Lavrov: SAD vode rat protiv Rusije

Lavrov
40 komentara

Masovna kampanja Washingtona da podrži Ukrajinu oružjem predstavlja rat protiv Rusije, rekao je ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, dodajući da su SAD već dugo pripremale Kijev upravo u tu svrhu.

U komentaru ruskom reporteru Pavelu Zarubinu objavljenom u nedjelju, Lavrov je sugerirao da glasine o tome da je Washington možda dao zeleno svjetlo za isporuku vojnih taktičkih raketnih sistema (ATACMS), koji imaju domet do 300 km, imaju za cilj „oblikovanje mišljenja javnosti.”

Prema ministrovim riječima, ova razmatranja ne bi promijenila činjenicu da je “dugi niz godina Ukrajina pripremana da se bori rukama i tijelima kako bi nanijela strateški poraz Rusiji”. Lavrov je optužio SAD da kontrolišu neprijateljstva između Kijeva i Moskve.

Oni šalju oružje, municiju, obavještajne i satelitske podatke. Oni vode rat protiv nas.

Posljednjih sedmica, nekoliko zapadnih medija izvijestilo je da se administracija američkog predsjednika Joea Bidena približava odobravanju isporuka ATACMS-a, koje Kijev traži već nekoliko mjeseci. SAD oklijevaju da odobre slanje ovih raketnih sistema, tvrdeći da bi potencijalni ukrajinski udari duboko u Rusiju mogli izazvati veliku eskalaciju sukoba.

Ukrajina je već dobila rakete dugog dometa iz Velike Britanije i Francuske, koje su, prema lokalnim zvaničnicima, korištene za napad na civilne ciljeve i infrastrukturu na ruskom poluostrvu Krim i Donbasu.

Iako SAD tek treba da udovolji zahtjevu Kijeva za ATACMS, on je od početka sukoba posvetio više od 43 milijarde dolara vojne pomoći Ukrajini, uključujući sisteme protivvazdušne odbrane, oklopne transportere i tenkove M1 Abrams.

Moskva je više puta upozoravala Zapad da ne isporučuje Ukrajinu oružjem, rekavši da će to samo produžiti sukob, ali neće promijeniti njegov konačni ishod.

ATACMSLavrovrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Starlight
7 mjeseci prije

Ishod samita G20 u Indiji 9-10. septembra bila je Deklaracija koju su potpisali svi učesnici. Zemlje G20 su u potpunosti prihvatile ciljeve globalista sprovedene na osnovu inkluzivnog kapitalizma i Ciljeva “održivog” razvoja UN(SDG). Sam dokument predstavlja strukturiranu listu od 83 tačke na 29 stranica. Značaj Deklaracije je već definisan u prvom paragrafu: „Mi smo jedna Zemlja, jedna porodica i jedna budućnost“. Važna je i sledeća rečenica: „Sastajemo se u ključnom trenutku istorije, kada će odluke koje sada donosimo odrediti budućnost naroda i naše planete. To je filozofija življenja u harmoniji sa okolnim ekosistemom, koju obavezujemo na konkretne akcije za rešavanje globalnih izazova.”(švabizam) Evo kako učesnici sastanka ocenjuju aktuelnu situaciju u svetu: „Godine sistemskih problema i kriza ‘poništile’ su dostignuća u sprovođenju agende 2030 i njenih ciljeva SDG.” Prema rečima “lidera” G20, užasne stvari se dešavaju u svetu: Globalne emisije gasova staklene bašte nastavljaju da rastu. Klimatske promene se dešavaju. Dolazi… Čitaj više »

Starlight
7 mjeseci prije

Rusija je imala odličnu priliku da raskine sa G20 odbijanjem da potpiše zajedničku (globalističku) Deklaraciju. Ali to nije učinjeno, (kolonijalna) administracija Ruske Federacije, koju predstavlja “patriota” Lavrov, slaže se sa svime (potpis Lavrova). Iz stava 16. Deklaracije o ulozi i mestu centralnih banaka: „Centralne banke moraju ostati čvrsto posvećene postizanju stabilnosti cena u skladu sa svojim mandatima. One će osigurati da inflatorna očekivanja ostanu čvrsta i jasno saopćiti političke pozicije kako bi se ograničila negativna neslaganja među zemljama. Nezavisnost centralnih banaka je ključna za održavanje poverenja u vladine politike.” (Sve privatne cionističko židovske centralne banke G20 su radile i radiće ne za “svoje” zemlje, već za super zadatak koji su im Grupacija “Svetske” banke i “M”MF postavili preko UN. Centralne banke su nezavisne od “lidera” zemalja, štaviše, podčinile su ih. Iz stava 21 o obezbeđivanju „finansijske inkluzije“: „Prepoznajemo suštinsku ulogu infrastrukture digitalne vlade u promovisanju finansijske inkluzije u podršci inkluzivnom… Čitaj više »

HEKPCT
7 mjeseci prije

Da nema baš nikoga da likvidira Zelenskog?

Dux
7 mjeseci prije

…..a 20-ak “tepiha” po Kijevu…

eks
7 mjeseci prije

O tome već duže vreme govorim. Nema Ukrajina kapacitete za rat protiv Rusije. USA-NATO logistika – sateliti, operateri, NATO specijalci ,dronovi, Himars , Storm Shadow , tenkovi, oklopnjaci, municija , granate, USA-NATO oficiri – komandni centri , ….. ceo zapad ratuje protiv Rusije . Ilon Musk kaže (o NATO-Ukro kontraofanzivi) : “Toliko mrtvih za tako beznačajan rezultat” .

onaj najglu...Dalton
7 mjeseci prije

”Lavrov: SAD vode rat protiv Rusije”E
I?

P.S.
Baba mi rekla: ”Aj se uozbilji!”
I eto…

Max
7 mjeseci prije

Točno i odavno poznato.

McSmrdo
7 mjeseci prije

Konjoglavi sporo kuži da poslije hebanja nema kajanja.

Eehhhh
7 mjeseci prije

A rusi nemaju m..da nesto amerima napraviti.. pa se malo izivljavaju na ostalima

Eehhhh
7 mjeseci prije

Botox unistava Steroide, Putin je postao, hm, trans? 😀

xxy
7 mjeseci prije

Deri po SAD-u i u pizdu materinu više!

prika
7 mjeseci prije

Rado bi oni oderali SAD ali cime , napucanim karekeristikama svog oruzja hahhaha ni Ukrajini nisu u stanju zadati neki udarac evo ukri ih redovno raketiraju po Moskvi i sta i sta dalje hahahah povuci se u svoju rupu

Suze Roni
7 mjeseci prije

Inace u Ukrajini su poceli masovno regrutirati zene za ukrajinsku vojsku.

Outsider
7 mjeseci prije

Rusi će za kratko vrijeme imati preko milion profesionalnih vojnika. Stvara se sila koja će pregaziti koga poželi. To sve ide po planu. Polako ali sigurno.

Gad
7 mjeseci prije

Joj, pa to znamo već barem godinu i pol dana. Nebo je plavo… I što dalje?

Krle
7 mjeseci prije

Sve češće čitam da Rusija direktno optužuje SAD za aktivno učešće u ratu s Ukrajinom. Naizgled samo bezveze ponavljaju jedno te isto ali sve do sada je tako išlo. Ponavljaju neko vrijeme i kad već svi prestanu obraćati pažnju, naprave nešto konkretno po tom pitanju. SAD i kolektivni zapad, uobičajeno arogantno, ignorišu ruske prigovore i upozoravanja, a poslije boli glava. Razmišljam, šta je razlog oštrije retorike te šta bi, i gdje, mogli konkretno napraviti.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

I ti puno laješ, 💩 gloopo.

Auslender
7 mjeseci prije

A vi svi zajedno ratujete protiv nas sirotinje…

Alex Keller
7 mjeseci prije

SAD je u Ukrajinu upucao oko 120 milijardi dolara,prema informacijama koje su odaslali sami Ameri,novinari,političari,itd.

Rale
7 mjeseci prije

Ovom liku je Dodik uvalio ukradenu ikonu iz Ukrajine i napravio diplomatski skandal. Ovaj lik je brze bolje ikonu vratio avionom koja je dolaskom u BiH nestala sa aerodroma i gubi joj se svaki trag.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Ekonomski i kulturološki razlozi propasti USA: “Шпанија је била прва светска суперсила. Истина је: Рим и, рецимо, Кина нису били светске империје, већ регионалне. А Шпанци нису само освојили цео свет, већ целу будућу Латинску Америку, Филипине и део Европе, по први пут у светској историји стварајући трговачке путеве који су опасали читав свет. Али, та структура се ипак срушила. * Амерички професор Тагарт МАРФИ главним разлогом смрти шпанске суперсиле сматра њен >>ФИНАНСИЈСКИ ПАРАЗИТИЗАМ. Јер, Мадрид је испумпавао тоне сребра и злата из колонија, а није разввијао сопствену индустрију и преспавао је индустријску револуцију * Исто се десило Америци: испумпала је новац из целог света преко свог доларског монопола, изгубивши знатан део сопствене производње – а самим тим и технолошке предности. Американци још нису пали на ниво трајно руралне Шпаније, али је процес очигледан. >>…шта је са шпанском ИНКВИЗИЦИЈОМ? Нимало случајно питање.      Инквизиција, која гуши свако неслагање, управо је оно… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI