Izvještaji govore da američka vojska ispituje oružja nove generacije koja podsjećaju na ona iz filmova Iron-Man

Iron man
9 komentara

Nova tehnologija omogućit će vojsci učinkovitije gađanje ciljeva, jer je usmjerena na sprječavanje nepotrebnih kretanja cijevi puške.

Američka vojska trenutno ispitujenovu tehnologiju naoružanja, koja spada u novu generaciju (NGSW). Glavni cilj nove tehnologije je omogućavanje bolje preciznosti strijelca, što će se pokušati postići boljom stabilizacijom cijevi oružja i sprječavanja nenamjernog pomicanja cijevi, izvijestio je Task&Purpose.

ACE je izvorno razvijen pod nadzorom sustava “stabilizacije malokalibarskog naoružanja” kao dio projekta pod nazivom”Tactical Assault Light Operator Suit (TALOS),” poznatije kao odijelo “Iron-Mana” u tisku. Odijelo je tako nazvano prvenstveno zbog futurističkog dizajna koji uključuje poseban oklop u kojem bi bio smješten čovjek. Odijelo samo po sebi u mnogočemu podsjeća na Marvelovog super-junaka ”Iron-Mana.” Sam projekt odijela navodno je ukinut prije nekog vremena.

Inženjer sa sjedištem u Wyomingu, Matt Angle podijelio je s Task&Purpose da je ideja koja stoji iza inovacije slična zamisli pametne kamere.

“Uglavnom, zgrabite uređaj, a tu je i mehanički sustav spajanja koji na određene načine drži cijev mirnom”, rekao je. “Ne cilja automatski, ali cijela stvar je bliža stabilizaciji slike u objektivu fotoaparata; dok vam se ruka trese, sustav se pomiče kako bi cijev ostala mirna.”

Tehnologija, koja bi trebala biti primijenjena već sljedeće godine, navodno je pobudila interes američke vojske na summitu o inovacijama u Austinu, u Teksasu koji je održan 2016. godine.

NGSWTALOS
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Američkim vojnicima najpotrebniji je oklop koji brzo bježi, sudeći po njihovim rezultatima u ozbiljnim borbama. Pod ozbiljnu se borbu računa borba s protivnikom koji je približnog broja i naoružan nečim opasnijim od praćke.

Netko
3 godine prije

Stara vijest. Takvih propalih projekata tipa TALOS ima za napisat cjelu knjigu. Nedavno im čak i propao projekt samohodne haubice. Odlučili da će kupit u inozemstvu. Koje rasipanje novaca.

Perun
3 godine prije

zaboli me ona stvar za USA i iza sve što se tiče američke vojske …Uvijek sam NATO i sve oko njega smatrao perspektivnim vojnim otpadom …pa tako i USA Army ..pogotovu poslije ovih zadnjih dogadjanja u Vašingtonu i okolo Bijele kuće tj.kolibe….P.S..što prije shvate da su ideje koje zastupaju glupe to bolje po njih i ostale aktere svjetske politike

3 godine prije zadnji put uredio Perun
Ante
3 godine prije

Samo prijedlog, kada već razvijaju to odijelo, neka svaki vojnik ima na leđima mali dron, koji bi služio kao izvidnica, i koji bi letio visoko iznad bojnog polja. Slika sa drona slala bi se direktno vojniku da vojnik vidi što ga čeka iza neke uzvisine ili iza zavoja.

Max
3 godine prije

Ide li uz njega i Gwyneth Paltrow

Ella
3 godine prije

nato i svi drugi vucibatine su idioti koji su bili trakasirani od svojih roditelja. Crna rupa za porezni novac. Zalost planete zemlje. Ljudi umiru od gladi, bolestine a oni oruzje koriste kao vibratore za anus.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.