M. Saakašvili u Tbilisiju osuđen na tri godine zatvora – Kijev ga može isporučiti Gruziji

Saakašvili
15 komentara

Bivši gruzijski predsjednik i čelnik ukrajinskog “Pokreta novih snaga” Mihail Saakašvili je u Gruziji u odsutnosti osuđen na tri godine zatvora zbog ubojstva bankara Sandra Girgvliana. Presudu je donio Gradski sud u Tbilisiju.

Kao što su izvijestili lokalni mediji, bivši je predsjednik proglašen krivim za “zlouporabu službenih ovlasti”. Sandro Girgvliani je ubijen je 12. veljače 2006. godine.

Ranije su brojni bivši visoki dužnosnici Odjela za ustavnu sigurnost gruzijskog Ministarstva unutarnjih poslova osuđeni na zatvorske kazne.

Dvije godine kasnije, Mihail Saakašvili, tadašnji predsjednik Gruzije, smanjio je zatvorske kazne osuđenim policajcima za ubojstvo Girgvliana.

Mihail Saakašvili se na sve načine pokušava dokopati vlasti u Ukrajini, iako je 3. siječnja Kijevski upravni sud odbio Saakašvilijev zahtjev za dodjelu statusa štićene osobe. Budući da je Saakašviliju oduzeto ukrajinsko državljanstvo, on bi mogao biti izručen Gruziji.

Naravno, Mihail Saakašvili je presudu Gradskog suda u Tbilisiju nazvao “potpuno nezakonitom”.

Prema Saakašviliju, ova presuda “proturječi svim međunarodnim, nacionalnim pravnim normama i zdravom razumu”. Na svojoj Facebook stranici je izjavio da je gruzijski sud navodno pod punom kontrolom bivšeg premijera Gruzije Bidzine Ivanišvilija, njegovog političkog protivnika.

Saakašvili je suđenje nazvao “političkim procesom”.

“Gruzijske vlasti nisu pronašle ništa protiv mene u pet godina. Nema dokaza o korupciji i nikakvih drugih nezakonitosti”, rekao je Mihail Saakašvili.

“Oligarhijske vlasti u Ukrajini i Gruziji djeluju sinkronizirano i u punoj međusobnoj koordinaciji. Siguran je da je to zbog moje borbe protiv korupcije, oligarhije i pljačke naroda”, dodao je bivši gruzijski predsjednik, protiv kojeg se vodi još nekoliko procesa u domovini.

Saakašvili je također obećao “da će se njegova borba nastaviti do potpune pobjede ukrajinskog i gruzijskog naroda protiv oligarhije, korupcije, siromaštva i ponižavanja ljudi”.

Sandro Girgvliani
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Oko
6 godine prije

Soskasvili se zaljubio u trandzu (Rusi film snimili o toj ljubavi ) pa ce u zatvoru da se oseca kao na vratima raja. Kad udare jaja o jaja

Mikojan
6 godine prije

Tako je i Hrvatska trebala pozatvarati sve one mlatimudane (ILR) koji su 1990. dogmizali iz Kanade i napravili sranje od države.

mars
6 godine prije

Sakašvili je samo još jedan u nizu kondoma koje su SAD navukle na svoj polni organ kada su htjele da je*u i siluju određenu zemlju i njen narod (u njegovom slučaju Gruziju), a da se kao ne zna i ne može dokazati da su oni ti jeba*i i silovatelji. I onda narodu određene zemlje pune glavu kako je za sve negativne posljedice silovanja kriv kondom a ne njegov korisnik i, gle čuda, narod povjeruje, te sve svoje frustracije iskali na kondomu dok se silovatelj i ne spominje. I kao što to inače biva sa iskorištenim kondomom – jednokratna upotreba i njegov korisnik ga baca u kantu za smeće, a zatim kupuje novu garnituru kondoma i silovanje se nastavlja bez posljedica po silovatelja, jer kriv je kondom. I tako će biti sve dok se narod ne dozove elementarnoj pameti i bude u stanju razlikovati kondom kao objekat – upotrebnu stvar, od… Čitaj više »

Mirko i Slavko
6 godine prije

Leteći cirkus Mihaila Sakašvilija.?

Alex
6 godine prije

Bi, poslali bi ga kad bi smjeli. Porosenko, Turčinov i ostala ekipa se nesmiju otuširat ujutro dok ne dobiju dozvolu iz kijevskog “Buzina”.

Ivo
6 godine prije

saakasvili se uvalio do grla, ne vjerujem da je ilegalno prelaženje granica i izlaganje hapšenjima nešto što obožava raditi. Sigurno je da bi se radije odmarao u nekoj vikendici na floridi, ali gazde iz usa ga drže čvrsto za ja.a, tako da je u sličnoj poziciji kao punioc stalaža u konzumu. Ne bi mu bio u koži, i sumnjam da će živ dočekati penziju.

Nevio62
6 godine prije

Ti prika ne budes penziju docekao
Mozda se ugusis grizuci kravatu ili se na auto cesti sudaris s ruskim ledolomcem ali duboku starost ne ces dozivjeti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.