Osnivač Microsofta predstavio je uzvišeni plan za okončanje klimatskih promena u novoj knjizi

Bill Gates- Klimatske promjene
49 komentara

Završetak klimatskih promena najnoviji je u Gatesovim samopriznatim krstaškim ratovima, a usledio je nakon što je platio da 15.000 molekula bude prebačeno u laboratoriju u Belgiji kako bi se testirale kao deo napora da se pronađe potencijalni lek za Covid-19.

Osnivač i milijardea Microsofta, Bill Gates, izneo je svoje ideje o tome kako svet može da spreči „klimatsku katastrofu“ u knjizi koja će uskoro biti objavljena.

Bivši najbogatiji čovek sveta priznaje da je „nesavršeni glasnik“ kada je reč o temi klimatskih promena zbog njegove česte upotrebe privatnog aviona i prehrambenih navika. U svojoj predstojećoj knjizi pod naslovom „Kako izbeći klimatsku katastrofu: rešenja koja imamo i proboj koji su nam potrebni“ piše da svet treba da prihvati „načine za proizvodnju električne energije bez proizvodnje ugljenika, proizvodnju stvari, uzgoj hrane…“.

„Vlasnik sam velikih kuća i letim privatnim avionima – zapravo, ko sam ja da bih nekome držao predavanja o životnoj sredini? Priznajem da sam kriv po sve tri optužbe. Ne mogu poreći da sam bogat momak sa mišljenjem. Verujem, ipak, da je to informisano mišljenje i uvek se trudim da naučim više“, navodi se u The Guardianu, objavljenom 16. februara.

Gejts, čije se lično bogatstvo procenjuje na oko 120 milijardi dolara, takođe tvrdi da je letenje u njegovom privatnom avionu “krivo zadovoljstvo”, dodajući da voli da jede hamburgere i grožđe tokom cele godine.

Iako tvrdi da je strastven prema pitanju klimatskih promena, Gates se spori sa aktivistima za eko-ratnike, poput Extinction Rebellion, čija će se taktika, kako piše, “manifestovati na neki način koji nije konstruktivan”. Takođe smatra da je takozvani Zeleni novi posao – koji je predložila njujorška predstavnica Aleksandrija Ocasio-Cortez čiji je cilj eliminacija ugljenika za jednu deceniju – kao „bajka“. Gejts tvrdi da emisija ugljenika neće dostići nulu tako što će ljude naterati da lete ili manje voze, već naglašavajući nova sredstva za proizvodnju električne energije i održivi rast hrane.

„Takođe ulažem u tehnologije bez ugljenika. Neke stvari, poput električne energije i automobila, privuku puno pažnje, ali one su samo početak. Putnički automobili predstavljaju manje od polovine svih emisija iz transporta, što zauzvrat čini 16 % svih emisija u svetu. U međuvremenu, proizvodnja čelika i cementa čini oko 10 % svih emisija. Svake godine samo Amerika proizvede više od 96 miliona tona cementa, jednog od glavnih sastojaka betona, a nismo čak ni najveći potrošači te materije – to bi bila Kina, koja je postavila više betona u prvih 16 godina 21. vek nego što su to činile Sjedinjene Države tokom celog 20. veka“, dodaje milijarder, koji je takođe uložio više od 100 miliona dolara u istraživanje o Covidu-19.

Gejts je takođe nedavno tvrdio da postoje dve glavne egzistencijalne pretnje čovečanstvu nakon pandemije Covid-19 – klimatske promene i bioterorizam. Govoreći o pretnjama u nedavnom intervjuu, Gejts je primetio: “Jedna pretnja su klimatske promene… svake godine broj mrtvih bi mogao biti ičak i veći nego što smo imali u ovoj pandemiji.” Ali postoji i još jedna pretnja o kojoj niko ne želi da razgovara, prema Gejtsu: „Neko ko želi da nanese štetu mogao bi da stvori virus koji bi prouzrokovao epidemiju težu nego prirodno izazvana epidemija poput trenutne“, upozorio je Gates.

Bill GatesEpidemijaklimatske promjene
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
noman
3 godine prije

Križarski ratovi su odavno završeni.

mislim
3 godine prije

moram se obogatiti , bar 100 miljardi, tako da i moja svaka riječ, bude sveto pismo!

skurija
3 godine prije

Ovaj ga svaki puta više i više sere, a takvi nam kroje gaće

Potpuffer
3 godine prije

Gates = govnać

shumadinac
3 godine prije

Dobili smo novi izraz – bioterorizam.
Zašto se on nije ranije koristio (ja sam na to upozoravao odavno)? Zato što to i nije terorizam. Terorističke akcije imaju vremensko i prostorno ograničenje (čak i kod upotrebe nuklearnog oružja) dok “biološka agresija” više predstavlja agendu – dovoljno je pogledati efekte korone i prognoze koje ne predviđeju skori ili ikakav završetak.

Zloupotreba verskog terorizma nam je dobro poznata, zloupotrebu biološkog jedva da možemo da pretpostavimo ali ne verujem da će se na tome stati…

Billi, Billi!
3 godine prije

Gejts je takođe nedavno tvrdio da postoje …egzistencijalne pretnje čovečanstvu … i bioterorizam


Pa on ocito zna ali mi ne znamo na kojoj strani bioterorizma je on!

bumbar
3 godine prije

Bogat momak s bolesnim umišljajima, kojemu je eugenika misao vodilja.

ledeno doba
3 godine prije

Evo ga opet “Doktor Evil”– koji svaka 2 tjedna izlazi u javnost sa svojim suludim planovima. Ovaj stvarno nadmašuje lik “doktora Evila” iz filma “Austin Powers”,- parodije komičara Mikea Myersa. I nadmašuje sve filmske klišeje ludih super zločinaca iz Bondovih filmova ili filmova o Supermanu, Batmanu, Spidermanu.. zločinaca koji kuju planove za osvajanaje svijeta ““Jedna pretnja su klimatske promene… svake godine broj mrtvih bi mogao biti ičak i veći nego što smo imali u ovoj pandemiji.” Ali postoji i još jedna pretnja o kojoj niko ne želi da razgovara, prema Gejtsu: „Neko ko želi da nanese štetu mogao bi da stvori virus koji bi prouzrokovao epidemiju težu nego prirodno izazvana epidemija poput trenutne“,” — he, he, neko želi da nanese štetu…. Taj neko ima gušterske oči, nosi cvikere i ikao službeno ima 65 godina, koža na licu mu izgleda kao kod onih japanskih baba, koje imaju 110 godina i najstarije… Čitaj više »

Mrljo
3 godine prije

I svo ovo zlo koje se dogadja,a najgore tek slijedi ,zbog djeteta kojega nitko nikada nije volio.

Ришона Вилон
3 godine prije

Смрад!

3 godine prije

“… Gejts je takođe nedavno tvrdio da postoje dve glavne egzistencijalne pretnje čovečanstvu nakon pandemije Covid-19 – klimatske promene i bioterorizam….” Zanimljivo je kako ovaj nesvrseni srednjoskolac – bukvalno postavlja (idiotiziranim) pseudo-nacnicima svako malo “nove zadatke… I kako god ovaj osvjedoceni – eugenicarski smrad i zlocinac – Kill Bill … …da tim “renomiranim” pseudo-naucnicima neki “zadatak” (razumljivo uz “viziju” samog Kill Bila) … onda za neku godinu ti (idoiti) tzv “renomirani naucnici” … gle cuda i “otkriju” ono sto je prije koju godinu “filantrop” Kill Bill predpostavio… I TO je nama ljudima Svijeta (goyimima) – ta “renomirana nauka” – kojom se jos mnogi (idiotizirani) talibani te pseudo-nauke javno i bucno odusevljavaju… Zivimo u vremenu najgoreg kretenizma, ali se to prodaje kao “napredak i nauka“… Talibani te i takve pseudo-nauke, svakodnevno se ispljuvavaju sa tzv “univerziteta i institucija” (debilana na kvadrat) – spremni da pale ljude na lomacama za “ideale i… Čitaj više »

Stara kuka
3 godine prije

Isukrsta ti koji svemoćni renesansni genije. Nakon što se namlatio milijarde na krađi ideja i prodaji lošeg softvera, naučio Indijce srat na zahodu mjesto po ulici a sad upravo spašava čovječanstvo od pandemije još će i zaustaviti i klimatske promjene. Je li to Bog? Je li to Superman? Ne to je Bill Gates.

Nego nisam znao da se Bill i Melinda Gates svake godine obraćaju urbi et orbi svojim “annual letter” – godišnjim pismom.
comment image?w=144

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Ici
3 godine prije

ban josip jelačić je bio habsburški vazal

Jack Shadow
3 godine prije

Čuj to “klimatsku katastrofu”, jel’ i klimatska katastrofa to da moram smrznut ujutro na -10 odleđivat auto u veljači,, gdje su te klimatske promjene i ono globalno zatopljenje da me malo zagriju?

Brainstorm
3 godine prije

nece to bas ici kako gates zamislja.
hedonisticki prozdrljivci idu do kraja. sutra kao da ne postoji. sa takvim ponasanjem nece ni postojati.
glavni uzroci prijetece katastrofe, kaosa i moguce depopulacije, sloma civilizacije su konzumerizam i prekobrojno mnozenje. svi moraju promjeniti ponasanje. zapad prestati trositi, jug prestati sa mnozenjem.
konkretno, auto mora postati preskupo, grijanje preskupo, odjeca preskupa, meso preskupo. moze se pocastiti, kupiti kosulju jednom godisnje, grijati do 18 stupnjeva ali inace ne.
isto tako jug koji sav svoj visak resursa ulaze u demografsko sirenje. baja zamislio imat ce desetero djece pa ih poslati u europu jer ih ne moze hraniti.
zato se ne slazem sa gatesom. nikakve nove tehnologije i kad nego dovesti ljude u red.

Diego
3 godine prije

Truju nas iz vazduha vrlo opasnim bojnim otrovima.Celu Evropu i Ameriku najpre.Sve ovo je još uvek lagano zagrevanje pred ozbiljne udare koji neminovno slede.Ovo do sada je vrlo blago i trovanje sa dosta razblaženim opasnim otrovima. Nastaviće sigurno sa ovim još neko vreme.Kako nikakvog ozbiljnog otpora niti ima,niti će ga biti,zlikovci će sigurno trovanja pojačati,tj.neće više toliko razblaživati otrove.Uz to sigurno ide i prekid lanca snabdevanja,ogromna opasnost od međusobnih sukoba među ljudima usled ludila koje prouzrokuje strah od gladi. Da li smo mi uopšte svesni da nećemo imati nikakav odgovor na sve ovo?Da nećemo imati realnu šansu za goli opstanak?Većina ljudi se još uvek nada da do toga neće doći.Uhvatim i sebe u takvim razmišljanjima i nerealnim nadama. Šansa da će nas poštedeti jednaka je onoj što su se logoraši u Aušvicu nadali da će iz tuševa poteći voda.a ne gas. Sledi u narednim godinama ozbiljan pakao u celom svetu.Mogućnost… Čitaj više »

piždro
3 godine prije

Novi stari ‘filanpomagatelj ‘spasilac i otkupitelj svjeta, od njegova virusa. kojeg je on umnožijo, plasirao i trasirao – da jebe zemljane ko male majmune

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Ana
3 godine prije

Primarijusa Gatesa treba predložiti za Nobelovu nagradu. Samo ne znam za koju kategoriju: ekonomiju, medicinu, mir ili za književnost? Sad je počel i knjige pisati! Što li je dalje na redu: sport, balet, slikarstvo…. Malo me je ipak razočarao jer nigdje nisam naišla na njegovo mišljenje o LGTB i ženskim pravima, hahahaa..

Red Dog
3 godine prije

Bile, mi te volimo!
Bile, spasi nas!

Ja1975
3 godine prije

Ekavica??

Ankica
3 godine prije

Psihičko poremećena spodoba i vi joj još uvijek dajete prostora na vašem portalu.😕😏

B 1.1.7.
3 godine prije

Poštovani gospodine Gates, u određenim godinama ljudi odlaze u mirovinu! Zar nije vrijeme da se mladima ostavi da funkcioniraju i da im se ne petlja u život????? Zahvaljujem

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI