Lažni Trampov intervju srbijanskom “Nedeljniku” uzburkao američku javnost

Donald Trump
0
0

Navodni intervju sa Donaldom Trampom, republikanskim kandidatom za predsjednika SAD-a, objavljen u srbijanskom magazinu “Nedeljnik” izazvao je brojne medijske prozivke. Tramp je, zbog određenih izjava, nazvan ruskim agentom te optužen da podržava ratne zločine i genocid. Ipak, njegov izborni štab saopštio je da sporni intervju nikada nije obavljen.

U četvrtak je beogradski “Nedeljnik” objavio navodni intervju sa Trampom pod naslovom “Izvinjavam se Srbiji“. Intervju od pet pitanja je napravljen elektronskim putem, a uz pomoć Trampove šefice izbornog štaba u saveznoj američkoj državi Indijani, Suzanne Ryder Jaworowski, saopšteno je iz ovog magazina američkim medijima.

Jaworowski je izjavila da ne postoji Trampov intervju o Srbiji te da ona nikada nije obavila ovaj intervju sa njim u ime reportera srbijanskog magazina.

Bombardovanje Srba, naših saveznika u oba svjetska rata, bilo je velika greška“, navodno je kazao Tramp za “Nedeljnik”. “Srbi su veoma dobar narod. Nažalost, administracija Klintonovih im je nanijela mnogo štete, ali i cijelom Balkanu, od kojeg su napravili pravi haos.

Američki mediji su odmah ukazali na Trampove izjave koje su izazvale bijes kod mnogih medija i intelektualaca na zapadu. Londonski profesor Eric Gordy opisao je Trampove riječi kao “novi znak njegovog svrstavanja na stranu Rusije“.

Izborni štab Trampove protivkandidatkinje u izbornoj trci za mandat u Bijeloj kući, Hilari Klinton, u saopštenju za javnost izdatom neposredno nakon najave navodnog intervjua, navodi da Tramp pokušava nametnuti “diskurs svoga saveznika”, Vladimira Putina.

Nedeljnik

Nakon što je Trampov izborni štab osporio intervju, srbijanski “Nedeljnik” je isti povukao sa svoje internet prezentacije. Redakcija je iznijela svoju stranu priče na svom portalu pitajući se da li je taj list “ni kriv, ni dužan” postao žrtvom američke izborne kampanje “u kojoj se ne biraju sredstva“. Oni su ostavili prostora i mogućnosti da ih je prevario Vladimir Rajčić, srbijanski glumac koji živi u Americi, a koji ih je, navodno, spojio sa Trampom. Rajčić se takođe oglasio u vezi s incidentom, kazavši kako posjeduje dokaze o tome da je intervju vjerodostojan te da će ih ubrzo objelodaniti na CNN-u.

Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.