Kanye West pozdravio knjigu o bijegu crnačke Amerike iz demokratske plantaže

Kanye West
21 komentar

2018. američka konzervativna aktivistica, borac za ljudska prava i autorica Candace Owens pokrenula je široko kampanju na društvenim mrežama nazvanu „Blexit“, kampanju koja je sličila na odlazak Britanije iz EU, kako bi potaknula Afroamerikance na napuštanje Demokratske stranke i na pridruživanje republikanskim redovima.

Samoprozvani predsjednički kandidat, Kanye West na svom se Twitter računu javno zahvalio političkoj aktivistici i spisateljici Candace Owens, za knjigu o ‘Bijegu s demokratske plantaže’ Crne Amerike, priloživši sliku rukopisa pod nazivom ‘Blackout’.

Spisateljica je ubrzo uzvratila komentarom na kompliment.

“Nema na čemu! Hvala vam što ste me nadahnuli da budem svoja, neprimjetno. Zmajeva energija”, odgovorila je Owens na Westovo priznavanje.

Neke je možda iznenadila njihova prijateljska komunikacija o toj temi, imajući na umu da su se javno sukobili oko takozvane Owensove kampanje “Blexit”, koja poziva crnačke glasače na odbijanje podrške Demokratima i da umjesto toga podrže Republikance.

Aktivistica i simpatizerka Donalda Trumpa pokrenula je pokret još 2018. godine i javno zahvalila svom “dragom prijatelju i kolegi Kanyeu Westu” na tome što joj je pomogao u dizajniranju logotipa koji se koristi na majicama koje promoviraju njezinu kampanju. Reper se međutim ubrzo udaljio od ‘Blexita’ i rekao da nikada nije želio “niakvu povezanost” s onime što Owens radi.

“Nemam nikakve veze s tim”, napisao je West na Twitteru 31. listopada 2018. “Upoznao sam Candace s osobom koja je izradila logotip i na njemu nisu željeli njihovo ime pa je koristila moje”.

Glazbenik tada je rekao da je “korišten za širenje poruka” koje nije mogao podržati.”Udaljujem se od politike i potpuno se usredotočujem na kreativnost“, rekao je West tada.

Ubrzo nakon toga, Owens je objavila ispriku, tvrdeći da “niti jednom nije rekla da je Kanye dizajnirao majice za BLEXIT. Ovo je laž koja se, kako stvari izgledaju, probila do svijeta”.

Činilo se da su njih dvoje ostali u dobrim odnosima, s obzirom na nedavnu Westovu objavu i njihovu javnu potporu američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Međutim, dizajner Yeezyja rekao je u srpnju da je “izgubio povjerenje u predsjednika” i sada skida crveni MAGA šešir, otkrivajući pritom da će se i sam kandidirati za predsjednika pod zastavom Rođendanske zabave. West je odbacio špekulacije da je taj potez samo pokušaj “krađe” glasova crnaca od demokratskog kandidata Joea Bidena, inzistirajući na tome da glasači crnaca ne moraju automatski glasovati za Demokratsku stranku.

„Govor u smjeru da bi svi crnci trebali glasovati za Demokrate i da sam ja taj koji krade glasove crnaca je diskriminacija, pokazatelj bijele nadmoći i rasizam. Sve te informacije demokrati naplaćuju na platformama društvenih medija”, rekao je u intervjuu za Forbes, nakon izjave o svojoj kandidaturi.

West trenutno pokušava ući u predsjedničku utrku. No, zbog svog kasnog ulaska i raznih pravnih propisa koje treba proći svaki kandidat, do sada je uspio svoje ime staviti na glasačke listiće u samo 12 država.

BlexitCandace Owens
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Homeini
3 godine prije

Slika i prilika budućeg američkog predsjednika (pit i to je amerika) i first lady koja je snimala porno filmove. To je prava amerika, sve ide u ku***.

Stara kuka
3 godine prije

Zavaravaju se. Nikad crnci neće napustiti “plantažu”. I dalje će preko 90% njih glasovati za demonratse. Ovih šačica inteligentnijih među njima su izuzetak koji potvrđuje pravilo. Njih od najranijeg djetinjstva uče tome da stalno budu bijesni i nezadovoljni, da za sve svoje probleme okrivljavaju bijelce i “rasizam” i da nikad ne pruzmu odgovornost i pokušaju sami za sebe izgraditi bolju zajednicu.

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
eofvniuebnriveurvhef
3 godine prije

Ovaj radi za sotonjare.

Slonica
3 godine prije

Neznam koliko ali da nekome njegova kandidatura smeta je očito.
Po medijima ga ocrnju na sve moguce načine da se ekstremno okrenuo vjeri ,te da ima bipolarni poremecaj,nasilnu prošlost.

Jedina svjetla točka mu je gospođa ,čija obitelj je školski primjer političke korektnosti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.