Izraelske snage pri bijegu iz granatirane baze pobacale naoružanje i municiju

Napuštena baza
14 komentara

Sve više video snimaka izlazi u javnost, a koje pokazuju stanje u vojsci Izraela. Snimka koju prenosimo, ne mora ništa značiti, ali jasno govori da apsolutna dominacija na terenu više nije moguća. Slike napuštenog oružja, municije i razbacanih stvari, jasno govori da se radi i vrlo hitnoj evakuaciji.

Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majk Majers
4 godine prije

Pola stoljeća ubijanja civila rezultira ovako

apolo
4 godine prije

Hezbollah sa par Korneta srusio mit o nebeskoj vojsci. IDF je navikao pucati na goloruk narod, u sukobu sa ozbiljnom vojskom pusi .

Duki
4 godine prije

Begam,begaš ,bega…
Begamo…..itd
Ajde Burt,CPS…etc,..ili Zare pobjjte ovo ?,
Strah je velik ,🌚🌚😱😭😌😌
Jbg.Bibi ,do sada su imali praćke i štapove
A boge mi sada te pogode u rupu od auspuha
bez gledanja!
Izgleda da im se “das lebensraum” smanjuje !?
POZNATO ??

Z.A.
4 godine prije

Vecina nas na ovom portalu (barem tako mislim )vrlo dobro zna sta je strah i hrabrost za goli zivot.Nazalost vecina nas je imala gorka iskustva raspadom nam bivse zajednicke drzave. Pa nista nije cudno da su izraelski vojnici pobacali oruzije i napustili svoje polozaje.Lako je biti junak na slabom i nemocnom ,ali kad na tebe krene neko ko ima snage i nezna za strah e onda po reakcijama mozes vidjeti koliko je hrabrih.Vecina obicnih ljudi nemoze da pobjedi strah, to je razarajuca emocija koja se nemoze kontrolisati kad je ugrozen zivot, a vecina Hezbolah ratnika je svjesno odabrala stazu smrti bez imalo kolebanja. To izraelski vojnici vrlo dobro znaju i zato i vlada tolika panika u njihovim redovima.Hezbolah ratnici svjesno cine zrtvu da bi jedan dan mladi narastaj zivio u miru i slobodi. Nije cilj Hezbolaha unistiti jevrejski narod nego zbaciti jaram terora koji provodi drzava Izrael.Vijekovima su u Palestini… Čitaj više »

Arcibald Rajs
4 godine prije

Iako sam veoma protiv cionisticke bande, meni ovde nesto nije u redu. Izgleda mi kao namestena scena. Usudio bih se cak reci da je ovo poziv Hezbolahu da useta u bazu. A sta se valja iza brega samo naslucujem…Mozda im treba neko opravdanje za sranje koje spremaju…mozda vrlo skoro sledi napad na Iran pa je ovo takticko povlacenje…Nije IDF neozbiljna vojna sila mada su teski fasisti…

burazer
4 godine prije

koliko godina vec traje rat u siriji i libanonu, nagledao sam se klipova o hezbolahu i ostalima, potaj boga koliko.
jedna stvar toliko strsi, ne treba bit veliki analiticar, hezbolah odise profesionalizmom, usredotoscenoscu, snagom “u glavi”
nije to fanatizam dzihadlija glavosjeca ilii nekih drugih
moralna superiornost prije svega a oruzje je tu manje bitno

Spock
4 godine prije

Pa nisu ludi da sa “moderniziranim” transporterom M113 iz Vijetnamskog rata pokušavaju pobijeći Kornetu..
kako Grunf veli “Bolje živa kukavica nego mrtav heroj” 🙂

Sayret matkal 13
4 godine prije

Izeael je najjaci tu nema rasprave !

Saddam
4 godine prije

Moram priznati – ovo nisam očekivao, TV ekipa se šeta po granici i snima, a IDF-a ni u tragovima na njihovom vlastitom teritoriju…

ja sam bio tamo
4 godine prije

Ma vidi ovi Izraelci pobegli i tako uredno ostavili sve tamo za arape da snimaju?…hahahaha…Oni imaju deponije svugde pobacano na Golanu i nisu sve uvek sa posadom tamo. Osoblje prolazi od mesta do mesta i nadzira, odrzava sve,ali vojnici su pozvani samo u slucaju neke uzbune, sto uopse nije bilo, sem malo topovske vatre i ponesto rakete od suseda/terorista.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.