Kratka povijest nestajanja

Predsjednici

Početkom lipnja čitajući vijesti na alternativnim portalima, budući ih izbjegavam pratiti na glavnostrujaškim medijima, za oko mi je zapela vijest o iznenadnoj smrti Pierrea Nkurunzize, predsjednika afričke države Burundi. Nkurunziza koji je bio dobrog zdravlja naglo je preminuo od srčanog udara. Prateći događanja po cijelom svijetu tijekom ovog koronaprojekta primijetio sam kako je mjesec dana prije nagle smrti Nkurunziza iz Burundija izbacio predstavnika Svjetske zdravstvene organizacije izrazivši nevjericu u pandemijsku priču i odbivši provoditi mjere koje više nalikuju zločinu protiv čovječnosti nego interesu za javno zdravlje. Na mjesto preminulog Nkurunzize došao je novi predsjednik Evariste Ndayishmiye koji je odmah po preuzimanju dužnosti koronavirus proglasio najgorim neprijateljem Burundija i prepustio mikrofon svemu što govori generalni direktor WHO Thedros  Adhanom Ghebreyesus.  Moguće da je stvar slučajna, međutim kad je takvih slučajnosti ozbiljniji broj, onda je teško da je baš sve slučajnost.

Vrativši se u mislima desetljeće unatrag prisjetio sam se pogibije poljskog predsjednika Lecha Kacyznskog koji je 2010. stradao u još uvijek nerazjašnjenoj zrakoplovnoj nesreći. Nesreća aviona u kojem je poginuo Kaczynski nastojala se pravdati greškom pilota i vrlo gustom maglom u kojoj je prilikom slijetanja na vojni aerodrom u Smolensku avion udario u brezu. Međutim, istražitelj nesreće Waclaw Berczynski  tvrdi kako se avion raspao u zraku iz čega zaključuje da je riječ o eksploziji, a isto govori i bivši ministar obrane Antoni Macierewicz. Zanimljivo, i ako je opet slučaj, treba se podsjetiti kako je upravo Poljska država koja je prva stavila veto na cjepiva kojima je WHO planirala provesti planetarno cijepljenje u lažnoj pandemiji svinjske gripe godinu prije pogibije Kaczynskog.

Iznenadna smrt Nkurunzize, te zrakoplovna nesreća i pogibija Kaczynskog tragedije su državnika koji su odbijali provesti globalističke ideje, a njihove smrti sve i da jesu slučaj, u dugom su nizu neobičnih smrti i pogibija državnika koji su skloni zastupati interese svog naroda i odupirati se utjecajima planetarnih korporacija od kojih se mnoge kriju pod paravanom institucija koje počinju riječima „Ujedinjeni“, „Svjetski“ ili „Međunarodni“.  Tako godine 1981. u eksploziji aviona pogiba Omar Torrijos, lider južnoameričke države Panama. Iako nikad nije obavljao nijednu javnu dužnost Torrijos je drmao Panamom od 1968. sve do kobnog 31.srpnja 1981. Diktatura Torrijosa nije tajna, ali nije tajna ni to kako je vodio progresivnu unutarnju politiku, te nastojao provesti demokratsku tranziciju Paname. Uz to, Torrijos je sklopio sporazum o povratku zone Panamskog kanala kojim su upravljale Sjedinjene države pod suverenitet Paname i od Sjedinjenih je država tražio da plate dug za destrukciju njegove zemlje. Zajedno s Torrijosom na njegov se posljednji let u avion ukrcao i diktafon kojeg mu je dao jedan od pripadnika njegove službe sigurnosti. Diktafon međutim nije bio namijenjen snimanju.

Dva mjeseca prije pogibije Torrijosa, na isti način strada Jaime Roldos, predsjednik Ekvadora. Svjestan resursa kojima njegov Ekvador raspolaže Roldos donosi Nacionalni razvojni plan, provodi demokratizaciju zemlje, otvara prostor za jačanje ljudskih prava i zastupa ideju kako profit od nafte kojom Ekvador raspolaže treba biti na korist njegovu narodu. Za globalističke korporacije – previše. Roldosov se avion ruši 24. svibnja 1981.

Prisjetimo li se nasilnog skidanja s vlasti predsjednika Gvatemale Jacoba Arbenza koji je domaću proizvodnju banana pretpostavio multinacionalnoj, i dodajmo ovom popisu Gadafija, Sadama, Chaveza, Mosadegha i brojne druge koji su godinama bili mete i čije su zemlje za njihove vladavine bile bitno uređenije nego poslije „oslobođenja“ nakon kojeg potpadaju pod globalistički jaram možemo složiti puzzle. Slagalica pokazuje da nije teško zaključiti kako već dulje vrijeme na svijetu nema događaja koji su slučajni. Svi su veliki događaji planirani, svi su kontrolirani i svi su povezani.

Ključan je od tih događaja ubojstvo američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja u Dallasu, 22. studenog 1963. Dvije godine ranije 27. travnja 1961. pred Udrugom američkih novinskih izdavača Kennedy drži jedan od najvažnijih govora u povijesti ljudskog društva. Mnogi su mišljenja kako su ovo riječi zbog kojih je ubijen: „Dame i gospodo, sama riječ „tajnost“ odbojna je u slobodnom i otvorenom društvu. Nama je urođeno i u povijesnom nam je naslijeđu to da smo protivnici tajnih društava, tajnih zakletvi i tajnih procedura. Odavno smo naučili da opasnost od prekomjernog i neovlaštenog skrivanja određenih dokumenata daleko nadilazi opasnost koja je do takvih mjera dovela. Tu je i smrtna opasnost od situacije da će potreba za povećanom sigurnosti biti zloupotrijebljena od onih koji nestrpljivo čekaju da je povećaju do samih granica cenzure i prikrivanja. To je nešto što ne namjeravam dopustiti. Tražim od svakog izdavača, urednika i novinara da preispita svoje standarde i prepozna prirodu opasnosti koja se nadvila nad nama. Širom svijeta stojimo nasuprot jednoj monolitnoj i okrutnoj zavjeri koja se najviše koristi tajnim sredstvima u cilju proširenja svojih interesnih sfera: infiltracijom umjesto invazijom, prevratima umjesto izborima, zastrašivanjem umjesto slobode izbora. To je sistem koji je regrutirao velike ljudske i materijalne resurse kojima gradi neprobojnu, vrlo efikasnu mašineriju koja se sastoji od vojnih, diplomatskih, obavještajnih, ekonomskih, naučnih i političkih operacija. Njihova priprema je skrivena, nigdje objavljena. Njihove greške se zakopavaju i nikad nisu na naslovnoj strani. Njihovi disidenti se ušutkavaju, nikad se ne veličaju. Nijedan trošak se ne ispituje, nijedna tajna se ne objavljuje. Zato je atenski zakonodavac Solon proglasio nezakonitim, za bilo kojeg građanina, svako uskraćivanje rasprave. Tražim vašu pomoć u ovom ogromnom zadatku da informiramo i upozorimo američki narod. Uvjeren sam da će uz vašu pomoć čovjek postati onakav kakvim je predodređen rođenjem – slobodan i nezavisan.“

Svima navedenima u ovome članku najprije je poslana „ponuda koja se ne može odbiti“, svi su je odbili i svi su nestali. Želi li se baviti politikom zadaća je svakog političara da služi svome narodu i ljudima koji su ih za to birali. Zadaća političara nije da pristaje na ponude uperene protiv svog naroda i protiv ljudi koji su ih birali. Bez obzira na cijenu.

nestajanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
210 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
puki
3 godine prije

Za one koji imaju strpljenja za čitanje, članal sa portal Rubikon. Za one koji nemaju strpljenja, mogu sebi kopirati, pa čitati u više dijlova… Od ožujka 2020. dio smo opasnog društvenog eksperimenta iz kojeg se pojedinci mogu osloboditi samo ako vjeruju njemačkom ustavu. Jeste li spremni dopustiti državi da šteti vašoj djeci? Biste li, ako vam naredi neka vlast – kao u poznatom Milgramovom eksperimentu – surađivali s destruktivnim sustavom na štetu drugih? Koliko imate povjerenja u „svoje“ vlasti? Koliko daleko ide vaša hrabrost? I što bi se trebalo dogoditi prije nego što istekne vaše strpljenje i poduzmete mjere protiv počinitelja bez obzira na kaznu? Ta su pitanja nezgodna, ali su nužna. Budući da nas je histerija korone odjednom smjestila u ogroman laboratorij za ispitivanje – sa svima nama kao “zamorcima”. Ova država krši zakon. Kako bi zadržao mali broj pobunjenika, on maskira pravi kontekst uz pomoć sukladnih medija. Uspješna… Čitaj više »

puki
3 godine prije

njemacki novinar Udo Ulfkotte, 2014. je napisao knjigu “Kupljeni novinari”, u kojoj se, tako reci, “ispovjedio”.
Ulfkotte je prije toga bio dugogodisnji novinar FAZ-a (Frankfurter Allgemeine Zeitung), jedne od najpoznatijih mainstream novina u Njemackoj.

On je rekao, necu vise lagati, i sve cu reci. I opisao je kako su on i svi ostali njemacki novinari mainstream medija dresirani u SAD-u, od strane CIA.-e i ostale bande i da svi njemacki i drugi zapadni novinari, koji rade u mainstream medijima, moraju najprije imati ovu dresuru..
I da dobivaju upute, sto i kako smiju pisati, a sto ne… I otkrio je povezanost globalisitckih organizacija u Njemackoj, u kojima svi urednici i vodeci novinari moraju biti clanovi..

Godnu kasnije, Ulfkotte umro sa 56 godina, navodno od srcanog udara…

rijgniurtnginrigtnrt
3 godine prije

Sila koja vlada planetom ne želi konkurenciju na njenu apsolutnu moč. Autizam nije slučajna “bolest” koja prati cjepljenje, to je namjerno urađeno jer onda imaš mogučnost da sa takovim postupaš kao sa stokom jer su biljke. I ova današnja polulacija je isto stoka samo to nezna. Prognoza je da će do 2035 svako drugo dijete biti autistično a bit će korišteno kao baterija, relej, server itd. A ostali će u međuvremenu biti “cjepljeni” da budu borgovi koji će isto funkcionirati kao autistični, bit će asocijalni jer će im mozgovi biti prikopčani na servere gdje će im umjetna odlučivati što da misle ili rade a isto će biti korišteni kao baterije, serveri za pohranu, odašiljaći, preusmjerivači, primatelji elektromagnetnog koda koji će putam umjetne vladati svijetom.

Svevišnji
3 godine prije

Bravo, kao i uvijek britko, svaka čast !!!

rijgniurtnginrigtnrt
3 godine prije

Loš zato što vam je htio oduzeti pravo da pljačkate putem dolara čemeriku i čitav svijet. A Ruzvelt vam je bio dobar je je kaubojima ukrao svo zlato i glumio fikusa u drugom beben krigu zvanom rođenje a pošto nije bio za rođenje ubili ste ga metkom u glavu ko i Kenedija.

Suzy
3 godine prije

Zanima me tko je na popisu u Hrvatskoj i kad je ključni trenutak za to
Vidjet cemo
Bit Ce ovdje svega

mario
3 godine prije

IZABRANI (OD SOTONISTA) NAROD SE RAZOTKRIVA NA SVAKOM KORAKU I IZA SVAKOG ZLOČINA

Slonica
3 godine prije

Poslije nesreće Trajkovskog ,3. dan mrtav šef navigacije Jerkuić.
Pisalo se da je stjuardesa Shelly Kelly preživjela u repu aviona da bi nakon par sati umrla.
Čudne okolnosti i slučajnosti.

Jomla
3 godine prije

Govor JFK je aktueliji danas nego onda. I? Ništa…. jbg!

Starina
3 godine prije

Što vrijedi imati dobronamjerne političare kad oni koji su na globalnoj razini vladari takve ubijaju. Uz sve ove nabrojane ima ih još koje su brutalno ubili samo zato što su radili na dobrobit svojeg naroda: Tomas Sankara Burkina Faso, Sukarno Indonezija, Patrice Lumumba Congo, Robert Kennedy brat JFK, Ngo Dinh Diem Južni Vietnam Kuba I Fidel stotinama puta,, Alende Čile… I to je očigledni razlog zašto nam je Bog potreban. Zbog patnji, nepravdi, bolesti, smrti, zločina, niskog moralnog stanja u društvu, ratova, genocida i drugih zvjerstava ljudi već stoljećima žive životom nedostojnim čovjeka. Sve to nepobitan je dokaz da su ljudi napravili najveću pogrešku kad su odlučili živjeti neovisno o Bogu. Tu žalosnu istinu potvrđuje Biblija, koja kaže: “Čovjek vlada nad čovjekom na nesreću njegovu” (Propovjednik 8:9). Biblija očito ne krivi Boga za patnje koje pogađaju ljudski rod, nego otkriva da su za njih uvelike odgovorni ljudi, koji su odbacili… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Starina
nepoželjni
3 godine prije

“Naši” poslušnici iz vlasti i “stožera” mogu mirno spavati. Njih sigurno neće upucati ili otrovati neki agent svjetske tajne službe. … a domaće kokoši ne znaju pucati i ne razumiju se u otrove.

burt
3 godine prije

u istom avionu su letjeli, predsjednik Poljske, ministar obrane, načelnik generalštaba, zapovjednik mornarice, zapovjednik avijacije, zapovjednik kopnene vojske, zapovjednik specijalnih snaga, zapovjednik operativnog odjela vojske, zapovjednik garnizona Varšave, predsjednik nacionalne banke, šef tajne službe, predsjednik olimpijskog komiteta, potpredsjednik parlamenta, bivši predsjednik vlade, bivši ministar obrane, zamjenik ministra vanjskih poslova, to bi u SAD-u bilo nemoguće da se dogodi da se svi oni voze u istom avionu baš iz sigurnosnih razloga da država i službe nebi bile obezglavljeni ako se nešto dogodi, to je bio totalni amaterizam Poljske i katastrofalna sigurnosna greška da su se svi oni našli u istom avionu

Istražuj
3 godine prije

“… onda je teško da je baš sve slučajnost…”
Slucajnosti nema.
Odlican tekst.

Samo bih rekao da je moje shvatanje “globalističkog jarma” – samo ovaj bankarski (kamatarski) sistem – na kojem je i bazirano cjelokupno drustvenop uredjenje danas.

U ovom sistemu – svi su prinudjeni raditi za novac, cak i za puko prezivljavanje.
Onaj koji “proizvodi” pare iz niceg – jeste prakticno i gospodar tog sistema.
Banke bukvalno “proizvode” novac – sto logicno vodi ka zakljucku – da su vlasnici banaka i pravi gospodari danasnjeg Svijeta.
Svaki od gore u tekstu – nabrojanih poubijanih licnosti – dosao je u sukob sa ovom globalnom bankarskom oligarhijom, na jedan ili drugi nacin.

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
buga
3 godine prije

Gore navedeni ljudi su istinski borci za slobodu i pravdu, oni su se usprotivili kabali i za to su platili najvišu cjenu, naka im je vječna slava.

Sebo
3 godine prije

A na listu možemo dodati i našu domaću zrakoplovnu “nesreću” kad je Ron Brown poginuo u Dubrovniku, baš slučajno prije nego je trebao svjedočiti protiv predsjednika Clintona. Ameri su bili na brdu prije naših, “očistili” situaciju…. Kontolor je ubrzo nakon toga počinio samoubojstvo a Dubrovnik nikada prije ili kasnije nije imao nesreću. Slučajnosti su svuda oko nas.

Bosanac
3 godine prije

Dobar tekst.

Prle
3 godine prije

Zaboravili ste Latinsku Ameriku. Kada su pali socijalistički predsednici, horda divljih krstaša proganja domoračko stanovništvo i uništava Amazoniju da bi globalistima prodali “obradive površine”.

3 godine prije zadnji put uredio Prle
Stara kuka
3 godine prije

Kennedy nije likvidiran zbog jednog govora, koliko god on snažan bio, nego vjerojatno zbog izvršne naredbe 11110 koja je ustvari predstavljala pokušaj da se privatne Federalne rezerve najprije spriječe da preuzmu monopol na štampanje novca (koji su ipak dobili od 1968), a onda da ih se potpuno iz toga izbaci i da se štampanje i izdavanje novca prebaci na Državnu riznicu dakle pod kontrolu države. Da mu je to uspjelo postao bi, unatoč svim brojnim manama vjerojatno najveći i najznačajniji predsjednik SAD od Lincolna nadalje. A što se sumnjivih smrti pollitičara tiče, meni se osobno najviše urezala u sjećanje smrt Joerga Haidera u “prometnoj nesreći” pod vrlo čudnim okolonostima. Iako Haider nije tada imao neku značajniju političku funkciju jer je bio samo predsjednik tada oporbene Slobodarske stranke, bio je nesumnjivo najpopularniji austrijski političar i na putu da osvoji vlast na slijedećim izborima. Stvar je otišla čak tako daleko da je… Čitaj više »

pero
3 godine prije

Idealan tekst za teoreticare zavjere i idemo tri,cetri sad !

CAN
3 godine prije

Podnaslov
Duga povijest kratkih nogu
otela se zaboravu

pero
3 godine prije

I dokad ce ovo sve trajat sta vi mislite ako ce biti frke da ne kupujem stan dzabe sad?

ronin
3 godine prije

Čemu čuđenje, to je tako tipično za diktatore i komunističke režime.

dulebg
3 godine prije

A šta je ubilo makedonskog predsednika, a šta Đinđića?

Daba
3 godine prije

I Kennedyja su zato u bili?
🙂
Bez ljutnje, g. Poros,
Ali ovo je jedna od nategnutijih Teorija zavjere u zadnje vrijeme

Po tipicnoj špranci
Izvucemo puno poluinformacija ( polovicu koja nam pase) I sastavimo pricu

Pola sata googlanja I ostatak informacija koje nam niste iznjeli u cine vas pricu — smijesnom

Blau
3 godine prije

Lukašenko, Đoković, Gobert iz NBA, takodjer se ogriješili o koronu i uskoro počeli imati velike probleme

Blu trabant
3 godine prije

Hrabri ljudi, počivali u miru.

Kažun d.d.
3 godine prije

IN GOD WE TRUST – ali ne piše u kojeg Boga vjeru imaju.

Slonica
3 godine prije

10 dana prije 45 rođendana JFK
Marilyn je otpjevala Happy birthday mr president
Za manje od 3 mj. je umrla
Predsjednik 15 mjeseci iza Marilyn M.

Nikad razjašnjena bila je i Afera Marković
s Alain Delon,i Francuskom vrhuškom.

Neko ime
3 godine prije

Moram reci redakciji (i A.Fordu, dakako😉) da je vrlo neuvidjavna. Ne sjecam se da sam toliko citao tiskovine nedjeljom, otkad je izlazio feljton na duplerici ned.bljutarnjeg o teskoj pozrtvovnosti obitelji Todorica, koji ne zale truda i helikopterskog goriva da, obilazeci svoja nepregledna imanja, omoguce kvalitetnu distribuciju proizvoda neplacenih kooperanata do nasih blagovaona…

Maka
3 godine prije

Slažem se i još ovo raditi- svakodnevno:
Plaćati u kešu. Ne karticom!
Bojkotirati:
Sve što je kinesko, pa čak i njihove turiste.
Apple
Microsoft
Google (reklamno plaćanje)
Facebook
Amazon
Svo zlo dolazi iz Amerike. Sve njihove proizvode bojkotirati (Coca-Cola i.t.d)
Sve ne-vladine organizacije
Kupovati:
Samo domaće. Ako nema, ima u BiH, Srbiji, Sloveniji….
Gorivo točiti samo na Hrvatskim crpkama.
Kupovati samo u Hrvatskim prodavaonicama.
Račun imati na Hrvatskoj banci.
Zvijeri treba izgladnjeti!!!
Moja ekipa i ja to već odavno sprovodimo u djelo.
Ovo je nešto što može svak uraditi.

Antinio Cagapulito
3 godine prije

Mislim da bi redakcija trebala ograničiti komentare na najviše 300 tinjak riječi. A i ovi oglasi iritiraju.

Predator
3 godine prije

Clanak kao i odgovor.Procitas tri reda dok ne vidis o cemu se radi.Hvala

buga
3 godine prije

Istina

gigi pinna
3 godine prije

Nemoj pretjerivati – pa čak i jednom Saddama stavljaš u isti koš sa svima navedenima. On je stradao jer je izvršio “neodobrenu” agresiju na neku stranu zemlju, a ne zato što je postao reformator, dobrotvor i ne znam što sve ne…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.