Kremlj odgovara na raspoređivanje američkih trupa na ukrajinskoj granici

101. vazdušno-desantna divizija američke vojske
34 komentara

Raspoređivanje američkih trupa u Rumuniji povećava rizike po bezbjednost Rusije i podstaći će Moskvu da preduzme kontramjere, izjavio je u srijedu portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Mislio je na 101. vazdušno-desantnu diviziju američke vojske, koja je trenutno stacionirana u Rumuniji na granici s Ukrajinom.

Obraćajući se novinarima, Peskov je istakao da “što su američke trupe bliže našim granicama, to smo u većoj opasnosti”. Dalje je rekao da Moskva čini takvo vojno prisustvo kada razvija svoj bezbednosni okvir.

Peskov je ponovio da takvo raspoređivanje na pragu Rusije “ne doprinosi predvidljivosti i stabilnosti”.

Prošle sedmice, u razgovoru za CBS News, komandanti 101. vazdušno-desantne divizije rekli su da neće oklijevati da uđu u Ukrajinu ukoliko dođe do direktnog sukoba između Rusije i NATO-a.

Ukupno je u Evropu poslano oko 4.700 američkih vojnika iz 101. desantne jedinice. Dok je u Rumuniji, divizija, koja je dobila nadimak “Orlovi koji vrište”, sa svojim kolegama iz NATO-a održava kopnene i vazdušne vježbe bojeve vatre.

Prema rečima njenih komandanta, divizija je najbliža američka jedinica borbama u Ukrajini, i aktivno nadgleda rusku vojsku dok organizuje vežbe kako bi „tačno ponovila ono što se tamo dešava“.

NATO je više puta izjavljivao da nije strana u sukobu i da neće slati svoje trupe u Ukrajinu. Krajem juna, generalni sekretar Jens Stoltenberg najavio je da će blok predvođen SAD značajno povećati broj svojih snaga u stanju pripravnosti sa 40.000 na preko 300.000.

Od početka ruske vojne kampanje u Ukrajini, NATO je usmjeravao milijarde dolara vojne pomoći Kijevu, obezbjeđujući mu najmodernije oružje.

101 vazdušnaRumunijarusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vrata
1 godina prije

To je vojska sastavljena od nabildanih anabolik razmazenih derista,koje bi Rusi zacas razbucali.Ali nazalost nece dobiti sansu jer amerikanci ratuju samo protiv puno slabijih od sebe.

Daniil Harms
1 godina prije

Nema besplatnog ručka kod Amerikanaca. Korporacije, bankari, kontrolirani mediji i korumpirani političari, su spalili previše love, da bi tek tako pustili Rusima pobjedu. Plus mržnja nacista evouluiranih u natiste, njihova bolesna ideja totalitarizma, ukorijenjena u temelj nato djelovanja, kontrola vazalske EU, čivava državica i Commonwealth podanika, prijete uništenjem svijeta.

Ovce cijeli život drže u strahu od vuka, na kraju ih odere pastir.

Игор Н.С.
1 godina prije

Verovatno će ta prljava nuklearna bomba koju će američki teroristi aktivirati u Černobilu pokrenuti veliki svetski rat.

Grdi
1 godina prije

Rusi krse 1000 ukrajinskih banderovaca na dan … ove bi mogli sa 5 dana rjesiti ….

Schwarze Hunderte
1 godina prije

To mili ; Tamo ga gurni – ne tu !!! Pomjeri noge – da – tako .. Uh ! U ljevo malo . NE TU !!! Gore mili …….. TA BARABE JEDNE JEL VI $%#”@TE ILI RATUJETE 😈😈😈 ???!!!

Emiliano Zapata
1 godina prije

Bar da oce tako rasporedit politicare skupa s familijama, ratovi bi odma prestali.

Valter
1 godina prije

Amerikanci su tako jadni kretenčići. Židovi ih koriste kao meso za klanje već od prvog svjetskog rata. A čak i u to doba je bio otvoren intelektualni otpor. Međutim, nakon prvog većeg false flaga – potapanja Lusitanije – ne mogu se izvući iz židovskih ralja.

Charles Lindbergh je bio jedan od popularnijih ljudi koji se protivio novim ratnim intervencijama prije drugog svjetskog rata. Znate što su židovi učinili sa njegovim djetetom.

hogar strašni
1 godina prije

znači ako Rusi krenu u napad i ponovo zauzmu teren Ukrajinci neće imati snage za kontru tada će se umješati ameri. Jer teren koji Rusi zauzmu drugi put ostaje njihov.

BanOvan
1 godina prije

Postavla se pitanje da li su savladali obuku ZAMJENA PELENA U ZIMSKRUSKIM USLOVIMA.
Moglo bi da se smrzne g…o u njima.

Weteran
1 godina prije

Sjajna meta za Taktičku?!
Možda su Englezi u pravu kad prozivaju Moskvu za potezanje A oružja?!

gigi pinna
1 godina prije

Čekat ćete dok se Sotonjare ne rasporede u Odessi i Nikolajevu? Umjesto da ste Blitzkriegom odmah nakon Majdana riješili cijelu priču, ovome izgleda nema kraja.
Uza sve navodno enormne gubitke Ukri i njihovi mentori ne odustaju.

Max
1 godina prije

Ta postrojba ne može ugroziti i razmještena je iz peomidžbenih razloga.

Lucija, prva
1 godina prije

“senatorica Diana Sossoake. Rekla je Klausu Iohannisu da će biti otpušten ako uvuče Rumunjsku u sukob. — Ti nisi gospodar zemlje. Ili ćete predstavljati Rumunjsku i rumunjski narod, ili ćete dati ostavku”, rekala je senatorica dan prije sastanka Vrhovnog vijeća obrane zemlje i u svjetlu povećane vojne prisutnosti Sjedinjenih Država i NATO-a u Rumunjskoj.”

Lucija, prva
1 godina prije

Rusi su upozorili da bi mogli gađati američke satelite:

“Reč je o korišćenju od strane SAD i njihovih saveznika komponenti civilne infrastrukture u svemiru, uključujući i komercijalne, u oružanim sukobima. Kvazicivilna infrastruktura može biti legitimna meta za odmazdu.”

Lucija, prva
1 godina prije

“Rusija koristi efekat iznenađenja prilikom udara na ukrajinske trupe. Kris Ozborn, analitičar lista „The National Interest“, piše o tome.

Rusija je počela da aktivno koristi nove dronove kamikaze „Geran-2“, koji predstavljaju veliku opasnost za borce Oružanih snaga Ukrajine. Kako napominje autor, snage Kijeva ne mogu efikasno da se nose sa ovom vrstom dronova, pa nanose veliku štetu ukrajinskoj vojsci.

prilično teško gađati veliki broj dronova, bilo kojom vrstom kinetičkog presretača“, navodi se u članku.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu. 

Ovi dronovi rade na malim visinama, što ih čini nevidljivim za radare. Pored toga, bespilotne letelice mogu da se lansiraju sa prenosivih platformi u neposrednoj blizini cilja koji će biti pogođen.

„Konačno, bespilotne letelice ovog tipa takođe mogu da obavljaju misije osmatranja i izviđanja…

Rusija koristi sve prednosti ovih dronova, uključujući i domet drona. Poznato je da je dron sposoban da gađa ciljeve na udaljenosti od oko 2,5 hiljada kilometara.

Lucija, prva
1 godina prije

Mislila sam da će @tiho ovo stavit.
Info star više od 24 sata:


🇺🇦⚡️ There was an incident in the Limansk direction. After several unsuccessful attempts to go on the attack, the mercenaries from among the Poles refused to tempt fate and go forward.
Representatives of the national battalions came to them for analysis – the conversation did not work out and the Poles disposed of Bandera lovers. Now there is planned a massacre between foreigners and Nazis.”

Komentatori s indexa su smjesta odabrali strane. 😄
Zavisno od interpretacije komentara. A bila su dva s istom informacijom.

Čitala sam, međutim, da su najgori čuvari u konc logorima bili – Ukrajinci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI