Izraelski zračni napad nije pogodio nijednu iransku metu u Siriji

Iranska vojska
11 komentara

Tvrdnja  Tel Aviva da je napao iranske snage stacionirane blizu Damaska nije istinita, izjavio je bivši šef iranske elitne Revolucionarne garde upozoravajući na to da će za zračne napade odgovarati sirijski “branitelji”.

General-bojnik Mohsen Rezaei odbacio je navode kako su prekogranični napadi bili usmjereni na iransko vojno osoblje koje je planiralo izvesti napade dronovima usmjerene na ciljeve unutar Izraela.

“Ovo je laž, nije istina. Izrael i Sjedinjene Države nemaju moć napadati iranske centre, a naši (vojni) savjetodavni centri nisu oštećeni “, rekao je Rezaei za poluzvaničnu novinsku agenciju ILNA.

Ranije ovog tjedna izraelski zračni napadi ciljali su na navodno iransko skladište oružja u Iraku – potez koji je Rezaei također najoštrije osudio.
“Radnje koje su zajedno izveli Izrael i Sjedinjene Države u Siriji i Iraku krše međunarodno pravo i uskoro će dobiti odgovor branitelja Sirije i Iraka”, rekao je.

Izrael je izveo bezbroj zračnih napada unutar Sirije, tvrdeći da napadi ciljaju Hezbollah.

Damask je optužio Izrael da je koristio navodnu prijetnju koju je Teheran uputio da napadne sirijske vojne ciljeve. Iako često odbija komentirati svoje sudjelovanje u takvim napadima, Tel Aviv je priznao da stoji iza posljednjeg napada, hvaleći se da je to poruka Iranu da se “nigdje ne smije osjećati sigurno”.

Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kora
4 godine prije

Jutros je puno veća vijest bila slijetanje iranskog zrakoplova u francuski Biarritz kako bi ministar vanjskih poslova Zarif iznenadio ekipu na summitu G7.

Kako to da na portalu nema ni riječi o tom važnom diplomatskom potezu Iranaca?

Z.A.
4 godine prije

Mozeli iko izbrojati koliko su puta udarili po Irancima i Sirijcima i to otkako su Rusi usli u Siriju? Broj tih napada je impozantan.Dali Izraelci te napade vrse radi njihove bezbjednosti i ugrozenosti od Irana? Cista laz i obmana.Pa dok Rusi nisu usli u Siriju oni nisu napadali Irance, a sad nemilice udaraju po Siriji non stop ko dragstor.Nesmiju po rujama ali se izivljavaju nad Sirijcima i Irancima zbog ugrozenosti.Od pocetka rata(u Siriji) bili su debelo involvirani u taj sukob dajuci podrsku borcima za slobodu Sirije, pa i teroristickim organizacijama AlKaidi i Isilu.Sad se ubacuju i medju Kurde i njih podrzavaju i sve one koji su protiv Sirije,Irana,Libanona i Iraka.Duboka je ovo politika i za samog Cercila. I sto jedan ovdje kaze imaju pravo da se brane i da upotrebljavaju sva nedozvoljena sredstva da se odbrane.Pa neka se brane imaju pravo na to.Samo dokad ce se ovako i na ovaj… Čitaj više »

Max
4 godine prije

Tal napad možda nije ni izveden.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.