Konačno možemo vidjeti ispaljivanje ruskog balističkog projektila Iskander-M (video)

Iskander-M - Video
20 komentara

Već mjesecima, pa čak i godinama svi govore o ruskom balističkom projektilu Iskander-M. Projektil koji može “ponijeti” čak i nuklearnu glavu, konačno možemo vidjeti na vrlo preciznom video snimku kojeg je upravo objavila ruska novinska agencija.

Snimka je napravljena na vojnom poligonu Kapustin Jar (jug Rusije). Prije nego je uspješno pogodio metu, balistički projektil Iskander-M prešao je distancu od 100 kilometara.

Iskander-M je projektil zemlja-zemlja. Ugrađena tehnologija mu omogućava visoku preciznost ali i sposobnost da izbjegne razne vrste protubalističkih mjera. Sustav je pokretan uz pomoć kamiona koji može nositi dva projektila. Iskander-M ima sposobnost promjene cilja tijekom leta, što mu omogućava ugrađena napredna elektronika. Sposoban je ciljati i pokretne mete na zemlji. Projektil je težak 3800 kg, a može nositi bojevu glavu do 750 kg. Brzina projektila iznosti 2000 m/s (5,9 maha), a domet 500 km.

Kako izgleda i funkcionira ovaj balistički projektil, možete pogledati na donjoj video snimci koja je objavljena prije sat vremena:

Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
6 godine prije

Iskander m , je namenjen samo Ruskoj vojsci ,ne moguće ga je kupiti .
Za prodaju postoje verzije Iskandera sa raketama sniženih performansi.
Raketa može nositi najraznovrsniji arsenal bojevih glava od konvencionalnih bojevih glava , kasetne municije , anti radarsko navodjenih glava do nuklearne bojeve glave.

ribar
6 godine prije

Domet od 500 km je službeni, neslužbeni je preko 2000 km
.
Zbog zabrane proizvodnje raketa srednjeg dometa

“Sporazum SAD-a i Rusije o uništenju i zabrani proizvodnje raketa kraćeg i srednjeg dometa
Potpisali su ga 1987. Ronald Reagan i Mihail Gorbačov i u načelu je jednostavan: SAD i tadašnji Sovjetski Savez – čija je pravna sljednica Rusija – obvezali su se da će uništiti sve projektile kratkog i srednjeg dometa (od 500 do 5.500 kilometara) osim projektila koji se lansiraju s vode.”

Sinisa
6 godine prije

Histerija se kapitalizuje: “EVO ZAŠTO JE RUSIJA OBJAVILA PRETNJU ORUŽJEM: Britanija se sada zvanično priprema za rat protiv Rusije.Krajem februara, britanski ministar odbrane, konzervativac Gavin Vilijamson, najavio je da Ujedinjeno Kraljevstvo menja svoju fundamentalnu strategiju odbrane, sa one koja je usmerena protiv terorista (Al Kaida, itd.), na onu koja je umesto toga, usmerena protiv tri zemlje: Rusije, Kine i Severne Koreje, izveštavaju britanski mediji.” i “Poljska nastavlja da formira „snage teritorijalne odbrane“ za borbu protiv Rusije. List navodi da je vladajuća parlamentarna partija, Pravo i pravda, uvek opisivala Rusiju kao najveću pretnju za nacionalnu bezbednost zemlje i još od trenutka izbora u parlament 2015. postavila je osnovu za stvaranje „snage teritorijalne odbrane“. Takođe, bivši poljski ministar odbrane Antoni Mačerevič naveo je potrebu da se na regionalnom nivou organizuje laka volonterska pešadija kao dopuna postojećim oružanim snagama. Osim uobičajenih zadataka zaštite ključne infrastrukture i dodatnog obezbeđivanja vojnih ciljeva, „snage teritorijalne odbrane“… Čitaj više »

Edo
6 godine prije

Nešto se ne slaže brzina u km/h i mach-ova
(1 mach = 1225 km/h)

čitatelj portala
6 godine prije

Rusi poručuju: Nemojte se .ajebavati s nama!

zeljki
6 godine prije

Slava Rusiji!

prepri43
6 godine prije

A gdje je namijenjen,- nije valjda na London! Ako to nije V2 tada je električni tramvaj!

magarac
6 godine prije

a di su naši krajišnici

Hrenovka
6 godine prije

Ako si oke s rusima imas jeftin plin ako si arogantan I nasilan dobijes ovu igračku u glavinu I bude laka noč za veeeeliki grad..
Bedaci banstersi…

luni lunovic
6 godine prije

meni isto nikada nece biti jasno da ne budem pogresno shvacen tolika pljuvanja po njemackoj da su napravili sranje jesu za razliku od engleke koja je napravila stotinu puta vise zlocina i genocida i nikom nista logicno ko imalo poznaje istoriju moze vidjeti da je nesto pogresno

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

treba ih pakovat u civilne kamione

Walter
6 godine prije

Kad smo bili nesvrstani u dvorište su mi mogle doletjeti dvije rakete.Jedna sa zapada a druga sa istoka. Sad kad pripadamo NATO savezu malo mi je lakše pri duši, jer danas mi u dvorište može doletjeti samo jedna. Što znaći da svakog dana u svakom pogledu ipak napredujemo. Jedna je bolje nego dvije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.