London i Berlin žele nove sankcije protiv Rusije – Moskva: “Ovo je već paranoja”

Theresa May
33 komentara

Vlasti Velike Britanije i Njemačke razmatraju uvođenje novih sankcija protiv Rusije, piše Bloomberg. Kako prenosi agencija, London i Berlin su počeli razmišljati o tome nakon što su američki i europski istražitelji rusku vojnu obavještajnu službu GRU optužili za “hakerske napade na međunarodne organizacije”.

Nakon što su istražitelji Sjedinjenih Država i nekih europskih zemalja pokrenuli još jedan niz optužbi protiv ruske vojne obavještajne službe, za koju se sumnja da je hakirala OPCW i međunarodne sportske organizacije, Ujedinjeno Kraljevstvo i Njemačka su najavili da razmišljaju o uvođenju novih sankcija protiv Rusije i tako izvrše dodatni pritisak na Moskvu, izvještava Bloomberg.

“Moramo biti spremni poduzeti bilo kakve akcije ili, a to je poželjno, ako bude potrebno u suradnji sa saveznicima”, rekao je David Lidington, de facto zamjenik premijerke Ujedinjenog Kraljevstva.

Prema riječima službenog predstavnika Njemačke vlade, Steffena Seiberta, između Njemačke i njezinih europskih partnera se raspravlja o dodatnim sankcijama protiv Rusije.

Ove izjave Londona i Berlina potvrđuju pogoršanju napetosti u njihovim odnosima s Moskvom. To se dogodilo se nakon što su Sjedinjene Države optužile sedmoricu Rusa da su pokušali provesti hakerski napad. Istovremeno su Velika Britanija i Nizozemska izvijestile kako su uspjele osujetiti operaciju u kojoj su “navodno sudjelovali” neki od tih “navodnih ruskih agenata” u hakerske napade na OPCW i međunarodne sportske organizacije.

Prema Seibertu, njemačka je vlada “gotovo posve sigurna” da iza nedavnih kibernetičkih napada ruska stoji ruska vojna obavještajna služba GRU.

Prije dva dana je nizozemska vojna obavještajna služba navela kako četvero Rusa 10. travnja stiglo u Nizozemsku, te da su u hotelu u blizini sjedišta Organizacije za zabranu kemijskog oružja uhvaćeni sa špijunskom opremom. Vijest je, kao što se može primijetiti, objavljena šest mjeseci poslije.

Kao argument su naveli da je u to je vrijeme OPCW radio na identifikaciji tvari koja je korištena u navodnom napadu na bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripala i njegovu kćerku Juliju u Salisburyu, u Velikoj Britaniji. Također se radilo na identifikaciji tvari korištenih u navodnom kemijskom napadu u Doumi, istočno od Damaska u Siriji.

Nizozemske vlasti su u travnju osujetile hakerski napad ruskih obavještajaca na OPCW, izjavila je u četvrtak nizozemska ministrica obrane Ank Bijleveld, koja je  na konferenciji za novinare u Den Haagu pozvala Rusiju da obustavi kibernetičke napade kojima je “cilj potkopati zapadne demokracije”.

“Zapadna paranoja posvuda vidi svemoćne ruske kibernetički špijune”

Ovakve je izjave Moskva nazvala “špijunskom manijom”, a prema izjavama ruskog Ministarstva vanjskih poslova su izjave europskih političara odraz neutemeljene zapadne “paranoje” o toma kako postoje “svemoćni ruski kibernetički špijuni”.

“Nije jasno na čemu se temelje izjave da su ruski građani optuženi za pokušaj hakerskih napada na OPCW i istragu o padu malezijskog leta MH-17. Takve optužbe odražavaju zapadnu paranoju o  svemoćnim ruskim kibernetičkim špijunima. Nije bilo nikakvih napada i ne može ih ni biti”, priopćilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

Senator Vladimir Džabarov je obećao recipročne mjere od strane Rusije protiv Nizozemske, koja je zbog ovog izmišljenog slučaja ruske državljane protjerala iz “političkih razloga”.

U vrijeme pisanja optužbi u Kremlju nisu dobili nikakve komentare u vezi s tadašnjom situacijom.

“Bogata mašta naših britanskih kolega uistinu nema nikakvih granica”, izjavila je službena predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova, komentirajući britanskog ministra vanjskih poslova Jeremya Hunta, koji je optužio GRU za “bezobzirne pokušaje hakerskih napada”.

Istoga dana je Ministarstvo obrane Rusije podnijelo izvješće i objavilo svjedočanstvo bivšeg gruzijskog ministra sigurnosti kako je u američkom biolaboratoriju u blizini Tbilisija u pokusima praktično ubijeno 73 osobe, na kojima su se testirala biološka oružja. Vijest je pala u drugi plan i zasjenili su je navodni ruski hakerski napadi na OPCW i međunarodne sportske organizacije.

Prema ruskoj vojsci, bivši ministar državne sigurnosti Gruzije Igor Giorgadze je predao uredu dokumente koji svjedoče o testiranju u predgrađu Tbilisija “visoko toksičnih i ubojitih kemijskih ili bioloških agensa”. Kao što smo pojasnili ranije, testiranja su provedena pod krinkom ispitivanja lijekova za hepatitis C.

U američkom biolaboratoriju Lugar u Gruziji od “nepoznatih uzroka smrti” umrlo 73 ljudi

Biološki laboratorij Pentagona u Gruziji radi pod “diplomatskim imunitetom”

Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čokolino
5 godine prije

Shizofrenija je psihijatrijski poremećaj koji označava često kroničnu, ozbiljnu mentalnu bolest koja primarno pogađa sposobnost razmišljanja, s otežanom percepcijom stvarnosti, što uzrokuje promjenu ponašanja i neugodne osjećaje, te slabim izražavanjem emocija. Najčešće manifestacije uključuju halucinacije, paranoju, bizarne deluzije, ili neorganizirani govor i misli, te su praćene značajnim socijalnim i radnim disfunkcijama

Zadranin
5 godine prije

Zapad se opijo g*ovnima.. lud, zbunjen, a ima li ko tu normalan? ?

dalmata
5 godine prije

Ljudi,braco Rusi,ako postoji na svitu covik koji Vas vise postuje i voli,dat cu okinit,ovu moju Dalmatinsku,ludaru(glavu), Ali,brate,Rus,i Vi ste sami,dosta krivi sta trpite ove EU,NATO,USrA supcine.Ova Ingleska ispijena vistica ne bi prdila u latu(cabar)da Vi,braco i drugovi Rusi,niste proslu godinu poslali LPG u posrani London,da blago bez obraza i karaktera ne krepa od leda.Isto vazi za Vase(i nase zaklete dusmane)Svabe.Pa,ljud,prikinite im isporuku da pokrepaju od leda.I znate sta ce bit.Ova nezahvalna kolonijalna rulja ce uzgat(upalit)London,kad in dica budu umirala,ka ona dica u Jugi,Libiji,Afganistanu,Iraku,Siriji,koju su oni pobili.Braco,imate sve pod kapon nebeskom da ih,jednom za vazda stavite di in je misto.Znan,Vi ste Rusi,dobrocudna Slavenska dusa,niste zlopamtila.Ali ako in ne stirate obe noge u jednu nogavicu,opet ce Vam zabit noz u leda.Postovani Presjednice,gospodine i dragi druze Vladimire Vladimirovicu, brate Putin,nemoj dozvolit da mislu da su lukaviji i pametniji,jer ako ih ne opletete opet ce Vas napast.

Stanko 58
5 godine prije

A ko je u eu normalan

Siniša
5 godine prije

Jbt kako je krenulo sa EU Amerika ce morati da oruzano brani Rusiju od ovih pudlica.

velebit
5 godine prije

Britanija zadnjih 300 godina vodi istu politiku prema Rusiji. A to je: ograničavanje nezina uticaja i širenja. Staoga je i ovaj potez na istoj liniji. Finsku, letoniju, estoniju, litvu, su u današnjim granicama stvorili britanci. Poraz kod Port Artura su odradili žuće za britance, isto tako potapanje ruske flote u žutom moru, morali su rusi ići oko roga afrike jer im britanci nisu dali kroz suez. Sjeteimo se da su lav trocki i vladimir uljan živili u londonu u oxford streetu i pisali pamflete protiv nikole2. koji je uljanu zatvorio brata zbog pokušaja atentata. Uljan je inače po porijeklu azijat mongolske krvi što se vidi iz njegovih kosih očiju. onaj sufiks ov na kraju prezimena je maskirovka da se prikrije njegovo žućkasto porijeklo i da ga slaveni lakše prihvate.Sve ovo danas je stara škola koja traje u istom obliku.

DAWOR
5 godine prije

NEKOĆ UGLEDNA I POŠTOVANA NJEMAČKA SE DEFINITIVNO OTKOTRLJALA U MORALNU PROVALIJU….JBG….TREBA IH I RAZUMIJETI….STRAH (OD “PRIJATELJA”) JE STRAH !!!!!!!!!

Nono
5 godine prije

Ne znam čemu ovo , stjerat će ih u sukus odnosa “zapada” sa bivšim SSSR – om . Ili bi im bilo pametno da sami zatvore sva vrata guzicom i sami sebe smjeste u one okvire. Koliko je to zapadu pametno nije mi jasno. Prvo može se pojavit pojava kalibra “brke” pa će onda crtat Putina. Toj zemji ne treba baš ništa . samodostatni su , imaju baš sve . Imaju i Toy Disnileyland tj Kinu .Dakle sve od chipova do poluvodiča je dostupno . Tu zemlju se nije moglo slomit čelikom a neće bogami ni svileno. Dakle Tel-Avivu , Washingtonu i Rotshildima je najpametnije prihvatit realitet novog svjetskog poretka .

MilanCZ
5 godine prije

Má nista od tih sankcijama,to je své lajanje na mjesec,t o je odvracanje paznje národa od krupnijih stvari a ionako vise u to nitko nevjeruje.Sto vise Rusima uvaljuju sankcije,oni své vise napreduji,efekat suprotan od onoga sto želé.

Duki
5 godine prije

Ipak se neśto iza brda valja ! Da nisu baćuške skinuli listu tajnih labosa po svijetu ! Opcw je vjerojatno ima ! A i anti- doping agencija koja je isto “napadnuta”” i hakirana” što radi po čitave dane i godine ?? pa ne snifa valjda pišaline sportista po cijele dane ??
Ima tu puno tamne tvari a sada kada je Moskva objavila Izvještaj iz Gruzuje odmah se javlja “plesačica””–“Majke mi ruske babaroge nas špijaju” ej i to sada ,samo 6 mj.nam ga uvlače a mi uživamo?
Pa da ! Zato i pleše onako ko da je dobila dršku od metle na pravo mjesto !???????

Fatih
5 godine prije

DOSADNI STE SA TIM SANKCIJAMA.IMATE LI DZUKELA STA INOVATIVNIJE ?

NSU
5 godine prije

Prvo želim Putinu čestitati sutrašnji rođendan i zaželit mu da i dalje ostane to što jest a ovaj šljam nije zaslužio ništa drugo nego da se valja i uguši u svojim vlastitim gov.ima!

Maksim
5 godine prije

Znaci sankcije su ustvari ta demokracija.

Dub Miroslav
5 godine prije

Kad ti kući loše ide izmisliš vanjskog neprijatelja! Mi iz bivše juge znamo da je neprijatelja lako prepoznati po podočnjacima ( jer nikad ne spava). Baš zato je interesantno pogledati premijerke u engleskoj i njemačkoj one, na svim slikama, doista i imaju velike podočnjake!?

bbbb
5 godine prije

Sotoniziranje pojačanim tempom Rusije i Kine će se nastaviti kao i sa Šiklgruberom i samurajem ka istom ishodu.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Nove sankcije! A šta bi drugo mogli?
Unutar političke teme se zamagljuju opasnošću od Rusije.
Bilo je karikaturalno gledati ovu britansku premijerku, koja je za pridobivanje potpore, čak pokušala nekoliko plesnih koraka. Uglavnom uskoro će politička karijera Therese May izletjeti kroz otvoreni prozor. A i Torijevci će se glodati za njenog nasljednika. I Izgubiti izbore od Laburista.
Merkel je nikad slabija na unutar političkoj sceni, tako da je spremna na svaki ustupak da se održi. Ekvilibrirati će do zadnjeg trenutka.
A tu nedostaje Macron. Čim mu rejting padne neki posto, a pada stalno, evo neke izjave o Rusiji, nešto brljavi oko Sirije, on bi preuređivao EU. A siromah, nije u stanju ni ukinuti vanredno stanje u vlastitoj zemlji.

Ivan
5 godine prije

Boris Johnson treba hitno svratiti do frizera

Borac2
5 godine prije

Njemacka i Britanija…u svim ratovima bili prijatelji ispod stola.

Abe
5 godine prije

Čekam članak o fajtu Rus Irac.

Miki
5 godine prije

Putin neka Nemcima sagradi severni tok 3. Rusija uvek sa mekanim kolenima pred Nemcima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.