Jelcinov privatizacijski “car” završio u bolnici zbog bolesti koju često uzrokuje cjepivo protiv Covida

Čubajs
30 komentara

Anatolij Čubajs, bivši izvršni direktor korporacije Rusnano i bivši izaslanik ruskog predsjednika, nalazi se na aparatima za održavanje života u europskoj klinici, rekla je u nedjelju ruska TV voditeljica Ksenija Sobčak, citirajući Čubajsovu suprugu Avdotju Smirnovu.

“Čubajs je na odjelu intenzivne njege. Upravo sam razgovarala s Avdotjom. Njegovo stanje je nestabilno. Iznenada mu je pozlilo, osjetio je slabost u rukama i nogama”, napisala je na svom Telegram kanalu.

“Odveden sam u europsku kliniku s Guillian-Barreovim sindromom. Guillain-Barreov sindrom je rijedak, ozbiljan neurološki poremećaj. To je autoimuna bolest koja zahvaća periferni živčani sustav. Može uzrokovati slabost mišića, gubitak refleksa i obamrlost ili trnce u dijelovima tijela. Može dovesti do paralize, koja je obično privremena.

Točan uzrok Guillain-Barreovog sindroma nije poznat, ali u većini slučajeva prethodi mu bakterijska ili virusna infekcija, uključujući SARS-CoV-2. Prema liječnicima, neka cjepiva protiv koronavirusa povećavaju rizik od ovog sindroma.

To je Anatolij Čubajs?

Njegov otac, Boris Matvejevič Čubajs, bio je umirovljeni pukovnik i veteran Drugog svjetskog rata koji je postao profesor marksizma-lenjinizma na tehničkom institutu. Njegova majka, Raïssa Efimovna Sagal, diplomirala je na ekonomskom sveučilištu i izabrala je biti majka kod kuće u vojnim bazama u koje je njezin suprug redovito raspoređen.

Preko svoje majke Anatolij Čubajs vuče židovsko podrijetlo. Godine 1990. postao je zamjenik predsjednika Lenjingradskog partijskog komiteta i ekonomski savjetnik gradonačelnika grada Anatolija Sobčaka.

U studenom 1991. Čubajs je imenovan ministrom u vladi Borisa Jeljcina, zaduženim za privatizaciju. Njegovo ime ostaje vezano za ovo vrlo kontroverzno razdoblje, u kojem je nekolicina privilegiranih brzo stekla bogatstvo.

Od 1994. Čubajs je bio potpredsjednik vlade za gospodarstvo i financije. Provodi politiku ekonomske liberalizacije. Smatra se i pionirom privatizacije. Podnio je ostavku u siječnju 1996. kako bi vodio predsjedničku kampanju Borisa Jeljcina, koji je pobijedio na opće iznenađenje. Od srpnja 1996. do ožujka 1997. Čubajs je bio na čelu administracije Predsjedništva.

Čubajs se tijekom svoje karijere stekao bogatstvo od gotovo milijardu dolara, a druženje s američkim lobistima nikada mu nije bilo strano.

Čubajs je u ožujku smijenjen s mjesta izaslanika ruskog predsjednika Vladimira Putina za odnose s međunarodnim organizacijama u interesu održivog razvoja. Prema izvoru bliskom Čubajsu, on je krajem ožujka napustio Rusiju privatnim zrakoplovom.

Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
throne
1 godina prije

sputnik V ili neki druga podtip 8novija verzija cjepiva za tzv. covid) napravila je svoje, isto kao i na zapadni otrovi sto proizvode slicne nuspojave. Sve je to otrov istog narativa u smanjivanju populacije. U ovome nema ni desna ni ljeva strana odnosno zapadnoiperjalistička ili rusko – kineska strana. Svi pusu u isti rog.

Suns
1 godina prije

Bilo kako jedno zlo manje za Rusiju, sam je sebi presudio izdajnik.
Ono sto je zasluzio to je i dobio.
Bolje da mu se dogodilo na zapadu od zapadne CIA nego u Rusiji od ruske CIA.
Cudan je bio njegov zivot i rad, ukratko bio je mocan covjek, kad je zaratovalo otisao s putovnicom u Izrael pa sad u nekoj nato bolnci ce otegnuti papke.

Enigma
1 godina prije

“Preko svoje majke Anatolij Čubajs vuče židovsko podrijetlo”. – Kakva “slucajnost”. Upravo je Cubajs “ruskim” oligarsima(vecina zidovsko podrijetlo) u procesu pljackaske privatizacije omogicio stjecanje ogromnog bogatstva i milijardi dolara dok prosjecan ruski gradjanin, uslovno receno, zivi u bijedi i radi za jako, jako sitnu lovu.
Cubajs je bio i blizak saradnik Putina koji ga je krajem 2020 imenovao za izaslanika ruskog predsjednika za odnose s međunarodnim organizacijama u interesu “održivog razvoja” vezano za agendu 2030 UN. Članice UN su 2015. godine usvojile 2030 Agendu za “održivi razvoj” koja postavlja 15-godišnji plan za postizanje 17 ciljeva “održivog razvoja”. Rijec je zapravo o agendi porobljavanja covjecanstva.

tihobl
1 godina prije

Citav zivot je obozavao sve sto dolazi iz Amerike. Na kraju i sahranice ga u SAD.

tihobl
1 godina prije

Juce u Nikolajevu je kalibriran jedan ukrajinski oligarh. Krenuli su rusi sa likvidacijom osnivaca nacistickih bataljona, ne obaziruci se sto imaju i izraelsko drzavljanstvo.

Robert
1 godina prije

Otisao je u neku zapadnu zemlju na zapadu a ne u istocnu zemlju na zapadu

Kaki
1 godina prije

On je primio pfizer čim je pobegao iz Rusije….ta neće valjda vrli zapadnjak da primi sputnik

Smurgl
1 godina prije

To su bila zlatna vremena za nosonje u Rusiji… Ni danas nije puno bolje… 1991-1993 г.г. Президент — Ельцин (женат на еврейке). Наина Иосифовна Ельцина, еврейка — жена бывшего президента России Бориса Ельцина Советник президента по вопросам экономики — Лившиц — еврей. Во всё время правления Ельцина (1991-1999) большинство его советников были евреями. Главы Администрации Президента Филатов, Чубайс, Волошин — все евреи ПРАВИТЕЛЬСТВО Министр экономики – Ясин – еврей Зам. Министра экономики – Уринсон – еврей Министр финансов – Пансков – еврей Зам. Министра финансов – Вавилов – еврей Председатель Центрального банка – Парамонова – еврейка Министр иностранных дел – Козырев – еврей Министр энергетики – Шафранник – еврей Министр связи – Булгак – еврей Министр по природным ресурсам – Данилов-Данильян – еврей Министр транспорта – Ефимов – еврей Министр здравоохранения – Нечаев – еврей Министр по науке – Салтыков – еврей Министр культуры – Сидоров – еврей ПРОПАГАНДИСТСКАЯ ВЛАСТЬ… Čitaj više »

Gut1
1 godina prije

Gnjida, otisao platiti ogromne novce da umre u zemlji koja je u Rusiji na listi neprijateljskih zemalja, tipicni Kabalista

Max
1 godina prije

Gojenac zapadnih plijačkaša.

Mladen
1 godina prije

On je samo jedan od mnogih jevrejskih lopuža, koji su opljačkali Rusiju i bivše sovjetske republika.

Lucija, prva
1 godina prije

Milijarda?
😄 Toliko imaju Bandić ili Mamić.
Ono Bandićevo, divote, sve ostade BANCI.

Žao mi je što ću neke razočarati, ali: “izaslanika ruskog predsjednika Vladimira Putina za odnose s međunarodnim organizacijama u interesu održivog razvoja”, nije neka važna funkcija.
A dovoljno blizu da bi se kontroliralo što netko priča i radi…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.