Kina “poziva” na odustajanje od pokretanja rata na Korejskom poluotoku

Sjeverna Koreja - ratna kriza
18 komentara

Predsjednik Kine, Xi Jinping, potvrdio je kako je neophodno spriječiti izbijanje ratnog sukoba na Korejskom poluotoku.

Južna Koreja, Japan i SAD su 11. prosinca započeli velike vojne vježbe protiv navodne prijetnje iz Sjeverne Koreje.

Vojne vježbe, šeste te vrste od lipnja 2016. trebale bi trajati dva dana, a održavaju se uz korejsku i japansku obalu.

“Na vježbama će ratni brodovi svake zemlje simulirat uočavanje i praćenje eventualnih sjevernokorejskih balističkih projektila i dijeliti informacije”, kaže se u priopćenju južnokorejskog ministarstva obrane.

Tjedan prije su SAD i Južna Koreja izveli dosad najveće zajedničke zračne vježbe.

Ovo je, naravno, izazvalo velike napetosti na Korejskom poluotoku, uz stalne prijetnje Washingtona kako će vojnom opcijom riješiti problem nuklearnog i balističkog programa Pyongyanga.

Danas je kineski predsjednik Xi Jinping izjavio kako ni u kojem slučaju ne bi trebalo dopustiti da dođe do rata na Korejskom poluotoku. Uzevši u obzir činjenicu da kineski dužnosnici situacije u svijetu obično komentiraju jednom rečenicom, bez pojašnjavanja detalja, ovo se može protumačiti kao poruka da Kina ni po koju cijenu neće dozvoliti vojnu intervenciju u svom susjedstvu.

Dan prije je američki državni tajnik Rex Tillerson rekao kako su dužnosnici iz Kine i Sjedinjenih Država razgovarali o mogućim akcijama glede nuklearnog oružja Sjeverne Koreje u slučaju propasti vlade Kim Jong-una.

poziv na mir
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
basso
6 godine prije

Kineski predsjednik poziva u stvari S.Koreju da ne zapocinje rat napadom na ameriku.Amerikanci ne smiju napasti jednu nuklearnu silu.

Cigo
6 godine prije

Zuti je obican klaun postavljen da bude neuracunljiv. Nista od svega. Jedino mozda Iran da napadnu ali i to im je Problem zbog rusa i kina

Ivo
6 godine prije

Da je siroti Gaddafi bio manje naivan i zadržao kemijsko oružje u borbenom stanju, i danas bi vladao Libijom. Strvinari neće nikad napasti Sjevernu Koreju. Izuzetak bi jedino bio da se ovi odreknu nuklearnog oružja i maknu artiljeriju na 100 km od DMZ-a, u znak dobre volje i miroljubivih namjera. U tom slučaju bili bi napadnuti u roku od 24h od psihopata iz washingtona.

burt hr
6 godine prije

Kinezi su vidjeli da je Trump okrenuo ploču i počela ih je hvatat žuta minuta, male žute komunističke vođe 25 godina igraju svoju igru laži, ucjena i blefova, sve sporazume, deklaracije i dogovore su prekršili, o prestanku proizvodnje plutonija, prestanku obogaćivanja urana, moratoriju na nuklearne testove, zamrzavanju programa dalekometnih balističkih raketa i protubordskih projektila, za sve to su dobijali hranu, naftu, struju a nisu ništa ispoštivali, tako su reketarili Clintona, Busha i Obamu ali toj igri dolazi kraj, nema druge nego da se konačno uništi posljednji zločinački komunistički režim, treba pokazat žutom diktatoru i njegovim susjedima Kinezima i Rusima da nitko neće prijetit najvećoj sili, dok taj komunistički patuljak postoji zapadna civilizacija nije sigurna i zato mora biti zbrisan sa lica zemlje, živio Donald Trump, borac protiv komunizma, diktature i vođa svih slobodoumnih ljudi

Alen
6 godine prije

Kinez mudro savjetuje juznu koreju i japan da se ne povode za slakotrejicivim obecanjima danasnjih nacista..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.