Izvršen atentat na ruskog veleposlanika u Turskoj

Ambasador Rusije u Turskoj
47 komentara

Ruski veleposlanik u Turskoj, koji je danas ranjen u oružanom napadu u Ankari, umro je od zadobivenih ozljeda, prenijele su agencije.

Andrej Karlov je ranjen kada je muškarac otvorio vatru pucajući na njega dok je razgledao izložbu u turskoj prijestolnici, prenijeli su mediji.

Prevezen je u bolnicu, a još je nekoliko ljudi ranjeno u napadu nepoznatog počinitelja, javile su televizije NTV i CNN.

Prema ruskoj televiziji veleposlanik je bio na izložbi “Rusija u očima Turaka“.

Na objavljenim snimkama se prikazuje kako Karlov, kada su odjeknuli pucnji, drži govor. Kamera se potom okrenula i snimila muškarca u odijelu i kravati kako maše pištoljem i izvikuje “Allahu Akbar” i “Ne zaboravi Aleppo”.

https://www.youtube.com/watch?v=-esDoBOm5As

Prema nekim medijima, napadač je u galeriju ušao pomoću policijske iskaznice.

Napad se dogodio dan nakon prosvjeda u Turskoj zbog uloge Rusije u Siriji, iako službena Moskva i Ankara u ovom trenutku surađuju kako bi se provela evakuacija civila iz Aleppa.

Napad se dogodio u velikom izložbenom prostoru Cagdas Sanatlar Merkezi u četvrti Cankaya u Ankari gdje je smještena većina stranih veleposlanstava, uključujući rusku.

Citirajući svoje izvore, smrt veleposlanika Karlova je potvrdila i ruska agencija  RIA Novosti.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova je potvrdilo napad na Andreja Karlova i priopćilo da je ranjen i prebačen u bolnicu.

“Veleposlanik je u bolnici, a ne može se potvrditi njegova smrt”, rekla je Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Zaharova napominje da je od Turske zatraženo da poduzme sve potrebne mjere u pružanju medicinske skrbi  Karlovu i drugima ranjenima u napadu.

atentan
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Željko
7 godine prije

Što bi bio dio pjesme iz čuvenog filma :”puče puška iz potaje učitelja našeg nema proleće je četresprve proleće je zlo se sprema….”!

rodoljub
7 godine prije

Ovo ubistvo treba posmatrati u svetlu pokusaja zapadnih globalista da zatruju odnose Rusije i Turske zbog saradnje u resavanju problema u Siriji. Ja sam siguran da iza ovog zlocina ne stoji pojedinac iz redova islamista, nego stoje nalogodavci – anglosaksonski zlocinci – globalisticka mafija, a uzvici i parole izvrsioca zlocina su maska .

Kole
7 godine prije

Obične zvijeri. 🙁

7 godine prije

Došla maca na vratanca…

subaru
7 godine prije

Poslije ovog nema više u rukavicama, izgleda da će raditi nuks a ne foab-i. Rodoljub je dolje u pravu tko je scenarista, redatelj i sponzor ovoga.

StarDam
7 godine prije

CIA je stjerana u kut i sad grize k’o bijesna. Nadam se da će ih Trump nagaziti svom težinom da se raspadnu u truleži.

Georgij Žukov
7 godine prije

Prva stvar na koju sam pomislio nakon sto sam pregledao video jest , zasto Ruski ambasador nema svog licnog tjelohranitelja i to Rusa pogotovo kada se radi o turskoj , americi , izraelu , v. britaniji ,saudiskoj arabiji ….. a drugo pitanje je zasto je atentator ubijen ? Koliko sam vidio na slici nije izvrsio samoubojstvo vec je ubijen , zasto? da ne bi slucajno propjevao ?U svakom slucaju biti ce zanimljivo ovih dana .

Georgij Žukov
7 godine prije

Napravih krug po EU TV kanalima , nigdje brejking njusa, samo sturo priopcenje , hm.

stipa
7 godine prije

R.I.P. Andrej Karlove… Daj pameti i snage Putinu, Medvedevu i ruskom narodu u borbi za pošteniji i mirniji svijet

Andrej
7 godine prije

Nekako mi se čini, da ovdje nije riječ o umjetničkoj kritici. U svakom slučaju ovaj akt znači eskalaciju nasilja, a to nije nužno loše. Nije dobro, da je ubijen ruski veleposlanik, ali generalno nije za osudu kada se puca po političarima. Ne bih nikoga navodio da počini atentat, ali također ne bih nikoga moralno osudio za takvo djelo. Kakogod bilo, sada su rusi na potezu, a ja odoh ohladiti bocu vina za posebne prilike, jer necemo dugo cekati na njihov odgovor.

subaru
7 godine prije

Polako objavljuju ciokaubojgusari preko svojih biorobota pravi rat Rusiji.

Georgij Žukov
7 godine prije

evo brejking njuza , kamiondzija se zaletio na bozicnom sajmu u Berlinu medju posjetitelje , jedan mrtav , bjerking njuz na svim EU portalima i televizijama , Nema cigo pojma sto je to ubiti amabasadoar Rusije.

subaru
7 godine prije

Pazi momenta, u isto vrijeme kad i ukropi napadaju Donbas. Odlučili žreci zatrpati nam osjetila bujicom zla iz njihove produkcije.

subaru
7 godine prije

Bitno je da je Kisinđeri izjavio da je Putin poput junaka iz romana Dosjtojevskog a onda dodao da se nada da će JEWSA odgovoriti na sajber napade iz Rusije, Putine jebo te on.

subaru
7 godine prije

Još Kadirov ganja vehabije po Groznom, kako tempiraju.

Georgij Žukov
7 godine prije

majstor puca u ambasadora , kamera se ne pomera , niti jedan jauk , panika slusatelja , pa valjda je bilo publike ili je je govorio iskljucivo svom ubici , pojma nemam nisam pametan 🙂 ?, majstor cilja pistoljem oko sebe i vice alah je velik , video traje 52 sekunde , nakon se pojavljuje slika majstora ali vec ubijenog , cica mica gotova je prica .

hiber
7 godine prije

Rusija je strana u ratnom sukobu, Turska je strana u ratnom sukobu. Očigledno to jedino nije poznato osiguranju ambasadora koji su mislili da ambasador otvara izložbu u Kremlju. Da su se malo osvrnuli i informirali okolo doznali bi da Erdogan tone u javnosti ko Titanik, a jedino što mu je ostalo da zamuckuje: Gulen, Gulen. Žalosno je na što je čovjek spao nakon odlaska Davutoglua. Sličnio se dogodilo i Klintoničinom ambasadoru u Libiji. Naprosto ne razumiju da su u ratnom sukobu, već unaprijed slave pobjedu.

subaru
7 godine prije

Putin izjavljuje da će udariti po vehabijama a braća mu preko cioturaka ubiše dva rusa. Ovog zadnjeg na izložbi naziva: “Rusija očima turaka”, baš primjereno i simbolično.

Georgij Žukov
7 godine prije

Dakle drugovi da rezimiramo , vjeruj iskljucivo sebi i svom kalasnjikovu kod kuce a makarovu kad ides u setnju ,, redovito ga cisti , odrzavaj , provjeri tu i tamo nisanske sprave , pun okvir , repetiran i na dohvat ruke , najbolje ispod kreveta .

PS
7 godine prije

Pozivam sve koji su u mogućnosti, da zapale svijeću pred lokalnom ruskom ambasadom, ili konzulatom . Pogotovo mi iz država čiji predstavnici sudjeluju u demoniziranju Rusije, i šalju vojsku…

subaru
7 godine prije

Započeli su žreci prvi cio rat sa kapislom zvanom sarajevski atentat. Jesu li to zamislili da ovaj turčin, pitanje je da li je turčin jer ni Gavrilo nije bio srbin, bude pravi detonator trećeg cio rata koji uveliko traje.

Antonow
7 godine prije

Ukrainske antiteroristicke jedinice javljaju u obrani napada 50tak ruskih vikend-terorista izbaceno iz stroja! STRRRIKE!!!

Tadmur
7 godine prije

Turska lagano tone u haos.Počela je žetva oluje.Erdo je bio neumoran,posijao je mnogo toga u Siriji,Iraku a boga mi i na Kavkazu,plodova će biti u izobilju.

jale
7 godine prije

U borbi protiv zla mora biti i poginulih. To rusi dobro znaju. Ali ovi i oni komentatori koji vojno iskustvo duguju samo i jedino kompjutorskim igricama, vjeruju da u ratu ginu samo neki drugi. Valjda misle na djecu žrtava privatizacije koje će htjeli ne htjeli Kolinda uskoro poslati na Istočni front da brane neoliberalizam i globalizaciju.

Anonimac
7 godine prije

trt

Anonimac
7 godine prije

The final count:

304 Trump
228 Clinton

c
7 godine prije

Ovo je zavrsna rijec Crnca, kad odlazi, odlazi bucno.

Anonimac
7 godine prije

Sotona Stoltenberg je otvorio bocu vina koju mu je poslala KGK.

Anonimac
7 godine prije

U Berlinu “dobrocudni” terorista se s kaminom zabio u narod.
Sto kaze hitlerova kcerka?

gop
7 godine prije

Wikipedia i sve njene lazi – FAKE NEWS iz Wikipedia

Wikipedia pise da je ruski ambasador ubijen nakon sto su danima trajali protesti u Turskoj protiv ruske angaziranosti u Siriji.

Prije ubojstva ruskog ambasadora mnogo se beznacajnih dogadjaja dogodilo sirom svijeta i Wikipedia poveziva ubojstvo ambasadora s nekim izmisljenim protestima po Turskoj protiv Rusije.

Tih protesta protiv Rusije po Turskoj uopce nije bilo.

Andrei Karlov, the Russian Ambassador to Turkey, was fatally shot by Mevlüt Mert Altıntaş on the night of 19 December 2016 at an art exhibition in Ankara, Turkey.[4][5][6][7] The assassination took place after several days of protests in Turkey over Russian involvement in the Syrian Civil War and the battle over Aleppo, though the Russian and Turkish governments had been negotiating a ceasefire.[4]

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.