“Jeruzalem vječni glavni grad Palestine”, izglasao parlament Irana

Jeruzalem - glavni grad Palestine
8 komentara

Suočeni s odlukom Sjedinjenih Američkih Država da seli svoje veleposlanstvo u Jeruzalem, iranski Parlament jednoglasno je odlučio da se prizna Jeruzalem kao vječni glavni grad Palestine.

Iranski parlament glasovao je u srijedu kako bi priznao Jeruzalem kao glavni grad Palestine, izvijestilo je nekoliko regionalnih medija.

Tekst, koji su jednoglasno izglasali zastupnici (207 glasova za, 0 protiv), preporučuje iranskoj vladi da prizna Jeruzalem kao “vječni glavni grad Palestine”.

Odluka iranskog parlamenta došla je nakon priznanja Jeruzalema od Sjedinjenih Država za glavni grad Izraela.

Da podsjetimo, 6. prosinca Donald Trump je priopćio kako Sjedinjene Države priznaju Jeruzalem kao glavni grad Izraela i da će američko veleposlanstvo biti preseljeno u Jeruzalem. Inicijativa je razljutila arapski svijet i izazvala pobunu na palestinskim teritorijima.

Opća skupština UN-a usvojila je velikom većinom glasova Rezoluciju protiv odluke SAD-a da prizna Jeruzalem kao glavni grad židovske države. 128 zemalja glasovalo je za ovu rezoluciju, devet protiv, 35 ostalih se suzdržalo i 21 zemlja nije sudjelovala u glasanju.

glavni grad
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
anunnaki.
6 godine prije

nije moguce da je jeruzalem u iranu

Alen
6 godine prije

Ono sto je trebalo izraelu na putu ka velikom izraelu su i dobili.. Priznanje jerusalima kao glavnog grada od ” glavne ” svjetske sile…
Na tom putu su potrosili nekoliko bivsih svjetskih sila pa nije zgoreg ocekivati skori kraj trenutnoj…

davor
6 godine prije

Ne miriše mi da se dobro piše Izraelu i Palestini (Palestini dakako nije dobro nikako još od Balfoura), bolje je imat granicu kakvu takvu, radi djece prvenstveno, jer ova cionistička ratnohuškačka stara istočnoeuropska doseljenička kljusad neće morati živjeti u takvom Izraelu koji će iznova tražiti sukobe sa svima a njihovi unuci ni krivi ni dužni će morati a neće imati razumijevanja za takvu politiku, već ga nemaju. A ima zemlje dovoljno za 3 Jeruzalema nova. Dapače bio bi presretan da sam u krivu.

čitatelj portala
6 godine prije

Pa neka lijepo podijele grad po pola. Jedan grad tako može biti prijestolnica dvije države.

bbbb
6 godine prije

Uvijek fotke ove zlatne kupole pa zemjanni misle da je to AlAksa. Nju kad sruše zbog hrama i dalje će zemljani buljiti u ovo zlato i misliti da je ona čitava a ne poravnata sa zemljom zbog hrama za kojeg je kamen već isklesan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.