Izraelski satelit snimio ruski SU-57 u Siriji u vojnoj bazi Hmeymim

SU-57 - snimljen u bazi
51 komentar

Izraelski satelit fotografirao je dva ruska zrakoplova 5. generacije u vojnoj zračnoj luci, tvrdi Haaretz. Ova vijest potvrđuje informaciju o preletu ruskih modernih vojnih zrakoplova u Siriju.

Dva suvremena ruska zrakoplova Sukhoi Su-57 navodno se nalaze u blizini zračne baze Hmeymim, objavio je u nedjelju izraelski dnevnik Haaretz, uz fotografije ImageSat International (ISI).

Fotografija od 23. veljače koju je snimio satelit EROS-B, koji je stavljen u orbitu putem ruske rakete, prikazuje dva Su-57, pored dva druga Sukhoia u Hmeymimu.

Prema izraelskim obavještajnim službama koje je citirao Haaretz, ta dva uređaja, opremljena sofisticiranom elektroničkom opremom, još uvijek nisu testirani, a za što je Sirija idealno mjesto. Ruske zračne snage tek trebaju potvrditi ili opovrgnuti raspoređivanje Su-57 borbenog zrakoplova u Hmeymim zračnoj bazi.

Dizajniran od proizvođača zrakoplova Sukhoi, Su-57, ima tehničke karakteristike usporedive s  američkim zrakoplovima F-22 i F-35.

Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NSU
6 godine prije

Mogli su uzeti Zenit TTL, slika bi bila bolja!

Robert
6 godine prije

Nista novo za zidove

Robert
6 godine prije

Rusi se igraju , Big Boys

Zagor
6 godine prije

“Dizajniran od proizvođača zrakoplova Sukhoi, Su-57, ima tehničke karakteristike usporedive s američkim zrakoplovom F-35.”
Mislio sam da samo cigla ima tehničke karakteristike usporedive sa F-35.

....
6 godine prije

U teoriji,57-ca pokriva u praksi ono sto je f35 u teoriji.

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

dva suverena aviona ? ja mislio vazalna

Sovoranola
6 godine prije

Jeli netko primjetija da Izraelci nešto ne lete u zadnje vrime?

Majk Majers
6 godine prije

A mogli su i pokrit malo te avione. Ono, bar bacit neku ceradu po njima, da nisu na izvolte.
I ovo mi je zanimljivo:”Fotografija od 23. veljače koju je snimio satelit EROS-B, koji je stavljen u orbitu putem ruskog lansera”
Ima li iko da ne salje satelite u svemir priko ruskih platformi ili motora?

opet ja
6 godine prije

Sputnik prenosi, a objavio Komersant navodno iz pouzdanih vojnih izvora da su tamo da bi testirali radare i protiv elektornsku opremu. Očigledno će po dva Su-57 sa po jednim letećim radarom A-50U biti u patroli. Pretpostavljam da će Su-57 pokrivati slepe zone radara i protivelektronske opreme A-50U. Dalje ide distribucija svih podataka na druge avione koji u tom slučaju svoje radare i aktivne ometače mogu da isključe…he he…

Spock
6 godine prije

A zato je sinoć na TV-u bila repriza filma “Vatrena lisica/Firefox”, ono da nam se dobro u podsvijest ureže da zli Rusi (opet!) imaju neki opaki avion nadnaravnih karakteristika koji prijeti da će nas sve uništiti..

slix
6 godine prije

Nadam se kako su Rusi i Sirijci poduzeli ozbiljne protumjere kako im teroristi opet ne bi izveli minobacački napad na bazu Hmejmim kad su im skoro prije 2 mjeseca ubili 2 vojnika i oštetili nekoliko aviona. Bio bi to stvarno dobar udarac na moral kad bi im minobacačima oštetili najmodernije avione koje su ikad proizveli. Nadam se da im se to više nikada neće dogoditi

Zare
6 godine prije

Barem bi ih mogli u neki bunker stavit. Najnovija tehnologija ovako na otvorenom

VladoGrozny
6 godine prije

2030 Bosansko Hercegovacki satelit snimio rvatske F16 Barak u vojnoj bazi u Grudana! Snimka je potvrdjena i od Albanskog te Crnogorskog satelita. Prema obavjestajnim sluzbama RS ta dva ‘moderna’ zrakoplova ‘neke’ generacije opremljena modernom cio opremom jos uvijek nisu testirani jer se navodno ljepilo koje su Izraelci isporucili umjesto rezervnih dijelova presporo susi. Hrvatske zracne snage tek trebaju potvrditi ili opovrgnuti prisustvo svojih zrakoplova u zracnoj bazi u Grudana, A prema dnevnom Avazu zrakoplovni tehnicari (meancari) ulazu maksimum napora da bi se ljepilo sto prije osusilo te da se eskadrila prebaci u daleku zrakoplovnu bazu u Posusju. BH obavjestajne sluzbe izvjestavaju takodjer o vrlo cudnom ponasanju rvackih pilota, naime pricaju iskljucivo hebrejski i imaju velike kvrge na celu. Spekukira se da su Izraelci programirali svoje bivse F16 za ‘voice control’ iskljucivo na njihovom jeziku. A za kvrge na celu jos nismo sigurni, ali je nesto u vezi molitve koja je… Čitaj više »

Georgij Žukov
6 godine prije

SU 57 je vjerojatno odlican u zraku , medjutim ovdje na pisti je moguca laka meta svakog bolje nadrogiranog kozojeba , nadam se da rusi ova dva aviona nisu ostavili na cuvanje turcima 🙂

Tomica
6 godine prije

Ni ostali zrakoplovi, prisutni u bazi, nisu manje izloženi. Istina da je psihološki učinak daleko veći kad bi napravili štetu ili čak uništili SU-57 ali ne vjerujem da bi Rusi dozvolili da ih opet tako zateknu. Bojim se da im nedostaje, odnosno da je puno lošiji nego kod SAD, satelitski, zračni pa i zemni nadzor. Kada bi mogli locirati odakle je izvršen topnički ili raketni napad ili odakle su lansirani zrakoplovi, bilo koje vrste, i potpuno uništiti to mjesto, ne bi se niko ni usudio napasti ih. Pretpostavljam da SAD raspolažu takvom tehnologijom i općenito imaju puno bolji uvid i nadzor na terenu. Nekako me uvijek razočara kad pročitam vijest da im promakne čitav konvoj terorista, prođu im ispred nosa, manje ili veće, grupe ili ih iznenade nekom ofenzivom odnosno kontraofenzivom. Kako može da im promakne tako masovna koncentracija ljudstva i tehnike? Volio bih da se varam ali ako je… Čitaj više »

Georgij Žukov
6 godine prije

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=4GEBUYz6WUo
Zamolio bih ljude koji znaju turski jezik da mi prevedu sto to govori Erdogan u ovom videu .

Peri
6 godine prije

Jebga, kakve god imao karakteristike, makar bile blizu onih od F35, ali oni ih imaju par komada, dok Amerikanci imaju 150, ako ne i više F35 i ostalih naprednih aviona…

Peri
6 godine prije

Rear

Bojan
5 godine prije

Šta traži izraelsko smeće u siriji ?
možda naftu

Ivan
5 godine prije

Svih dva su poslali u Siriju .Jos uvijek prototipi ,neispitani a i motori nisu do kraja gotovi.Trebali su poslat MIg 29.Po pisanju nasih komcija to su najbolji aparati na svijetu.Samo sto ih niko nece kupiti (Alzir vraca)vec se smo primaju kao gift.

PPNLutko
5 godine prije

Mogu se uspoređivati, ali nisu usporedivi. Možda su usporedivi F-22 i SU-57, ali F-35 s njima dijeli samo razvojnu generaciju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.