Još jedna država uvodi sankcije Putinovim kćerkama

Kanada-Justin-Trudeau
18 komentara

Kanada prati SAD u pokušaju da kazni odraslu djecu ruskog predsjednika zbog rata Moskve u Ukrajini.

Kanada se pridružila SAD u pokušaju da osvetu Rusiji zbog ukrajinskog sukoba učini ličnijom, uvodeći nove sankcije protiv dvije odrasle kćerke predsjednika Vladimira Putina.

Posljednje sankcije Otave usmjerene su na 14 osoba povezanih sa „ruskim režimom“, uključujući Putinove kćerke Katerinu Tihonovu i Mariju Putinu. Obje žene su u 30-im godinama i nemaju poznate uloge u ruskoj vladi.

„Ovi postupci pokazuju da Kanada neće popustiti u pozivanju ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovih saradnika na odgovornost za njihovo saučesništvo u invaziji ruskog režima na Ukrajinu“, rekla je kanadska ministarka spoljnih poslova Melanie Joly u utorak u saopštenju.

U saopštenju nije poimence identifikovan nijedan od ciljanih pojedinaca, samo se navodi da su oni „oligarsi i članovi njihovih porodica“ koji su „bliski saradnici ruskog režima“. Sankcionisani pojedinci će biti podvrgnuti zamrzavanju imovine i neodređenim ograničenjima. Ministarstvo je optužilo Rusiju za „varvarska djela“ u Ukrajini.

„Kanada nastavlja da stoji uz hrabre muškarce i žene koji se bore za svoju slobodu u Ukrajini“, rekla je Joly. „Nastavit ćemo da namećemo velike troškove ruskom režimu u koordinaciji sa našim saveznicima i neumorno ćemo tražiti odgovornost za njihove postupke. Oni će odgovarati za svoje zločine.”

Od početka ruske vojne ofanzive, Kanada je uvela sankcije za više od 1.200 pojedinaca i entiteta. Najnovije mjere dolaze dvije sedmice nakon što je Washington najavio sankcije Putinovim kćerkama. „Vjerujemo da je mnoga Putinova imovina skrivena kod članova porodice, i zato ih ciljamo“, rekao je američki zvaničnik novinarima.

kanadaPutinove kćerkeSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
2 godine prije

Hoće li netko kazniti i Castrovu vanbračnu djecu?

Dogovor
2 godine prije

Jel iko ikada vidio te Putinove kcerke ili mozda “Putinove” kcerke?

Emiliano Zapata
2 godine prije

Kakva jadna osveta…

2 godine prije

I Putinova lista se produžuje samo oni to ne znaju, a kad ih sašije nešto iz “vedra neba” češat’ će se iza uha ako prežive!!!

Prle
2 godine prije

Vidite da se sprdaju sa nama,svi zajedno. Cak i Logicno se sprda sa svojim citaocima i komentatorima prenoseci ovakve nebuloze.

Davko
2 godine prije

kže država koja je već dokazsala svoju totalitarnu narav pfuj

Rabotnik
2 godine prije

Kanada se već pokazala. Nema se tu šta reći. Nula.

Mali zloco
2 godine prije

Fidelov mali je lakrdija ziva,i njemu polako pocinje sat da otkucava tik,tak,tik,tak.

Max
2 godine prije

Truedau ne voli žene.

tihobl
2 godine prije

Sa je frajer uveo bi sankcije zetovima. Oni su puni para. pa bi mozda i naskodio malo. Ovako ko da je rekao da uvodi sankcije Debelom Djuri.

македонец🇲🇰
2 godine prije

a ja mislio kanada je najbolja za život kad ono sve gore i gore ! 🤔

Boba Lazarević
2 godine prije

Taj Trudeao je zreo za jednu šamarčinu. Lopatom.

indy
2 godine prije

I kače stat za slobodu Kanađana il npr.Francuza,il EU ako želi u zaštitu Europljana,pošto su svi tirani,diktatori i nepoštuju i niječu osnovna ljudska prava?Prvo počistiš svoje dvorište.

nessy
2 godine prije

Iz kanadske prijestolnice Otave i administrativnog centra Otepsije vijesti; apelira se na sve proizvodjace i distributere ulozaka na embargo Putinovim kcerima. Tim vise, sankcije treba uvesti Putinovom postaru, dok je jos bio skolarac. I naravno, zamrznuti mu svu imovinu koju je stekao od baksisa bakica dok je dijelio penzije. Nema labavo!

nessy
2 godine prije

Ruske sankcije pojedincima, koji to zasluzuju, znaju biti nesto konkretnije. Neki se okliznu na balkonu sobe, na cetvrtom katu bolesno bogatog hotela, troseci novce koje nisu zaradili.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI