Izvanredno stanje kod obala Izraela – Od ruske podmornice zatraženo da se povuče

Sa'ar 5 korveta izrael mornarica
24 komentara

Korveta izraelske mornarice otkrila je rusku podmornicu otprilike 8 nautičkih milja, oko 15 kilometara, od obale židovske države. Za incident se saznalo tek u ponedjeljak, 11. studenog, tri mjeseca nakon izvanredne situacije, javlja novinski portal Ynet.

Na zahtjev publikacije o tome je li nanesena bilo kakva šteta sigurnosti zemlje, izraelska vojska nije htjela odgovoriti. Također nisu naveli u kojem je razdoblju ruska podmornica bila blizu izraelske obale. Teritorijalne vode Izraela, kako je utvrđeno međunarodnim konvencijama, prekrivaju more na udaljenosti od 12 nautičkih milja od obale, odnosno oko 22 kilometra.

Čim je otkrivena prisutnost ruske podmornice, započele su konzultacije sa zapovjedništvom ruske mornarice. Kasnije je podmornica napustila priobalne vode i uputila se zapadno prema otvorenom moru.

Mehanizam koordinacije između mornaričkih snaga Rusije i Izraela sličan je onome koji uspješno djeluje u koordinaciji zračnih snaga dviju zemalja u regiji Bliskog istoka.

Ranije su izraelske snage komentirale incident, ali tako da ništa ne kažu.

„Ratna mornarica Izraela povremeno otkriva ciljeve u teritorijalnim vodama koje se mogu smatrati ratnim brodovima stranih oružanih snaga. Ne želimo komentirati detalje date u publikaciji Ynet i događali slične „susretu“ izraelskih i ruskih ratnih brodova na Sredozemlju. Međutim, to se događa na moru u međunarodnim vodama i završi komunikacijom na razini zapovjedništva brodova. U jednom slučaju se korveta izraelske mornarice približila na udaljenost od nekoliko stotina metara od ruskog nosača zrakoplova „Admiral Kuznjecov“, podsjeća Ynet.

Ured za odnose s medijima izraelskih snaga je rekao „kako ne želi komentirati detalje objavljene u publikaciji Ynet”.

Ynet News

Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
LNT_Iluvatar
4 godine prije

Izvanredno stanje!!!!

….je bilo prije tri mjeseca 🙂

Da Vam nije žutilo zahvatilo naslov?

Dopizdilomi
4 godine prije

Stanje je puno bolje nego kada Izraelski avioni lete u tuđem zračnom prostoru i djeluju. Imaju sreće ova je samo spavala.

tihobl
4 godine prije

Otkad ta podmornica cami tu da skloni Bibija od zatvora ako izgubi izbore.

Ante
4 godine prije

U međuvremenu Kinezi su zakupili izraelske luke, što je još bolje Kinezi su sada mogu vidjeti sve što se događa u vojnim lukama u Izraelu, pošto se neke od tih luka koriste u vojne svrhe. Ako im nije bila frka prodati kinezima svoje luke što se onda bune zbog rusa.

čitalac
4 godine prije

Znali su u podmornici gdje se nalaze, pa je to možda poruka Izraelu.

Geopolitika-news
4 godine prije

znaci,sioniste unutar Izraela,rijesili su unistiti Izrael..ali mislim d anista od toga,poslijednji trzaciji sionista u svijetu pred njihovu likvidaciju..

tuf
4 godine prije

Jedini izvor informacija je izraelski tisak. Kojemu možemo vjerovati koliko i švedskom tisku, koji je sinkronizirano, taman prije odlučivanja o povećanju financijskih izdvajanja za vojsku, vidio ruske podmornice pri svakom pogledu na more. Tek mjesecima kasnije su došle informacije iz službenih švedskih izvora koji su opovrgnuli SVE takve slučajeve. Pobogu, pa znamo za koga mediji rade.

Max
4 godine prije

došli Rusi malo u goste 🙂

marina rose
3 godine prije

Pozdravljeni, gospod in gospa
Ponudba posojila med resnim posameznikom in Poštenim.
Jaz sem posameznik, ki odobrim posojila v razponu od 5.000 EUR do 30.000.000 EUR vsem, ki lahko izpolnjujejo pogoje za 2% obrestno mero.
E-naslov: [email protected]  

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.