Izrael tvrdi da je “presreo” sirijski zrakoplov nad Golanom

Patriot
44 komentara

Sirijska državna agencija SANA navodi kako je u vrijeme dok je provodio borbene misije protiv terorista u području Wadi Yarmouk u pokrajini Quneitra napadnut sirijski borbeni zrakoplov.

Sirijska agencija ne navodi tip zrakoplova, je li oboren i kakva je sudbina pilota.

Sirijski vojni izvor je rekao da ova izraelska agresija još jednom potvrđuje pomaganje Izraela terorističkim skupinama i da je zrakoplov napadnut dok je bio u sirijskom zračnom prostoru. Sana je vist objavila na engleskom, arapskom i španjolskom jeziku, ali ne i na stranici na ruskom.

Na službenoj internetskih stranici vojske izraelskog režima stoji kako je sirijski borbeni zrakoplov “Suhoj”, ne navodeći koji model, ušao u izraelski zračni prostor dubine jedne milje i da su na njega ispaljena dva projektila iz sustava “Patriot”. Dodaje se da je izraelska vojska pratila sirijski zrakoplov, kojeg je presreo jedan od ispaljenih projektila.

Izraelska vojska nije, kao što je ranije činila, objavila snimke ispaljivanja projektila i presretanja, navodno, sirijskog zrakoplova.

Nema snimaka ili fotografija obaranja zrakoplova ili potvrde da se incident dogodio. Ovo su jedina dva službena priopćenja, nijedno ne navodi model zrakoplova i sudbinu pilota.

SANA / IDF

Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
5 godine prije

Što mrzim ovakve info. kako IDF nije objavio snimku, a do sada objavi i kad gađa dron grupe izviđača iz srednje škole. Ok. SANA ne zna koji imje zrakoplov oboren Su-24M, MiG29 , Izrael tvrdu Suhoj, ok. Koji Suhoj. kakve imaju radare, od kartona. Oči mi ispadoše na Twitteru tražeći na arapskom sliku i čak na hebreijskom. Ništa. Ko koga ovde zjbva. Rusi uopće nisu objavili vijest. Mislim ruski centar s bazom u Hmeymimu.

tuf
5 godine prije

Preciznije bi bilo napisati “tzv. izraelski zracni prostor” ili “samoproglaseni zracni prostor” ili pak “okupirani prostor” , s obzirom da se incident odvijao u podrucju Golana, ilegalno okupiranom od strane izraelskog rezima.
K tome je upitno da li se zrakoplov uopce nalazio unutar “spornog” prostora, s obzirom da je pao na sirijskoj zemlji. Izraelu ne bi bilo nista nova ciniti teroristicke i vojne odmazde na tudjem teritoriju.

Laki Topalović
5 godine prije

E sad mene zanima, kad već Izrael navodno veli da je avion pao u sirijskom teritoriju, gdje je olupina i tijelo , čak i Sputnik ne zna jesu dva ili jedan., kako mogu biti dva ako Su22 a navodno je bio taj ima jedno mjesto. Ne da mi se uopće gubit vrijeme s ovim.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

“Sirijski izvor””” bolje rečeno kurč* izvor…kad čujem ovako nešto odmah me želudac zaboli jer nema potrebe za indeksovim i Petra Stošića šablonom.Čuj *izvor; pa svaki kurton sa telefonom može javljati i biti “”izvor””(ponavljam kurč* izvor) Jel ‘ oboren šta je oboreno ,gdje ,na teritoriji SAA ili ISILa,jeli mrtav pilot,jedan ili dva ,jedan poginuo ,drugi nestao…Šta vam je ???Niko ne poriče da je oboren ili nije oboren .Provjerite ,sačekajte , pobogu u ratu nema objektivnog izvještavanja ,manite se Tomsona,Fadela pa i Sane i Sputnjika.Sačekajmo nešto zvanično od nekoga ko je mjerodavniji o kojekakvih hebenih “” izvora”””..nigdje dokaza nikakvih sem blebetanja .Kada dobijete foto( vredodostajn naravno) kada se neko javi iz Damaska,Latakije pa i iz Telaviva onda komentarišite.

mmm
5 godine prije

Opet ste poceli sa propagandom,svaki put kad izrael udari na siriji,irance,Hezbollah vama je to navodno I ako rusi nisu potvdili kao da se nije ni dogodilo.naravno da je zrakoplov oboren,kao sto ce bit oboreni I Jos mnogi I naravno da rusi nece nista potvrditi kad I sami znaju da je zrakoplov oboreni u sirijsku zracnom prostori I da je jedini krivac za ovo izrael Ali za bilo kakvu akciju protiv izraelci pa makar I diplomatsku treba imati muda a tu su rusi danas tanki (uz uvjet da nisu u direktnoj suradnju sa zidovima,sta sve teze skrivaju)

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Vidim po ocjenama da je invazija trolova u toku.Kakva gnjida od čovjeka moraš biti da navijaš za ove nakaze protiv kojih se Sirijski narod bori i njihove sponzore…hebe mi se za minuse i pluseve ,ipak dobro je što su tu da se vidi kada jazavci izlaze iz rupa.gušite se u svojim fekalijma sitne duše.Bijednici!!

DCE
5 godine prije

Zionist Entity fired two missiles against an SyAAF Su-22 jet during anti-ISIS operations in the town of Saida in al-Yarmouk Valley As a result, the pilot Colonel Omran Muriiwas martyred. Colonel Omarn Murii was commander of operations against ISIS during #Operation_Grand_Dawn in the Syrian Desert, he led SyAAF wing operating in the Syrian Desert from 2013 until 2015 when he was transferred to al-Shuyairat AFB after the operations in the sector ended. He was then stationed in Dair al-Zoor Airbase conducting anti-ISIS operations toward the Syrian-Iraqi borders. His most recent transfer was South to participate in the anti-ISIS operations in Southern Syria as part of #Operation_Basalt This is not the first time the so-called Zionist entity steps in and aid ISIS presence in al-Yarmouk valley; and a further proof to enemy implication in aiding and protecting terrorist organizations; but these interventions will not stop the Syrian Arab Armed Forces from… Čitaj više »

wetzer maja
5 godine prije

ah da, jasno – isto kao i bombe na gazu nakon sarenih luft-balona…..

MilanCZ
5 godine prije

Gospodo úředníci Logicno bílo bi vám pametnije dá stě samnom suradjivali pá dá vám dám málo korisnije informacije oko svega Toga nego sto ví imate.a ví mě blokirate.Za vašub informaciju imam 36 IP adresa, mogu pisati iz svih strana svijeta.Npr.zasto su bjele kacige napustile Siriji,tko su oni bílí itd.Ta informacije sto stě napisati veze nemá sa realnim informacíjama oko svega Toga.Komentatorima bi preporucio dá dobro prouce globalnu politiků umjesto sto píšu o svému tome i ti vaší komentáři veze sa svim tím nemaju.Daleko stě ví gospodo od svega Toga i pravih informacija.

Crni osman
5 godine prije

Boze dragi kako zionisti i areicanci ismijavaju rusine bez jajceka

....
5 godine prije

Izrael je ispalio rakete (u cilju im je da dokazu ucinkovitost istih,jer u protivnom ako im je obrana neucinkovita problemi) i kaze da su arusili avion. Sirija kaze da je avion srusen iznad Sirije i da je to jos jedan cin agresije Izraela (logicno bi bilo malo prikrivat svoje gubitke u ratu,pogotovo u slucaju Izraela koji konstantno napada), a sad je pitanje zasto to i Sirija potvrdjuje bez ikakvih dokaza? Moje misljenje je da se nesto priprema, sad se samo procjenjuje snaga, i kad dodje do tog dijela da se moze napast Izrael sa prihvatljivim gubitcima budu napali. Sad koliko to budu pripremali je upitno, Izrael budu slomili samo je pitanje u kojem omjeru.

Siniša
5 godine prije

Ipak istina.

Ferdo Šišćevap
5 godine prije

Kako neće neki ruski avion “skinuti”…
Ne priželjkujem to, ali Rusi po Yarmouku tuku neprestano već nekoliko dana
i velika većina zračnih udara je upravo njihova.
I na kraju fasuje sirijski paraglajder… ko bi rekao, zar ne?
A Okupatori idu podizati nacionalni naboj i ponos s ovakvim činom…
Kao da ih je ČoKolinda učila “Kako na 1001 način osramotiti sebe i svoju državu”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.