Kijev planira napad na Rusiju raketama zapadne proizvodnje

Sergej Sojgu
41 komentar

Ukrajinski vojni vrh planira da upotrijebi zapadno oružje za napad na dijelove Rusije koji nisu dio aktivne zone neprijateljstava, uključujući Krim, upozorio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Konkretno, zvaničnici u Kijevu žele da koriste višecevne raketne bacače HIMARS i krstareće rakete sa vazdušnim lansiranjem Storm Shadow, rekao je on. Sisteme oružja Kijevu su isporučile SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo i, ako takvi napadi budu pokrenuti, to bi eskaliralo učešće NATO zemalja u sukobu, kaže Šojgu.

Takva operacija će ” rezultirati trenutnim udarima na centre odlučivanja na teritoriji Ukrajine “, naveo je on. Ministar odbrane je govorio u utorak tokom sastanka visokog profila u svom resoru.

Ministar je također ponudio kratku vijest o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, navodeći da su od 4. juna kijevske snage izvele 263 napada na ruske položaje. ” Svi su odbijeni, neprijatelj nije uspeo da postigne svoje ciljeve “, dodao je on.

Ukrajinska vlada je ovog mjeseca pokrenula svoju dugo očekivanu kontraofanzivu. Do sada, prema ruskim izvještajima i izvještajima u zapadnim medijima, nije uspjela postići značajan napredak na terenu.

SAD i njihovi saveznici isporučili su vojnu opremu zapadne proizvodnje vrijednu milijarde dolara u sklopu priprema za ukrajinsku operaciju, uključujući glavne borbene tenkove koje su prethodno oklijevali ponuditi.

Ruska vojska je tvrdila da je uništila značajan dio arsenala u protekle dvije sedmice, jer ukrajinske snage nisu uspjele probiti minska polja ili se izboriti s ruskom prednošću u artiljerijskoj vatrenoj moći i zračnoj nadmoći.

Isporuka projektila Storm Shadow u maju bila je još jedan potez da se Ukrajini daju dodatni vojni kapaciteti uoči kontraofanzive. Oni imaju domet do 300 kilometara (200 milja), što je superiornije od drugog oružja kojem Kijev ima pristup.

Rusko Ministarstvo odbrane redovno izvještava o presretanju oružja britanske proizvodnje u svojim redovnim ažuriranjima o kampanji u Ukrajini.

ProjektilirusijaSergej Šojguukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
10 mjeseci prije

tiho ,daj napisi nesto ,nek nasa gamad cvili

Toni
10 mjeseci prije

Još dva tjedna pa će rusi skinuti rukavice, kada ukrajinci predju crvenu crtu. Haha

Max
10 mjeseci prije

To znači eskalaciju na višu razinu.

Ivek
10 mjeseci prije

Njima je cilj pobiti što više ljudi, bilo rusa, ukrajinaca.. Cijepljenje je jedan od tih ciljeva, s tim da te s cjepivima polagano ubiju i onda jednog dana imaš srčani ugruške..
Korona cjepivo je bilo da te još prije ubiju jer im je bilo pre malo “odstrijeljenih”. Usput ovce rade za Big Pharmu i plaćaju lijekove. Zaprašuju non stop iz aviona, zrače nas wi-fi i 3G i 5G mrežama, zato ja ne koristim mobitel. wi-fi mi je isključen da ne dobijem raka. Oni koji koriste mobilni internet i mobitele budu svi dobili rakove.

Billy
10 mjeseci prije

“Takva operacija će ” rezultirati trenutnim udarima na centre odlučivanja na teritoriji Ukrajine “, naveo je on.”

A što ne bi rezultirala trenutnim udarima na centre odlučivanja u SAD-u, UK-u i EU? Smiješni su ovi rusi i smiješan je ovaj rat.

Grüße
10 mjeseci prije

TKO je za mir, taj je protiv EU, NATO, zapada, Amerike, Hrvatske, protiv covjecanstva.

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

“Isporuka projektila Storm Shadow u maju bila je još jedan potez da se Ukrajini daju dodatni vojni kapaciteti uoči kontraofanzive. Oni imaju domet do 300 kilometara (200 milja)”.

Storm Shadow su poslali Ukrima Briti, a planiraju i Francuzi.
Isti proizvod, zajedno su ga razvili, samo ih Francuzi nazivaju Scalp-EG.

U slučaju ukrajinskog napada na Rusiju sa ovim projektilima sa sjevera, istoka i sjeveroistoka Ukrajine gdje je linija razgraničenja zapravo granica Rusije i Ukrajine (veći ukrajinski gradovi su tamo Harkov, Sumy, Černihiv), Rusija ima pravo ući 300 kilometara u dubinu Ukrajine da bi spriječila daljnje napade na svoj teritorij. A ovdje je već rijeka Dnjepar.

Ivan
10 mjeseci prije

Bit ce Zelenski kuhani buncek jos malo 🙂

hiber
10 mjeseci prije

Pa zar već nisu udarili na centre odlučivanja? Žaluzni je ubijen jedno pet puta. Inače, pravom rusu je zadovoljstvo umrijeti od udara sovjetskog oružja. Međutim, krajnje je ponižavajuca smrt od zapadnog oružja. A tek stižu jeftine JDAM bombe.

10 mjeseci prije

Rusi prestanite da kvarite zapadnu tehniku i da je redate ko sardine..Uništavate nam iluziju…

gargamel.
10 mjeseci prije

Rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je da će Rusija uzvratiti na teritoriji onih koji su isporučili ovo oružje Ukrajini.
Ruski ministar odbrane. Sergej Šojgu, upozorio je SAD i Britaniju da će “Rusija uzvratiti udarac” ako američki raketni sistemi HIMARS i krstareće rakete Storm Shadow budu ispaljene na rusku teritoriju na Krimu, ne precizirajući kako i kakvu vrstu kontranapada na SAD i Britaniju Britaniju. , prenosi Pronews.

“Ovakvi napadi ukazuju na punu uključenost Sjedinjenih Američkih Država i Britanije u sukob, a mi ćemo u skladu s tim odgovoriti proporcionalno”, rekao je.

Da li “proporcionalno” znači raketne udare na britansko i američko tlo? Uskoro ćemo znati.

Entoni Fauci
10 mjeseci prije

Eto naka je i admin pod gasom

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“1997. godine je velika grupa od 70-ak uglednih osoba, među kojima su i neki od bivših američkih ministra obrane (Robert McNamara), bivši čelnik CIA-e (George Tenet), američki generali – svi redom prekaljeni borci protiv SSSR-a i komunizma, potpisala otvoreno pismo koje je adresirano tadašnjoj američkoj administraciji, vezano uz krajnje opasnu situaciju u kojoj bi se svijet mogao naći u slučaju da se Washington odluči na proširenje NATO saveza na istok. U pismu je naglašeno kako nema niti jednog ruskog građanina koji takvu odluku ne bi smatrao opasnošću za svoju zemlju. Pritom se uvjeravalo da u Rusiji ne postoji ni najmanja namjera ugroze istočnoeuropskih država – prijašnjih članica Varšavskog ugovora. Na potpuno istom tragu bio je i bivši američki veleposlanik u Rusiji (a sadašnji direktor CIA-e) William Burns koji je 2008. g. u pismu State Departmentu upozorio kako bi pokušaj uključenja Ukrajine u zapadne integracije bio crvena crta za Rusiju i… Čitaj više »

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Tisuce vojnih policajaca zajedno sa pripadnicima paravojnih formacija “love” u krevetima vojno sposobne muškarce i odvode ih na ratište protiv njihove volje.

Prema pisanjima nekih zapadnih medija, odvode ih na prve crte bojišta bez ikakve obuke.”

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Najmanje 240 ukrajinske djece oduzeto njihovim obiteljima u zemljama EU…

Jedan takav primjer je kada majka odluči ostati u Ukrajini zbog posla, ali baka s djetetom ode u inozemstvo. Europska socijalna služba može oduzeti dijete jer se baka zakonski ne smatra rodbinom i ne može se brinuti o djetetu ako nema punomoć”, navela je Suslova.

“Dob je također čest faktor. U Italiji ili Francuskoj osoba starija od 65 godina ne može biti skrbnik…”

Ma nemoj!?
Bacaj Putine…

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Ovo se pojavilo u Ukrajini, ne kolera:

“Vibriosis is a potentially serious illness caused by a group of bacteria called Vibrio. Infection with Vibrio bacteria can cause two types of illness: vibriosis and cholera. Although many species of Vibrio exist, most vibriosis (non-cholera) cases are caused by Vibrio vulnificus or Vibrio parahaemolyticus., vdh.virginia.gov

Vibrio is a genus of Gram-negative bacteria, possessing a curved-rod shape, several species of which can cause foodborne infection, usually associated with eating undercooked seafood”

Btw, kod nas je u zaraznoj potvrđen slučaj TRBUŠNOG TIFUSA. (Neki pričaju da je migrant).

Naravno, netko se zarazio vani… Pazite što jedete i izbjegavajte dostave, hm…i operite ruke.

Zoro
10 mjeseci prije

Propagandno oružje, zapadnjaci govore o obnovi Ukrajine ruskim novcem, opasno je ne razumjeti šta ciljaju, logika je koju nameću ukr je njihova i oni će je obnavljati a Rusi su krivi pa sa njihovim novcem, dvostruki standardi nepravda i silovanje otimačina kolonijalizam, sve to vrišti do neba, a ko će obnoviti Vjernam, Irak, Libiju, Siriju i ostale žrtve zapadnog mahnitanja, a nije li Ukrajina stoljećima dio Rusije i zapad nema šta tamo tražiti, Mislim da treba prestati prenositi izjave zapadnih političara, iritiraju ozbiljno zdrav razum i izazivaju revolt zbog nepravde, to su sve pomahnitali pljačkaši izgubili potpuno ljudske vrijednosti, stoljećima su bili gospodari a drugi robovi, žele ponovo preuzeti tu ulogu, naročito žele Slavene porobiti jer su bolji od njih u svakom pogledu, zato nas žele naviknuti da logika i pravda nisu važni nego samo ono šta oni kažu. E NEĆE tako bit, ne želim ih vidit ni čuti, sami… Čitaj više »

Zoro
10 mjeseci prije

Dakle naša (nezapadnih naroda) krivnja je šta smo dopustili da se ovi toliko osile i dođu do ove tačke, trebalo je to puno prije uništit, ali nema veze, uništenje svijeta koji smo znali je cijena koja mora biti plaćena da bi se izvojevala Sloboda i neka bude plaćena, preživjeli će proći katarzu i graditi bolji svjet

ogo
10 mjeseci prije

Sta Rusi cekaju da zapadni fasisti isporuce nuklearne bombe Ukrajini

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI