Koalicija koju predvodi SAD s dva zrakoplova F-15E je uništila svoja skladišta municije u Siriji

F15E
31 komentar

Prema pukovniku Mylesu B. Cagginsu, dva zrakoplova F-15E međunarodne antiterorističke koalicije pod vodstvom Washingtona izvele su zračni napad na cementaru Lafarge u Siriji, kako njihovo skladište streljiva ne bi moglo biti korišteno u terorističke svrhe.

Američka koalicija uništila je napušteno skladište municije u Siriji nakon povlačenja, objavio je na Twitteru, pukovnik Myles B. Caggins.

“16. listopada, nakon odlaska ključnog osoblja i taktičke opreme, dva koalicijska zrakoplova F-15E izvela su uspješan i planiran zračni napad na tvornicu cementa Lafarge kako bi uništili deponiju streljiva i smanjili njezin potencijal za ponovnu upotrebu u vojne svrhe”, napisao je Myles B. Caggins.

Odlazak američkih vojnika sa sjevera Sirije

U srijedu, 16. listopada, koalicija predvođena SAD-om potvrdila je da je povukla svoje snage iz Raqqe i Tabke na sjeveroistoku Sirije, gdje će sirijska vladina vojska ući u skladu sa sporazumom s Kurdima nakon početka turske operacije Izvor mira.

Prema riječima predsjednika Erdogana, operacija je namijenjena stvaranju tampon zone na tursko-sirijskoj granici i olakšanju povratka sirijskih izbjeglica koje žive u Turskoj. Mnoge su države i organizacije osudile ovu ofenzivu, koju sirijske vlasti smatraju agresijom.

Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nije bitno tko
4 godine prije

Bježe varvari i zločinci.

mars
4 godine prije

Ili – “kako vise nije u nasim rukama, prodavati im ga ne mozemo a badava ga ne damo – ‘alo Mile – rokaj”!

Toni
4 godine prije

Ovi su baš dobro popušili. Takva žurba… ima tu nešto o čemu se ne piše.

samo tako
4 godine prije

Što bi to bilo “dva koalicijska zrakoplova” ?
Američka, Hrvatska, Francuska….. ?

Ivo
4 godine prije

Uvijek je lijepo počistiti iza sebe. Još će se kauboji naučiti kulturi,samo ih treba stisnuti.

fbslo
4 godine prije

..ko da se Slovenja očajno povukla iz SIrije,
a ne United States of America !!!

renato
4 godine prije

Je li to ona francuska cementara koja je prije četiri godine bez problema radila pod okupacijom ISIL-a?Francuzi su napravili deal sa isilovcima,plaćali su im da bi mogli raditi,mada mislim da im je preko te firme francuska vlada plaćala da se naoružavaju..Bilo je i suđenja u Francuskoj zbog toga,baš me zanima da li su ISIL-ovi poslovni partneri iz francuske osuđeni.

LNT_Iluvatar
4 godine prije

Ovih dana je bilo pomalo neprijatnih slika iz drugih baza, koje su upućivale na žurni odlazak …pa su vjerojatno zaključili da je ovako bolje…neće biti slikica i videa napola pojedenog jela u žurbi ostavljenog.

burt
4 godine prije

situacija je konfuzna a za to su zaslužni kurdski izdajnici i idiot i tweeteraš Trump koji prosipa budalaštine po tweeteru o povlačenju iz Sirije, sankcijama Turskoj, zaustavljanju turske akcije, znalo se da ratni zločinac Assad i IRGC neće prihvatiti nove federalističke odnose a kurdski kriminalci i izdajnici su mu pošli na ruku, sad su sve nade slobodarskih snaga uperene u Erdogana koji ne smije posustati u borbi za nove federalne pozicije i ostaviti teritorij na turskoj granici SDF-u i SAA, dobro je da su danas turska vojska i FSA na nekoliko mjesta potisnuli SDF i YPG, očigledno je da Erdogan još nije ubacio u borbu glavninu turske vojske a to su SDF zadnjih dana iskoristili i propustili SAA da uđe u Manbij, Kobane, Qamishli i kurdsko-assadovske stukture sve čine da zaustave i blokiraju pravce kretanja turskoj strani

mao ce mijao
4 godine prije

jedva čekam vidjet kako će hollywood bežaniju prikazat ko veliku pobjedu

609
4 godine prije

Ne kaze se da su digli tudu tvornicu cemenza i uranom zagadili par kvadratnih kilometara.

burt
4 godine prije

What’s the difference between Americans and yogurt?
If you leave yogurt alone for 200 years, it will grow culture.

Perun
4 godine prije

Što se zapravo dogodilo na sastanku američkog političkog vrha koji je prerastao u opći kaos …..USA postoje kao drzava (sto je pisac htio reci ) ….Pocinju da se glodju izmedju sebe ,dobar pocetak za jos bolji kraj USA kao utopijske tvorevine zla za kojom nitko nece zaliti kad jednom nestane .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.