Izrael proveo zračne udare na Damask i Gazu i likvidirao vođe palestinskog otpora

f-15i
125 komentara

Službena sirijska novinska agencija SANA objavila je da su nakon napada na zgradu u području El-Meza u Damasku, blizini zgrade veleposlanstva Libanona u ovoj zemlji, ubijene dvije, a ranjeno šest osoba.

Muhammed Haled El-Rahmun, ministar unutarnjih poslova Sirije, obišao je mjesto napada.

Sirijska vojska je priopćila da je protuzračna obrana arapske zemlje u 4:30 po lokalnom vremenu djelovala protiv neprijateljskog cilja iznad Damaska.

Palestinski mediji su javili da je cilj ovog pomno isplaniranog napada zrakoplovstva cionističkog entiteta bio Akram Al-Ajouri, istaknuti Islamskog džihada Palestine. Nije potvrđeno da je ključna meta ubijena, ali se dodaje kako je ubijen sin Al-Ajourija, Muaz, te da je ranjena i njegova kćerka Batul.

Izrael je jutros u zračnom napadu na Pojas Gaze ubio zapovjednika Islamskog džihada Palestine, Bahu Abua Al-Atu i njegovu suprugu. Njihovo dvoje djece ozbiljno je ranjeno i prebačeno u bolnicu.

Nakon napada na Damask i Pojas Gaze, Palestinske vođe iz južne enklave su na Izrael ispalile nekoliko projektila, a skupine otpora najavile su odmazdu.

U svom priopćenju je vojno krilo Islamskog džihada Palestine potvrdilo je smrt svog zapovjednika Bahe Abua Al-Ate, koje je ubijen u izraelskom zračnom napadu na njegov dom u Gazi. Skupina otpora je borbenu gotovost podigla na najvišu razinu.

„Naš odgovor će prilično iznenaditi cionistički entitet“, priopćili su iz Islamskog džihada.

Izraelska vojska je potvrdila napade i rekla da je operacija odobrena od strane premijera Benjamina Netanyahua osobno.

Izrael je optužio Bahu Abua Al-Atu za nedavne raketne i snajperske napade, te napade dronovima, tvrdeći da je zapovjednik skupine otpora osobno htio prijeći na izraelski teritorij i planirati buduće napade.

Osim Islamskog džihada, odmazdu je najavio i Hamas, rekavši kako smrt ovog borca neće proći nekažnjeno.

Nedugo nakon izraelskih napada, Palestinci su ispalili nekoliko projektila na teritorij kojeg kontrolira Izrael, zbog čega su se sirene upalile u Tel Avivu, Sderotu, Gederi i Ashdadu.

Škole i sveučilišta su zatvoreni, a uvedena je i zabrana okupljanja na javnim mjestima. Radnicima koji nisu od vitalne važnosti rečeno je da ostanu u kućama, javljaju izraelski mediji.

HamasIzraelski napadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
125 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nema
4 godine prije

Treba pobrisati ovaj cioentitet sa lica zemlje

basso
4 godine prije

Upravo smo raspravljali o S-400,a zaboravili smo napisati da iako imas taj sistem trebas imati i hrabrosti ga upotrijebiti.

kgfjč
4 godine prije

I židovskom teroru nad ostatkom svijeta će doči kraj. Licemjeri i lažovi kakvima nema para u povijesti.

preseren3
4 godine prije

Izgleda, da nikome nije jasno, o čemu je ovdje govora….

eu kolonija
4 godine prije

palestinski džihad I hamas najavljuju odmazdu u vidu raketnog napada. ako im se pridruže hezbolah I sirijska arapska armija sa njihovim najnovijim ofenzivnim raketama moglo bi biti izraelu gur-gujici

Zadranin
4 godine prije

Đubrad jedna agresorska i ubilačka. Najveći agresori i ubojice na Bliskom Istoku: izraelska gamad.

P***!

eu kolonija
4 godine prije

vjerojatno radi čim im je ostalo da ispaljuju rakete ali izvan teritorija sirije iz daljine I to podmuklo I iznenada. da ne radi izrael bi imao svoju vojsku na teritoriji sirije a zrakoplovstvo izraela bi svakodnevno izvodilo napade. I naravno bitno je da ne padaju same od sebe kao one najsuvremenije izraelsko-američke rakete zemlja-zrak

bane
4 godine prije

Rusi su manji od nule. Ako Putko ima muda neka srusi jedan izraelski avion.

fbslo
4 godine prije

Pa si vi zamislite sada,
da neki Sirski avion leteči iznad Jordana
pogodi kuču Netanjahuja, p
a ubije čitavu familiju…

eu kolonija
4 godine prije

“ad astra” pa da sasvim je u redu da ti ispaljuješ rakete na državu s kojom nisi ni u zvaničnom ratu. uvrnuta logika ili antilogika. napao hamas izrael a izrael gađa damask. možda bi po toj tvojoj logici sada egipat trebao podmuklo ispaliti rakete na izrael, pa izrael na jordan, pa turska na izrael itd.

Zadranin
4 godine prije

@ad astra

Gamad izraelska je izvela napad iz svog prostora, a ne nad sirijskim, stoga ispaljivanje S-300 raketa na tuđi teritorij ne bi bilo baš lijepo prema međunarodnim pravilima/zakonima.

Bar Sirija poštuje te zakone/pravila.. a izraelska đubrad/gamad ne.

P***!

samo tako
4 godine prije

Islamski džihadisti su kao slobodne mete, dozvoljene…

Patetika
4 godine prije

Valjda su se i saudijski fanboys ljutili zato sto su ih Iranci napadali iz neocekivanog smjera. Tja…

Ivo
4 godine prije

Teroristički entitet ponovno u akciji ubijanja. Interesantno, sa Hezbollahom su mnogo oprezniji, budući da ovi imaju striktnu doktrinu ‘oko za oko’ i dosljedno je provode. Taj Plo bi trebao ponešto naučiti od njih, vrijeme im je.

Ivex
4 godine prije

Izreal šamara kurc.. sve papke kao i lokalni batinaš sve papke po čarsiji nema pravde u ovom svijetu već tko je jači taj tabalači Izrealci to jako dobro shvataju za razliku od ped.. pacifista i ostalih komunjarsko -lib ped.. koji takoder puse ovu ideoloogiju od gore spomenutih.

Jack
4 godine prije

U onom Jom kipurskom ratu su se egipatski i sirijski zapovjednici ljutili na Židove jer kako su oni govorili, ne ratuju po pravilima, kakva se izučavaju na vojnim akademijama, nego svaki put upotrijebe drugačiju taktiku! a židovi su jako inovativni i snalažljivi što se toga tiče.

Kažun
4 godine prije

ZANIMLJIVO………

A Holocaust of Biblical Proportions LAURENT GUYÉNOT

Israel’s Last War GILAD ATZMON

Izvor The Unz Review

Max
4 godine prije

sve po starom . ako je protuzračna obrana djelovala je li nešto i pogodila?

Šule
4 godine prije

GO ISRAEL uništi terororistčke islamiste nemože vam nitko ništa vi ste gospodari B:Istoka…a oni neka ispaljuju bombice po poljima i šumama i obavezno navijačko urlikanje od jutra do mraka…

Ha ha
4 godine prije

“Napad je izveden profesionalno, a PZO sustav je ili zakazao ili nije sposoban odgovoriti na takve izazove.”
to su rusi analizirali izraelsku raketu
pa se ovi više ne usude leteti po damasku
sve je to štvar cionističke mašte

donald
4 godine prije

moša je milostiv nije samo udario po gazi nego i po damasku …pazi da podjele bol a e da pati samo jedan

MarMar
4 godine prije

A sta su trebali po guzici pomazit osobu koja je na vrhu organizacije pod nazivom Islamski đihad.. svi su oni frakcije plo-a…a vec i vrabci na grani znaju da su od samog osnivanja pokreta uglavnom bili gerilska ološ kojoj drzava palestina nikad nije bila cilj nego sredstvo. sirijci ce smjet koristit s400 kad na vrbi za svrbi..kao prvo rusi rade na sustavima a ne sirijci..kao drugo izraelski projektil kosta ca 20 30 tisuca dok jedno pucanje sa s400 kosta milijun..ste neko stvarno misli da ruse boli oni stvar i da ce ispalit par milijuna i spasavat nebitnog lika…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI