Kremlj upozorava na svjetsku ekonomsku krizu?

Ekonomski pad
26 komentara

Sankcije Rusiji imale su veliki negativan utjecaj na svjetsko gospodarstvo, rekao je glasnogovornik Dmitry Peskov

Sankcije uvedene Rusiji guraju svjetsko gospodarstvo bliže velikoj krizi, ustvrdio je u petak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Dužnosnik je komentirao izvješća da članice G7 razmatraju gotovo potpunu zabranu izvoza u Rusiju.

“Shvaćamo da SAD i države u EU-u razmatraju nove, dodatne sankcije”, rekao je Peskov novinarima na pitanje o potencijalnom embargu G7. “Sve sankcije koje su uvedene našoj naciji i novi potezi koji se trenutno razmatraju u Bruxellesu i Washingtonu sigurno će pogoditi i svjetsku ekonomiju”, dodao je. “To može samo pogoršati trendove prema svjetskoj gospodarskoj krizi”.

Bloomberg je u četvrtak izvijestio da zemlje G7 dovršavaju prijedlog opće zabrane izvoza u Rusiju, osim ako se u određenim područjima ne dopuste izuzeća. Iznimke bi mogle biti ponuđene za lijekove, hranu i poljoprivredne proizvode, rekli su izvori novinske agencije.

Zemlje G7 pokušavaju pridobiti sve članice EU-a za plan, rekao je Bloomberg. Klub uključuje Kanadu, Francusku, Njemačku, Italiju, Japan, Veliku Britaniju i SAD, od kojih su tri članice i europskog bloka.

EU se pridružio naporima predvođenim SAD-om u kažnjavanju Rusije gospodarskim sankcijama zbog sukoba u Ukrajini i uveo je 10 krugova ograničenja. No navodno je ponestalo mogućnosti za daljnje poteze, a sljedeća skupina koja se razmatra trebala bi biti usmjerena na provedbu postojećih sankcija.

U međuvremenu, države članice su se suočile s nezadovoljstvom javnosti zbog danaka koji je politika uzela njihovim gospodarstvima. Pritisak na odvajanje od ruskog tržišta potaknuo je inflaciju u EU-u, obeshrabrio europske proizvođače u pogledu prodaje njihovih proizvoda Rusiji, što je dovelo i do smanjivanja zarade od ruskih turista, između ostalih učinaka. Peskov je rekao da se Moskva “prilagođava” pritisku Zapada bez presedana i da je napravila planove razvoja koji uzimaju u obzir prijetnje koje predstavlja.

globalna ekonomijaPeskovrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Eto
11 mjeseci prije

U cemu je problem,?
Rusiji nikad bolje,
Zapad se nije smrznuo
Afrikanci gladni kao I prije
Ali, lijepo je vidjeti rusku briga za mir I blagostanje na svijetu

Nego,
Kurs rublje otišao da 50 na 80 za dolar
Srećom, rusi ništa ne uvoze pa im ništa nije poskupilo
Russia main imports are: machinery, equipment and transport (45 percent of total imports), chemical products (19 percent

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Za razliku od Europe, Rusija ima sve što joj je potrebno za normalan život. Toliko ima toga da su u svim bitnim stvarima jedni od najvećih izvoznika u svijetu. I nije okupirana ekonomski/vojno od izuzetnih i njegovih vladajućih jataka u Europi. Jedna od najmanje zaduženih u svijetu. Otprilike šest puta manje nego prosječna zapadna zemlja. Tu svjetsku ekonomsku krizu najviše osjećaju i osjećat će – Europljani. Dao sam neki dan u dva komentara usporedne cijene energenata u SAD, EU, Rusiji, Kini i Indiji (benzin, dizel, plin, električna energija). S tim cijenama energenata u odnosu na gospodarsku konkurenciju, EU odlazi u ekonomski ambis, što za sobom povlači i politički. Jedino što ovi vladajući tupsoni to ne mogu shvatiti. I dalje im samo stopala vire iz guzice izuzetnih. Ne shvaćaju da su predviđeni da se povuče voda u vodokotliću za njima. Bagra u pozadini planira da dođu još tri puta gori na… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Nema toga ! Ak su svjesni i ak poznaju ” zapadnjake ” iz svake , gospodarstvene krize do sada , izlaze , uvijek na ISTI način.——>>>>>. SVJETSKIM RATOM 😎 .Rusi —- PRIPRJEMITE SE !!!!

Gojko
11 mjeseci prije

Kriza može a i bit će samo u Rusiji. Svjetske cijene energenata, hrane i sirovina su se stabilizirale i na razini su od prije krize. Plin, nafta i pšenica su na razini prije 2021. Stvara se novi svjetski poredak bez Rusije, Sjeverne Koreje i njima sličnih.

Max
11 mjeseci prije

Opravdano.

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Zanimljiv je podatak da obveznice u velikim američkim bankama u prosjeku čine 24 posto imovine, a takođe čine u prosjeku 15 posto aktive malih banaka u 2023. Na svjetskom tržištu obveznica, SAD sudjeluje sa 36% vlasništva istih (tj. 51 bilijun dolara), druga je Kina sa 16%, a treći Japan sa 8%. Sve to govori i da je sa ove strane SAD najizloženiji ako opet dođe do velike gospodarske krize, da ne govorimo o nacionalnom dugu od 31,2 bilijuna dolara. U svijetu se sve manje trguje u dolarima kao rezervnom svjetskom valutom i gubi svoj udio u razmjeni roba, što znači da izuzetni sve manje prebacuju svoje dugove na druge države. Ako dođe do gospodarskog sloma, vraćamo se na početne postavke – razmjena roba. Neophodni su energenti i hrana svakome. A za proizvodnju hrane treba posjedovati poljoprivredno zemljište, gnojivo, vodu, mehanizaciju i gorivo. Dodajmo tome stočnu hranu za uzgoj stoke. Da… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI