Još jedan Abrams uništen u Donbasu

M1A2 Abrams
14 komentara

Dvoboj između T-72B3 i američkog oklopnjaka dogodio se nedaleko od Avdiivke, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane

Ruska vojska uništila je još jedan tenk M1 Abrams, kojeg su SAD poslale u Ukrajinu. Tenk je uništen u Donbasu, priopćilo je Ministarstvo obrane u Moskvi. To je treće vozilo te vrste koje je Rusija izbacila iz stroja u posljednjih nekoliko dana. U priopćenju objavljenom u srijedu, Ministarstvo je izjavilo da su Abramsi uništeni tijekom borbe u blizini grada Avdiivke, kojeg su nedavno zauzele ruske postrojbe.

Tenk je “u jednom hicu onesposobila posada T-72 B3 tenka”, izjavili su dužnosnici. Dodali su da je Kijev također izgubio 460 vojnika, kao i još jedan tenk, četiri borbena vozila pješaštva, dva oklopna i pet običnih vozila, te mobilni raketni sustav protuzračne obrane Buk u tom području. Snimku dvoboja ruskog i američkog tenka podijelila je RIA Novosti. Snimka prikazuje uništeni Abrams u ruralnom krajoliku. Isto tako se može vidjeti i videozapis, koji je navodno snimljen iz T-72 i koji prikazuje tenk kako na neprijateljski oklop koji nakon toga eksplodira.

Američki tenk Abrams prvi je puta primijećen na bojišnici u Donbasu krajem veljače. To je bilo nakon što su američki dužnosnici u listopadu izjavili su svih 31 tenkova, koji su obećani Ukrajini početkom 2023., stigli u Ukrajinu.

Ubrzo nakon što su prvi Abramsi primijećeni u blizini Avdiivke, rusko Ministarstvo obrane priopćilo je da su dva od njih uništena u dva odvojena sukoba. Prvi je, kako se navodi, uništen bespilotnom letjelicom-kamikazom i protutenkovskim bacačem granata, dok je drugi navodno najprije imobiliziran granatom, nakon čega ga je uništio jurišni odred. U međuvremenu, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov optužio je u srijedu Washington za “vođenje rata” protiv Rusije, budući da su američki tenkovi poslani Ukrajini. Dodao je da će to, međutim, trajati samo neko vrijeme i da će uskoro “ti tenkovi izgorjeti”.

Peskov je također rekao kako je siguran da će ruske oružane snage uništiti i borbene mlažnjake. Pritom je mislio na borbene zrakoplove F-16 američke proizvodnje, za koje se očekuje da će stići kasnije ove godine.

“Ne sumnjam da će se naša hrabra vojska također pobrinuti za to da se i ove letjelice sruše”, rekao je on.

Avdejevkadonbasrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JoeP
1 mjesec prije

Da dvoboj, pa kome može past na pamet takvo nešto napisat isto kao da ovo čitaju samo oni sa posebnim potrebama.

nekoime
1 mjesec prije

Srećom Abrams nije naletio na T-34…

nastran
1 mjesec prije

j.bo ih njihov abrams

vanja
1 mjesec prije

Je li išta Pekov govorio o svojim brodovima?Meni bi tenk bio slaba uteha za brodinu od 60 metara pa još godište u garantnom roku.Ja sam bio u JNA i ne daj ti bože izgubiti pušku.To ti je gotov bio vojni sud.Ovde potopljeno pola flote i jedini koji su naebali su stradali mornari.Inače,ministrima i generalštabu drob sve veći.

Mrčikola
1 mjesec prije

Pobjednik je “ispuhao” cijev, okrenuo se na lijevoj gusjenici i “odtutnjio” prema zalazećem Suncu.😁

Tupko Glupko
1 mjesec prije

“To je treće vozilo te vrste koje je Rusija izbacila iz stroja u posljednjih nekoliko dana.”

Izuzetni su ih poslali 31 – ovakvim tempom za mjesec dana ih više neće biti.

Darko
1 mjesec prije

A kako će tek padati ovo razvikano govno od F16, biti će to melem za oči 🙂

Gad
1 mjesec prije

Ne znam čemu tolika frka oko tih abramsa, krama kao i svaki drugi tenk u današnjem načinu ratovanja. Doleti ti nešto na glavu, nemaš pojma ni što ni otkud, samo izgoriš.

crodaemonx
1 mjesec prije

Dvoboj između T-72B3 i američkog oklopnjakagoogle translate

xyz
1 mjesec prije

T-72 ga gladko iskršio.

xyz
1 mjesec prije

Toliko prehvaljeno zapadno oružje se u Ukrajini pokazuje kao najslabije.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Podsjetnik:

“…nemacki tigar na bojistu vredeo kao 3 t34, ali je bio 6x skuplji za proizvodnju, proizvodnja je trajala 2,5x duze, imao je komplikovanije odrzavanje i terensku pouzdanost.
Zakljucak je da je u sukobu 1 na 1 tigar bio bolji od t34, ali je strateski gledano t34 bio daleko bolje i isplativije oruzje.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI