fbpx

Izrael “ispravlja povijesnu nepravdu” – Od arapskih zemalja i Irana traži 250 mlrd dolara odštete

Morate platiti

Nakon što su u samo nekoliko desetljeća, uz blagoslov britanske krune i pozivajući se na “povijesno pravo iz svetih knjiga”, okupirali i etnički očistili preko 20 000 kvadratnih kilometara i proglasili državu, Židovi Izraela su sada došli na novu ideju.

Izrael poziva arapske zemlje i Iran da isplate 250 milijardi dolara za imovinu Židova koju su u tim zemljama ostavili kada su otišli.

Novac dobiven od osam zemalja neće biti dodijeljen pojedinim obiteljima, navodi se u izvješću, već će ga država distribuirati putem posebnog fonda. Ministrica Gamliel koordinira proces, zajedno s Vijećem za nacionalnu sigurnost Izraela, koje radi iz ureda premijera.

Izrael je 2014. donio zakon kojim se svakog 30. studenog obilježava odlazak i deportacija Židova iz arapskih zemalja i Irana, a cilj je povećanje svijesti međunarodne zajednice o pitanju židovskih izbjeglica iz arapskih zemalja i Irana i njihovog prava na naknadu.

“Vrijeme je da se ispravi povijesna nepravda pogroma u sedam arapskih zemalja i Iranu, uz naknadu za stotine tisuća Židova koji su izgubili svoju imovinu, koja je pravno bila njihova”, rekla je Gila Gamliel, izraelska ministrica za socijalna jednakost, zadužena za imovinu Židova koji su napustili te zemlje kada su emigrirali na teritorije koje je okupirao Izrael.

Prema izvješću koje je objavio Times of Israel, režim u Tel Avivu namjerava od Tunisa zatražiti 35 milijardi dolara, od Libije 15 milijardi, a ostatak iznosa koji će biti nadoknađen bit će podijeljen između Maroka, Iraka, Sirije, Egipta, Jemena i Irana.

Izraelski režim, kako bi promijenio demografsku sliku okupiranih palestinskih teritorija u svoju korist, povremeno organizira poziv Židovima u svijetu i kako bi ih privolio da emigriraju na okupirana područja.

Izraelski mediji ističu da je ovaj zahtjev izraelskog režima strategija kojom se vrši pritisak na te zemlje da prihvate takozvani “posao stoljeća”, proizraelski plan kojeg je predstavio američki predsjednik Donald Trump s ciljem rješavanja izraelsko-palestinskog sukoba u korist cionističkog entiteta.

Trump je podržao plan za rješenje sukoba uzimajući u obzir izraelski zakon iz 2010. koji predviđa da svaki mirovni sporazum mora osigurati naknadu za imovinu židovskih zajednica i pojedinih Židova koji su bili prisiljeni napustiti arapske zemlje i Iran.

“Ne može se govoriti o Bliskom istoku bez uzimanja u obzir prava Židova koji su zbog nasilja bili prisiljeni napustiti svoje uspješne zajednice. Svi zločini koji su izvedeni protiv tih židovskih zajednica moraju biti priznati”, rekla je ministrica Gila Gamliel, članica stranke Likud premijera Benjamina Netanyahua.

Meir Kahlon, predsjednik Središnje organizacije za Židove iz arapskih zemalja i Irana, navodi kako je riječ o “gotovo 800 000 ljudi koji su u Izrael došli nakon 1948. godine, te njih još 56 000 koji su otišli u Sjedinjene Države, Francusku, Italiju i drugdje”.

Palestina je prije deset godina zatražila 100 milijardi dolara od Izraela

Palestinska vlada je također tražila odštetu od 100 milijardi dolara od izraelskog režima, budući da je nakon njegove 1948. godine kaznenim djelima uzrokovao bijeg milijunima Palestinaca iz njihovih domova.

U travnju 2018. godine je Konferencija Ujedinjenih naroda za trgovinu i razvoj (UNCTAD) istaknula da je režim Tel Aviva zakonski obvezan nadoknaditi Palestincima ekonomske štete uzrokovane desetljećima okupacije, kao i štetu zbog blokade gospodarskih aktivnosti okupiranih područja.

Izrael se oglušio na ovu i sve druge obvezujuće i neobvezujuće rezolucije Ujedinjenih naroda i tijela ove organizacije. Kao što napominje Times of Israel, prvi zahtjevi za isplatu naknada će biti upućeni Tunisu i Libiji, od kojih bi režim u Tel Avivu vrlo lako mogao dobiti željene iznose, posebice od Libije, čiji se suvereni fondovi nalaze u europskim bankama. Aktualna marionetska vlada Tunisa bi također mogla pristati na isplatu 35 milijarde dolara, ali vjerojatno s nagodbom, obzirom da je zemlja u teškoj ekonomskoj i financijskoj situaciji. Odgovor Maroka, Iraka, Sirije, Egipta, Jemena i Irana još nije stigao, iako nije teško pretpostaviti kakav će on biti.

Times of Israel / UNCTAD

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
56 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Acrobat
Gost
Acrobat
1 godina prije

Znamo koliko su puta derali Švabe, za jevrejske žrtve, jevrejsku imovinu, jevrejsko zlato…pa onda Švicarce. Ovima je očigledno malo neprijatelja u svijetu. Izgleda da će sve to jednog dana naplatiti i to s kamatama!

Šok
Gost
Šok
1 godina prije
Reply to  Acrobat

za židove kažu da su gospodari novca (rothschild je financirao osnivanje i naseljavanje izraela, plaćao brodske kate i izgradnju kuća, naoružavanje vojske) a sada im nedostaje 250 miljardi uz svu usa pomoć. izgleda da izrael neće uništiti druga vojna sila nego nedostatak novca, kad bude standard u izraelu opadao početi će se iseljavati.

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe
1 godina prije

Mnogo bolje i efektnije poslati im samo 2500 prostitutki zarazenih HIV ili SIDOM

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Jbt ovi se manijaci ponašaju kao da Arapi seru pare!!!!

Ive Oldtimer
Gost
Ive Oldtimer
1 godina prije
Reply to  Siniša

Nakon ovoga dobio sam zelju da odem u Jerusalem i da im se poserem nasred Kneseta, ima li jos sa takvom zeljm pa da to odradimo kolektivno.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije
Reply to  Ive Oldtimer

Mozemo se tako i na SR posrat koja je stvorena na genocidu.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Dosadan si.

Borac2
Gost
Borac2
1 godina prije

Sauditi ce sigurno platiti, ionako placaju ispod stola jos od 1948 kad su prodali palestinu

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

E tako to oni rade ,to su te provokacije..Ovakvim nastupima nastoje isprovocirati pa kasnije upirati prstom kako ih arapski svijet ne podnosi.. To je sve u cilju nihovog konacnog cilja , potpune dominacije bliskim istokom ..

jezevakucica
Gost
jezevakucica
1 godina prije

Hoćeš li reketarenje ili raketiranje ? Biraj !

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Evo jos nekoliko cionistickih “mudrosti” ili provokacija ..Cionisti nisu jevreji ,oni se skrivaju iza jevreja..

• “Kada smo se naselili na arapsku zemlju, svi Arapi su mogli samo da se komešaju kao nadrogirani žohari u bočici.” (Raphael Eitan, načelnik štaba izraelskih snaga odbrane, New York Times, 14. april, 1983).

• “Da sam arapski lider, nikada ne bih potpisao sporazum s Izraelom: to je normalno, mi smo uzeli njihovu zemlju; to je istina – Bog nam je to obećao, ali kako bi ih to moglo zanimati? Naš Bog nije njihov, zašto bi to prihvatili? ”(Nahum Goldman u Jevrejskom Paradoksu, str. 121).

• “Svaki put kad nešto uradimo, kažete mi da će Amerika to uraditi, Amerika će to učiniti. Želim da vam kažem nešto vrlo jasno: ne brinite zbog američkog pritiska na Izrael. Mi, jevrejski narod, kontrolišemo Ameriku i Amerikanci to znaju ”(izraelski premijer Ariel Šaron, 3. oktobar 2001., govoreći Shimonu Peresu, kako je objavljeno na Izraelskom radiju).

• “Jevrejska sela su izgrađena na mjestu arapskih sela; ne znamo čak ni imena ovih arapskih sela. Ne krivim vas jer knjige o geografiji više ne postoje.” (Moshe Dayan, u obraćanju Technionu, Haifa, objavljeno u Haarecu, 4. april 1969).

• Rabinov opis osvajanja Lidde (al-Ludd) nakon završetka plana Dalit: “Mi ćemo smanjiti broj arapskih stanovnika na drvosječe i konobare” (Yuri Lubrani, savjetnik premijera Bena Guriona za arapske poslove 1960. godine).

• “Dužnost izraelskih vođa je da jasno i hrabro objasne javnom mnjenju određeni broj činjenica koje se s vremenom zaboravljaju: prva od njih je da ne postoji cionizam, kolonizacija ili jevrejska država bez iseljenja Arapa i oduzimanja njihovih zemljišta.”(Yoram ben Porat u Yedi’ot Ahranot, 14. juli 1972).

• “Jedan milion Arapa ne vrijedi koliko jedan jevrejski nokat.” (rabin Yaacov Parin, 27. februar 1994; citiran u New York Timesu od 28. februara 1994, str. 1).

• “Mi Jevreji smo razarači i ostat ćemo razarači. Ne možete ništa učiniti da zadovoljite naše zahtjeve i potrebe. Zauvijek ćemo vas uništavati jer želimo svijet za sebe.” (Morris Samuel, Vi neznabošci, str. 155).

• “Imat ćemo svjetsku vladu, svidjelo vam se to ili ne. Pitanje je samo da li će se ta vlada postići osvajanjem ili pristankom.” (jevrejski bankar Paul Walburg, 17. februar 1950. godine, kako je svjedočio pred američkim senatom).

• “Naša rasa je nad-rasa; mi smo božanske mesije na ovoj planeti. Mi smo različiti od inferiornih rasa kao što su one različite od insekata. U stvari, u poređenju sa našom rasom, druge rase su zvijeri i životinje – u najboljem slučaju stoka. Druge rase se smatraju ljudskim izmetom. Naša sudbina je da vladamo nižim rasama. Našim zemaljskim kraljevstvom će vladati naš vođa gvozdenom šakom. Mase će nam lizati noge i služiti kao naši robovi.” (izraelski premijer Menachem Begin u govoru u Knessetu citiran od strane Amnona Kapelyuka, 25. juna 1982.).

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije
Reply to  Alen

Furaju se na Amere, a mozda i uspiju nesto zgrabiti. Milijarde od Libije stoje po Evropskim bankama, milijarde od Irana stoje blokirane vec 40 godina u US, mozda se rastale sa Amerima sa tim lovom, SA ce dati, naucili su placati reket . I tako SA ovisi o Amerima, ista ce trajati dok to Ameri budu htjeli. Koliko znam u Iranu postoji relativno velika zajednica Jevreja, deseci sinagoga i Teheranu i nitko ih nedira. Mislim da je tako i u Siriji. Iran razlikuje prave Jevreje od Askenaza i cionista. U sjevernoj Africi jesu stradali, oduzeta im je imovina, mnogi pobijeni, ostali uglavnom protjerani, kao reakcija tih zemalja na stradanja Palestinaca i ratova( poraza) Arapa sa Izraelom. Iz zaljevskih zemalja su organizirano iselili( Jemen, u jednom danu svi), na poticaj Izraela jer mu je trebalo Jevrejsko stanovnistvo, bolji standard u Izraelu, a ne toliko zbog progona u tim zemljama.

Weteran
Gost
Weteran
1 godina prije
Reply to  Alen

Nije lako Arapima, nije lako Jevrejima. Prost čovek svuda muku ima?
Stvar je kompleksna?!
I teško nama je ući u srž tamo njihovih bratskih odnosa?
Imaš u Gazi prodavnicu “Hitler 2” !?
Nije ništa crno-belo?
Postoje boje koje naše oči ne vide?!

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Weteran

Ista stvar koja je nama uradila sta je uradila , uradila je i njima… Braca cionisti i vehabije pijuckaju čaj.. Braca mrze i jevreje i muslimane.. I jedni i drugi su tu nikli dozvolom “njenog velicanstva” sa otoka.. Imaju isto “porijeklo” i zajednicki cilj..
Zanimljiv je to familijarni skup , reklo bi se da su i braća i njihova im kraljica i kolonija jedna velika sretna familija..

Weteran
Gost
Weteran
1 godina prije
Reply to  Alen

Jeste.

Fatih
Gost
Fatih
1 godina prije
Reply to  Weteran

TI OD SUME NE VIDIS STABLO!

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije
Reply to  Alen

“Cionisti nisu jevreji ,oni se skrivaju iza jevreja..”…. Ovo je prvo napisano, slijepče.

Arcibald Rajs
Gost
Arcibald Rajs
1 godina prije
Reply to  Alen

Prva i osnovna greska je pretpostavka da postoji “Jevrejska nacija”! To ne postoji, kao sto ne postoji ni Hriscanska nacija ni Islamska nacija! To je laz koju uporno ponavljaju da bi postala istina. Jevreji su verska grupa kao hriscani i muslimani i sastavljeni su od raznih nacija i nacionalnosti, sefardski, hazarski, semitski, etiopski jevreji (crnci) itd…Malo ljudi zna da je Izrael definisan namerno kao drzava jevrejskog naroda (verska iliti klerikalna drzava) i da je samim jevrejima na popisu zabranjeno da se izjasnjavaju kao Izraelci, pripadnici Izraelskog naroda, ta opcija nije ponudjena. Sami stanovnici Izraela koji se osecaju kao Izraelci se bezuspesno godinama bore za pravo da se na popisu izjasnjavaju kao Izraelci. Po tom pitanju najslicniji su Islamskoj drzavi, mozete onda naslutiti ko ju je i po kom modelu stvarao…

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Arcibald Rajs

Kod jevreja ,kao i kod muslimana vjerska drzava je sasvim normalan nacin organiziranja , dakle drzava u kojoj vladaju Bozji zakoni..Od ekonomije,prava do svega ostalog ..
To nije nikakav problem niti opasnost za bilo koga..Ono sto je problem su tzv “osnivaci” tih drzava za koje kazu da su vjerske ali one ni najmanje to nisu.. Dakle skriveni iza vjere i molitve oni su u stvari napravili drzavu koja niti najmanje nije po Bozjim zakonima… S time su napravili ogromne probleme i jevrejima i muslimanima ,dosta njih zaveli ,prevarili..
To namjerno uspostavljanje laznih vjerskih drzava je jedan jako veliki plan s odredjenom namjerom…
Nadam se da raumijes prevaru koja je podvaljena…

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Alen

Tako je Alen.
Pitanje Izraela i Jevrejstva je prilično komplikovano i da bi se razumelo mora se uzeti u obzir vekovni život u neprijateljskom okruženju kao i eksploatisanje tog pritiska, straha i istorije od strane njihovog sveštenstva. To je baza odakle je nastala ideja vladanja svetom i metoda za njegovo postizanje.
Nama to izgleda bolesno ali to je rezultat uslova pod kojima su odrastali. Čitajući navedene izjave moglo bi se pomisliti da su samo politički marketing što na Zapadu uglavnom jesu ali ja mislim da veliki deo Jevreja (možda čak i iznad polovine) smatra te ciljeve normalnim, opravdanim pa čak i zasluženim. Ali u svemu tome krivice ima i u međunarodnoj zajednici: dok je radikalni nacionalizam u celom svetu bespoštedno suzbijan, najradikalniji je negovan kao nežna biljčica. Ubeđen sam da ni to nije slučajno ali ne iz razloga o kojima razmišljaju Jevreji. Ako su Moćnici proistekli iz Vatikana, britanskog dvora i starih evropskih plemićkih porodica treba imati na umu dve stvari:
1. ako ima nešto što ne podnose onda su to Jevreji
2. njih niko nije “učio” političkoj korektnosti

davor
Gost
davor
1 godina prije

Ako nekog zanima na koje je načine Izrael “dovodio” židove u Izrael neka prouči malo što je izraelska vlada radila prošlog stoljeća u Etiopiji i kako su se etiopski židovi “prilagođavali” u telavivskim kvartovima. Brojni židovi preziru Izrael i ono na kakav glas ih dovodi svaka konotacija sa pripadnošču Izraelu. Sefardski arapski židovi nisu toliko naivni kao oni europski, pa i nisu mogli tako olako prihvatiti demografsku katastrofu koju je izazvalo osnivanje Izraela, dok su se oni europski polakomili za novim svijetom da bi kad su tamo došli shvatili da su pozvani da budu topovsko meso Irgunista i kasnije IDF-ovaca.

Mate
Gost
Mate
1 godina prije

Koji lažljivci. Židovi u Iranu imaju sva vjerska prava. Njihova djeca u Iranu ne idu subotom u školu, imaju svoje klaonice i mesnice itd.
Pa kako ih nije sram ?

benty20
Gost
benty20
1 godina prije
Reply to  Mate

Sram??? Zar ta riječ posoji u “Talmudu”? Pronađi na internetu citate iz te njihove svete knjige pa ćeš shvatit da smo svi mi njima samo najobičnije roblje! Doduše dosta Židova se opire ovim preuzvišenim “božjim” sinovima, ali dok se nešto bitno ne dogodi milijarde će stradati šta od ratove, kamata, cjepiva…

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Platit će to u mjesecu trpnju.

Mate
Gost
Mate
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Platit će 18. vodopada!

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
1 godina prije

Kourosh se okrece u Pasargadu.

Njonjobobo
Gost
Njonjobobo
1 godina prije

Ako netko ima ideju kako bez muke zaradit 2x 50 kn
Hvala puno.
A da imamo love ne bi pisali komentare I zivjeli u iluzijama?.

Histrion
Gost
Histrion
1 godina prije

joooj, Premudra, sad zbog svoga neznanja, ali i radoznalosti, moram se
survati po bespućima inferneta da bih shvatio tvoje zagonetke ! Bestraga !

Histrion
Gost
Histrion
1 godina prije
Reply to  Histrion

ali evo, malo truda…stvarno je ponekad moćna ta vikipederija…dakle
Kourosh je ustvari perzijski vladar Kir Veliki, koji je stolovao u tadašnjem
glavnom gradu Pasargadu i pokopan u lijepoj grobnici…najbolje mi je ipak njegovo ime iz Kur’ana: ” Dhul Qarnayn “

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
1 godina prije
Reply to  Histrion

@Histrion

“joooj, Premudra, sad zbog svoga neznanja, ali i radoznalosti, moram se
survati po bespućima inferneta da bih shvatio tvoje zagonetke ! Bestraga !”

Bas simpaticno 🙂

“ali evo, malo truda…stvarno je ponekad moćna ta vikipederija…dakle
Kourosh je ustvari perzijski vladar Kir Veliki, koji je stolovao u tadašnjem
glavnom gradu Pasargadu i pokopan u lijepoj grobnici…najbolje mi je ipak njegovo ime iz Kur’ana: ” Dhul Qarnayn “

Fakat zgodna ta Wiki.
Pa kad smo vec u posjeti doticnoj, dopustimo joj da navede i slijedece:

“Kir Veliki je oslobodio Židove iz babilonskog ropstva, vratio ih u Palestinu i sagradio im Drugi hram u Jeruzalemu, čime je osigurao počasno mjesto u judaizmu.”

Etogac, precicom do odgonetke jerbo da se zbilja negdje ne survas po bespucima infern(et)a i skoncas kod Wiki…
Zapravo, kad malo bolje razmislim, isto to o Šāhanšāhu Kūrušu veli jos jedan (vjerodostojni – sic!) izvor…

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
1 godina prije
Reply to  Histrion

@Histrion

Odgonetka je zapela u bespucima interneta (citaj: kod admina).
Zbog Wiki.
Garant.

Histrion
Gost
Histrion
1 godina prije

Ahaaa…Noćna ptico…da mi je profesorica povijesti bila tako
inspirativna kao ti, znao bih bolje tu istoriju…

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Histrion

Zul Karnejn ili dva roga ili dva vremena je bio dobri, plemeniti vladar s kojim je Uzvišeni Allah bio zadovoljan, kojeg je pohvalio u Svojoj Knjizi i pružio mu Svoju pomoć . On je izgradio branu ili zid od gog-magog ili jedzudz-medzudz naroda..
Ima raznih misljenja ko je bio Zul Karnejn ,neki smatraju da je to Iskender Rumi (Aleksandar Makedonski ) , a u stvari se nezna sa 100% sigurnoscu ko je bio vladar koji je opisan u Kuran-u kao Zuil Karnejn.. Dakle sva povezivanja su puka nagadjanja…

o Zul Karnejnu se govori u suri Kehf (pećina ) za koju ima misljenja da govori ,pored cudesa opisanih u njoj i o vremenima ,jednom koje je ,sada za nas ,proslo i vremenu koje ce doći…

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Poslednja ratna odsteta koja je placena, platila je Nemacka nakon drugog sv rata.
Ovo su prazne price…

Mario
Gost
Mario
1 godina prije

Jedini narod koji je kroz povijest bio toliko mucen i proganjan, a to se desava i danas. Zive u okruzenju ciste mrznje, a jedini su na citavom Bliskom istoku pa i svijetu koji su svijetu dali najvece znanstvenike, umjetnike a ponajvise kulturu koja je u temelju sve tri najvece vjere. Kazes “… imovinu koju su ostavili kada su otisli…” Da, trebali bi vjerovati da su ostavili svoju imovinu i svoj dom tek tako, a sada to traze nazad samo da bi zadirkivali Arape. Tragedija je da vecina citalaca to i vjeruje. Cinjenica da svatko moze pisati i citati ce nas malo po malo unistiti.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  Mario

Vjerujmo da će Šem nagraditi svoje mučenike kraljevstvom nebeskim! A gojevi će biti oni koji će im držati uzde na se ne spotaknu i ne odu Šatanu!

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
1 godina prije
Reply to  Mario

@Mario

Mda.
Zadnje su dvije recenice u komentaru nepobitno tocne.
Posebice kad se poucak (izveden iz te dvije recenice) primjeni na prve dvije istog.

Histrion
Gost
Histrion
1 godina prije

❤️

Fatih
Gost
Fatih
1 godina prije
Reply to  Mario

PU SI PREDRASUDA!
KOJI SI TI CINIK I PAPAK.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Mario

Tačno je Mario da su loše prošli kroz istoriju ali dokle to da naplaćuju?
Krajnosti nikad nisu dobre bilo da idemo u jednu ili u drugu stranu. Tražeći pravdu u istoriji je katastrofa a Jevreji su idealan primer.

benty20
Gost
benty20
1 godina prije
Reply to  Mario

Tko ih to Mario progoni? Od koga bježe, šta traže, šta hoće??? Pa kad im je Bog dao samoga sebe i njega su odbili, jer nije imao svemogući MAČ!!! I sad, kad teroriziraju kompletno čovječanstvo (za njih rasu ravnopravnu sa životinjama) i kad m se netko usprotivi onda je taj mrzitelj židova i svega židovskoga?!? Ma daj molim te! I čime su to oni unaprijedili čovječanstvo? Kapitalom kojim su robili cijeli svijet i sve velike umove koje sad iskorištavaju i zasluge pripisuju sebi! Je li država zrael ima vanjski dug? Ne nam iskreno, ali sve ostale države na svijetu su dužne! Komu??? Tko je to tako moćan da može financirati sve ekonomije svijeta? Ako židovi drže najveće banke svijeta onda je logično da su podredili cijele svijet samima sebi, odnosno da smo svi dužni – židovima! Svaki tek rođeni Hrvat je dužan preko 20.000,00€ svojim ŽIDOVSKIM GAZDAMA!!! Svakodnevno kroz poreze, trošarine, pdv… plaćaš svoj danak da bi oni kroz kreditno zaduženje države zaradili 30.000,000,00 kuna čisto, bez otplate glavnice! I sad ih netko progoni?!? Progone ih duhovi savjesti i sam Bog kojeg ni dan danas ne shvaćaju!

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije
Reply to  Mario

Ako te cijela Europa progna, neke države i po par puta … jel do svijeta, ili je do tebe?

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
1 godina prije

Bolje su ti Židovi iz Irana i arapskih država prošli, ngo što prolaze Palestinci u Izraelu! Židovi znaju da nijedna kuća, nijedan grob predaka, nijedna teritorija, himna, zastava, jezik, nisu vrijedni života. Otud proističe liberalizam, a i boja se slaže. Boja je simbol kontinuiteta iste ideologije, a sve je drugo podložno promjenama.

Duki
Gost
Duki
1 godina prije

Ajde ,neka probaju poslati “izračun”za Ruske Židove,koji su nakon ww ll otišli u novu državu?
Recimo Putinu ????? pa odrape jedno 40mlrd$.! Alaj bi dobili odgovor!!!
Hvala kolegama komentatorima na citatima židovskih političara i oficira!
I to je dio civilizacije !,??

giordano bruno
Gost
giordano bruno
1 godina prije

Rusija, Indija i Iran planiraju da pokrenu međunarodni transportni koridor „Sever-jug“, dug 7,2 hiljade kilometara, što će biti jeftinija i kraća alternativa Sueckom kanalu.
Rusija preko Arktika „zakopava“ Suecki kanal.
Dva medjunarodna puta svile, a gde je tu USA. Pa nema je. U igru se ubacuje kopneni nosac aviona za Bliski Istok, koji cuva USA interese i izmislja razloge za konflikt, kao i uvek.
Na Rusiju, ne sme.
Na Indiju, ne sme.
Na Iran.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Vi ste vise duzni samo Palestini, da ostale ne nabrajamo!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Pocinjem se brinuti za Zidove.
Ako ovako nastave, mogli bi opet zavrsiti kao u ww2…
Ko da se vec jednom nisu “opekli” u pecima???

Tom
Gost
Tom
1 godina prije

Zidovi su sotone

Kile
Gost
Kile
1 godina prije

Dobar vic ili dobre droge

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Pozivaju se na Svete knjige koje su oni napisali, a državu im dao ateista.

kli
Gost
kli
1 godina prije

Od Irana mogu dobiti samo po P…i.

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris
1 godina prije

bolje da tuže rimljane…oni su ih izbrisali sa mape

netman
Gost
netman
1 godina prije

Haha, pa koja će vlada na to pristati. To je isto kao da tražimo reparaciju od Turske…

Daruvarac
Gost
Daruvarac
1 godina prije

Jako dobar članak. Židovi su dosta patili neka cijeli svijet plaća reparaciju za njihove patnje to je jedino ispravno.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik