Katar: Znamo za planove vojne invazije od strane Rijada i Abu Dabija

Khalid bin Mohammed Al-Attiyah
3 komentara

Ministar obrane Katara je rekao da su Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati do sada samo pokrenuli diplomatsku krizu s Dohom, a između ostalih oblika destabilizacije je u planu i vojna invazija na Katar.

“Abu Dabi i Rijad pokušavaju sve kako bi destabilizirali Katar”, izjavio je katarski ministar obrane Khalid bin Mohamad Al-Attiyah u intervjuu za The Washington Post.

“Oni su namjeravali i vojno intervenirati u Kataru, ali Doha zna sve njihove namjere”, dodao je Al-Attiyah.

S druge strane, katarski ministar obrane je prigovorio susjedima zbog pokušaja da  “izazovu pobunu plemena”.

“Koristili su džamije protiv nas. Zatim su pokušali pronaći neke marionete kako bi smijenili naše vođe”, dodao je Khalid bin Mohamad Al-Attiyah.

“Pronašli su marionetu, Abdullaha bin Alija Al-Thanija, jednog od prijatelja starog katarskog emira. Predstavili su ga na televiziji, ali nisu postigli ništa, jer katarski narod voli svog emira”, rekao je Al-Attiyah i pokušaje njegovih arapskih susjeda da zamijene katarskog emira Hamima bin Hamada Al-Thanija nazvao “neuspješnim”.

Katarski ministar, koji je prošlog tjedna posjetio SAD i sastao se s američkim kolegom Jamesom Mattisom, nazvao početak krize i blokadu Katara u lipnju prošle godine “loše kalkuliranom klopkom “.

U lipnju 2017. godine su Saudijska Arabija, Bahrein, UAE i Egipat prekinuli diplomatske odnose s Katarom, optužujući državu da podupire terorizama i nametnuli Kataru čvrst ekonomski embargo.

Katar, koji snažno poriče bilo kakvu podršku terorizmu je u međuvremenu dobio pomoć Irana i Turske i naglasio svoju spremnost za rješavanje spora sa svojim arapskim susjedima kroz dijalog. Kriza još uvijek traje, unatoč naporima nekih posrednika da se situacija na Arapskom poluotoku smiri.

Khalid bin Mohamad Al-Attiyah
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
17 novembar
6 godine prije

dobro je da znate

Ara
6 godine prije

Sjećam se jedne dokumentarne emisije iz Katara..
Lik je bio je uzbuđeno ponosan kada su ga podsjetili na razvijanje katarske zastave u Tripoliju od strane “pobunjenika” koje su financirali
Baš me zanima da li mu je to još uvijek “napeto” ili se percepcija mijenja kada mečka zaigra i pred njegovim vratima

preseren3
6 godine prije

Naivci.
Pojma nemaju.
Sada su sklopili pogodbi sa SAD o vojnoj bazi zauvijek….
A sve konce vuku baš iz imperija zla….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.