MC-21-300 pokazao tehničke probleme tokom probnog leta u moskovskoj oblasti

MS-21-300 ruski putnicki avion
15 komentara

Ruski putnički avion nove generacije MC-21-300 pokazao je tehničke nedostatke tokom probnog leta u blizini Žukovskog, rekao je TASS-u izvor za hitne službe.

“Avion je razvio tehničke probleme sa svojim hidrauličkim sistemom. Jedna noga stajnog trapa se pri sletanju nije mogla izvući”, rekao je izvor.

Avion MC-21 je izvršio uspješno slijetanje na aerodrom “Žukovski” blizu Moskve, saopštila je korporacija “Irkut” koja je razvijala avion. “Avion je normalno sletjeo”, saopštila je korporacija Irkut.

Izvor iz Instituta za istraživanje letova Gromov, koji testira avion nove generacije, dodao je da prema preliminarnim informacijama niko od posade nije povrijeđen. “Parametri kvara će biti ustanovljeni na osnovu parametara sistema aviona. Posebna istražna komisija dizajnerskog biroa Irkut  ispitaće uzroke incidenta”, rekao je izvor.

Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Drago
4 godine prije

…nogavica pri sletanju, a jeli taj avion ima možda i gaće ???

Mirko
4 godine prije

Iako postujem Rusku tehniku, nikad nebi hteo da se vozim u Ruskom putnickom avijonu. Imaju vrhunske vojne avijone ali putnicki jos su daleko nazad.

ieoiugnqeugrqeuwrguqerge
4 godine prije

Nek se čuvaju sabotera u tehničkom osoblju osoblju koje osplužuje zrakoplov jer konkurencija u vidu duopola (boing-airbus) ne spava.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.