fbpx

Kulić: Danas samo nerazuman čovjek može poželjeti da dođe na vlast u Hrvatskoj

Slavko Kulić - Velebit

Gost u Podcastu Velebit je Slavko Kulić, angažiran u znanstvenim krugovima od Bruxellesa pa do Kine. Aktivan na filozofskim i znanstvenim forumima u svijetu, član Lisabonskog savjeta, Ekonomskog foruma, Komisije za denuklearizaciju Europe, Komisije za etiku.

3 2 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
45 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
7 mjeseci prije

Jako cijenim profesora Kulića, no rijetko kad su razumni ljudi vladali na ovim prostorima… Ovih 10 milijardi eurona što navodno dolazi kao pomoć iz EU u Hrvatsku dovoljna je motivacija svim HDZ-ovim i SDP-ovim lopovima da se kao ludi bore za vlast, odnosno da svojoj ekipi podijele te pare…

Mrčikola
Gost
Mrčikola
7 mjeseci prije

JumpingJackFlash, tako je, to je za majstore ogromna motivacija, ali prof. Kulić govori s pozicije razumnog i pristojnog čovjeka.

Mucke
Gost
Mucke
7 mjeseci prije

Nije to nikakva pomoc ,vidim da je vecina propustila poslusati izjavu Mijica u Otvorenom jucer , ” 10 milijardi eura navodne pomoci(kroz 4 godine dakle 2.5 milijardi godisnje) ce biti kompenzirano kroz uvodjenje EU POREZA(povrh PDV-a) u HR,ovo je nista drugo nego skidanje gaca za novac a danas smo dozivjeli da Plenkovic to (skidanje gaca za novac) naziva “velikim postignucem”.
Njegova(Mijiceva) izjava je presucena u apsolutno svim medijima i cini mi se da su mu od danas vrata svih medija u HR cvrsto zatvorena kao i mnogim drugim prije njega koji su se usudili izgovoriti vlastito misljenje i proturijeciti big boss-u.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
7 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Mučke, naravno, to je “pomoć”

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
7 mjeseci prije

JumpingJackFlash
slažem se sa tvojim razmišljanjem i to samo bi još ilustrirao – ni jedno razumno biće ne bi požderalo usmrđenu lešinu ali za divlju svinju je usmrđena, natrula lešina prava poslastica…

Sparkling
Gost
Sparkling
7 mjeseci prije

Voditelj nije dorastao da postavlja dovoljno promišljena pitanja prof. Kuliću. Mogao se pripremiti prije kad je znao s kakvim kapacitetom ima posla.

Sparkling
Gost
Sparkling
7 mjeseci prije

Koliko je ovo duboko promišljanje: “Nitko od njih ne razumije da dolazak na vlast pretpostavlja nekakvu moć, jer je moć mogućnost presudnog utjecaja na izbor alternative drugog bez njegove volje.”

Ive
Gost
Ive
7 mjeseci prije

Gospodine Slavko Kulić, Hrvatskom 30 godina vladaju ZLOCINCI LOPOVI LOPINE iz HDZ-a i svakim danom je nesmiljeno pljacakju. Vi kazete; “Danas samo nerazuman čovjek može poželjeti da dođe na vlast u Hrvatskoj.” a ja vam kazem da nikada nece doci podobnije i bolje vrijeme jer st dalje to ce biti gore. HDZ je osmislio JEBOKRACIJU to vam je ono kada Tudjmanova stoka krunog zuba nasilno jebe stoku sitnog zuba i jos ih pri tome ubijedjuje da im to radi zato da i njima pruzi malo zadovoljstva.

Marko
Gost
Marko
7 mjeseci prije
Reply to  Ive

Ne vladaju Hrvatskom “zločinci lopovi i Lopine iz HDZ” kako ti kažeš nego bivši članovi saveza komunista i njihovi naslijednici koji su u vrhu svije stranaka u vlasti i opoziciji i u svim porama Hrvatskog društva od bankarstva, medija, kulture, prosvijete itd itd i te osobe rade za strane centre i zbog toga su stalno na vlasti
Od 100. najbogatijih osoba u Hrvatskoj 95% ima neke veze sa bivšim komunističkih sustavom.
A što se tiče vladavine Franje Tuđmana to je najsvjetliji dio Hrvatske povijesti stvorio državu pobijedio u ratu unatoč sankcijama na uvoz oružja, i Hrvatska je bila u to vrijeme bila 1/3 teritorija okupirana pa je primio preko 500 000 BiH izbjeglica i sve ih smjestio u hotele diljem Jadrana, a imali smo svojih preko 350 000 prognanika.
Dok je Tuđman bio živ sve veće firme, banke su bile u vlasništvu Hrvatske države, a kada je on umro Hrvatska bila dužna oko 7 milijardi dolara, a od toga duga pola je bilo naslijeđeno iz bivše Juge.
Franjo Tuđman je bio prvi svjetski državnik koji se suprotstavio Sorošu još 1996.

“Dr. Franjo Tuđman o Georgeu Sorosu 1996.: ‘Soros i njegovi saveznici proširili su krakove kroz naše društvo”

A tko je opljačkao države nastale raspadom Juge?

youtube: Kako je hrvatska Udba današnji tajkuni stjecala prve milijune

Marko
Gost
Marko
7 mjeseci prije
Reply to  Marko

Evo naletio sam na jednoj Srpskoj youtube emisiji spisak sviju vladajućih i onih iz opozicije što su ima bili roditelji. djedovi i bake za vrijeme bivše Juge , ali ovako je u svim državama nastalih raspadom Juge od Slovenije do Makedonije
Tekst je preveden google translate sa ćirilice pa će biti grešaka

1) Aleksandar Vučić, sin Anđelka Vučića, ravnatelja Instituta za proizvodnju novčanica i kovanica u Topčideru, i Angelina (djevojka Milovanov iz Bačkog Gradišta), tajnica iz Ambasade SAD-a u Beogradu, kasnije govornica na TV Beogradu.
2) Ana Brnabić, unuka potpukovnika JNA Antona Brnabića s otoka Krka koji je Dedinje oslobodio od svojih vlasnika 1944.-1946., I kći Zorana Brnabića, komunističkog funkcionera i direktora pošte.
3) Ivica Dačić, sin Desimira, Titov vjerni zapovjednik policije u Metohiji i Žitorađi.
4) Mlađan Dinkić, sin Mirosinke, guvernera Narodne banke Jugoslavije za vrijeme Tita i načelnika Anđelka Vučića.
5) Boris Tadić, sin UN-ovog časnika Ljubo, komunista i praktikant, tj. ultra-lijevo.
6) Zoran Đinđić, sin pukovnika vojne obaveštajne službe KOS-a Dragomir.
7) Nenad Čanak, sin komunističkih i autonomnih dužnosnika, otac Milan bio je komunistički gradonačelnik Novog Sada i veliki autonomist.
8) Mirjana Mira Marković, tetka Davorjanka bila je Titova ratna tajnica i ljubavnica, kći komunističkog vođe Momo Markovića i revolucionarke Vere Miletić, njen stric komunistički vođa Dragoslav Draža Marković, početkom 1970-ih smatran je najmoćnijim čovjekom u SR Srbiji.
9) Vuk Drašković, sin partizana Vidaka, kasnije dopisnik Tanjuga iz Afrike. Načelnik Mike Špiljak, predsjednik Predsjedništva SFRJ.
10) U dobi od 16 godina Vojislav Šešelj postao je najmlađi član Saveza komunista Jugoslavije, najmlađi Titov doktorski studij na Pravnom fakultetu, doktorat o „marksističkom konceptu oružanog naroda“ i suradnik UDBA iz sarajevskih studentskih dana.
11) Dragoljub Mićunović, član SKOJ-a poznat po tome što je kao srednjoškolac vadio oružje u razredima kako bi zastrašio profesore i kao jahač za svećenike SOC-a, bio je i član UDB-a na Golom otoku, jedini rehabilitirani Golotočani, kasniji čelnik Crvenog sveučilišta Karl Marx “tijekom studentskih prosvjeda 1968. godine.
12) Sonja Licht – Židovka, jedna od vođa studentskih demonstracija 1968. i osnivačica “Crvenog sveučilišta Karla Marxa” za vrijeme tih prosvjeda.
13) Latinka Perović, povjesničarka i tvoracica “Druge Srbije”, komunistička funkcionerka, cenzura i tajnica Saveza komunista Srbije od 1969-1972.
14) Vesna Pešić, kći Dušana, borca ​​partizana i tužitelja na Titovim sudovima.
15) Vuk Jeremić, unuk šerifa Buljubašića i Sadeta Pozderac, čiji je otac Nurija Pozderac, potpredsjednik AVNOJ-a. Potomstvo je jedne od najistaknutijih komunističkih obitelji iz BiH, koju lokalni mediji vole nazivati ​​”bošnjačkim Kennedysom”. Sin je Mihajla Jeremića, Titovog i Slobojevog direktora Jugopetrola.

Marko
Gost
Marko
7 mjeseci prije
Reply to  Marko

16) Marko Đurić, unuk Najdana Pašića, Brozovog dužnosnika i predsjednik Ustavnog suda SR Srbije, koji je provodio i provodio ustav iz 1974. godine.
17) Irena Vujović, predsjednica općine Savski Venac i dužnosnik SNS-a, pradeda Nikole Kovačevića, osnivača Kominterne i Titovog veleposlanika, brata nacionalnog heroja, revolucionara i masovnog ubojice Save Kovačevića.
18) Vuk Hamović, biznismen milijarder, sin Rade, narodni heroj i Titov general, koji je Dedinje oslobodio od svojih vlasnika 1944. – 1946., a kasnije je bio dugi niz godina načelnik Glavnog štaba JNA.
19) Miodrag MK Kostić, gospodarstvenik, nećak Branka Kostića, predsjednika Predsjedništva SFR Jugoslavije.
20) Mića “Megadtrend” Jovanović, sin komunističkog vođe Božina Jovanovića, najmoćniji čovjek istočne Srbije, član Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije i član Titovog najbližeg kabineta tijekom 1960-ih.
21) Dragan Veselinov, sin Jovan, komunistički vođa i jedan od stvaratelja autonomije u Vojvodini i najmoćniji narod u Srbiji, njegov otac i stric bili su mesari banatskih Nijemaca i srpskih kulaka odmah nakon rata.
22) Žarko Korač, sin Veljka, marksista i člana OZN-a, pomoćnik Titovih ministara i šef stranke na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
23) Kori Udovički, Lazarova kći, sudionica Španjolskog građanskog rata, autonomist, komunistički vođa i dugogodišnji ambasador SFR Jugoslavije u nekoliko zemalja (Argentina, Venezuela, Brazil, itd.)
24) Jelica Minić, bivša pomoćnica ministra vanjskih poslova, kći je Miloša i Milke, istaknutih kadrova iz vremena Josipa Broza, otac joj je bio ministar vanjskih poslova Jugoslavije, a prije toga glavni tužitelj u postupku protiv Draže Mihailovića iz 1946. godine. nije otkrio tajnu gdje je pokopan general Draža Mihailović

Marko
Gost
Marko
7 mjeseci prije
Reply to  Marko

25) Željko Ražnatović Arkan, časnik UDB-a i Saveznog SUP-a, ratni zapovjednik, sin Veljko, partizanski borac, pukovnik JNA.
26) Nataša Kandić, kći bojnika UN-a Pavla koji je naredio pogubljenje Srba u Topoli 1944., kasnije generala JNA.
27) Stasa Zajović – “Žene u crnom”, kći Jole Zajovića iz Kotora, partizana koji je strijeljao Beograđane za vrijeme “oslobođenja” 1944. godine.
28) Biljana Kovačević-Vučo, kći Veljka, narodnog heroja partizana, generala JNA i pomoćnika saveznog sekretara za nacionalnu obranu.
29) Sonja Biserko, šefica kabineta saveznog ministra vanjskih poslova SFRJ Budimira Lončara i diplomatski predstavnik SFRJ u Londonu i Ženevi, kći partizanskog borca ​​Đura koji je bio Titov diplomat u Egiptu i Alžiru.
30) Boško Jakšić, šef Politike i najveći stručnjak za međunarodne odnose, sin Pavle, Titov general i narodni heroj, zapovjednik Beogradske vojne četvrti i pomoćnik načelnika Glavnog stožera JNA, kasnije udarni član CKSKJ.
31) Gordana Suša, kći operativca UDB-a i cenzura novinara Živorada Šilja Mihajlovića, snaha generala JNA Saše Suše i supruga službenika Saveznog SUP-a SFRJ.
32) Duška Jovanić, novinarka i spisateljica, unuka narodnog heroja i generala JNA Đoka Jovanić. kao i stotine drugih Udba, Kosova, kadrovski znakovi infiltrirani u sve sfere javnog života. Svi neki veliki Srbi.

hiber
Gost
hiber
7 mjeseci prije
Reply to  Marko

@Marko,
tvoja naivnost je bezgranična. Zar si stvarno vjerovao da su Jugoslaviju razbili nekakvi četnici i ustaše. Da je to moglo proći bez uloge najvećeg sina naših naroda i narodnosti. Kada se nekadašnja partija transformirala u 7-8 nacional-komunističkih ogranaka nije i moglo da drugačije da završi. Kao što će loše da završi transformacija kineske nacional-komunisticke partije pod vodstvom druga Xija koji mora da liječi komplekse iz Kulturne revolucije.

pera lozac
Gost
pera lozac
7 mjeseci prije
Reply to  Marko

E sad na tu listu dodaj Tudjmana , Titovog generala sto je Hrvatsku ocistio od Srba a unuci mu zive u Beogradu.
A zatim preko Mesica dodaj i sve ostale.

Marko
Gost
Marko
7 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

pera lozac istina da je Tuđman bio general JNA ali kada je vidio o kakvoj se zločinačkoj organizaciji radilo napustio je JNA krajem 50-tih godina i sve privilegije koje idu uz generalski čin i naposlijetku bio osuđivan na zatvorsku kaznu zbog verbalnog delikta u toj jugo tvorevini koja se poslije raspala kao kula od karata.
I nije Franjo Tuđman očistio Hrvatsku od Srba nego su Srbi napustili Hrvatsku po naređenju vodstva pobunjenih Srba u takozvanoj RSK.
Imaš orginalnu zapovijed ratnog zločinca Mile Martića koju je potpisao prvog dana Oluje 4. kolovoza 1995. zajedno sa Milom Mrkšićem u Kninu o evakuaciji srpskog stanovništva.comment image

Imaš snimak gdje u sedmom mjesecu 1995. selu Tržić na Kordunu gdje pukovnik JNA Marko Relić nadgleda vježbu evakuacije Srpskog stanovništva
youtube: VJEZBA BJEZANJA

Onda imaš priznanje Save Štrpca iz 7.8.1995 gdje on priznaje da je vodstvo takozvane RSK naredilo evakuaciju Srpskog stanovništva

youtube: Savo Štrbac – Istina o “protjerivanju” Srba u Oluji

Onda imaš oslobađajuću presudu pred Haaškim sudom Hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, i imaš presudu Haaškog suda gdje je u tužbi Hrvatske protiv Srbije 11. sudaca jednoglasno presudilo da je Srbija odgovorna za rat u Hrvatskoj a na tom istom sudu u tužbi Srbije protiv Hrvatske optužnica je odbačena kao neosnovana.

Lucija
Gost
Lucija
7 mjeseci prije
Reply to  Marko

Marko

Poznato. Zastarjelo – tih ljudi nema više i nemaju bitan utjecaj.
Značajnijim smatram što je objavio jedan general za Srbiju. Da je dobio popis ljudi koji će dolaziti na vlast u Srbiji. Bitne funkcije. Kaže da mu niti jedno ime nije bilo poznato. A onda…se popis počeo ostvarivati.

Daj imena za Hrvatsku.

Lucija
Gost
Lucija
7 mjeseci prije
Reply to  Marko

Marko

“Od 100. najbogatijih osoba u Hrvatskoj 95% ima neke veze sa bivšim komunističkih sustavom.”
?
Daj prvih deset. IMENA. Znaš li uopće neko ime?
Mani se postotaka. Sigurno nisu točni.
Evo, ja iznosim tvrdnju da je barem 70% onih koji imaju sada nekih 100 milijuna€, bilo golo boso i polupismeno prije.

😃 Na kraju, i čistačica koja je čistila prostorije partije, imala je neke veze s partijom. I njen brat.
Npr tko je dobio “Zagrepčanku” na upravljanje?

Ja uopće ne tvrdim da nema nekih ostataka bivšeg sustava, ali definitivno ne u tom postotku.

Slavonac
Gost
Slavonac
7 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Lucija,Tadeschi,Todoric,Spiljak i jos na stotine.

žrec
Gost
žrec
7 mjeseci prije
Reply to  Marko

Za JNA i BG čaršiju jedan Vlado Gotovac je bio ustaša. Đinđić je obilazio opkoljeno Sarajevo, samo s druge strane brda. Teorija o nekim zlim ljudima koji su nas posvađali (uz pomoć izvana) jednostavno nije točna. Kuhalo se to jako dugo, dok lonac od pritiska nije odletio….

Nemam ime
Gost
Nemam ime
7 mjeseci prije
Reply to  Marko

Procitao sam nesto pozitivno o Tuđmanu, odma sam prekinuo citanje i bacio se glavom na brton, glava je dobro beton ne

Slavonac
Gost
Slavonac
7 mjeseci prije
Reply to  Marko

Bravo Marko,djeca i unucad crvena bagre su opljackali i pljackaju.Ocevi u sustvu i pravosudju,djeca u drzavnim strukturama.Samo sljepac nevidi kosu djeca Tadeschi,Todoric ,Vanja Spiljak koji ulaze u marine 100 milijuna dolara.Dok ambroziji korjen ne iscupamo,ona ce uvjek rasti

Zvrk
Gost
Zvrk
7 mjeseci prije

Branko Horvat: “Doći će dan kada će nam se u ekonomiju uvući neznalice i plaćenici stranih konzorcija i korporacija, doći će dan kada će svoje ljude imenovati premijerima, državnicima, taj dan biti će sprovod naše suverenosti i demokracije, taj dan biti će sprovod slobode, prava radnika i svijeta kakvog smo poznavali, taj dan doći će uskoro, a mi ćemo ga slaviti kao državni praznik.”

PS: Sretan Dan državnosti!

armagedon
Gost
armagedon
7 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

zvr vec su se uvukli zato nam je kako je …poslusnici

fićo
Gost
fićo
7 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Takvog su proterali sa fakulteta ,a došle neke veličine kao novotny i slični.

Imekoime
Gost
Imekoime
7 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Tridesetog svibnja nas je dan
odradimo svi u stidu nas rodendan
neko pjeva neko place
izdajnici hrvatsku taslace

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
7 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Zvrk
(iz govora Slobodana Miloševića 2. Oktobara 2000):
“………..UZEĆE NAM IDENTITET
Jedan od bitnih zadataka marionetske vlasti u svakoj zemlji, pa i u našoj, ako bismo je imali, jeste gubljenje identiteta.

Zemlje kojima se komanduje spolja, relativno se brzo rastaju sa svojom istorijom, sa svojom prošlošću, sa svojom tradicijom, sa svojim nacionalnim simbolima, sa svojim navikama, često i sa sopstvenim književnim jezikom. Nevidljiva na prvi pogled, ali veoma efikasna i nemilosrdna selekcija nacionalnog identiteta svela bi ga na nešto nacionalnih jela, poneku pesmu i kolo, imena nacionalnih heroja nadenuta prehrambenim proizvodima i kozmetičkim sredstvima.

Jedna od zaista nesumnjivih posledica zaposedanja teritorije neke zemlje od strane velikih sila u dvadesetom veku je poništavanje identiteta naroda koji u toj zemlji živi. Iz iskustva drugih zemalja vidi se da narod jedva da je u stanju da prati brzinu kojom počinje da upotrebljava tuđi jezik kao svoj, da se identifikuje sa tuđim istorijskim ličnostima zaboravljajući svoje, da poznaje bolje književnost svog okupatora od svoje književnosti, da glorifikuje tuđu istoriju često se rugajući svojoj, da liči na druge umesto na sebe. Gubljenje nacionalnog identiteta je najveći poraz jedne nacije, a to se ne može izbeći u savremenom obliku kolonizacije. Osim toga, taj novi oblik kolonizacije isključuje, već po svojoj prirodi, svaki uslov za izražavanje mišljenja, ispoljavanje volje, a pogotovo isključuje mogućnost za stvaralaštvo bilo koje vrste. Neslobodne zemlje ukidaju pravo građana koji u njima žive da slobodno izraze svoje mišljenje, jer bi se to mišljenje, pre svega, sukobilo sa neslobodom.

Otuda je tortura nad mišljenjem najdosledniji i najneophodniji oblik torture u zemlji koja je izgubila slobodu. A o ispoljavanju volje, razume se, tek o tome nema ni govora. Manifestovanje volje je dopušteno samo u vidu farse, ispoljavaju ga samo skutonoše stranih gazda. A njihova simulacija slobodne volje služi kao pokriće okupatoru da je uspostavio demokratiju u čije ime je i zaposeo teritoriju tuđe zemlje. Naročito želim da naglasim, zbog mladih ljudi, intelektualaca, naučnih radnika, da su zemlje lišene suvereniteta po pravilu lišene i prava na stvaralaštvo, a naročito na stvaralaštvo u oblasti nauke. Veliki centri, velike moći, finansiraju naučno stvaralaštvo, kontrolišu domašaje i odlučuju o primeni njegovih rezultata. Zavisne države, ukoliko imaju naučne laboratorije i naučne institute nemaju ih kao samostalne subjekte, već kao ispostave centrale koja im kontroliše sve, a naročito domašaje u stvaralačkom mišljenju i radu. ……………….”

Ljudi poput Branka Horvata pa i Slobodana Miloševića su upozoravali svoje narode sa područja bivše SFRJ što mogu očekivati ako se ne odupru izdajničkoj politici ….. eto…Slavko Kulić je uvijek upozoravao a to i dalje čini ali na žalost
“…karavane (i dalje) prolaze”

Stock
Gost
Stock
7 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Obrati pažnju, Otpisani, na godinu kada je Milošević kukao o identitetu. 2000!!!
Šta je do tada radio i koliko je kriv za sve nedaće koje su nas sve zadesile je, manje-više, poznato.
Upravo on je upalio fitilj na buretu baruta čim se vratio iz USA. Kako se penjao na vlasti, tako je radio sve da uništi taj identitet o kojemu suze roni 2000-te kada su ga naguzili oni koji su ga i poslali da ruši Jugovinu.
Dakle…on nije moralna nit koja bi trebala biti vodilja u nekom, eventualnom i buducem neupitnom pomirenju.

Histrion
Gost
Histrion
7 mjeseci prije
Reply to  otpisani

J. b. t., to je Sloba rekao!?! Svaka čast!

Slavonac
Gost
Slavonac
7 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Poljska i Madjarska su napravili lustraciju.Kodnas sedamdeseti bili cinkarosi,danas u medijima zicarosi.

Trpimir
Gost
Trpimir
7 mjeseci prije

Svaka država ima svoju mafiju,jedino hrvatska mafija ima svoju državu!
Nisam više siguran ako je to samo hrvatska mafija!

Trpimir
Gost
Trpimir
7 mjeseci prije
Reply to  Trpimir

Kao što sam i napisao ,nisam siguran da je to samo hrvatska mafija!

Trpimir
Gost
Trpimir
7 mjeseci prije

Dodao bih još da je važno kojoj stranci pripadaš osim šta si po vjeri ,naciji i rodu!

Pero
Gost
Pero
7 mjeseci prije

Nacionalista? Ovo ne moze biti veci globalizam i liberalizam nego sto je. Jos jedino da se javno doslovce j…o u d..pe

Trpimir
Gost
Trpimir
7 mjeseci prije

Ukratko,postali smo jad i bijeda a budućnost tražimo u prošlosti!

Bosanac
Gost
Bosanac
7 mjeseci prije

Kaže ovako jedan vic:
Doš’o Huso iz Njemačke kući na odmor pun (para) ko brod. Nađe se na piću sa svojim haverom Hasom a ovaj nema prebijene pare.
Pita njega Haso …de bolan povedi i mene sa sobom u Njemačku da i ja radim malo taj pos’o k’o i ti, da zaradim i ja neku lovu.
Kaže njemu Huso … ovaj pos’o koji ja radim ne bih ti preporučio jer je totalno nemoralan, ja sam muška prostitutka, spavam sa muškarcima za lovu.
Kaže Haso , nema veye vodi me u Njemačku i ja ću to da radim, samo da dođem do neke love.
I tako povede njega Huso u Njemacku i smjesti ga…i nakon dan dva dođe po njega i kaže našao sam ti dopbrog klijenta, Japanca, rek’o sam mu da si njufer (da mu je prvi put) i Japanac je rek;o platit 500 Eur jer si njufer.
I tako Haso na odredištu (neki hotelčić i on u nekoj sobi u istom) čeka Japanca.
Nakon nekog vremena uđe Japanac u sobu , počne se skidat a prije toga izvadi 500 Eur i stavi na policu pored kreveta a zatim izvadi i pištoljk i stavi ga na tih 500 Eur…….i legne i odradi pos’o sa Hasom.
Nakon toga ustane obuče se uzme pištolj stavi opet u jaknu i krene da izađe iz sobe.
Haso ga u tom upita…..izvini jel mi možeš reći zašto si izvadio pištolj i stzavio na policu.
Na to će Japanac….eeeee…znam ja vas Balkance, Vi kad vidite pare šupak vam se otvori ko bure, a kad vidite pištolj, skupi se pa bude manji od makovog zrna.

P.S. Lijepo je poslušat šta kažu intelektualci, ali ja mislim da se ovim našim vladajućim strukturama šupak previše raširio (novac im se osladio), tako da ne vjerujem da će sići sa trona na lijepu riječ

Jura
Gost
Jura
7 mjeseci prije

Jebemu, profesore, godinama pratim Vaše analize, i ne sjećam se da je bila ijedna koja nije bila manje ili više katastrofična. I nije da su se baš ostvarivale. Naprotiv. No, naravno da Vas to neće zaustaviti u produciranju novih.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
7 mjeseci prije
Reply to  Jura

Jura, hoces reci da sve ide na bolje???

Mrčikola
Gost
Mrčikola
7 mjeseci prije

Emiliano Zapata, ide sigurno na bolje, u paralernom svijetu hrvatske zbilje.
U svijetu općina, županija, državnih agencija, ministarstava,vladajučih stranaka i lažnih penzionera.

duki
Gost
duki
7 mjeseci prije

Odličan prilog,ali u Lijepoj našoj nažalost neće naići na plodno tlo !Vratimo li se u povijest tamo negdje 2008, – ako se sjećate početka svjetske krize ? Naš vrli ministar financija Šuker urla u saboru “u Hrvatskoj neće biti krize” rezultat=još se od nje nismo oporavili i što onda ,Daj vlast SDP,-u pa nek se oni jebu !tako će vam biti i sada opet će netko drugi papati geuna 3godine za njih da popravi situaciju a onda u 4 .stiže Zna se !
Da se razumijemo nisam nikakav obožavatelj Bere i ekipe,ali vidjeti ćete A takvi kao dr.Kulić u ovoj tvorevini nemaju ,nažalost,šanse !

Ivan
Gost
Ivan
7 mjeseci prije

Molim uredništvo da preispitaju naslov ovoga članka. Je li to baš tako rečeno.

L. R.
Admin
Famed Member
7 mjeseci prije
Reply to  Ivan

Poštovani,

Uredništvo je prepisalo u slovo riječi s izvora tj. Youtubea.

Imate link i možete provjeriti.

Hvala na razumijevanju,

Redakcija

Vrane
Gost
Vrane
7 mjeseci prije

Može Kulić pričati već 30 godina istinu ali šta kad ovce više vole slušati obećanja i šarene laže koje im serviraju političari

Vrane
Gost
Vrane
7 mjeseci prije

Bog se piše velikim slovom

Maro
Gost
Maro
7 mjeseci prije

Gospodin Kulic i gospodin Grubisic su vjerojatno jedini u hrvatskoj koji upotpunosti razumiju makroekonomska kretanja i opcenito ekonomiju,ali bas zbog toga ili unatoc tome vrlo rijetko ih se moze vidjeti,cuti ili citati u medijima,a razlog je jednostavan ; cenzura i naredjenje vlasti urednicima da se toj dvojici ekonomskih strucnjaka dava malo prostora ,jer njihove analize su iskrene i tocne,a to nitko od vladajucih ne zeli da gradjani cuju.

iefbviebfvibefwvbefvaewfvahewvaew
Gost
iefbviebfvibefwvbefvaewfvahewvaew
7 mjeseci prije

Sa zakašnjenjem sam pogledao profesora, jedino što mogu reći je da je briljirao. Ovo bi na HRT-u prikazivao svaki dan za one koji razumiju.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik