Kartaga mora biti uništena!

Rim je tokom svog uspona ka svetskoj dominaciji imao velikog konkurenta, koji mu je u svakom pogledu bio podjednak. To je bila Kartaga, grad udaljen 600 kilometra južno na afričkoj obali Mediterana.

Kartaga je posedovala kolonije oko Mediterana i Atlantika duže od jednog veka pre nego što je Rim bio osnovan. Kako je moć Rima počela da raste, ove dve Mediteranske sile su u dva navrata vodile rat za kontrolu nad Sicilijom, zvani Punski ratovi. Uprkos uspesima njihovog vojskovodje Hannibala koji je dva puta naneo poraz Rimljanima kod Cannae, Kartaga je na kraju izgubila oba rata.

Nakon drugog Punskog rata 201. godine p.n.e. Kartaga je okupirana od strane Rima i stavljena pod specijalnim administrativnim statusom koji joj je zabranio formiranje mornarice i vojnih baza bez dozvole Rimskog Senata.

Kartaga je bila jedna od samo tri sile koje su neposredno ugrozile Rim u periodu kada je on bio republika, pored Gala koji su opljačkali Rim 390. godine p.n.e. i makedonskih Grka, koje je Rim porazio 197. p.n.e.

Punički ratovi

Tadašnji rimski stav i ponašanje prema Kartagi je vrlo sličan sadašnjem Anglo-američkom odnosu prema Rusiji. U očima Rimljana, glavni “greh” Kartage je bio taj što je po snazi i uticaju bio jednak Rimu. I zbog tog greha je ona morala biti uništena.

Katon (Cato) stariji je bio rimski vojnik i kasnije Senator i poznati orator, koji je čak i nakon odlaska u penziju često držao govore u Senatu. Punih četrdeset godina je on rutinski svoje govore o raznim temama završavao izjavom: “Ceterum censeo, Carthago delenda est!” – (“I štaviše, smatram da Kartaga mora biti uništena!”). Katon je stalno insistirao na tome, uprkos činjenici da je Kartaga bila podredjena Rimu i vezana mirovnim sporazumom.

Pedeset godina nakon gubitka drugog Punskog rata, Kartaga je i dalje poštovala uslove sporazuma. Medjutim, ubrzo nakon smrti Katona 149. p.n.e. jedna rimska frakcija je njihovom savezniku, kralju Numidije, dozvolila da opljačka i osvoji kartagenske teritorije, kršeći mirovni sporazum.

To je Kartagu dovelo u poziciju da se morala braniti od agresije suseda koji je bio saveznik Rima. Njeni apeli rimskom Senatu su bili ignorisani pa je ona na kraju bez dozvole Rima preduzela mere da bi odbranila svoje interese.

To je Rimski Senat odmah protumačio kao kršenje mirovnog ugovora iz 201. p.n.e. i odobrio invaziju i uništenje Kartage, ponašanje nalik na “medjunarodni pravni poredak” koji nameće Washington po kojem mi donosimo pravila (za druge) ali ih se sami ne moramo pridržavati.

Uprkos tome što su položili oružje na početku rimske kampanje, zidovi Kartage su bili toliko solidni da je Rimljanima bilo potrebno skoro tri godine da ih probilju. Konačno je 146. p.n.e. Kartaga poslednji put pala, kada ju je rimska vojska sravnala sa zemljom i do temelja spalila. Rimljani su masakrirali celokupnu populaciju, muškarce, žene i decu, osim njih 50.000 koji su odvedeni u robstvo. Istoričar Polibije je napisao da, radije nego da se preda Rimljanima, supruga poslednjeg generala Kartage se zajedno sa decom bacila u zapaljeni hram.

Razaranje Kartage, 146 p.n.e.

Moskva kao nova Kartaga

Raspad Sovjetskog Saveza 1991. godine nije bio rezultat gubitka rata već zbog neuspele politike centralizovane ekonomije, pogoršane američkom manipulacijom naftnih tržišta, kao i skupim ratom u Afganistanu gde su Amerikanci podržavali gerilsku borbu protiv Rusa. Sjedinjene Države su potom preplavile Rusiju svojim privrednim savetnicima i iskoristili priliku za primenu “šok terapije” da bi restrukturirali jednu zbunjenu i lakovernu Rusiju i napisali joj nov ustav.

Raspad Sovjetskog Saveza povlači puno paralela za Rusiju kao što je gubitak drugog Punskog rata bio za Kartago.

Uprkos sklapanju mira sa svojim bivšim protivnikom i poštovanja sklopljenih sporazuma, Rusija je realizovala da nikada neće biti prihvaćena kao ravnoprani partner Zapadnog svetskog poretka, iz istog razloga zbog kojeg Rim nikada nije mogao tolerisati Kartagu, i ako je Rusija u svakom pogledu bila i ostala jednaka Anglo-američkom carstvu.

Od kada je Vladimir Putin postao predsednik Rusije, zapadni hor je postao sve glasniji i glasniji da Putin mora otići. Iako to još uvek ne mogu naglas izjaviti, ono što zaista misle je “Rusija mora biti uništena!”

Da je Rusija nastavila sa politikom predaje zapadnoj kontroli koju je započeo Boris Jeljcin, možemo biti sigurni da bi Moskva na kraju dočekala istu sudbinu od strane Anglo-američkog carstva kao Kartago od rimskog.

Medjutim, imenovanje Vladimira Putina za predsednika Rusije je poremetilo te planove. Pod njegovom vlašću Rusija je postepeno povratila njeno nekadašnje vodjstvo i snagu protiv mahinacija Anglo-američkog carstva.

Napadi pod lažnom zastavom kao sredstvo za postizanje cilja

Dok se na početku Putin trudio da bude “partner” Zapada, do 2011. godine je postalo jasno da Zapad nikada neće prihvatiti Rusiju kao prijatelja ili ravnopravnu silu. Zapad je dve decenije celom svetu dirigovao i naučio uživati u davanju naredbi, a ne u pregovaranju. Moglo bi se reći da je Zapad zaboravio umetnost diplomatije.

Nakon što je sa užasavanjem posmatrala razaranja Srbije, Libije i Sirije od strane NATO pakta, Kremlj je 2013. počeo da se afirmiše na spoljnopolitičkom polju i da rešava problema koji su direktno uticali na ruske bezbednosne interese.

Obamina administracija je od 2011. do 2013. aktivno planirala rušenje Assadovog režima u Siriji, što su potvrdila dva masivna hacka obaveštajnih organizacija koja su bacila svetlo na ono što se dešavalo iza kulisa. To su bili Stratfor 2011. i neimenovana Britanska firma (podizvodjač za državu) januara 2013.

Invazija je medjutim zaustavljena u septembru 2013. time što je Putin neutralisao Anglo-američki casus belli protiv Sirije kada joj je pomogao da uništi sve svoje zalihe hemijskog oružja.

To je izvedeno i krajem juna 2014. potvrdjeno kao uspešno ispunjeno od strane UN-OPCW. Tako su sirijske hemijske zalihe u potpunosti uklonjene pre nego što je američki plan mogao biti sproveden. U pokeru je taj potez poznat kao prizivanje protivnikovog blefa.

Svako ko je iskreno verovao Zapadnoj propagandi o hemijskom oružju je mogao očekivati da će predsednik Putin dobiti neku medjunarodnu nagradu zbog uvodjenja Sirije u Konvenciju o hemijskom oružju i sprečavanju još jednog velikog rata na Bliskom Istoku.

Medjutim, umesto da budu zadovoljni uništavanjem sirijskog hemijskog oružja, Atlanticisti su pobesneli. Ovo je bio prvi veliki šahovski potez Putina koji je potpuno poremetio njihove planove na svetskoj sceni. Potom su početkom novembra 2013. prešli u višu brzinu kada su u Ukrajini uspešno organizovali Evromajdansku revoluciju.

Medjutim, priča o hemijskom oružju još nije bila gotova. Sirija je pretrpela nekoliko pokušaja napada hemijskim oružjem počevši od 2012. što je kulminiralo sa velikim napadom u Idlibu 4. aprila 2017. Taj napad je predsednik Trump dva dana kasnije iskoristio da bez dokaza opravda udar na Siriju sa krstarećim raketama. Rusija je u više navrata upozoravala da grupa White Helmets (Beli Šlemovi) planira hemijske napade da bi za to okrivila Assadov režim, aktivnost koja se nastavlja do dan-danas.

Najvažnija lekcija koju možemo izvući iz sage o hemijskom oružju u Siriji je ta da atlantske obaveštajne službe potpuno kontrolišu globalne medije i da se ne plaše da njihovi planovi za napade pod lažnom zastavom budu razotkriveni. Štaviše, ako želite predvideti njihove korake, sve što je potrebno je slušati šta govore. 20. avgusta 2012. godine, nekoliko meseci pre početka hemijskih napada u Siriji, predsednik Obama je dao sledeći komentar:

Bili smo vrlo jasni prema Assadovom režimu, ali i drugim igračima na terenu, da je crvena linija za nas da vidimo gomilu hemijskog oružja kako se premešta ili bude upotrebljeno. To bi moju računicu promenilo.

Neposredno pre nego što su počeli američki napadi pod lažnom zastavom je Obama upozorio Siriju da je upotreba ili čak premeštanje hemijskog oružja crvena linija. Dakle, očigledno je da će američki režim signalizirati svoje planove time što će prvo opisati svoj casus belli, a zatim tajno raditi na tobožjem prekoračenju crvene linije od strane namenjene žrtve. Čak i kada su ti planovi unapred otkriveni, oni će i dalje biti sprovedeni. Medije će se pretvarati da nije bilo prethodnog upozorenja, a fact checkeri će tvrditi da je prethodno upozorenje bilo deo obmane od strane zemlje koja je u stvarnosti lažno optužena.

Rusija Mora Biti Uništena!

Ovo nas dovodi do verovatnog epiloga Zapadnog rata protiv Rusije. U septembru 2022. godine, Bidenovi zvaničnici su iznenada počeli govoriti o tome kako Rusija nipošto ne sme koristiti taktičko nuklearno oružje u Ukrajini. Ovaj refren su zvaničnici često ponavljali, od predsednika do ministra inostranih poslova do državnog savetnika za nacionalnu bezbednost, kao i više penzionisanih oficira.

Svako sa trunkom razuma može da vidi da bi upotreba nuklearnog oružja u Ukrajini bila protiv svih interesa koje Rusija tamo ima kao i kršenje svih pravila ruske nuklearne doktrine. Većina ruskih gradjana ima rodbinu u Ukrajini, što bi takvo delovanje učinilo političkim samoubistvom. Rusija nikada nije pretila upotrebom takvog oružja u Ukrajini. Pa, zašto bi onda SAD izdavale takva upozorenja?

Smešna Američka upozorenja protiv upotrebe nuklearnog oružja u Ukrajini pokazuju mudrom posmatraču šta tačno američki State Department planira uraditi. Očigledna je namera da se tamo preko svojih saveznika rasporedi nuklearno oružje ili prljava bomba kako bi za to okrivili Rusiju.

Već smo videli kako se odigrava početak te priče. Kremlj je oktobra 2022. upozorio nekoliko velikih zemalja da Ukrajina planira detonirati prljavu bombu kako bi Rusija bila okrivljena. Američki ministar odbrane Austin odmah je okrenuo priču tvrdeći da Rusija izmišlja tu optužbu da bi opravdala sopstvenu nameru da iskoristi nuklearno oružje u Ukrajini. Posle toga se neko vreme činilo da je ta tema utihnula.

Nažalost, naivno je misliti da su upozorenja gospodina Šojgua sprečila bilo šta. Iz ruskog Ministarstva odbrane znamo da je za Ukrajinu definitivno planiran radiološki ili nuklearni dogadjaj pod lažnom zastavom.

Pošto je Rusija to objavila, moguće je da su Atlanticisti unapredili zaplet da bi koristili stvarno taktičko nuklearno oružje, jer Ukrajina ga navodno ne poseduje a Rusiji bi bilo teže da to porekne. Verovatno će to biti sačuvano za trenutak kada Rusija bude blizu velike pobede u Ukrajini.

U širem kontekstu, Britanski MI6 je pokrenuo niz trovanja za koje su okrivljeni Rusi, počevši od Litvinenka 2006. godine, nakon čega su usledili otac i ćerka Skripal, a nedavno trovanje Navalnija. Svrha ovih pozorišnih kampanja lažnih zastava oduvek je bila umanjenje uticaja Rusije u medjunarodnoj zajednici i pokušaj izolacije Rusije kao “neuračunjiv režim.”

Rušenje leta MH-17 nad Donbasom se takodje može računati kao incident pod lažnom zastavom sa svrhom stvaranja histerije da bi se na medjunarodnom planu kroz sankcije tadašnja pobeda Donbaške milicije i pobunjenika pretvorila u veliki poraz za Rusiju.

Rušenje MH17-a je uspelo motivisati Evropu da uvede prvi krug sankcija protiv Rusije ali je i izazvalo dovoljno zgražavanja da se Rusiji više ne dozvoli da se brani ili opravda. Rusija i njeni gradjani su sada rutinski optuženi za sve moguće zločine od strane Zapada i po kratkom postupku kažnjavani oduzimanjem imovine, bez regresa u medjunarodnim telima.

Kako je ukrajinski rat prestao dominirati na Twitteru, zaledjeni Evropljani se spremaju pobuniti protiv svojih vladara, a ruska zimska ofanziva će verovatno naneti velike gubitke Ukrajini i njihovim NATO sponzorima, pa je atlantističkim spin majstorima jako potreban veliki šok kako bi naterali UN i EU da izvrše njihove naloge.

Kao što je to bilo sa slučajem MH-17, sotonistima koji upravljaju carstvom laži je potrebna ogromna žrtva ljudskih života da bi izazvali dovoljno šoka i besa kako bi postigli njihov sledeći vanjskopolitički udar.

Nakon što smo čuli Američka upozorenja da se Rusija sprema koristiti nuklearno oružje u Ukrajini, ne trebamo se iznenaditi da smo od ruskog Ministarstva odbrane saznali da režim Zelenskog planira da upotrebu prljave bombe kako bi se Rusija okrivila. Američko upozorenje, praćeno prekoračenjem “crvenih linija”, je kopija obrasca vidjen u Siriji.

Očekujem da će uz podršku atlantističkih obaveštajnih agencija na kraju neka od verzija ove nuklearne zavere biti izvedena.

Koji je cilj?

Pozicija Rusije kao stalne članice Veća sigurnosti UN sa pravom na veto je još od vremena Hladnog rata bio trn u šapi atlantističke zveri.

Spremnost Rusije da koristi svoju vojsku za odbranu saveznika u Siriji, Ukrajini i Jermeniji predstavlja nekontrolisani faktor rizika za Anglo-američku hegemoniju. Oni to ne mogu tolerisati.
Rusija je više puta iskoristila svoj veto na Veću sigurnosti da blokira američko ratno huškanje. Ako Rusiju ne mogu doslovno uništiti, onda u najmanju ruku moraju uništiti ugled Rusije do te mere da joj se ukine mesto u Veću sigurnosti.

Atlantska osovina očajnički želi ukloniti rusko vodstvo i uticaj na ostatak sveta pošto Rusija blokira njihove imperijalne planove, bilo u Siriji, Ukrajini, Aziji, Latinskoj Americi ili Africi. Svrha nuklearnog napada pod lažnom zastavom – stvarnog ili izmišljenog – bi bila stvaranje dovoljno medjunarodnog zgrožavanja da se Rusija ukloni od Veća sigurnosti ili potpuno protera iz UN-a, za šta im je potreban dogadjaj na nivou 9-11.

Budite sigurni da će, kada se bomba konačno detonira, papirologija za proterivanje Rusije biti priložena Generalnoj skupštini UN-a pre nego što pepeo padne na zemlju. Ne treba gledati na takav dogadjaj kao pokušaj da se spreči dalji ruski napredak u Ukrajini. Nuklearna bomba može biti taktička, ali njena svrha je strateška – ekskomunicirati Rusiju iz UN i svih ostalih medjunarodnih tela.

Dugoročna kampanja američkih i britanskih obaveštajnih službi da se Rusija okrivi za provokacije i korištenje oružja za masovno uništenje sledi mračnu paralelu sa postupkom Rima prema Kartagi. Katon i njegova frakcija su zahtevali uništenje Kartage, ne zato što je ona bila uključena u zavere protiv Rima, već zato što je bila skoro jednaka Rimu po bogatstvu, kulturi i vojnoj moći. Kartaga je bila jedini potencijalni protivnik koji je mogao blokirati put Rima ka ostvaranju imperije.

Govore Katona koji su uvek završeni sa nagovaranjem da se Kartaga mora uništiti su na početku verovatno slušani sa podsmehom, ali kroz stalno ponavljanje je on uspeo pripremiti umove rimskog Senata da se ta želja ostvari.

Rim nije mogao prihvatiti konkurenciju, pa stoga nije nikada priznao Kartagu kao ravnopravnu. Postojanje Kartage, za rimski um, je zahtevalo njeno uništenje. Upravo na taj način sadašnji think-tankovi u DC-u i Londonu gledaju na Rusiju. “Rusija mora biti uništena!”

Na isti način kao što je Rim koristio mirovni ugovor sa Kartagom kako bi je sprečio da se brani dok je istovremeno huškao Numidiju da krene u rat protiv Kartage, tako su Angela Merkel i Petro Porošenko priznali da su Minski sporazumi bili korišteni za kupovinu vremena Kijevu da bi se pripremio za rat protiv Rusije.

Katon stariji je umro u starosti od 85 godina 149. p.n.e. Godinu dana posle njegove smrti, je rimski Senat iskoristio svog klijenta, kraljevstvo Numidije, da stvori lažni izgovor za rat protiv Kartage. Uništenje Kartage od strane Rima bilo je potpuno iracionalno. Uništili su imovinu vrednu milijarde dolara u sadašnjoj valuti i civilizaciju koja nije bila u ratu sa njima. Rimsko carstvo je postalo siromašnije uništenjem Kartagine, a ne bogatije. Uništenje Kartage je bilo u potpunosti vodjeno mržnjom i ljubomorom, a oboje su iracionalni razlozi.

Rusija će doživeti istu sudbinu ako ikada kapitulira pred Atlantskom osovinom. “Rusija mora biti uništena” je mantra koja je utkana kroz sve akcije, zavere i strategije atlanticista otkada je Putin postao predsednik Rusije, i ne trebamo sumnjati da je Washington spreman upotrebiti nuklearno oružje za postizanje tog cilja.

Kraj uzajamno osiguranog uništenja

Doktrina uzajamno osiguranog uništenja se temeljila na pretpostavci da dva racionalna aktera razumeju da će odredjena radnja uništiti oboje i koji zato po svaku cenu nastoje izbeći tu radnju. Ovo je bila srž vanjske politike tokom Hladnog rata. Problem je u tome što većina ljudi je samo ponekad racionalna, a jedan mali procenat većinu vremena dostiže stanje potpune iracionalnosti.

Dok Rusija pokušava da se zaštiti od korozivnog uticaja Sodomije koju Zapad nameće, Zapad ju je u potpunosti prihvatio. I to ne samo kao jedna od mnogih opcija, već kao totalitarna državna religija u koju deca moraju biti indoktrinirana. Upravo je na to mislio g. Putin kada je rekao da je Zapad postao Sotonski.

Sodomija nije samo individualni izbor. To je samoubilački izbor za pojedince i za društvo. Sodomi nemaju potomstvo pa moraju regrutirati decu normalnih ljudi kako bi im broj rastao. Ali na kraju, civilizacija koja prihvata sodomiju kao preferirani način života će se potpuno urušiti – moralno, ekonomski i brojčano.

Zapad se našao pod čarolijom kulta smrti, koji trenutno vodi Svetski Ekonomski Forum. Njihova iracionalna želja za deindustrijalizacijom i depopulacijom sveta u ime ekologije i tehnokratije može se opisati samo kao ludilo. Na kraju, i Sodomija i Maltuzijansko okruženje su odbijanje našeg Tvorca i mandata da budemo plodni i da se množimo.

Sodomu i Gomoru je prema Knjizi postanka (Post. 18,16-18) Bog uništio pošto su im stanovnici bili grešnici i nisu pokazivali suosećanje za slabe i siromašne (Ez. 16,49) i povezuje se sa homoseksualnošću (Post. 19,5)

Na takve lidere se ne može računati da racionalno deluju jer oni nuklearni rat mogu posmatrati kao prečicu za postizanje svojih ciljeva deindustrijalizacije i depopulacije. Naravno, oni imaju svoje bunkere u Švajcarskoj i iracionalno veruju da će preživeti konflagraciju i postati nova elita zelenijeg sveta pod kontrolom tehnokrata.

A ako se ogriješi o mene, udi svojoj duši: svi koji mene mrze ljube smrt. (Izreke 8:36)

Prijevod : Dragan Filipović

KartagarusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
114 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mario
1 godina prije

Nije izravna tema, ali je ipak povezana za Rim, Kartagu i lika na slici.
Postavlja se pitanje zašto vruća tema koja drma umove u dijelu nekadašnjeg Rimskig carstva već nekoliko dana nije i na ovom portalu, a to je nestanak jahte pod hrvatskom zastavim u vlasništvu ruskog oligarha bliskog Putinu, a znamo tko je bliže oltaru kako i misu bolje čuje, a to najbolje znaju oni koji su kao djećaci bili ministranti.q
Gotovo svi znamo kako se to nije dogodilo slučajno, to znaju i najzadrtiji evolucionisti koji misle kako su se molekule u prajuhici u nekome trenutku slučjno spojile i oživile prvi živi organizam iz kojeg je nastao živi svijet pa i čovjek.

Red Dog
1 godina prije

Kartaga… Cudni su putevi gospodniji.
Da, unistili su je, ali…
Terali su vandale u Spaniju. Kad nisu imali vise kud su presli u Afriku. Zbog spletki je guverner Kartage mislio da ga Rim zeli ubiti pa je pozvao vandale da ga brane. Kad su stigli se je resio nesporazum pa mu nisu trebale njihove usluge. Ali oni nisu dosli dzabe. Oni su preuzeli Kartagu.
Kartaga je bila zitnica Rima. Odatle je doslo brasno koje se je delilo pucanstvu za socijalni mir. Kad nije vise bilo brasna je nestala lojalnost.
I sad… Isti vizigotski general koji je oterao vandale je trazio azil u Rimu. Nisu mu dali, pa je usao u grad. Kapiju su mu otvorili nezadovoljni pucani Rima. Rim je pao.
Nije bila odlucujuca, ali i mrtva Kartaga je odigrala ulogu u padu Rima.

Alex Keller
1 godina prije

Hanibalova megalomanija je uništila Kartagu. Prelazak preko Alpa je bio besmislen pothvat koji nije služio ničemu. I makar je njegova vojska došla pred Rim,bili su toliko iscrpljeni da je poraz bio neminovan.

target
1 godina prije

Porediti stari Rim i Kartagu sa danasnjim “drzavama” SAD i Rusijom nije realno jer u ono vrijeme nije bilo centralnih banaka i velikih korporacija koje su ponistile suverenitete danasnjih “drzava”. U staro vrijeme carstvima su vladali suvereni imperatori, carevi, vojskovodje… ,a danas “drzavama” “vladaju” glumci-marionete i lutke gospodara novca. U vrijeme Kartagene i starog Rima ratovi nisu bili izrezirani, dok u novijoj povjesti svjetski ratovi i revolucije svakako jesu. Danas na “vlast” u “drzavama” dolaze preko “izbora” politicari. “Izbori” su nista drugo do ugovoren “porn” casting – koja ce korisno-gojimska ili kripto-cionisticka zidovska kurava-prodana dusa, biti “izabrana” da sluzi cionistickom, centralno bankarskom vrhu. U skladu s tim Putin je nedojebana cionisticko-zidovska kurava koja posebno sada dobija na cijeni i jedna od kljucnih Rotsildovih figura u zavrsnoj igri Novog svjetskog poretka. Samo da se na kraju ne pokaze da je Putin za Rusiju ono sto je bio Hitler za Njemacku –… Čitaj više »

Nasau
1 godina prije

Uvijek je na svijetu bilo borbe za prevlast dominaciju ovaj koncept koji nam natura lgbt muska rimca bezosa kao idole kumire je sotonisticki zao koji ne vjeruje u boga nema sad idealziranja da je rusija cvijece ali jednostavno svako bice biloski se mora braniti za opstanak tu nema emocija kad si ugrozen branis se a ove nase balkanske banana drzave necemo racunati kako uvijek sluze najgorim gospodarima,kratko jasno jedna sila zeli pokoriti drugu uzeti resurse medjutim to ovaj put nece ici tako lagano ,nazalost ginu stotine mladica za sotonisticki kult zapada koji ih salje u smrt kamo.srece da ovo stane svako dobro svima

Promatrac
1 godina prije

Opet vrlo subjektivno gledanje stvari. Ovaj ianće ne loš tekst upropastilo je uspoređivanje Srbije sa Sirijom i Libijom. O ruskoj pljačci se ne govori, to se prešućuje. E pa gledajte, slobodno provjerite podatke, u zadnjih 10 godina kripto industrije, kada su stasili novi blockchain, (L1) i digitalne aplikacije, (L2) projekti, Rusi su u decentraliziranu srž kripta unosili kriminal, lažima o tobožnjim poslovnim vezama i izvukli naivnim zapadnjacima milijarde. Nisu opljačkali zapadni sustav, pljačkali su male ljude. O Ruskim bandama diljem EU, o reketu, organiziranoj prostituciji, ilegalnoj trgovini i ubojstvima slobodno se raspitajte na policiji glavnih gradova diljem EU. Dugo sam živio na raznim lokacijama i svjedoćio nekim slučajevima. O Ruskoj mafiji imate dosta i na domaćem terenu, od Hrvatske do Crne Gore. O tome što zapadni think tank govori, pa to vam je javno, idite na Chatham house i provjerite. Neka me vrijeđa tko hoće, navikao sam. Istinu nije dobro… Čitaj više »

Ico
1 godina prije

Logično.com, g. Filipović preveo članak, a tko je autor članka?

Sir Oliver
1 godina prije

Ako misle da će Rusi dozvolit uništenje i komadanje svoje zemlje ,grdno se varaju prije će isparit London i Wašington .

1 godina prije

Da li je Kartaga pozitivac? Da postavim pitanje drugačije: da li bi KArtaga učinila isto što i Rim njoj da je bila jača? Kroz istoriju rat nam je bio stalni pratilac, malo je bilo generacija koje ga nisu doživele. Zbog toga kod svih postoji “refleks”: “Bolje je protivnika, mogućeg neprijatelja na vreme onesposobiti – za svaki slučaj”. Istorija govori da je to, bez obzira što je surova, ipak dobra strategija jer se ljudima ne može verovati ni na potpisanim sporazumima, da ne govorim o datoj reči. Čak i formiranje “svetskih zajednica” (Liga naroda a kasnije UN) je samo manevar za postizanje savezništva (koji ovako ne mora biti javan i očigledan) od strane najmoćnijih. Tako smo mi u stanju permanentnog rata koji se doduše samo povremeno vodi oružjem i tada smo ga svesni ali sve ostalo vreme se vodi drugim sretstvima. ————————————- Šta je sa Rusijom, da li ona ima neprijateljske… Čitaj više »

Гавран
1 godina prije

Meni je jako inspirativan portal Spiritual research foundation Indijskog porekla.U pretraživaču pojam
“Predskazanja o Trećem svetskom ratu” će nas dovesti do jednog novog viđenja rata u Ukrajini. Sasvim se poklapa sa gornjim tekstom. Inače dosta komentatora misli da su zapadne elite izuzetno opasne po pitanju atomskog rata. Potpuno su van realnosti i usmereni prema satanizmu i destrukciji.

tata mata
1 godina prije

prije par dana sam napisao da ukraina osveta za siriju

Rimtutituki
1 godina prije

Scrolam twitter sad,imam neki nalog” jebem po kucama,moj alat”. Stotine botova,sa slomljenim srcima oplakuju ubijene ljude u dnhepro od ruskih terorista, a ukro odbrambena raketa srusila zgradu.pise jedan lik to je ukro raketa,a oni i dalje,srca,svijece,suze itd. Samo mi je na tren proslo kroz glavu,koji jadni zagluplheni svijet,stvarno napravise idiocracy, i ne mize se tu nista.ako imas imalo mozga,ispasces budala,ko bi reko kobili se nado.

DRD
1 godina prije

Ruski predsjednik Putin, jos dok je americki senator McCain bio ziv, usporedio je njega s rimskim senatorom Cato koji je stalno ponavljao Kartaga mora biti unistena.
McCain je otisao ali imperijalni duh za unistenjem i dalje zivi u Londonu i Washingtonu.

Tre=binj
1 godina prije

Pomoćnik ukrajinskog predsjednika Arestovich podnosi ostavkuUvečer 14. siječnja Aleksej Arestovič rekao je da se dio stambene zgrade u Dnjepropetrovsku srušio jer je na nju pao projektil koji je oborila ukrajinska protuzračna obrana.

Rimtutituki
1 godina prije

Sve je ovo 30 godina priprema za: ” zapad-anglosaksonski” je do sada prosperorao od opljackanog u kolonijama.znaju da propadaju. Jedini izlaz ti je kad si prezaduzen,ubij bogatog susjeda,uzmi mu zenu,i procardaj njegovo bogatstvo iducih 100 godina ( procjenili su da zapad moze zivjeti kao do sada iducih 100god,samo ako opljacka rusdiju komplet). Sa druge strane je milijardu i pol kineza, koji se udno ponasaju,bumo videli,a kartagenu je trebalo svakako sravniti saa zemljom.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ta .. Niti sam Rim nije bio postedjen , vlastita ludila . Na koncu je i sam Rim bio gazen i ponizavan od strane Attile , koji ih se grozio i njih i njihovih pravila te uvjeo — VLASTITA 😁 , koje je xakako u izvjesnoj mjeri i Rim morao postivati .. Nakon trovanja Attile , Rim je toliko poljuljan bio da je Germanski Prinz Odovacar , lako prjeuzeo — SVE . Nakon propasti Rima – javio se —-> ISLAM ! No drzim da je usporedba sa Kartahenom – pogrijesna !!! Istina , radi se o dva Imperija i tu se svaka slicnost okoncava jer su BAS U SVEMU OSTALOM RAZLICITI BILI 😉 . Ovdje se prije , namjesto sukoba Rima i Kartahene , moze , namjesto Kartahene stavit —–;>>> BIZANT !!!! SA SVOJOM ORTHODIXIOM 😉 ! Od dvijesto i neke , frikcije izmedj Orthodoxna i Quatrodoxna Imperija su bile… Čitaj više »

Costa Rica
1 godina prije

Svaka čast autoru, samo tako dalje!!!

nepoželjni
1 godina prije

Ovdje se govori o uzajamnom uništenju…. da, uništenje će biti globalno ali sam uvjeren da će se to uništavanje odraziti samo na život ljudskog roblja koje više nije potrebno.
Ako bogovi imaju namjeru ostati na ovom planetu neko vrijeme, onda će uništavanje roblja ići samo do te mjere koja će osiguravati potreban broj robova na održavanju božanske infrastrukture.

No ako su bogovi odlučili otići, ili su već otišli, pa svijet prepustili u ruke svojih dosadašnjih goniča robova, onda će se smak svijeta kojega poznajemo dogoditi uskoro a oni koji nekako prežive biti će vraćeni tisuću godina unatrag.

Vendetta
1 godina prije

Ruski i ukrajinki politicki vrh nije slavenski i stoga svaka podrska jednima i drugima je podrska protiv sebe i svog naroda,

ako podrzava ili ruski ili ukrajinski politicki vrh onda si obican veleizdajnik svog slavenskog roda.

Milna
1 godina prije

Nije problem što ljudi pišu gluposti već je problem što oni očekuju da ih mi prepoznamo kao filozofe.

Tupko Glupko
1 godina prije

Danas izašao članak na Večernjem naziva: “Uživo Oporba oštro po premijeru; Plenković: Spadate u one koji su poslušni Milanoviću, junak, bravo”, lako ga pronađete na netu.
Kako samo Plenkovića boli to neizglasavanje o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj u Saboru – pogledajte samo kako odgovara oporbenim zastupnicima – nitko ne spominje Ukrajinu, a on skoro svakom docira što nije glasao za obuku ukrajinskih vojnika.
Brisel je izgleda jako nezadovoljan 😃

Ne sumnjam da će opet probati – trebao mu je 101 glas (dvije trećine saborskih glasova), imao je njih 97.

Komplicirano
1 godina prije

Usporedba nije losa,,dapace,no ,moglo bi se kroz povijest povezati nekolicinu uspona i padova imperija,,,no dobro,,ja mislim mnogo mnogo drugacije i svjestan sam da malo tko vidi sve ovo zadnjih godina na takav naci,ali,ne mogu se oteti dojmu kako DOISTA zivimo posljednja vremena,,sve se poklapa gledajuci otkrivenje ali ocito je ljudski da vecina gleda kroz materijalnu dimenziju,,tako sotonizam kao glavni pokretac sukoba sa civilizacijom ostatka svetih (Rusija ) iako ne savrsena ali nije ni zidovski narod bio savrsen pa su ipak izabrani,,,,cak i zanesenost za zvijeri stoji kao znak ukoliko pogledamo na zapad,,da ne nabrajam dekadenciju zapadne duse koja ne umije vise da ljubi a kamoli da prasta,samo cisti materijalizam kroz racio formalizama,,,,cesto se sjetim trece fatimske tajne i naprosto se sve poklapa,,jasno je iz danasnjeg kuta zasto crkva nije nikada dala jasan odgovor,,je li papa posvetio Rusiju ili nije,,,,,jasno da nesto sveto,posveceno (Rusija po zelji Boga) mora sukob imati protiv… Čitaj više »

Tone
1 godina prije

“Pošto je Rusija upozorila na planirano ukrajinsko detoniranje prljave bombe, moguće je da su Atlanticisti unaprijedili zaplet da bi koristili stvarno taktičko nuklearno oružje, jer Ukrajina ga navodno ne posjeduje a Rusiji bi bilo teže da to porekne. Vjerojatno će to biti sačuvano za trenutak kada Rusija bude blizu velike pobjede u Ukrajini”
Zapadni zločinci neće lako odustati od unipolarne moći, i navedeni scenarij je vrlo moguć.

Max
1 godina prije

Odličan članak . Ali Kartaga nijie imala najsuvremenije hipersonično oružje koje dosad neviđenom brzinom može pogoditi najskrivenije centre odlučivanja koji ne bi imali mogućnost obrane, To je ključno strateški udar obezglavljenja a ne smrt miljuna nedužnih.

nessy
1 godina prije

Nije Rusija Kosovo. Izdrzala je Rusija i prije okupatore i osvajace, koji su se vracali kuci krvavih gaca. Halford Mackinder je krasno zamislio da Rusiju treba razbiti na tri teritorija, da bi se njome lakse vladalo. Njegove knjige su osnova anglosaksonske zlocinacke politike prema Rusiji. Ruske sirovine i zemljopisne prednosti su kost u grlu zlotvorima koji su navikli na tudjoj steti i otimacini graditi svoju buducnost. U danasnjem slucaju, nestane li ‘Kartaga’, nece biti nikoga da bi likovao. No, zemlja ce se opet ocistiti, za nekih 10-20.000 godina, covjecanstvo ce poceti ponovo, i tko zna, mozda rezultat bude bolji nego sada.

Gnjida
1 godina prije

Rim će biti uništen, ne Kartaga.

Gnostic
1 godina prije

Volođa ima individualnu Dušu,tolerantan,strpljiv,nije nagao niti je radikalni jastreb a radikalnih u Kremlju ima i u tom smislu “ovi” na zapadu neka se mole Bogu za njegovo dobro zdravlje i dug život.Ugao kuta posmatanja je bitan😎😎

милан
1 godina prije

Шта није јасно о обарању малезијског авиона? Криви су Холандија и авио компанија зато што су одобрили да путнички авион лети над ратном територијом. Шта су ови у рововима требали чекат да се увере да није војни авион да их поубија, или пак је путнички, са мирољубивим намерама.

MIRO
1 godina prije

Dim Kartage u plamenu nije stigao do Rima: Pepeo spaljene Moskve “uguši-će i Rim”

Tupko
1 godina prije

U srazu rima i kartage rim se može smatrati kontinentalnom silom a kartagu pomorskom. Kartaga se razvila zahvaljujuci trgovini (mesetarenje) i kontroli pomorskih puteva na sredozemlju(kamatarenje). Britanija je koristila isti koncept pa se vratila u svoje izvorne granice, a i Usa je pomorska sila. Kinezi interesantno pokusavaju ostvariti i kopneni put.
Da su ameri u 20 stoljeću osvojili srednju ameriku i kanadu danas bi bili puno komotnija drzava, ovako su rastegnuti svuda, svako sise di moze ali sustav se iscrpljuje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI