Kijev nije uspio izvršiti udar na Krim i druge ruske regije

Ukrajina i Rusija
78 komentara

Dvije rakete S-200 uništene su protuzračnom obranom, a još dvije neutralizirane elektroničkim ratovanjem, priopćilo je Ministarstvo obrane

Ukrajina je u nedjelju neuspješno pokušala napasti tri ruske regije prenamijenjenim sustavima protuzračne obrane iz sovjetske ere, priopćilo je Ministarstvo obrane u Moskvi, dodajući da baraž nije rezultirao nikakvim žrtvama ili štetom.

Ruska vojska je dodala da je jedan od projektila trebao pogoditi Krimski most, koji je već bio gađan prošle godine.

U priopćenju od ponedjeljka, ministarstvo je reklo da je Ukrajina koristila rakete protuzračne obrane S-200, koje su modificirane za udaranje na kopnene ciljeve za napad na objekte na ruskom poluotoku Krimu, kao i u regijama Rostov i Kaluga u južnim i zapadnim dijelovima zemlje.

Prema Viktoru Afzalovu, načelniku Glavnog stožera ruskih zračnih snaga, protuzračna obrana uništila je dva S-200, a još dva su ometana mjerama elektroničkog ratovanja.

Istaknuo je da je jedan projektil gađao strateški Krimski most, koji povezuje istočni dio poluotoka s kopnom Rusije, a drugi je letio prema vojnom aerodromu u Rostovskoj oblasti. Kijev je ispalio još dva projektila na vojnu zračnu luku u regiji Kaluga, a oba su odbijena sredstvima elektroničkog ratovanja, rekao je Afzalov.

Valerij Gerasimov, načelnik ruskog Glavnog stožera, zadužio je vojsku da organizira sustavan rad na identificiranju skladišta, pripreme i mjesta za lansiranje raketa S-200 i sličnog oružja, kao i da postavi temelje za preventivne napade. Također je naredio vojsci da “poduzme dodatne mjere za poboljšanje zaštite objekata od zračnih napada što je prije moguće”.

Priopćenje Ministarstva obrane dolazi nakon što je Sergej Aksjonov, guverner Krima, u nedjelju rekao da je ruska protuzračna obrana oborila projektil u blizini Kerča, nedaleko od Krimskog mosta.

Struktura je već bila oštećena u eksploziji kamiona prošlog listopada, u kojoj je također poginulo nekoliko ljudi. Moskva je incident opisala kao “teroristički napad” koji su osmislile ukrajinske obavještajne službe, a odgovorila je intenziviranjem raketnih napada na ukrajinsku energetsku i vojnu infrastrukturu.

Dok je Kijev odbacio bilo kakvu odgovornost za posljedice eksplozije, u subotu je zamjenica ukrajinskog ministra obrane Anna Maliar priznala ulogu Ukrajine u napadu, navodeći ga među postignućima oružanih snaga zemlje i rekavši da je napad pokušao izbaciti iz kolosijeka rusku logistiku.

Krimski mostNapadrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
78 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

A tko ??? Galiziana ima premalo , NATO volunteers se razbježali ko mačke s’ jebišta a Malorusi ( Ukrainci ) …. Rado u vojnike idu … Dva ga vuku a trojica tuku …. Nema tu kruha … Gasi svjetlo i … Doma !

Koja
9 mjeseci prije

Opet ja o Viljnusu! Može članak o gomilanju oružja, defanzivnog a bome i ofanzivnog. Ne znam koliko im se isplati dovlačiti to na par dana koliko traje sastanak…treba to posle spakovati, vratiti

Darko
9 mjeseci prije

Glupi Ukrajinci su najebali pod komandom židovskog glumca, a mi im budemo trebali jebat udovice 🙂 Pa tko će to sve izdržati?

Tupko Glupko
9 mjeseci prije

Došlo do stadija da se Ukrajina javno hvali da je u zadnjih tjedan dana svoje protuofenzive osvojila čak 14 kvadratnih kilometara – deset na jugu, četiri na istoku.
Za usporedbu – poluotok Krim ima 27.000 kvadratnih kilometara.

Zvrk
9 mjeseci prije

bilo je nekako za očekivati da spreme nešto veliko do samita NATOa, ali čini se da nisu jos uvijek u stanju.

Tadmur Palmirović
9 mjeseci prije

Žali Bože milijardi dolara ulupanih u “kontraofanzivu”koje mi zaticani evropljani plaćamo a kakav pakao ceka Zelenakog poslije ove Maskirovke sa Prigožinom …..

Ob.
9 mjeseci prije

Ukrajina je pas koji ujeda Rusiju a gazda psa je Amerika

Grdi
9 mjeseci prije

Nismo culi od plenkija da se ogradio ….. dakle ako suti to znaci da podrzava SAD u tom ratnom zlocinu. Sto u konacnici znaci da su plenki i adz kompanija ucesnici u ratnom zlocinu ….

dvokut
9 mjeseci prije

Nevezano za temu članka. Na današnji dan 10.srpnja/jula, a neki izvoki kažu da je bilo noću,u jednom malom i neznanom selu, u također neznanoj i nebitnoj zemlji na svijet je došao mali dječak.Navodno je njegovo rođenje bilo pračeno gromovima i munjama,neznamo pouzdano. Ime mu je bilo Nikola. Nikada se nije potpuno uklopio u svijet u koji je došao,niti u vrstu među koju je došao(ljude). Na svu sreću. Umjesto toga,stvorio je drugačiji svijet,dotad nezamisliv većini ljudi.Omogućio je ljudskoj vrsti tehnološki “skok” u samo nekoliko desetljeća,a takvi procesi ponekad traju stoljećima. Nije bio samo on ,naravno,i druga njegova “braća po znanju” su pokretala taj zamašnjak civilizacijskog napretka. Bio je genij,sanjar,vizionar. Nije oblikovao samo svijet u kojem je živio,nego i sam sebe.Nije nikad dozvolio da ga oblikuje njegova okolina,društvo,politika,religija.Ne,on je sam sebe stvorio takvim kakav je bio. To što nije bio shvaćen i prihvaćen među prizemnim i ograničenim ljudima,nije tragedija nego prirodna pojava.… Čitaj više »

kiza
9 mjeseci prije

Od početka SVO-e, nije mi jasno zašto Rusi ne koriste “Točka U” rakete, barem toga imaju na pretek a stalnim napadima iscrpili bi ukrajinsku PVO.

NOVI STARI
9 mjeseci prije

ovdje neki vide golubove…trebali bi uzgajati vrane i svrake to bi im bilo primjerenije

Max
9 mjeseci prije

Rusi se probudili ali Ukrajinci s S 200 nisu mogli ništa.

Partizan
9 mjeseci prije

Kako je Marine Le Penn razvalila Macrona i Borne (premijerku) u francuskom parlamentu youtube.com/watch?v=lbLRy25KlUg

R M
9 mjeseci prije

Naravno opet off topic, ali Nole ga ipak brejknuo, a Poljak servira kao ludak. Ipak Nole pokriva sve oblasti tenisa

hiber
9 mjeseci prije

Ukrajina je u prošlom mjesecu proizvela granata 152 mm koliko u cijeloj prošloj godini, dakle dosli su do 20.000 mjesečno ili 240.000 godišnje. Rusi, nakon sto su potpuno ispraznili skladišta, jos nisu dosegli proizvodnju od milion granata godišnje. Dakle, ukrainci sami proizvode četvrtinu ruske proizvodnje. Sve lošije za Ruse. Uz to, ukraici su u prošlom mjesecu ispalili 10.000 sjevernokorejskih i 5.000 iranskih granata.

tihobl
9 mjeseci prije

Velika većina Hrvata (82 posto) podržava financijsku pomoć Ukrajini, na razini EU-a potpora je 75 posto. Za ekonomske sankcije Rusiji je 81 posto Hrvata, u EU-u 72 posto.

Eurobarometar

GPT 9000
9 mjeseci prije

Ne postoji rat u Ukrajini, sve je AI generirana laz.

Ziv je Geza
9 mjeseci prije

Grupno komentatorsko svrsavanje rezimskih trolova na imbexu uz veeeeliki naslov , turska odobrila svedskoj ulazak u nato.
Na slici ozareni stoltenberg , podmukli turcin edogan i neki svedski aparatcik.

Paradoks je u tome da svi oni na slici, pa oni u redakciji imbexa, pa i oni koji ispod naslovnice komentiraju kako je eto sad Rusija i definitivno gotova, vrlo dobro znaju da jedan jedini sarmat iskljucuje svedsku iz natoa u roku od tri minute.

Dakle svi oni znaju da djed mraz nepostoji a opet vjeruju da ce ih nato spasiti kada dodje dan D, koja fatalna zabluda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI