”Izrael je izgubio moje suosjećanje”, tvrdi Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske

Zoran Milanovic o Izraelu
123 komentara

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao da je bombardiranje civila u Gazi nadišlo izraelske okvire samoobrane

To što je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova stavilo izraelsku zastavu bilo je “glupo” i neprimjereno, rekao je u petak predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, dodavši da zločini Hamasa ne daju Izraelu pravo da bombardira civile iz osvete.

”Mislim da je to bio glup potez, uza sve moje simpatije prema Izraelu, koje su nažalost nakon 15 minuta protratili, nakon užasa i masakra koje je počinio Hamas”, rekao je Milanović novinarima koji su ga pitali o incidentu sa zastavom.

”Osudio sam ubojstva i užase koje je počinio Hamas i izrazio sam svoj užas i gnušanje, ali pravo na samoobranu ne uključuje osvetu i ubijanje civila”, dodao je.

Hamas je u subotu pokrenuo iznenadni napad na izraelske baze i naselja u blizini Gaze, usmrtivši više od 1.300 izraelskih državljana, prema posljednjim podacima iz zapadnog Jeruzalema. Izrael je objavio rat palestinskoj skupini i bombardirao Gazu topništvom i zrakoplovima, obećavajući uništenje Hamasa.

Najmanje 1.900 Palestinaca, uključujući 614 djece i 370 žena, ubijeno je u Gazi tijekom prošlog tjedna, prema posljednjim podacima palestinskog Ministarstva zdravstva; 7.696 je ranjeno, dodalo je Ministarstvo.

Milanović, socijaldemokrat, često se sukobljavao s hrvatskom vladom koju vodi stranka desnog centra, HDZ. Svoj prigovor na gestu zastave obrazložio je pozivanjem na protokol. ”Drugim zastavama nije mjesto u Hrvatskoj, osim u strogo reguliranim okolnostima”, izjavio je Milanović. Dodao je da će nastave NATO-a i EU-a, saveza u koje je Hrvatska ušla 2009., odnosno 2013., spustiti “malo” ispod državne zastave u svom uredu, kako bi ”pokazao da je hrvatska zastava iznad zastava tih saveza”.

Bivši ministar vanjskih poslova, koji je preuzeo predsjedničku dužnost 2020., postao je kontroverzan i u EU-u i u NATO-u, jer se protivio konvencionalnom mišljenju o mnogim pitanjima. U lipnju je rekao da, ako se može zabraniti pozdrav ”Za dom- spremni”, onda se treba osuditi i zabraniti i ukrajinski pozdrav ”Slava Ukrajini”, kojeg koriste i kojeg su izjavljivali i mnogi zapadni dužnosnici. Ranije ove godine Milanović je inzistirao na tome da Hrvatska nije u ratu s Rusijom i kritizirao njemačku odluku u vezi slanja tenkova u Ukrajinu. Kritizirao je i odnos EU-a prema članicama poput Poljske i Mađarske. Optužio je i Bruxelles da se prema Hrvatskoj ponaša kao prema “retardiranom” djetetu.

gazahrvatskaIZRAELZoran Milanović
Pretplatiti se
Obavijesti o
123 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pravo na stav
6 mjeseci prije

Samo u Hrvatskoj,
Covjek koji ne moze voditi svoju stranku hoće voditi drzavu
Frustrirani prgavi luzer koji se samo svadja sa svima
Ponekad, slucajno , kaže I koju pametnu, ali toga nije niti svjestan

vrlodrag
6 mjeseci prije

Tako je predsjedniče , i da dodam da bi bilo red da se Puhovskog i Goldštajna pošalje kao pomoć u Izrael.

Kokolo
6 mjeseci prije

U ovom ga djelomično podržavam, ostalo neću napisati jer se moji komentari često brišu…cenzura.

Dux
6 mjeseci prije

Moj ptedsjednik!!!

MUNSK
6 mjeseci prije

Neces ti nikad dogurati na neku anglosaksonsku-nato fotelju. Tebi je mjesto medju hrvatskim velikanima koji nisu sluzili nikad Londonu

Koja
6 mjeseci prije

Nije loše imati “dvoumlje” u vrhu države, ko god da pobedi (nebitno) eto njih kako im se priklone! Od Hrvata možeš svašta naučiti! Moj blesavi Srbin sva jaja u jednu korpu drži, da

suncetiebem
6 mjeseci prije

Svaka čast!!! Jedan EU predsjednik da se usudi reći ovakvo nešto.

Darko
6 mjeseci prije

Jedini razuma i nekorumpirani Hrvat! Sva ova ostala banda, a da ne spominjemo HDZ lopove na čelu s veleizdajnikom Plenkovićem je uvučena u globalističku guzicu i financirana od najvećih svjetskih zločinaca. I kada glas razuma Milanovića kaže istinu, pogledajte što domaći veleizdajnici na to kažu, svi se dižu na četiri noge? Zar je vama idiotima normalno da Izrael ubija dva milijuna Palestinaca u odmazdi i uništava imovinu nenaoružanog naroda Palestine? Sve Izraelce – Židove treba dovršiti u plinskim komorama i biti će mir u svijetu. Ta bagra je prevršila svaku mjeru i pokazala svoje pravo lice, nije to Hitler tamanio bez razloga. Valjda sada shvaćate poantu..

Zvone
6 mjeseci prije

Bravo Milanović, pravi čovek za predsjednika.

Slow Motion
6 mjeseci prije

Prazne rijeci..zapovjednice hrvatske vojske.
A prazne su jer nema uz njih djelovanja..kao i uvijek..

gargamel
6 mjeseci prije

Izraelski premijer Netanyahu namjerno je dozvolio Hamasu da ubija izraelske civile. Izraelskoj vojsci je naređeno da ne interveniše sedam sati tokom napada na Hamas. Barem tako kaže Cecily Routman iz Jewish Pro-Life fondacije.

Nemoguće je da vlada nije znala šta će se dogoditi, rekla je ona u razgovoru sa Lauren Witzke.

Routman se oslanja na informacije koje je rabin Chananya Weissman dobio iz svojih povjerljivih izvora. On je u pismu napisao da IDF-u, Izraelskim odbrambenim snagama i zračnim snagama nije bilo dozvoljeno da intervenišu sedam sati.

To je teroristima dalo priliku da napadnu zemlju i pokolju i muče Izraelce, rekao je Routman.

Ovo se nikada nije trebalo dogoditi
Povukla je paralelu sa porodicom koja ima ljutog psa u kući, a onda okrivljuje psa kada je beba ugrizena. Pas je trebao biti uklonjen prije nego što je imao priliku nekoga povrijediti, rekao je Routman.

“Ovo se nikada nije trebalo dogoditi.”

DDT
6 mjeseci prije

Pogledajte USrane Hollywood-ske filmove koje zadnje vrjeme guraju na TV kanalima, Ubojice pod zastavom (u rat i iz rata) prikazuju se kao porodični očevi i muževi (srcedrapateljno) a njihovi neprijatelji (bilo to indijanci, crnci, muslimani,azijati, slaveni) kao primitivni, nekulturni,priglupi stvorovi koje treba demokratski kultivirati i koji u njihovim filmovima ovi rambo-vojničine tamane kao muve na dreku (slično kao nekad partizani u YU filmovima za školsku omladinu vrtičkog odgoja)

Primat
6 mjeseci prije

ovaj dežmekasti krumpiroglavi sroljo, “optužuje bruxelles”, da se prema “Hrvatskoj”.. kao prema retardiranom djetetu… upravo je opisao sebe. “bruxelles”, se prema NJEMU tako ponaša, ..jer kako bi se drugačije “ponašali”, prema retardiranom djetetu, što i jest milanovićeva uloga u ovom global-theatru. on je dovoljno inteligentan, da to zna, i dovoljno pokvaren da se “nehotice”, poistovjećuje s Hrvatskom. on je low-tech periferija, priključena na CPU, koja na višem levelu, odradjuje komplexnu magiju, koju on, čak niti ne razumije. ..ako nekim čudom i razumije, – svejedno, jer je napravljen kao emotivni kripl, lišen empatije i veze sa stvarnim životom. ..milanovići & co. nepostojeći su likovi, namjenski izradjeni, za potrebe lokalne distrakcije i podvajanja, potrebnog za daljnje djelovanje global-mafije. … pozicija ljudi, iz OPG-a pod brendom “Hrvatska”, ..mora biti uvučena u proizvedeni sukob OPG-a pod brendovima – “izrael” i “palestina”, a na koji kao virtualni “politički entitet”, – nema nikakvog utjecaja. tako da… Čitaj više »

gargamel
6 mjeseci prije

Geni su čudo.

Perun
6 mjeseci prije

SFSN….Podržavam Hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i dobro je da je takav kakav je ..dobro je procijenio situaciju ….. nikada se i nigdje nisam odrekao svojih korijena ,nikad i nikome se neklanjam i ne sklanjam ….SLAVEN BIJELAC SLOBODAN STRIJELAC….

Max
6 mjeseci prije

Ispravan suverenistički stav našeg predsjednika.

nepoželjni
6 mjeseci prije

Hehehe… ovo me podsjeća na vic kada se muž hvalio kako on i njegova žena uvijek pogode kakvo će vrijeme biti za 3 dana… “…Pa kako čovječe!?” – “Lijepo, kada ja kažem da će biti sigurno kiša moja žena kaže da će sigurno biti sunčano, …ili, nekad obrnuto…” …

nepoželjni
6 mjeseci prije

U potpunosti podržavam to što pišeš, naročito zato što je posve očito da žene nisu više ono što su bile prije 100 i više godina, koje su tada itekako zaslužile da ih se štiti.
Ove danas (u većini), naročito kada su na odgovornim društvenim funkcijama, pokazuju puno veću rigidnost, manjak empatije i krvoločnost, od muškaraca. …a ove druge su većinom toliko sebične da ne žele, zbog svog komoditeta, čak ni djecu rađati a na muža prebacuju njihov dio posla i odgovornosti, tako da muževi nemaju više vremena baviti se stvarnim muškim poslovima a onda ih te nakaradnice prozivaju bezmu dima i πčkicama…

GMBH
6 mjeseci prije

Od kada je stigao na Pantovčak, transformirao se u suverenističkog, karakternog političara koji nema straha reći da je car gol. Bravo! Sušta suprotnost od anemičnog veleizdajničkog Plenkošenka. Taj je doktorirao na vazelinu.

Observeterius
6 mjeseci prije

Mnogi su mi zamjerali jer nisam podržavao Kolindu u predsjedničkoj utrci. Nisam zbog bliskosti s Mesićem i Lončarom i zbog lažnog domoljublja.
Dakle preostao mi je samo drugi kandidat, iako se pokazao katastrofalnim kao premijer. U ulozi predsjednika Milanović nema ovlasti osim nekih imenovanja, a znao sam da će biti britak na jeziku i zadavati Plenkisauru probleme.
U međuvremenu se štraca, pardon Kolinda pokazala kao Putkov simpatizer i zauvijek izgubila svoju šansu, s njom naravno i spomenuti Mesić & Lončar.
I tako u srazu hrvatskih komunista s jugoobavještajcima izabrah rošadu mijenjajući štracu za Kremenka i dokazah uvrijeđenima da sam u pravu.
Je l’ baš moj glas bio presudan, bitno je kao novčanice Zimbabwe-a, ali dobro je.

onaj najglu...Dalton
6 mjeseci prije

Izrael ima pravo na samoobranu, ali nema na osvetu i masakr…

“Osudio sam ubojstva (koja je počinio Hamas), izrazio čak i gađenje i gnušanje. Pravo na samoobranu, koje Izrael apsolutno ima, ne uključuje pravo na osvetu i masakr civila. I da si mi brat, tretirat ću te po
tim kriterijima.” – hrvatski predsjednik Milanović

P.S.
Blago nama, HTV je u Izrael poslao Petra Vlahova…
Koji nas iz kanala uz cestu, sagnut i sa šljemom na glavi, ne mareći za pogibelj, hrabro izvještava.
Dok u istom kadru, njemu iza leđa, neka žena bezbrižno stoji uz auto i nešto prebire po mobitelu…

BlueZg
6 mjeseci prije

Moje je izgubio odavno. 🇵🇸

sebastian
6 mjeseci prije

Ajde da i od njega dođe neka pametna.

Jomla
6 mjeseci prije

Kako godine prolaze, tako jača moje mišljenje da je Eva/Hava, ili kako god, izmislila zmiju! Slobodno se smijte, i meni je bilo u početku smiješno… 😛 😛

Darko
6 mjeseci prije

Židovi su najveće smeće i nije im se slučajno događalo to što im se kroz povijest događalo.

Darko
6 mjeseci prije

Pogledajte onu krmaču Ursulu, već je odgmizala u Izrael a da joj EU parlament to nije odobrio. Jebo joj pas mater odurnu što nije odgmizala skupa s Plenkovićem u Gazu pa da nas Izraelci riješe tog zla s jednim pravim pogotkom..

DobrotaJeIzbor
6 mjeseci prije

Evo, dat ću i ja svoje skromno mišljenje glede Milanovića i aktualne situacije: Prije svega potpisujem ovu izjavu korisnika Daltona, ili je citirao Milanovića: “Izrael ima pravo na samoobranu, ali nema na osvetu i masakr…” E sad, Milanović nekoć bijaše premijer. Pokazao se je jednako neefikasnim, neiskrenim i nepovoljnim za hrvatski narod kao šta je to i kra-de-ze. Tada je dokaza da je tek druga strana iste kovanice, ništa bolji – ništa lošiji. Kako je rečeno: “po djelima će te ih prepoznat” Nadalje, više je puta obmanjivao na način da je govorio jedno, a činio drugo, pa i nedavno kad je tobože bio protiv cijepljenja, da bi nedugo nakon toga promijenio mišljenje i poziva na cijepljenje. Kako je rečeno: “Ne slušajte ih. Govore jedno, a čine drugo – licemjeri, vukovi u ovčjem ruhu.” I naposljetku, da primijetim, pojedinci pozivaju na “Hitler-rješenje” i navijaju za Hamas, a brzo su zaboravili tko… Čitaj više »

Jadranka S.
6 mjeseci prije

Tko nema dušu za djecu neznam za što ima!
Nema nikakve razlike između muškaraca i žena.

.

Perun
6 mjeseci prije

Izgleda da je hamas oborio F16 nedaleko od Gaze …ne bih o ovome pisao ali uvijek ono ali treba posloziti neke stvari i u Hrvatskoj zadnjih godina i koju deceniju ranije … Da li se netko moze prisjetiti afere sa F16 aeroplanima iz izraela i kako je reagovala USA diplomatija u Hrvatskoj….Posao s kupovinom borbenih zrakoplova završio blamažom prvenstveno zbog nespretnosti generalisimusa Damira Krstičevića. – Cijelim procesom je on upravljao. Mislim da je Krstičević do samoga kraja vjerovao da će se ugovor o kupovini izraelskih aeroplana F-16 Barak ipak realizirati – premijer Plenković doista,, nije” znao za non-paper koji je američko veleposlanstvo u Zagrebu uputilo Uredu tadasnje predsjednice i Ministarstvu obrane, kao ni za mailove u kojima se upozoravalo da bi proizvođač mogao uskratiti Izraelu dozvolu za prodaju polovnih aeroplana F16 barack Hrvatskoj…..P.S..Dva USA nosaca aeroplana su Mediteranu ..najavljena je vojna vjezba sa natovim vazalima na podrucju Jadrana ….zasto bas… Čitaj više »

goran
6 mjeseci prije

bravo gospodine Predsjedniče na takvom stavu.
napokon netko tko se ne boji reči upravo onako kako i je.

Ekolog HNCG
6 mjeseci prije

Hrvatska je zemlja 20% intelektualaca, ali i 20% probisvjeta. Na što će se ostalih 60% opredjeliti zavisi njena sudbina. Ja se kao Srbin neću izjasniti, jer to je demokratski princip. Razmislite, okruženi ste muslimanskim migrantima, kojih ima vjerovatno više nego Vaše vojske, a i bolje su obučeni. Oni nemaju žene i djecu, a Vi imate što braniti. Moje je mišljenje da Hrvatska ne može da brani svoj trbuh, a to su srpske vojne teritorije od Austrougarske prepoznate, Lika, Kordun i Banija. Ovo je geostrateški koridor napredovanja razarača hrvatskog tkiva. Izrael ne brani Evropu, već brani sebe, a militante gura prema EU. Srbiju mašaju, jer im nije na putu, a i dobro je naoružana od Rusa i Kineza. Racio mi kaže da Milanović vidi unaprijed. Neka Vam je braćo Bog u pomoći.

Mali Mjesec
5 mjeseci prije

HDZ stranka desnog centra… ha ha ha pa Plenković ju je pretvorio u ekstremno lijevu partiju, a nikad nije ni bila desničarska pod Tuđmanom Titinim generalom. Šta vi lupetate?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI