Lider francuske ljevice ide u Rusiju kako bi okončao atmosferu Hladnog rata

21 komentar

Francuski RTL javlja da će lider francuske ljevice Jean-Luc Mélenchon 9. svibnja u Rusiji sudjelovati u povorci “Besmrtne pukovnije”. U razgovoru s novinarima je Mélenchon zamjenik pozvao “na okončanje atmosfere Hladnog rata i da se ne zaboravi da su Rusija i Francuska prijatelji i partneri”.

Vođa političkog pokreta “Nepokorena  Francuska” Jean-Luc Mélenchon je najavio da će 9. svibnja sudjelovati u povorci “Besmrtne pukovnije” u Rusiji, izvijestio je RTL.

“Idem u Rusiju na dan pobjede Crvene armije nad nacistima”, tijekom konferencije za novinare je objasnio bivši kandidat za francuskog predsjednika.

“Mislim da je ovo pravi trenutak da ruskom narodu, ne vladi, pokažemo bratske osjećaje, empatiju i aktivnu simpatiju”, rekao je Mélenchon.

Jean-Luc Mélenchon je rekao kako  inicijativu “Besmrtne pukovnije” smatra “divnom i dirljivom”, ali je naglasio da neće biti nazočan na državnoj svečanosti na Dan pobjede i gledati vojnu paradu na Crvenom trgu.

Prema vođi francuske ljevice, njegov posjet Rusiji za cilj ima ukazati na potrebu za okončanjem atmosfere Hladnog rata.

“Danas, kada postoje žestoki sukobi između Irana i Izraela, Saudijske Arabije i Turske, važno je pokazati da svijet nije crno-bijeli. Rusi su naši prijatelji i partneri. Naravno, imamo mnogo razloga za sporove, ali to se nikad ne smije previdjeti”, naglasio je Mélenchon u svom razgovoru s novinarima.

Kao što je bilo očekivano, Jean-Luc Mélenchon u svojim planovima uključuje, između ostalog, sastanak s čelnikom ruskog pokreta “Lijevi front” Sergejom Udalcovim, ali se želi distancirati od prosvjeda koje Udalcov namjerava održati u ponedjeljak, prije inauguracije predsjednika Vladimira Putina.

“Ne mislim da bi ti bilo dobro primljeno”, objasnio je francuski političar.

“Besmrtna pukovnija”

Podsjetimo, “Besmrtna pukovnija” je inicijativa sjećanja na bliske rođake koji su prolijevali krv u Drugom svjetskom ratu, ne samo naroda Rusije, nego u mnogim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, a sada se već održava diljem svijeta. Svake godine 9. svibnja, na Dan pobjede nad nacifašizmom, na ulice ruskih gradova izlaze djeca i unuci veterana Drugog svjetskog rata sa slikama svojih rođaka. Okupljeni u velikoj koloni hodaju u znak poštovanja prema podvizima članova njihovih obitelji. Dio njih na “marš” izlazi u sovjetskoj vojnoj uniformi iz doba Drugog svjetskog rata. Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, prošle godine je šetnjama “Besmrtne pukovnije” u ruskim gradovima sudjelovao rekordan broj ljudi – 7,8 milijuna.

FOTO – Vladimir Putin u povorci “Besmrtne pukovnije”

Vladimir Putin - Besmrtna pukovnija

Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
5 godine prije

O ovome i Njemačka “radikalna” desnica i ljevica imaju isti stav. AfD i Die Linke oko ovog pitanja nemaju prijepora, zbog čega su ovi novi Soroševi “ljevičari” Saru Wagenknecht (Die Linke) sustavno nazivaju nacistkinjom. Dakle, Marine Le Pen i Mélenchon su okvirno isti u stavu oko Rusije.

drvobradi
5 godine prije

malo bi se jebao a malo bi bio postenjacina
i svasta se danas naziva ljevicarom
kako ih babic zove, salonski ljevicari

Ray Luca
5 godine prije

Ako dođe na vlast biti će isti kao i njegovi prethodnici.

Febo
5 godine prije

Za Rusiju je tako svejedno što bi tko htio…

Neko iz mase
5 godine prije

A nema nikakvog clanka o protestima u Rusiji i hapsenjima?

mmne
5 godine prije

Melenchon je uz Fignona bio jedini pravi kandidat nekad respektabilne drzave francuske……izgubio je za 2%….mislim da se sad i francuzi kaju….

tedi
5 godine prije

https://topwar.ru/140950-krysinymi-tropami-na-zvuki-argentinskogo-tango.html?utm_source=website&utm_medium=push&utm_campaign=relevant……Kako je zapadna koalicija spasavala naciste i sve glavesne preselila u Argentinu,gdje su dozivili duboku starost,a neki i u Egiptu.

Sinisa
5 godine prije

Nesto razmisljam…. Ne davno su mislim Ridik i Svjetislavov napomenuli nesto u smislu da svaka drzava ima svoj “Deep state”,u sustini uslovno receno ti fragmenti paze na svoj interes koji se poklapa sa interesom maticne drzave tako da je sa percepcije patriotizma “Deep state” u neku ruku “patriotski ” ustrojen. Nama hvali nas “deep state” u tom smislu,ovi nasi debili su pod dobrovoljnom kontrolom tuđina i jos su zahvalni. Neki su jaci pa oni i vise kajmaka kupe ali svi imaju racunice preko nas.
Putin ocigledno mora osamostaliti Ruski “Deep state”,bez toga je ocigledan problem;gledano bas Francusku ipak Mikron i dalje ima 41% ima u njoj i pored ociglednog idiotskog izleta u Siriji.

Ana
5 godine prije

Tip je izuzetan govornik, inteligentan. Politicar je vec oko 40 godina. Za mene je svoje rekao recenicom (misli da je to bio jedan govor u Marseille u:” Boggati vec dugo zive iznad nasih mogucnosti.” To kaze tip koji je milijuner. Trenutno mu za vrat puse François Ruffin, tip barem na prvi pogled djeluje postenije od mnogih, naime, od svih tisuca eura koje svaki od njih uzima svaki mjesec, Ruffin uzima samo minimalnu placu (oko 1 100 eura), mislim da ostalo daje u dobrotvorne svrhe.

nime
5 godine prije

taj dobro razmišlja, jer zna da se povijest ponavlja pa ne želi uz arapski učiti i ruski. ali uzalud.

17 novembar
5 godine prije

kakva francuska ljevica skinuli su petokraku prije nekoliko godina . samo ne znam sta ce putin da se gura oko besmrtne pukovnije . kad se zalaze za neki jevrejsko pravoslavni pravac uz totalno unistenje komunista .

PDVNK bre
5 godine prije

Sta bi sa komentarom> Pogodilo vas ono Arapi jeli to>Pa sa iz Sarajeva ste

alan ford
5 godine prije

od ove incijative tzv. francukse ljevice nema nikakve koristi, i inače od cijele europske ljevice nema koristi, ljevica je u stvari samo korisni idiot globalističke korporativne mafije. i Rusija nema nikave koristi od te nekakve nazovi podrške pojednih zapadnoeuropskih ljevičara. Dijelovi te zapadne ljevice gaje tu nekakvu nostalgičnu simpatiju za Rusiju, zbog oktobarske revolucije, SSSR-a i antifašizma, ali na drugoj strani istovremeno, ta ljevica u 90% stvari podržava Sorosa i ostalu globalističku mafiju, ljevica je protiv svakog nacionalizma i patriotizma, protiv nacionalnih država isto kao i Soros i mafija, ljevica je za masovnu migraciju, istio kao Soros i mafija.. ljevica je za sprovođenje pederizacije i rodne ideologije, isto kao i Soros i mafija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.