“Je li Aleksandar Stanković prepredeni manipulator koji sustavno dovodi u zabludu gledatelje?”

Ivan Pernar
83 komentara

Danas je lako nekoga ocrniti, optužiti ga i osuditi. Svi se dignu na noge, a pogotovo mediji i novinari. Ako imate “sreće”, jer vaš rad nije politički korektan, idealan ste kandidat za stigmatizaciju. Međutim kada se uspostavi da to nije tako, šteta je već učinjena. Malo tko se želi ispričati. Reći da nije imao pravo i da je pogriješio. Ma koliko se vi trudili, medijska i novinarska stigma ostaje. Ovaj put je redakcija portala Logično, primijetila poruku Ivana Pernara o oslobađajućoj točki presude koja nikoga ne interesira. Novinar HRT-a Aleksandar Stanković je tužio saborskog zastupnika Ivana Pernara za uvredu. Sud je utvrdio da su uvrede na njegov račun utužive, ali za ključan detalj u kojem se ukazuje na meritum stvari, tj. način kako Aleksandar Stanković vodi svoju emisiju, sud nije utvrdio krivnju Ivana Pernara. Mislimo ipak da je bitno dati prostor onima za koje se utvrdi da nisu krivi za izjave koje puno govore o radu današnjih medija i novinara. Istina treba biti jača od laži, a to je moto portala Logično.

Prenosimo vam poruku s Facebook profila saborskog zastupnika Ivana Pernara:


Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu (45 Pn-1597/17-8) po kojoj ovaj navod „ne nalazi uvredljivim i podobnom za nanošenjem neimovinske štete, te vezano uz isti sud nije tužitelju dosudio nikakav iznos naknade štete.

O čemu se radi, Stanković je u tužbi protiv mene tvrdio da on nije prepredeni manipulator koji sustavno dovodi u zabludu gledatelje, te da sam ga ja tom tvrdnjom uvrijedio i napravio mu štetu.

Međutim, sud me oslobodio krivnje za to, pročitajte i zašto u obrazloženju koje ću citirat od slova do slova.

Sud nalazi da su navodi tuženika o tužitelju:A što se tiče samog Stankovića, to je jedan prepredeni manipulator koji sustavno dovodi u zabludu gledatelje.” koji su od strane tuženika nesporno izrečeni za tužitelja sud ne smatra da su isti navodi a priori uvredljivi već da se radi o vrijednosnom sudu tuženika koji ima takav stav o načinu vođenja emisije „Nedjeljom u dva” od strane tužitelja.

Naime, sud smatra da tuženik ima pravo izreći svoj stav da tužitelj manipulira tijekom vođenja te emisije načinom na koji vodi tu emisiju i načinom kako postavlja pitanja svom sugovorniku, odnosno dozvoljava mu odgovaranje na pitanje ili ga prekida u odgovoru postavljanjem novog pitanja.

Sud prihvaća objašnjenje tuženika da pri tom tuženik smatra da tužitelj ne dozvoljava sugovorniku da u cijelosti odgovori na svoj način na postavljeno pitanje, te da ga prekida postavljanjem novog pitanja ukoliko nije zadovoljan s načinom kako sugovornik odgovara na prethodno pitanje.

Sud smatra da prosječna osoba može takav stil vođenja emisije smatrati prepredenim u smislu lukavosti voditelja da dobije upravo ono od sugovornika što mu je bila nakana, kao i da prosječni gledatelj može steći dojam da takvim stilom vođenja emisije tužitelj kao voditelj manipulira sadržajem emisije jer prekida sugovornika u njegovom odgovoru ukoliko nije zadovoljan načinom kako sugovornik odgovara na pitanje voditelja, te ga prekida u odgovoru postavljanjem novog pitanja.

Na kraju svega, nakon što ste pročitali obrazloženje suda, prepuštam svakome od vas da odgovorite na pitanje postavljeno na samom početku.

Vjerujem da će vam tek onda biti jasno zašto smatram da Aleksandru Stankoviću nije mjesto na javnoj televiziji, odnosno zašto smatram da neprofesionalno radi svoj posao.


Ivan Pernar / Facebook profil

Pretplatiti se
Obavijesti o
83 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Đuro
5 godine prije

Ma Kusturica je to lijepo riješio po kratkom postupku.Oduzeo im je kameru i istjerao ih iz kuće čim je skontao da ga Stanković provocira u vlastitoj kući.

Zagor
5 godine prije

Stanković laže ovaj napaćeni narod.

Laki Topalović
5 godine prije

Nekad ima neku emisiju koja ispadne dobro, ali ajde. No, što se tiče Pernara, kojeg poznajem, volio bih kada bi u njega bilo manje egzibicionizma, a više jasnih i konkretnih prijedloga. Biti , ako se netko sjeća lika iz jedne serije “Jeka antiprotivna”, koja je samo kritizirala, nije nikakav problem. Fizičko izvlačenje iz Sabora mi se ne sviđa. To je skretanje pozornosti na sebe, kao i ranije vječno jarko crvena jakna pri svađama s policijom oko deložacija. To nije bilo slučajno, nego da se kadar fokusira na njega. Onda je od 2011. do 2013. podržavao Arapska proljeća i zapadnu politiku na Bliskom istoku, a onda počeo podržavati Assada. Dečko luta, ali je dobro da je shvatio da je pogrešio. Živi zid ne smije biti Pernar i njima doslovno fale stručnjaci za makroekonomska pitanja, geopolitiku i brojne druge stvari. sada su na 14 posto. Da privuku neke ljude, mogli bi biti… Čitaj više »

Laki Topalović
5 godine prije

A Stanković je režimski novinar i što uopće očekivati od njega. Mnogi su to čak i protivno vlastitim uvjerenjima, što je primjetno iz rada na HRT-u i njihovih komunikacija na društvenim mrežama, jer imaju kredite, jer plaćaju stan, vrtić, dižu djecu i što sve ne. Jbg. Ja osobno ne bih, ali ne znam bi li ih razumio i opravdao ili ne? Stvarno sam u nedoumici, jer nisam u toj situaciji. Imaš režim, imaš HDZ/SDP koji upravljaju programom , koji se malo razlikuje oko marginalnih svjetonazorskih pitanja, dok se prave teme ne otvaraju, pa biraj. Hoćeš na ulicu il posao s najmanje 15 000 kn plaće, vjerojatno i više. Što Stanković misli kad misli nasamo, ne znam.

Petar
5 godine prije

Osnovna stvar u dijalogu je ne prekidati sugovornika, to je elementarna stvar koja je dio kućnog odgoja. Lijepo je kada se postavljaju svakakva pitanje pa i provokativna ali sve treba imati neku mjeru i veliku dozu poštovanja prema sugovorniku na javnoj televiziji i općenito. Možda neki misle da je jeftino provociranje “in” ali to je razina uličarskih podbadanja. Uostalom, zašto neki voditelji žele ispasti pametniji, informiraniji, imati zadnju riječ za koju misle da su dobili neku zlatnu medalju. Takvi voditelji su općenito obični primitivci i šoumeni u pokušaju.

Damir
5 godine prije

Pernar ima mana kao i mi ali ima i muda reći što misli. Mogao se prodati ali nije. Sabor bi bez njega bio bezličan. Sam ne može ništa zato čekam da osvoje vlast jer gorih od HDZ/SDP i njihovih priljepaka nema.

Staljin
5 godine prije

ja ga ne gledam

DŠ...
5 godine prije

Pernar cenzurira komentare na svojemu portalu, a licemjerno poručuje da se na njegovu zidu može slobodno pisati. Nije kadar pozvati narod na proteste, a sve što je do sada napravio jest podjela besplatnih jagoda. Pretvorio se u salonskoga političara koji bere 20 tisuća kuna i ne želi podmetnuti leđa za opću dobrobit.

octopus
5 godine prije

Nije Stanković nažalost jedini. Takvih novinara i “novinara” koji su previše gledali Oprah i koji pokušavaju agresivnim prekidanjem sugovornika da iskaže svoju misao do kraja ima sve više. Za mene je to kao nedostatak kućnog odgoja.

IVE IZ PECALBE
5 godine prije

U Hrvatskoj nam je sve lijepo i dobro pa nije zabadava “LIJEPA NASA” ali je korumpirana i daleko preskupa. Politicari i funcionari te drzavni aparat Hrvatske je 300% veci i skuplji nego Londona koji ima 8,63 miljuna gradjana. Dakle treba smanjiti broj sabornika na najvise 30 broj minstarstava na najvise 5, a umijesto premijera i predsjednika imanovati samo bana koji osobnom imovinom garantira i odgovara za sve pogreske drzavne uprave (London ima 14 gradskih vjecnika i gradonacelnika).
Administraciju po raznim drzavnim uredima samnjiti za 2/3 s time da onda preostala 1/3 rade a ne da se dosadjuju i setkaju po hodnicima, ukinuti stsotine bespotrebnih obrazaca i formulara.
A mediji bi morali biti barem u tri razlicite grupe, konzervativni, ljevicari i neutralni, oni koji kritiziraju u ljeve i desne.

Građevinar
5 godine prije

Neprocjenjivo! Jedan prepredeni manipulator proziva drugog prepredenog manipulatora. Medijske kurve našle govoriti o poštenju.
Probudim se u cik zore, krenem na gradilište, dirinčim do sumraka, a sljedeće jutro jasno vidim koliko sam bio vrijedan protekli dan. Ova dva zgubidana godinama mlate praznu slamu, svugdje ih ima, a ne ostavljaju nikakav trag svojega rada.

OBICNOSAMOCITAM
5 godine prije

Svaki novinar koji vodi bilo koju i kakvu uzivo emisiju je manipulator. Kao prvo on mora zadovoljiti urednistvo te kuce za koju radi da bi uopste i mogao dobiti da vodi neku emisiju. Znaci cim moras slusati necije smjernice ti automatski moras i manipulirati sa sugovornikom ili istinom ili i jednim i drugim. Kao drugo stav je kao i guzica,svako je ima. A to znaci da ce i svaki voditelj koliko mu to urednistvo dopusta navlacit i tezit predstaviti pricu prema svom stavu,misljenju i svjetonazoru. Stankovica sam gledao relativno dosta puta i kod njega je primjetna razlika od gosta do gosta u emisiji. Ko je blizi njemu i njegovom nacinu razmisljanja dobija vise vremena za pricu i manje prekida. Ko nije njega Stankovic cesce prekida. Sto se tice mjenjanja tema za to on nije kriv. Ako imas samo 1h za emisiju onda moras prekidati gosta i ici na drugu temu… Čitaj više »

Mucke
5 godine prije

Svrha novinarstva kao profesije je naravno objektivno informiranje javnosti o stvarnim dogadjajima u zemlji i u svijetu.
Kada bi se novinari tako ponasali onda bi vlade bile mjenjane cesce nego mijenjamo carape.Kolicina lazi i dezinformacija u “informativnim programima” je tolika da i najbolje obavijesteni ne mogu razabrat vise sta je istina a sta laz.
Stankovic je naravno manipulator na kvadrat kao i njegove kolege iz svih redakcija jer su kao takvi i dovedeni u medije da “sire optimizam”.
Ako vam se to ne svidja,dobro razmislite prije nego zaokruzite nekoga sa liste na sljedecim izborima,ili prije nego sto odmahnete rukom s mislju “ja i onako tu ne mogu nista promijeniti”.

otpisani
5 godine prije

Je li Stanković manipulator? … JE! … pa to je i sud rekao na svoj način. Dakle, ta vrsta manipulacije bi Stankoviću trebala služiti na čast, i iako nije za to dobio pare, dobio je kompliment.

Pitanje: Je li portal Logično manipulator? Je! …i tu mu skidam kapu, jer na mala vrata, malo, malo, Pernaru daje publicitet što većina od nas prilično dobro prihvaća….
Manipulacija je i kada selektivno bira teme (koje su većinom jednosmjerne) iako bi (lično) više volio da su šarolike a ne samo o Siriji, Rusiji i Trumpu
Manipulacija je i selektivno puštanje komentara …
…poanta mog komentara je da svaki medijski subjekt ima veliku dozu interesa u onome što predstavlja javnosti i smatram da je potpuno legitimno (prihvatljivo) pri tome, bezazleno manipulirati…. ako ti se ne sviđa, okreneš se drugom mediju, ili kada je u pitanju Stanković, gledaš ili ne gledaš…

Branimir
5 godine prije

Prije se za takvo ponasanje I postupanje novinara gubila licenca. Dana’s cini se svaka budala I manipulator moze biti novinarom pod izlikom slobode medija.

Petar
5 godine prije

A da HRT to riješi po kratkom postupku – emisija nedeljom u dva ostaje – a voditelj je MARKO ŠAPIT – slažete li se da je ideja za veselit i od veselja idemo se svi napit

pijaca
5 godine prije

Stankovic je isao u skolu da zajebava vlastite goste a u isto vrijeme obmanjuje gledatelje. Naisao je na Pernara sa misljenjem dace ga slomiti ali se puno zajebao. Pernar mu je dokazao da sa srednjim obrazovanjem ima vise mozga od njega. Eto Stankovicu izvoli samo da ti je jasno ako je neki od tvoih gostiju ljubazan nemora znaciti da si ti pametniji od njega. To kako se Stankovic zadrzao na tom radnom mjestu moze se samo nagadzati. To samo zna on i akter koji je to nastimao.

Saddam Panonski
5 godine prije

@Orijunac
Tko, Kusturica ili Stanković? 😉

pijaca
5 godine prije

Jeli moguce Gospodine Pernar da je sudska odluka na tvojoj strani. Hvala ti Boze da si vec jednom prosvijetlijo mozak nasim sudskim radnicima koji odlucuju sta je pravda.

drAzen
5 godine prije

Stankovic ostaje urednik Nu2, a Pernar opozicija.

Tomica
5 godine prije

Ne razumijem ni one koji gostuju u emisiji niti one koji to gledaju.

Petar
5 godine prije

Ma Pernar je mali fićfirić, od 10 tema o 1 priča suvislo. ***********************

ADMIN: Možete reći da fula teme, da ne priča suvislo, da je nesposoban, međutim okanite se uvreda.

šinzoabe
5 godine prije

Da li je Ivan Pernar ruski potrčko?

alan ford
5 godine prije

““Je li Aleksandar Stanković prepredeni manipulator koji sustavno dovodi u zabludu gledatelje?””

Naravno, Sorosev plaćenik, kao i velika većina novinara u glavnim medijima u Hrvatskoj i regiji: HRT, RTL, Nova TV, N1, Al Jazeera, Večernji, Jutarnji, Index, Tportal, Telegram, net, danas, 24 sata, Express, itd..

Anto Jukić
5 godine prije

Bravo za slobodu izražavanja.

stranac1971
5 godine prije

Stvarno grozno nekulturno nepristojno ponasanje Aleksandra Stankovica —bez kulture -ostavis covjeku da odgovoti –ne prekidas –pa tako ucimo i svoju djecu da slusaju kada drugi prica stvarno njegove emisije toliko nekad provociraju cudim se nekim ljudima da to izdrze da ne napuste ——-ima neki zupani koji se vole vidjeti na tv Cacic i jos neki —–stvarno neke vidim kod njega u emisiji da uoste izdrze to jer im dostojanstvo ne dozvalja da napuste Stankovicevu provokaciju 99% njegovih emisija su bez veze nikakve koristi ustvari kada gotova emisija vidis da nista nisi vidijo —-te emisije su nist koristi ——-a o politicaru Ivanu Pernaru nebi puno jer on pod svaki cijenu se zeli baviti politikom ali bas mu ne uspjeva jer leti ko ptica od grane do grane nezna sta hoce dvolicnost to ce ga upropastiti

Zlatko
5 godine prije

Kod inteligentnih gledatelja manipulacija bilo koga ne prolazi pa makar ona bila, bilo sa koje strane. Pratite na HTV 4 prijenos Sabora pa će te vidjeti očitu manipulaciju, prelaska na sjednicu u Vladi kada je opozicija u naletu. Onda se pokazuju nebitne stvari sa sjednice vlade ili iz arhiva. Nema iznošenja onoga za što HTV 4 sebe reklamira, da je objektivan i vjerodostojan. Cilj je da nitko ne gleda parlamentarne sjednice Sabora Hrvatske.

math
5 godine prije

Ne znam dal je vec napisan ali sjecate li se gosta koji je izudio Stankovica na nacin da na skoro nista nije odgovarao a cijelo vrijeme je pricao. Gost je bio , ako ne znate :Bandic

runolistorhideja
5 godine prije

Zar je netko uočio ikakvu razliku između Stankovića i bilo kojeg drugog TV voditelja?
Način rada je svima isti, razlika je samo u pripadnosti uvjerenjima.

poberuh
5 godine prije

Ivane, obećaj da ćeš ga smijeniti kada dođete na vlast i nemaj brige, glasovi će samo letjeti!!!

stranac 1971
5 godine prije

meni se ne svidzaju njegovi odnosi prema gostima u studiju –upada u rijec prekida podmece pitanja —–neznam dali on nezna da dok netko prica trebas slusati paa onda odgovoriti ili postaviti pitanje —to znaju i moja djeca a on valjda nije naucen tome nekad neznam cemu doprinosi njegova emisija

Profesor Nuki..
5 godine prije

a dali se gosp.Pernar pita koliki je su/krivac on. ako se sutra stankovic pridruzi grupi novinara koji se nemogu izboriti za slobodu sirenja lazi i.mrznje i u ČAZMATEANS pravac Irska ?
I sta onda ?
Citat kupusni list
I umisto NU2 gledat NU 3 p.m.?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.