Jared Kushner na stubu srama, prljavi poslovi u Izraelu i rat među židovskim “filantropima”

Jared Kushner
15 komentara

Poznato je da na iransku i politiku Trumpove administracije na Bliskom istoku u velikoj mjeri utječe njegov zet Jared Kushner, deklarirani cionist i obiteljski prijatelj premijera židovske države Benjamina Netanyahua. Bi li Donald Trump imao drugačija stavove da za bliske političke suradnike nije uzeo članove obitelji, teško je reći. Međutim, uz okolnosti u kojima radi pod pritiskom zbog nikada dokazane suradnje s Rusijom, Donald Trump je sada, izravno ili neizravno, dio skandala u kojeg su ga uvukli njegov zet Jared Kushner, izraelski premijer, židovski lobi u Americi i izraelski milijarderi.

Naime, prošli tjedan nije bio dobar za “Svetu alijansu” koju čine Izrael i Sjedinjene Američke Države i njihova dva eksponenta, deklariranog cionista Jareda Kushnera i premijera izraelskog režima Benjamina Netanyahua.

Izraelski premijer, osim što je predmet istrage za korupciju, našao se stupu srama zbog psihotičnih avantura u baru za nudiste u Tel Avivu njegovog sina Yaira (26), gdje se potpuno pijan hvalio “kako je njegov organizirao plinski posao vrijedan 20 milijardi dolara s izraelskim magnatom i filantropom Jacobom Kobijem Maimonom“. Opširnu reportažu o skandalu Yaira Netanyahua je 8. siječnja za Times of Israel napisao Raoul Wootliff.

Yair Netanyahu, koji i sam pripada tvrdolinijaškim krugovima Izraela, ranije je vrijeđao Georga Sorosa, otvorenog neprijatelja njegovog ova i američkog predsjednika Donalda Trumpa, tvrdeći kako Soros vlada polovicom svijeta, što Netanyahu vrlo dobro zna.

Međutim, Netanyahuova mega-korupcijska afera i mržnja njegovog razuzdanog sina Yaira su oslabili položaj Kushnera, Netanyahuovog čovjeka u Bijeloj kući, koji je i sam dio istrage koju protiv njegove obiteljske građevinske tvrtke vodi komisija burze u New Yorku (SEC).

Osim toga, položaj Kushnera, koji je nagrižen i izdavanjem kontroverzne knjige “Vatra i bijes” Michaela Wolffa, dodatno slabi zbog njegovih financijskih i političkih veza s Izraelom i premijerom Netanyahuom.

Drugim riječima, otkriveni su važni detalji o Kushnerovoj mreži, što je rezultiralo navodnim zločinačkim udruživanjem s izraelskim milijarderom i “filantropom” Levom Levievom, kraljem dijamanata od Angole do Aljaske, vrlo aktivnim financiranjem izgradnje nezakonitih izraelskih naselja u okupiranoj Palestini. Leva Levieva je ranije istraživao američki tužitelj Preet Bharara, kojeg je kasnije otpustio Trump, samo dva mjeseca nakon dolaska na vlast, čime je trajno  spriječio istragu o poslovanju rudnika dijamanata u vlasništvu židovskog magnata, piše BBC. S obzirom na pozadinu, davanje otkaza moćnom tužitelju iz New Yorka, Preetu Bharari, moglo bi biti tema još jedne zanimljive knjige.

Britanski The Guardian, navodno povezan s Georgeom Sorosem, upornim neprijateljem Trumpa i Netanyahua, ispitao je poslovanje s nekretninama Jareda Kushnera i njegove obitelji u Izraelu. Britanski list je istragu proveo istovremeno kada se Trumpov zet  posvetio naporima kao “mirotvorac” u palestinskom pitanju, a kasnije je otkriveno da je razradio plan u kojem bi Pojas Gaze dao Egiptu, a Zapadnu obalu Jordanu. Tako barem tvrdi Michael Wolff u svojoj kontroverznoj knjizi. Dakle, dok je Trumpov zet danju radio na mirovnom sporazumu između Izraelaca i Palestinaca, njegova dobrotvorna zaklada “Kushner Companies Charitable Foundation” je financirala kontroverzno rješenje Zapadne obale i Pojasa Gaze. O ovom tajnom planu je na temelju drugih izvora pisao i Justin Elliott u prosincu prošle godine, prije službenog preuzimanja predsjedničkih ovlasti od strane Donalda Trumpa.

Posebno je znakovito što je Jared Kushner u svojim osebujnim naporima da se sklopi mir između Palestinaca i Izraelaca preko svojih tvrtki financirao izgradnju naselja za ortodoksne izraelske doseljenike i ekstremiste na Zapadnoj obali, što je činio u dogovoru s “kraljem dijamanata” Levom Levievom.

Usput rečeno, danas uspješni trgovac i Trumpov zet Jared je bio siromašan student i njegovo prihvaćanje na Harvardu je bilo dovedeno u pitanje zbog nedostatka podobnosti, a sada ispada da je sposoban za rješavanje zamršene situacije na Bliskom istoku, na kojeg gleda kao na tržište nekretnina.

Jared je zaslužan i za aktiviranje plana “Noć dugih noževa” u Saudijskoj Arabiji, koji za cilj ima uklanjanje konkurencije na dvoru krunskog princa Mohammada bin Salmana , ali i Trumpovom zetu dati kontrolu nad milijunskim poslom tijekom inicijalne javne ponude dionica saudijskog naftnog diva Saudi Aramco.

Prema The New York Timesu, nakon nedavnog intervjua s Trumpom se saznalo kako je Jared Kushner, prije no što je otpratio svoga punca za Jeruzalem, primio oko 30 milijuna dolara ulaganja od najvećeg izraelskog osiguravatelja “Menora Mivtachim“, ujedno i najvećeg izraelskog investicijskog fonda.

Charles Kushner, demokratski otac današnjeg republikanca Jareda, nemilosrdan je poslovni kriminalac koji je već osuđen zbog porezne utaje i jer je angažirao prostitutku da zavede vlastitog šogora koji je svjedočio protiv njega.

Tako se vode poslovi u obitelji Kushner. Naime, Kushnerova tvrtka u stečaju i s ozbiljnim financijskim problemima, smještena na adresi na “666 Fifth Avenue” u New Yorku, uložit će novac holdinga “Menora Mivtachim” u kompleks nekretnina u Baltimoreu. Što se priprema u Baltimoreu?

Klimave tvrtke Kushnera, koje ne bi postojale bez poklona banaka njihovih suradnika Deutsche Bank, Hapoalim Bank i Goldman Sachs, od kojih su dobili najmanje četiri zajma samo od glavne izraelske banke Hapoalim, sve su pod  kaznenom istragom američkog Ministarstva pravosuđa, ali od kada je Švicarska završila svoje aktivnosti.

Nakon što su otkrivene kriminalne avanture Hapoalim banke prije 10 godina, istovremeno s ostalim mafijaškim bankama u Izraelu, Kushnerovi su gotovo prognani od strane svojih fanatičnih cionističkih prijatelja.

Valja napomenuti da su Kushnerove tvrtke, blago rečeno, financijski vrlo nestabilne, tako da Jared koristi putovanja Donalda Trumpa kako bi prljavim ponudama ispod stola pokušao spasiti svoju imovinu u nekretninama od insolventnosti. Konkretno, kreditom od 285 milijuna dolara od vodeće njemačke banke, Deutsche Bank, tvrtka Kushner je postala vrlo aktivna, ali i centar za pranje novca, kao što je izjavio Steve Bannon.

Iako je Jared Kushner podnio ostavku na mjesto direktora tvrtke kada je imenovan omiljenim savjetnikom Donalda Trumpa, njegova se imovina u nekretninama procjenjivala na iznos od oko 761 milijuna eura. Kako je ona postala vrijedna oko 7 milijardi dolara u posljednjih deset godina, bez da poveća svoj kolosalni dug, to Jared Kushner nikada nije rekao.

Jared je prodao paket dionica legendarnog kompleksa “666 Fifth Avenue“, a sada očajnički traži nove investitore širom svijeta, od Kine do Saudijske Arabije.

The New York Times piše kako je sporazum s izraelskim holdingom “Menora Mivtachim” jedan od glavnih financijskih poslova Kushnerovih tvrtki u Izraelu i da su Kushnerovi u partnerstvu s barem jednim članom bogate izraelske obitelji Steinmetz odlučili kupiti apartmane na Manhattanu za oko 200 milijuna dolara i izgraditi luksuzni toranj za iznajmljivanje u New Jerseyu.

Beny Steinmetz, koji posjeduje dijamantne tvrtke, rudnike i nekretnine, uhićena je izraelske policije zbog pranja novca. Steinmetz svoju nesreću pripisuje intrigama Georga Sorosa, što djelom dokazuje tezu analitičara koji tvrde kako je pozadina divljih napada lažnog filantropa Sorosa na Trumpa zapravo “građanski rat” između izraelskih financijera.

Henry Kissinger knjigu “Vatra i bijes” naziva nusproduktom “građanskog rata” u Bijeloj kući između Židova i ne-Židova.

Međutim, kako god bilo, ovdje se otvara drugo važno pitanje i zašto se moć daje globalnim prevarantima, koji su svi do jednog “filantropi”? Iz onoga malo što znamo, čini se da što je “filantropija veća, veći su zločini koji se kriju iza poslovanja ljudi spomenutih u ovom slučaju.

Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Ako je istina da su se židovski oligarsi zakrvili međusobno, to je više nego dobra vijest. No, pokazuje drugu stranu medalje, Lovina je ta koja jest, ali je bila i sve je manje, zbog Rusije Kine i Irana, a kako počinje manjkati izvora prihoda veća zvijer jede manju, među onima za koje je ranije bilo dovoljno za sve.

Laki Topalović
6 godine prije

Utjecaj Jareda Kushnera je zabrinjavajući. Zapravo, je li bilo predsjednika da je toliko familije utrpao u administraciju?

Joker
6 godine prije

Fenomenaln text! 🙂

rodoljub
6 godine prije

Bela kuca je obican politicki kupleraj . Takvi jebivetri , a odlucuju o krupnim svetskim pitanjima . Kataklizma covecanstva je na pomolu .

onaj najgl.......veći Dalton
6 godine prije

Trumpov zet Jared NIJE bio siromašan student i njegovo prihvaćanje na Harvardu je bilo rezultat tatine uplate 2 ili 3 milijuna dolara. Pod jednim od onih visprenih naziva za mito i korupciju.

davor
6 godine prije

Bijela kuća je Little Israel. Još fale samo dvije horizontalne plave crte preko pročelja kuće. Danas je više od ičega vidljivo na koje sve kriminalne načine se financira širenje teritorija Velikog Izraela i ostvarivanje Yinon plana, a američka cionistička administracija i financijeri imaju prepune ruke palestinske krvi.

dadi
6 godine prije

Odlican tekst,svaka cast!

zvonimir
6 godine prije

čekaj malo kako je neko mogao snimat u baru za nudiste ???? to je neka zavjera

alan ford
6 godine prije

“..Britanski The Guardian, navodno povezan s Georgeom Sorosem,..” nije, navodno, već jest stvarno povezan, to znaju i ptice na grani.. Guardian je u proteklih nekoliko godina više puta objvaljivao Soroseve pamflete protiv Rusije Trump je od početka, najavljivao ovakvu politiku, dakle anti-iransku i pro-izrealsku, tako da nitko ne treba biti iznenađen.. cio-hazari odmah kontroliraju svakoga, pa su tako se od početka uključili i u kamapnju za Trumpa: hazarski milijarderi kao Sheldon Adelson i Carl Icahan, financirali su Trumpovu kampanju, a hazar Steven Mnuchin, bivši Goldman Sachsovac, mu je ministar financija, i zet mu je hazar. Dakle, ovdje na primjeru Trumpa, imamo faktički ono što se puno puta vidjelo u povijesti u protekli 100 i nešto godina: cio-hazari su i na jednoj i na drugoj strani istovremeno, tako da oni nemogu izgubiti: Dakle, cio-hazari vode glavnu riječ i u protivničkom taboru Trumpa, “duboka država”, CFR i FED, i u samom Trumpovom… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.