Kijev mora pokazati ‘rezultate na bojnom polju’ u sljedećih deset dana

Zelenski - Ukrajinska protuofenziva
21 komentar

Zapadni dužnosnici navodno vjeruju da ukrajinska ofenziva ne ide dobro, a daljnja pomoć ovisi o njezinu ishodu

Ukrajina želi postići određeni napredak na bojnom polju u svojoj protuofenzivi protiv Rusije prije nadolazećeg summita NATO-a, rekao je u petak predsjednik Vladimir Zelenski, iako je priznao da bi to dovelo do novih gubitaka. Govoreći za nekoliko španjolskih medija, ukrajinski čelnik je izjavio da Kijev mora “pokazati rezultate” prije nego što se čelnici NATO-a sastanu u Vilniusu u Litvi 11. srpnja, dodajući da “svaki kilometar košta živote”. Zelenski je primijetio da su “obilne kiše prilično usporile neke procese” i ponovio pozive zapadnim podupirateljima Kijeva da nastave slati oružje Ukrajini. Također je ustvrdio da su ofenzivne operacije Ukrajine provedene prošle jeseni potkopane kasnim dolaskom topništva.

“Stali smo jer nismo mogli napredovati. Napredovanje je značilo gubitak ljudi, a mi nismo imali topništvo”, objasnio je. “Vrlo smo oprezni u tom pogledu. Brze stvari nisu uvijek sigurne.”

Ukrajinski predsjednik također je ponovio svoje dugogodišnje zahtjeve da Kijev na kraju bude primljen u NATO. “NATO bez Ukrajine nije NATO”, ustvrdio je, ustvrdivši da na kontinentu nema vojske poput ukrajinske koja ima isto ratno iskustvo. Komentari Zelenskog dolaze nakon što je Igor Zovka, zamjenik šefa ureda predsjednika, upozorio da bi ukrajinski čelnik mogao u potpunosti preskočiti summit NATO-a ako se blok ozbiljno ne obveže pristupanju Kijeva. Ranije je Jens Stoltenberg, čelnik vojnog bloka predvođenog SAD-om, izjavio da bilo kakve rasprave o članstvu Ukrajine mogu započeti samo pod uvjetom da ona prevlada nad Rusijom.

Ukrajina je početkom lipnja pokrenula ofenzivu velikih razmjera na ruske položaje, ali nije uspjela postići nikakav napredak i pretrpjela je velike gubitke, navodi rusko ministarstvo obrane. Sam Zelenski je priznao poteškoće, rekavši da se ofenziva odvija “sporije od željenog” usprkos “čvrstom otporu” ruskih trupa.

Prema izvješću Financial Timesa od ranije ovog tjedna, zapadni dužnosnici nisu bili impresionirani učinkom Ukrajine na bojnom polju, a izvori lista napominju da je dugoročna potpora Zapada Kijevu ovisna o  ishodu ofenzive.

napredakProtuofenzivarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
10 mjeseci prije

Rusi samo to cekaju da budale krenu..

tatamata
10 mjeseci prije

mislim da su dali zadatak hiberu i lulavom nazi genralu burtu da isplaniraju kako poraziti ruse za 10 dana

Dragan
10 mjeseci prije

Sad: uložili smo novac i oružje.. krenite ginuti! Ovoga puta Rusi brane zauzeto.. mine, rovovi, Pike gađanja.. direktno prije mina i svega što su postavili,.. žao mi je ukrajinske vojske.. zelenski će potrošiti ukrajinski narod! Ispada da je žao svima.. pa čak i Rusima! Tu pogibiju žele Amerikanci.. ne narod! Žele vrlo jasno: žele oni koji su dali previše novca da imaju Ukrajinu i žene Ukrajine!! Zovu se HAZARI ! Ne žuri im se.. već su kupili…Waik Up! Kakav Putin.. i ostale gamadi.. sve su kupili.. čekaju kada se useljuju.. i množe ukrajinske žene..bez muževa.. jadno! Ako griješim dao bog! Pišite komentare.. Ne uspoređujte ovaj rat sa Hr i Sr… Nije ni malo slično..

Realno
10 mjeseci prije

2016g imao sam priliku raditi s jednim ukropom, miran momak, al skužilo se na prvu ne baš čiste glave al ajde. I prođe tako par mjeseci, pošto smo radili zajedno pozove me kod sebe doma s još par njih na cugu i neke grickalice. Došao sam prije dogovorenog vremena reko ajde bolje nego da kasnim. Otvara vrata cijeli znojan i nabrijan, pitam ga Maksym koji kurac, kaže ček da odradim trening do kraja pa me eto, uđi raskomodi se. Ulazim unutra, u stanu napravio u jednoj sobi teretanu, bacim oko na teretanu, lola pumpa bench press i na laptopu pušta heavy metal video muziku a u popratnoj pozadini video singla neke katysuhe odvaljuju, puca se iz tenkova ovo ono…. Kad je završio pitam dobro reci mi kakav ti je ono video, na šta se to furaš…. Kaže vježbam i pripremam se na rat protiv rusa. Reko Ok, u sebi se… Čitaj više »

hiber
10 mjeseci prije

dnevno

Max
10 mjeseci prije

Misle li na to koliko će ljudi poginuti?

MNK
10 mjeseci prije

Protuofenziva ne ukljucuje sve vojnike, ona Rusima donosi velike gubitke. Razumijete? Ukrajinska vojska u ofenzivi ima manje gubitaka od ruske obrane. Zaluzny koji je uskrsnuo iz mrtvih već je o tome govorio prije nekoliko mjeseci. Glavni cilj je uništiti što više ruske vojne opreme, a zatim Rusi, nesposobni da se obrane, napuste teritorij Ukrajine. Onda će Ukrajina povratiti Krim lagano. Doci ce jos f16 i Hornet. Rusi neka proizvode pelene za svoje mongoloide na fronti.

Nevio62
10 mjeseci prije

Ukratko.Artemovsk teške borbe kod klešćevske i berhivke.Neprijatelj ima manjih taktičkih uspjeha.
Nova ofanziva Ukrajine je ponovo pokrenuta na Zaporoškom frontu.Neprijatelj je uspio da upadne u ruske rovove kod Rabotina,teški gubici na obje strane.
Kod Belogorke Rusi nastavljaju nastupanje,iako minimalno

Ivan
10 mjeseci prije

Go zelensky ! Slava ukrajini !🤘

dggrtuihgjkk45567888
10 mjeseci prije

večeras kaže htv ministarstvo istine da su ukri oslobodili 37km2 pod cijenu 1000 kom oklopa….to je to…

nessy
10 mjeseci prije

Tko je god dovoljno zainteresiran, zna, da zapad na ovaj rat (pored brojnih drugih razloga), prvenstveno gleda kao na investiciju. Ogroman postotak opreme i oruzja je dan na dug. A i ono sto je placeno, novac je dosao od zapadnih kreditora. Kada financijeri u jednom trenu podvuku crtu, i shvate da je to promasena investicija, novca ce nestati, i to ne postepeno, nego ‘sad me vidis-sad me ne vidis’. Ukrajina treba 4 miljarde $ mjesecno, samo za rad drzavnog aparata, nevezano sa ratnim potrebama. Dugo najavljivana proljetna ofanziva se pretvorila u ljetnu, a mogla bi i u jesensku. No, povijest nam govori da su se US u l i ll WW ukljucile da zastite interese krupnog kapitala, kad je pobjeda Reicha vec bila izvjesna. Samo, danas postoji jedan novi faktor, za razliku od onda. A taj ‘faktor’ bi po ruskim najavama, mogao za pocetak pogoditi leglo sveg zla i spletki… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI