Kineska vojska se grupira oko Hong Konga. Svjedočimo li pripremama za konačno rješenje?

Kineska vojska u Hong Kongu
25 komentara

Već dulje vrijeme traju prosvjedi u Hong Kongu gdje prosvjednici, upravljani s vana, prosvjeduju protiv vlasti Kine. RT prenosi video kineskih vojnih snaga koje se grupiraju u gradu Shenzhen – tik uz Hong Kong. Radi se o mjestu koje broji preko 12 milijuna stanovnika i ako dođe do vojne intervencije, zasigurno će biti polazno mjesto svih kineskih vojnih formacija.

Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Red Dog
4 godine prije

Yes! Yes!
Otvorio sam kesu cipsa, pivo, i doveo gajbu pored mene.
Cekam da pocinje 🙂

Niks
4 godine prije

Ne zivim tamo pa necu sudit o sistemu, mozda bi i meni bio los, ali kinezi ako oce biti sila HK i tajvan moraju rjesit sto prije, a ne da im se ameri tamo setaju i smiju im se… Kazem jos cekam dan da amerima rusi ili kinezi udju u dvoriste, dotle price o slaboj americi ne pijem.

Trubadur
4 godine prije

Vojska je samo dio pritiska…. Od kad su prihvatili zahtjeve prvih prosjednika, su sada ostali samo hard core plačenici, zna se koga….. Institucije, kao fakulteti i ostali drštveni čimbenici su več počeli, da se distanciraju od plačenika i tako jih je sve manje i manje….Tako če ove proteste skoro sigurno onemogučiti same vlasti Hong Konga… Ima samo jedan scenario, po kojem bi centralne vlasti u Pekingu satrle ove glupane sa silom a to je, da bi to bio primjer za sve druge, da u buduče ne slušaju warmongere iz vana i, da demonstracije nemaju nekog smisla…

alfa33
4 godine prije

Teško je sudit o nečemu samo što pročitamo ili vidimo na netu,a na kraju će biti kako kinez kaže. Imam kolegu naposlu iz hong konga, i pričamo o svemu pomalo,a on mi kaže da on nije kinez nego hongkonžanin,valjda sam dobro napisao..a kaže da samo žele i dalje neke stvari od staroga sistema,malo teže će to ići..a sad ionako sve svjetske sile kad je neki problem onda svi pametuju jer to nije kod njih,a kad je kod njih sra..e onda kažu da je to njihov unutarnji problem,a sad da vidimo tko će i koliko dobiti po tamburi,a znamo već kraj…

Snicla
4 godine prije

Naslov nije baš sjajan. “Konačno rješenje” asocira na neko drugo vrijeme i jednu stravičnu politiku istrebljenja. Ne vjerujem da kineska vlada to sprema.

Tbilisi
4 godine prije

Želio bih reći nešto pametno. Vojne intervencije će biti! Kineski teritorij, kineska čizma. Teško je civilizaciji od par sto godina shvatiti civilizaciju od par tisuća godina.

toure7
4 godine prije

Na logicno sam stigao prateci gosp. Babica…odlican portal, zanimljivi tekstovi i teme…jednostavno portal koji mi je, kad mi obveze dopuste, medu prvim opcijama…nazalost sve navedeno su srusili, razbili, unistili tekstovi/objave poput ove gore…jad i bijeda…nesto slicno kao i vecina ostalih portala…cast izuzecima, ali osim Babica i jos par osoba/novinara sve ostalo je teski i nepotrebni senzacionalizam kojim se vjerovatno financirate, ali kojim tjerate vjerne citatelje…naravno shvatite ovo kao pozitivnu kritiku…srdacan pozdrav i ugodno citanje…

EX JU
4 godine prije

Kada si pod neko ropstvo, menja se i mentalitet, kultura, religija, običaje. Sve zavisi od porobitelja, osobeno ako ima neke takve ciljeve. Hong Kong je bio 100 godina okupiran ot Britanaca, to je dovoljno da ima dosta zabludelih kineza, da ne govorim o kapitalističkoj agenturi, prosvetnici i ostala elita. Mislim da Kina ima snage i resurse da razbije taj gamad. Posle oslobođenja ne važe stari zakoni okupatora, saznani i nesaznani agenti. Treba malo rada i prevaspitanje tih osoba. Lijepo je če taj Helsinški sindrom je kod manjine, mislim da sa ne više ot 5% od stanovništva Hong Konga, ostali se raduju za to što se je Kina objedinila .
Kineska vlast imaju znanja šta je cvijetna revolucija i kako da je neutrališu, osobeno poslednjih 20 godina posle: Arapskog proleća, Ukrajina, i kup drugih.

osiobgfauervsaervnaiesrviufr
4 godine prije

Radni logori će ih ohladiti, istjerat će im sotonu iz ćipiranog borg mozga……………….

Zvrk
4 godine prije

Konačno riješenje? Očito nema političke korektnosti na portalu.

FATIH
4 godine prije

VOJNICIMA ZELIM SVU SRECU.
KRENITE ODMAH……..

FATIH
4 godine prije

SRETNO VOJSKO……

Pink Panter
4 godine prije

Neznam kakva je situacija tamo dole , ali sam siguran da ,vlast zna šta treba da uradi. Iz njihove kulture svet je dobio velike filozofe i mislioce pa sam siguran da su nešto naočili i od Sun Cu-ja . A tamo gde dođu englezi i gringosi , tamo nema mira , samo rat , svađa .Nisu daleki ni njemci . Kod njih ne postoji lopata i vile , samo grablje(grabi, grabi…….)

Max
4 godine prije

Demonstriracija sile.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.