Koalicija koju predvodi SAD s dva zrakoplova F-15E je uništila svoja skladišta municije u Siriji

F15E

Prema pukovniku Mylesu B. Cagginsu, dva zrakoplova F-15E međunarodne antiterorističke koalicije pod vodstvom Washingtona izvele su zračni napad na cementaru Lafarge u Siriji, kako njihovo skladište streljiva ne bi moglo biti korišteno u terorističke svrhe.

Američka koalicija uništila je napušteno skladište municije u Siriji nakon povlačenja, objavio je na Twitteru, pukovnik Myles B. Caggins.

“16. listopada, nakon odlaska ključnog osoblja i taktičke opreme, dva koalicijska zrakoplova F-15E izvela su uspješan i planiran zračni napad na tvornicu cementa Lafarge kako bi uništili deponiju streljiva i smanjili njezin potencijal za ponovnu upotrebu u vojne svrhe”, napisao je Myles B. Caggins.

Odlazak američkih vojnika sa sjevera Sirije

U srijedu, 16. listopada, koalicija predvođena SAD-om potvrdila je da je povukla svoje snage iz Raqqe i Tabke na sjeveroistoku Sirije, gdje će sirijska vladina vojska ući u skladu sa sporazumom s Kurdima nakon početka turske operacije Izvor mira.

Prema riječima predsjednika Erdogana, operacija je namijenjena stvaranju tampon zone na tursko-sirijskoj granici i olakšanju povratka sirijskih izbjeglica koje žive u Turskoj. Mnoge su države i organizacije osudile ovu ofenzivu, koju sirijske vlasti smatraju agresijom.

31
Ostavite komentar

avatar
10000
 
13 Grupirani komentari
18 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
30 Komentatori
PerunLucijaNeko imeNeko imeburt Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Bježe varvari i zločinci.

mars
Gost
mars

Ili – “kako vise nije u nasim rukama, prodavati im ga ne mozemo a badava ga ne damo – ‘alo Mile – rokaj”!

čitalac
Gost
čitalac

Bojevo gađanje…

Toni
Gost
Toni

Ovi su baš dobro popušili. Takva žurba… ima tu nešto o čemu se ne piše.

opet ja
Gost
opet ja

Hmm piše da su uništili Lafaržovu cementaru. Meni ovo vise deluje kao uništavanje osnovnih privrednih objekata koji mogu da posluže u obnovi Sirije. I onomad kada su pomagali oslobađanje Rake, rasturili su ceo grad I kompletnu infrastrukturu. I u drugim gradovima su gađali privredne objekte, vodovode I elektrane.

samo tako
Gost
samo tako

Što bi to bilo “dva koalicijska zrakoplova” ?
Američka, Hrvatska, Francuska….. ?

Kaj ti
Gost
Kaj ti

Pitaj nato jebate

nessy
Gost
nessy

Hrvatska, skoro sigurno. Naglasak na skoro.

Ivo
Gost
Ivo

Uvijek je lijepo počistiti iza sebe. Još će se kauboji naučiti kulturi,samo ih treba stisnuti.

ilias Darac
Gost
ilias Darac
fbslo
Gost
fbslo

..ko da se Slovenja očajno povukla iz SIrije,
a ne United States of America !!!

renato
Gost
renato

Je li to ona francuska cementara koja je prije četiri godine bez problema radila pod okupacijom ISIL-a?Francuzi su napravili deal sa isilovcima,plaćali su im da bi mogli raditi,mada mislim da im je preko te firme francuska vlada plaćala da se naoružavaju..Bilo je i suđenja u Francuskoj zbog toga,baš me zanima da li su ISIL-ovi poslovni partneri iz francuske osuđeni.

LNT_Iluvatar
Gost
LNT_Iluvatar

Yup, to je ta cementra, navodno su platili 13 milja eurića ISIL-u da bi nesmetano šljakala i pod njihovom okupacijom

LNT_Iluvatar
Gost
LNT_Iluvatar

Ovih dana je bilo pomalo neprijatnih slika iz drugih baza, koje su upućivale na žurni odlazak …pa su vjerojatno zaključili da je ovako bolje…neće biti slikica i videa napola pojedenog jela u žurbi ostavljenog.

burt
Gost
burt

zato turska vojska nije udarila svom snagom i iz svih pravaca da bi se SAD vojnici mogli metodično evakuirati iz turske sigurnosne zone ali kurdski kriminalci su srušili taj sistem i propustili su SAA da uđe na njihov teritorij i zato je situacija fluidna i kaotična ali Erdogan je jučer najavio da neće popustiti SDF-u i SAA

Ivo
Gost
Ivo

u redu je, Željko.

Godzilla
Gost
Godzilla

daj Burte pokreni neki blog, neslažem se nikako sa tvojim izjavama..još smješnije mi je koliko si uporan u tome da stalno kontre svima udaraš..al ti priznajem da si “institucija” nešto poput Kristiana golubovića ili marka Grubnića,

Neko ime
Gost
Neko ime

Burtova metodika, 12.semestar

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Štaš razje*at’ u zemlji koju čeka obnova??? A dobio si šup kartu….
McDonald’s…. !???
Il’ cementaru…….
P.S.
Za nevjerovat’…. Koliko su brzo zbrisali, nisu stigli dić’ u zrak skladište streljiva. Pa su poslali ove na popravni…….
Šta se to dogodilo, da su otišli tako navrat-nanos….. Prije glavnog jela…….
Biće neka invazija komaraca.
Kažu da su tamo komarci k’o po ćevapa…..

burt
Gost
burt

situacija je konfuzna a za to su zaslužni kurdski izdajnici i idiot i tweeteraš Trump koji prosipa budalaštine po tweeteru o povlačenju iz Sirije, sankcijama Turskoj, zaustavljanju turske akcije, znalo se da ratni zločinac Assad i IRGC neće prihvatiti nove federalističke odnose a kurdski kriminalci i izdajnici su mu pošli na ruku, sad su sve nade slobodarskih snaga uperene u Erdogana koji ne smije posustati u borbi za nove federalne pozicije i ostaviti teritorij na turskoj granici SDF-u i SAA, dobro je da su danas turska vojska i FSA na nekoliko mjesta potisnuli SDF i YPG, očigledno je da Erdogan još nije ubacio u borbu glavninu turske vojske a to su SDF zadnjih dana iskoristili i propustili SAA da uđe u Manbij, Kobane, Qamishli i kurdsko-assadovske stukture sve čine da zaustave i blokiraju pravce kretanja turskoj strani

Kaj ti
Gost
Kaj ti

Ahahaahaaha.. burta za predsjednika,kosova.

Ivo
Gost
Ivo

ahaha, Jutarnji geostrateg Željko na aparatima!

ocalan
Gost
ocalan

a zašto su kurd kriminalci ? treba čitat i druge medije ne samo turske i poturske

mars
Gost
mars

@ burt – “situacija je konfuzna” – hm, odlican eufemizam za izraz “konacni teski poraz” koji su Amerikanci u Siriji dozivili i na politickom i na vojnom planu. Analogno tome, znaci da ni u Vijetnamu nisu konacno tesko porazeni, vec su bili zrtve “konfuznosti situacije”. Patentiraj taj izraz u SAD i patent prodaj americkoj vladi – mogao bi u buducnosti zgrnuti kamaru para. Usput, razlozi poraza, pardon, “konfuznosti situacije”, uopste ne leze u Trampu vec imaju mnogo kompleksnije uzroke u sveobuhvatnoj americkoj politici i djelovanju, kako u prethodnim tako i u sadasnjem periodu, ali kako uopste nemam iluzija da bi ih ti mogao shvatiti i kao takve prihvatiti, to se necu ni truditi da ih obrazlazem

Ivo
Gost
Ivo

ahahah, odlično!

Neko ime
Gost
Neko ime

Metodika 5.kolone, izborni predmet

Lucija
Gost
Lucija

Pa…hm…ja pročitala jučer da su Pence i Pompeo razgovarali s Erdom…i da se daje Kurdima 120 sati za povlačenje…uništavanje utvrđenja i teške opreme. Za to vrijeme, turska vojska, naravno, čeka… 😊

mao ce mijao
Gost
mao ce mijao

jedva čekam vidjet kako će hollywood bežaniju prikazat ko veliku pobjedu

609
Gost
609

Ne kaze se da su digli tudu tvornicu cemenza i uranom zagadili par kvadratnih kilometara.

burt
Gost
burt

What’s the difference between Americans and yogurt?
If you leave yogurt alone for 200 years, it will grow culture.

Perun
Gost
Perun

Što se zapravo dogodilo na sastanku američkog političkog vrha koji je prerastao u opći kaos …..USA postoje kao drzava (sto je pisac htio reci ) ….Pocinju da se glodju izmedju sebe ,dobar pocetak za jos bolji kraj USA kao utopijske tvorevine zla za kojom nitko nece zaliti kad jednom nestane .

POVEZANE VIJESTI

Izbornik