neoliberalnom kandidatu Macronu.

Whirlpool
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
THCpositive
6 godine prije

Žena zmaj, sigurno pobjeđuje

Ana
6 godine prije

Maleni ce sigurno pobjeci mamici ili tatici po utjehu.

Josip
6 godine prije

Da su mediji nepristrani Marine Le Pen bi čistila pod s ovim neoliberalnim manipulatorom.

Baba Vanga
6 godine prije

Imamo vec izvjestaje da je lik Marcon gej zena mu pedofil takodje jer je starija skoro 25 god. I znamo vec sve ciji je igrac kad je radio za Rotsild banku e da jos to znaju Francuzi i da njihovi mediji to objave bilo bi napeto ali ovako opet smo nagrbusili☺

Andrej
6 godine prije

Možda su zabrinuti radnici zaista dočekali Le Pen bez prethodne najave i priprema ali pomisliti da se Le Pen uputila među radnike u jeku predsjednicke kampanje također bez pripreme je isto kao da povjerujete službenoj izjavi komunalne službe za čiščenje snijega da ih je iznenadio snijeg u januaru.
Le Pen igra na sve ili ništa i ovaj potez je majstorski odigrala.
No, da ne bude zabune, malo cu parafrazirati Putina i utvrditi da bez obzira tko pobijedio u predsjedničkoj utrci, radnici ce svakako biti hebani.
Dragi Vi, nitko ne vadi svoj penis iz radnika, već se natjeću tko će pred kamerama radnicima brisati suze. Život ima svoj čar, zar ne?

davor
6 godine prije

Čovjek je klasa Rothschild normalno da ga je uzrujalo. Osobno navijam za reformiranu EU i raspuštanje NATO-a. Brexit vidim kao novu priliku da se ostatak EU konsolidira i prestane slušati ucjene iz osovine London-Washington. Ali ako se i raspadne ovakav EU neću biti tužan. Ionako nemogu utjecati pa mi je drago da neke države kao Francuska žele misliti svojom glavom a ne kao nojevi kao i ostalih pola Europe. A za ratovanje će uvijek biti budala to se nikad nije promijenilo otkad je Europe, takvima povoda ne fali ni u manastiru a kamoli u kasarni.

karantanac
6 godine prije

Francuska je kolijevka revolucije. U njoj je sve počelo i nadam se da će nastaviti tamo gde je stala Pariska Komuna. Indikativno je da su u Francuskoj retke one jalove mirne demonstracije, zato se evropski estabilišment posebno plaši gneva francuskog naroda. Ova le pen može da inicira nešto poput nove buržoaske revolucije, a kada se grudva zakotrlja lavinu je teško kontrolisati…

Majkl Đordan
6 godine prije

Mislim da je za ovo kriv Putin i da treba pojačati sankcije Rusiji, a može usput i Siriji.

jale
6 godine prije

Pobjedom Le Pen ili njenim porazom nama neće biti ništa bolje ni gore jer mi smo svi skupa ovde odavno zaogrnuti plaštom neljudske globalizacije, ali će početi razmontiranje ove korporativne diktature i EU. EU se neće odmah raspasti, predviđam još nekoliko decenija odumiranja u nekom obliku “krnje” Unije. Gdje će Njemačka, sada bez Britanije i Francuske, biti neprikosnoveni Bog i batina. A onda će pući film Španjolcima, pa Talijanima, Poljacima već lagano puca, Grcima je odavno puko i tako redom, dok ćemo mi ovde ponovo da ostanemo na vjetrometini između istorijskih zabluda o plemenskoj samostalnosti i sluganskog mentaliteta.

MIrko S.Zlikovski
6 godine prije

Premda nisam desničar, hoću red i mir u Europi, a to mogu postići samo ovakve snažne osobnosti. Zato Le Pen, čak i neki moji frendovi iz Francuske, koji su lijevog svjetonazora će glasati za nju samo radi jedne stvari – mir i reda, kojeg nema sada u Francuskoj. Nadam se da će Le Pen pobijediti, jer moramo se vratiti suverenističkoj politici svake europske zemlje, a onda možda jednog dana se ponovo povezati na nekim drugim osnovama a ne na globalizaciji i izrabljivanju. LE PEN!!!

Issa
6 godine prije

Ne bojim se ja za Francusku,oni imaju narod
koji misli i voli svoju zemlju.Kako spasiti Ljepu našu sa plaćenicima koji obožavaju Njemačku,Ameriku i ostale zapadne kolonizatore,dok je narod zadnja rupa svirali?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.