Kina je lansirala balističku raketu koja može pogoditi Sjedinjene Države, tvrdi izvor iz Pentagona

Kineska podmornica

Kina je, kako se izvješćuje, lansirala balističku raketu koja može pogoditi Sjedinjene Države. Washington Times izvijestio je o balističkoj raketi koja je mogla pogoditi Sjedinjene Države s kineske podmornice raspoređene u Žutom moru.

Podmornica kineske mornarice ispalila je balističku raketu koja je mogla doseći bilo koju točku Sjedinjenih Država, izvještava Washington Times pozivajući se na izvore u Pentagonu.

Raketa JL-3 lansirana je u nedjelju 22. prosinca iz podmornice klase Jin u zaljevu Bohai u sjeverozapadnom dijelu Žutog mora. U vrijeme lansiranja podmornica je bila pod vodom. Lansiranje rakete otkrili su američki izviđački sateliti, objavio je WT, bez dodatnih detalja. Nije poznato je li ovo bio uspješan test.

Washington Times primjećuje da je kinesko lansiranje nastupilo zbog izvještaja američke obavještajne služba o lansiranje rakete dugog dometa u Sjevernoj Koreji.

Kina je prošlog listopada otkrila svoju novu interkontinentalnu balističku raketu Dong Feng-41 tijekom vojne parade povodom 70. obljetnice Narodne Republike. S dometom većim od 12 000 kilometara, raketa je proizvedena 1980-ih, dok su testovi započeli 2012. godine.

Dong Feng-41JL-3
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Red Dog
4 godine prije

USA je kao Sparta. Sila u padu. Nasilna ali glupa.
Kina je kao Atina. Sila u usponu lukavstvom.

Ivo
4 godine prije

Žutokosi pavijan odmah objavljuje kraj sankcija prema Huaweiju.

čitalac
4 godine prije

“Kina je, kako se izvješćuje, lansirala balističku raketu koja može pogoditi Sjedinjene Države.”
Šta ih do sada nisu imali?

Sir Oliver
4 godine prije

Jesu

Sarmat
4 godine prije

Vjerojatno se misli na bal. rakete lansirane s PODMORNICA. Kopnene su imali i ranije.

shumadinac
4 godine prije

Ups! Ako im priđu do obale mogu da ih prebace pa da dobace do Kine – sa druge strane.
Sad moraju da paze kako nišane 🙂

Dopizdilomi
4 godine prije

Da? I? Pa i SAD ima rakete koje mogu pogoditi Kinu. U čemu je problem?

eporgfifrerwbfiuerwfuewrfnweurfewr
4 godine prije

Kad ih naprave jedno 500 komada neće ih smjeti ni pogledati. Kinezi bez najnovijih brzih montažnih traka ići će to sporo. Hajde ko onaj dvostruki dok za izgradnju dvije odjednom nuklearne podmornice.

Frodo
4 godine prije

To je već poznato duže vrijeme da Kina ima interkontinentalne rakete jer je svemirska sila. Pitanje je da li je hipersonična.

ad astra
4 godine prije

Da li to znači da do sada Kina nije imala sposobnost lansiranja interkontinentalnih raketa s podmornica. Ako je to istina, onda su u debelom zaostatku za US i Rusijom.

Max
4 godine prije

Kina svakim danom sve jača.

Enki
4 godine prije

Ove vijesti i njima slične je samo predstava za masu i onda ta masa navija ali tu nema pobjednika ako dođe do nečega ozbiljnog onda smo svi gubitnici. A što se tiče povijesnih carstva i današnjih teško ih možemo usporediti jer su danas svi povezani novcem,kapitalom i ako jedno carstvo pada onda padaju svi. I zbog čega je trebalo da testiranje bude nakon 32 godine. 1980 je napravljena a 2012 testirana a 2019 prikazana svijetu. Ovo me pojeca na onu izjavu od jednog iz NASE kad su ga pitali di im je tehnologija sa kojom su sletjeli na Mjesec a njegov odgovor da su je uništil i izgubili. Pametnom dosta

Alex
4 godine prije

Dok NATO pljuje po Rusima i Ameri uvode sankcije jer im zaudara ruski plin…😂

Savovic Danilo
4 godine prije

Vijest za Americku javnost ne bi li se nedje instalirao kakav Hi-Tech protivraketni sistem u zemljama “saveznicama” I da se odobri malo sredstava za poboljsanje odbrane zemlje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.