fbpx

Medijska haranga vezana za ospice prerasta u rat protiv intelektulano poštenih liječnika (VIDEO)

Lidija Gajski

Mediji već duže vrijeme dječju bolest ospice – koju smo gotovo svi preboljeli u djetinjstvu – žele pretvoriti u “strašno zlo” koje odnosi živote i od koje prijeti epidemija globalnih razmjera. Perfidno se krije da smrtnih slučajeva u Hrvatsko nema i pored sporadičnog pojavljivanja ove dječje bolesti. Bitno je napomenuti da obična gripa uzima na stotine puta više života nego ospice. Možemo razumjeti da iza poplave članaka stoje “sponzori”, na što mediji imaju pravo ako to jasno naglase. Međutim, nije prihvatljivo da se sličnim propagandnim materijalima stigmatiziraju hrvatski intelektualno pošteni liječnici kao što su dr. Lidija Gajski, dr. Srećko Sladoljev, dr. Lucija Tomljenović i mnogi drugi kojima su medijska vrata zatvorena. Grupa novinara, koje internet neće zaboraviti, organizirano stvara medijsku harangu, neviđenu još od tridesetih godina prošlog stoljeća. Redakcija portala Logično ima potrebu i dužnost predstaviti naše intelektualno poštene liječnike kojima se želi uništiti karijera i kredibilitet. Ovo se ne čini samo u Hrvatskoj, nego u svim zemljama koje su potencijalno tržište za još neprovjerena cjepiva.

Dr. Lidija Gajski – Emisija na HRT1

Dr. Srećko Sladoljev – U Beogradu

Dr. Lucija Tomljenović

Dr. Željko Poljak

Više o ospicama u Francuskoj možete pročitati ovdje

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
134 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Koča Popović
Gost
Koča Popović
2 godine prije

Ljudi nemojmo se zavaravati. Prvi sam protivnik bespotrebnog uzimanja lijekova, ali cijepljenje je iskorjenilo smrtonosne bolesti koje su ubijale milione prije samo 50 godina. Dr. Lidija Gajski se bori protiv farmaceutske industrije iza koje stoje interesi novca i ja je potpuno podrzavam PLIVA je u socijalizmu razvijala cjepivo za svaku bolest ponaosob, a danas se uvoze jeftini kokteli koji osim slabijeg djelovanja mogu imati gadne nuspojave. Ne smijemo dopustiti da zelja za zaradom i needuciranost siju smrt. Dakle, cijepljenje protiv smrtonosnih bolesti spasava zivote, a kriterij novca i zelja za zaradom su ucinili da dovedemo u pitanje ljudske zivote. Zivija kapitalizam!

zagi
Gost
zagi
2 godine prije
Reply to  Koča Popović

Ne postoji lijek koji nema nus pojava, isto tako nema cjepiva bez nus pojava, međutim za lijekove se znaju negativne popratne pojave koje pišu na pratećem papiru u svakoj kutijici lijeka. Takva upozorenja nisam vidio kod cjepiva, niko ne zna njihov sastav. Sjetimo se proizvedene afere oko svinjske gripe u usa kad su pustili virus iz laboratorija i zarazili meksikance da bi mogli prodavati Tamiflu lijek i cjepiva. Propali ministar zdravstva u smranaderovoj vladi je kupio tri milijuna cjepiva da izbode narod. I što se dogodilo: genetska analiza virusa je otkrila da je isti sastavljen od podjednakih dijelova azijske afričke i evropske svinjske gripe. Vjerojatnost takvog događaja je galaktičkih razmjera, što znači da je napravljen u laboratoriju i pušten u populaciju koja nema stečeni imunitet. Čak je i svjetska zdravstvena organaizacja proglasila pandemiju. Intezitet propagande je bio toliko veliki da se moglo preživjeti samo ako uzmeš američki lijek ili njihovo cjepivo (slično intezitetu propagande oko globalnog zatopljenja i poreza za budale odnosno za CO2, danas više nema globalnog zatopljenja- isparilo). Kad je sve prošlo ispostavilo se da cjepivo uopće nije djelovalo a Tamiflu koji nije prošao petogodišnje kliničko ispitivanje ima vrijednost manju od andola. Zaključak izvedi sam. Kaj ne?

PDVNK bre
Gost
PDVNK bre
2 godine prije
Reply to  zagi

podrska mali sam se istrcao

Koča Popović
Gost
Koča Popović
2 godine prije
Reply to  zagi

@Zagi, u osnovi se slazemo. Moje teze su da novac ne smije biti jedino i iskljucivo mjerilo u svim sferama zivota. Da bi ustedjele, farmaceutske kompanije plasiraju nedovoljno ispitane koktele npr. 3u1 zbog cijeg se medjudjelovanja javljaju pogubne posljedice za razliku od cjepiva koja su pomno razvijana za svaku zarazu ponaosob. Pogubno je iz svega izvuci zakljucak da je svako cjepivo lose. Ne zaboravimo iskorjenjene bolesti poput velikih boginja, tuberkoloze…koje su ubile milione u kratkom periodu.

Tak
Gost
Tak
2 godine prije
Reply to  Koča Popović

Htio bih naglasiti da cjepivo koje se dobiva u rodilištu ne štiti odrasle od TBC-a, niti trenutno postoji bolje cjepivo, tako da, ako je TBC iskorijenjen, onda je to zbog antibiotika a ne cjepljenja

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  Tak

tbc su u 30-tim godinama rjesavali jeftino i sigurno sa visim dozama c.vitamina. iz stiva th. e.levy- lijecenje neizlijecivog.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  wetzer maja

Da MAJO, i krepavali su po ulicama kao miševi u kanalizaciji. Moja baba je bila bolesan od tuberkuloze, imala je zbog toga jadan život. Preboljela je španjolsku gripu, oko 1919 godine

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  zagi

a tek 180% visa doza timerosala u cijepivima za bebe – koje je cda 20 god. presutila i koje je preplavilo svijet? uzvjestaj od kenedy juniora. pa znanstvenici koji otvoreno govore o ucjenama ako ne potpisu unaprijed odredjeni rezultat “istrazivanja” itd. ovo nisu obicne nuspojave – ovo je cisti genocid i namjera.

Bobi
Gost
Bobi
2 godine prije
Reply to  Koča Popović

Koča ne Pliva već imunološki zavod koji je uništen. Sve ostalo potpuno u pravu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Bobi

Pliva je prodana, tako da smo na istom, al ajde, postoji. Istina.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Bobi

Interferon je razlog zašto je uništen Imunološki zavod. A način na koji je to izvedeno…ovako – ministarstvo zdravstva (ministar Milinović) je naredilo Imunološkom da uveze cjepivo za svinjsku gripu (Milinović se dao cijepiti javno na TV) za Hrvatsku, BiH i Srbiju. Ukupno oko 20 milijuna eura. Nakon skandala s tim cjepivom, Srbi odustaju od cjepiva, a u Hrvatskoj se cjepivo uopće ne troši. Financijski teret pada na Imunološki koji račun plaća novcem od kredita dignutog za izgradnju novih pogona… Država iako naručitelj, ne plaća ni eura.Ostalo je povijest.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Interferon nije cjepivo, nego retroviralni lijek, tako da nema veze sa svinjskom gripom, nego Hepatitisom C. Usput, Kuba ima najbolji inteferon na svijetu, barem ga je imala prije Zapada, ali nije dobila licencu za izvoz od WHO. Dok su ovi prodavali onaj u injekcijama, Kuba je imala u tabletama, koje za dva tjedna izbacuju virus iz organizma.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Najbolji intereferon imaju rusi (može se kupiti) a ovaj naš stari sa imunološkog zanat naučio od rusa koji je to inventirao. Kubanski liječnici su isto to naučili od rusa, nije da umanjujem stručnost kubanaca.

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije

who i farmacijski biznis su jedna ruka. zasto napr. who nije dao istrazivati jeftinije, prirodne i bezstetne odn. sigurne lijekove? jasno, nema zarade za farma-biznis.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Ne glumi nesvrstanog Aleriče , opredjeli se kao što si se opredjelio za Fridmana.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  bbbb

bbbb
Ponekad mi se stvarno čini da hodaš na sve četiri, zapravo više bauljaš.
Morao bi citirati gdje se to ja opredjeljujem za Friedmana da bi bio vjerodostojan. Inače si laprdalo (kao što jesi)
dalje, ako si toliko analitičan da me svojom analitičnošću, pronicljivim okom svrstavaš na stranu tvojih omiljenih ciokaubojgusara, onda je tvoja analitičnost ravna nuli (kao što i jest).
Za razliku od tebe i dokoličara jugonostalgičara, ono što pišem, to i živim, A ne živim na račun drugih, niti države, niti od pameti drugih.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Fridmane ne glumi, da ne glumiš nebi se upecao. Perfidan si, negdje češ baciti onako srcedrapateljsku spiku koja je prijemčljiva običnom puku a onda češ svoje pravo lice pokazati kad braniš kamatare ko i tvoj brat Marx kad nikad u kapitalu ne spomenu braderse kamatare. Inzistiraš na polarizaciji balkanaca na čete-partije-uje komi-kapije pravi modus operandi kamatara vladara. Mene ne možeš izmanipulirati, doktorirao sam vas.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  bbbb

Da si napisao deseti dio onoga što sam ja napisao o kamatarima i monetarnom sustavu, o načinima na koji vladaju državama, još bih ti i povjerovao. Ovako laješ u prazno. I vrlo pokvareno.
Hajde citiraj to s Friedmanom pa da vidimo. Ili šuti, ako ne možeš. A ne možeš lajavče.Preglup si da bi ti ikoga ‘upecao’. Ma vidim da me već danima spominješ bez povoda pa reagiram sad kad opetuješ.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Subaru majstore, ovog lika sam i ja, mada tek odnedavno pročitao. Definitivno najstručniji trolejbus od postanka ovog portala. Skuplja si bodove i kredibilitet na temama koje im nisu na vrhu prioriteta, ali kada treba o suštini stvari (socijalizam, kamaterenje i parazitizam odabranih) zauzima busiju i otkriva pravo lice. Sigurno profesionalac, mada s greškama, između ostaloga prelazi na vređanje čim mu razbiješ naraciju.

No nebitno, doći će vrijeme i za njega. Bog ne oprašta onima koji čine zlo Njegovim ovčicama. A voljnih ruku za izvršenje Njegovih zapovijedi nikada neće usfaliti. Nikada.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Ivo

Drago mi je da imaš dedukciju izraženu Ivo legendo, on i onaj Globalista Milan istog su roda, ne mogu sakriti nadmenost.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Znači lajavče i preglup može a pjena na usta ne može, vidi se da ste u istom loncu, dobro je Igi rekao.

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Milijun dokaza da je HDZ zlo i evo ih, još upravljaju državom, čitaj uništavaju je sustavno.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  Koča Popović

Trebalo bi suditi one koji su dopustili da Pliva i Imunološki zavod prestane proizvodnju cjepiva po JUS. standardu. Bili smo u svjetskom vrhu pa su nas primili u EU da sve to unište. Veterinarska ,medicinska i sanitarna doktrina u borbi protiv zaraznih bolesti je bila takva da je EU može samo sanjati. Nekada su japanski i američki stručnjaci dolazili proučavati kako imamo toliko kvalitetnu i relativno jeftinu medicinsku zaštitu.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Odluku o cijepljenju djeteta mora moći slobodno donijeti svatko za sebe. Ustav u članku 23 kaže Nitko ne smije biti podvrgnut bilo kakvu obliku zlostavljanja ili, bez svoje privole, liječničkim ili znanstvenim pokusima. U članku 64 kaže Roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece.
Roditelji su odgovorni osigurati pravo djetetu na potpun i skladan razvoj njegove osobnosti.
U Hrvatskoj odluku o cijepljenju donosi država u ime roditelja i to pravda obranom prava djeteta na zdrav život. Međutim, odgovornost za nuspojave uslijed cijepljenja ne preuzima nitko, osim roditelja pa dolazimo do situacije da se roditelju oduzima pravo na odlučivanje o cijepljenju, ali istovremeno država odbija preuzeti odgovornost za sigurnost cijepljenja.
Tu odgovornost ne preuzimaju ni farmaceutske kuće, niti liječnici koji cijepe djecu.
Svatko neka se s tim činjenicama nosi sam. Uvijek može odlučiti ne cijepiti dijete i onda preuzeti stigmu neodgovornog roditelja, ići na sudove i plaćati kazne. Ja sam odlučio pa znam kako izgleda biti na sudu.

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Alerik
“Svatko neka se s tim činjenicama nosi sam. Uvijek može odlučiti ne cijepiti dijete i onda preuzeti stigmu neodgovornog roditelja, ići na sudove i plaćati kazne. Ja sam odlučio pa znam kako izgleda biti na sudu.”

Pa hajde budi dobar i podijeli sa nama jos malo vise informacija o tome.
Sto su ti rekli na sudu?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

Najprije prijetnje od liječnice, pa pozivi u socijalnu službu, a onda i odlazak sucu za prekršaje koji mi je odrezao 2500 kn kazne. Prigovor. Sutkinja usvoji prigovor, ukine kaznu i ostane mi 100 kuna platiti za sudske troškove (nisam platio). Prigovor nije usvojen zbog razloga koje sam navodio, nego zato jer je tih dana sama sutkinja prolazila kalvariju sa svojim djetetom kojeg je dala cijepiti, nakon čega je dijete jedva preživjelo. Kad bi kasnnije dolazili u školu cijepiti, djetetu sam rekao da ide doma i nitko dalje nije potezao pitanje cijepljenja.

goost
Gost
goost
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Pa jeftino si prošo/la.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Hahaha, čitaš ga dobro Ivo.

Goran Bare
Gost
Goran Bare
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Onda odvoj tu djecu i vrtićima zašto da idu zajedno

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije
Reply to  Goran Bare

Bare
Zašto? Jesu ti djeca cjepivom zaštičena? Ako jesu, čemu paranoja. Ako nisu, čemu cjepivo?
Neznanje je najveći čovikov neprijatelj. Neznanje koje vodi u poslušnost

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

i uno-charta kaze – svatko ima pravo na nepovredivost svog tijela. samo u nekim diktaturama postoji zakonska obaveza – povrede tijela.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Onda oni koji ne žele dijete dati u školu, imaju na to pravo, je li tako? Ja sam jedino protiv gluposti i zaglupljivanja

White Patriarch
Gost
White Patriarch
2 godine prije

Masovna cijepljenja, masovno obrazovanje, masovni mediji, masovne religije, masovne stranke su ostatci nekih starih vremena kad se na ljude gledalo isključivo kao na dio kolektiva, vremena koja su iznjedrila najveća zla u povijesti, masovne ideologije fašizma i komunizma kojima je pojedinac ništa, broj, statistika. Ta vremena su srećom prošla, živimo u vremenu individualizma i slobode, prvenstveno slobode pojedinca da odlučuje o svom i životima svoje djece. Nema država pravo odlučivati što je najbolje za moju djecu, ja sam ih napravio, ja se zbog njih budim po noći, ja crnčim 12 sati dnevno da bi imali što za jesti i obući se, ja ću odlučiti što će učiti u školi i koje će lijekove koristiti. Ja, a ne neki korumpirani birokrat na platnom spisku gay udruga (čitaj CIA-e) ili farmaceutske industrije (čitaj CIA-e)…

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Minuse ces vjerovatno dobiti zbog izjednacavanja fasizma i komunizma,kao antikomunist i od mene ces ga dobiti ali generalno komentar ti je odlican.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Siniša

Mislim..ja sam antikomunista,za tebe ne znam sta si.

White Patriarch
Gost
White Patriarch
2 godine prije
Reply to  Siniša

Ja sam liberal, znači protiv sam svake kolektivističke ideologije ili religije koja negira pojedinca i svih trpa u isti koš. Ljudi su jako različiti međusobno i kao takve ih treba tretirati, individualno. To naravno ne odgovara onima koji žele totalnu kontrolu nad SVIMA, ali ko ih j…be, ja kao sve veći broj ljudi više ne pristajem na tu igru. Jedina razlika između komunizma i fašizma je što je prvi internacional-socijalizam, a drugi je nacional-socijalizam, a krvavi trag koji su oba ostavila za sobom se mjeri u milijunima kako vlastitih tako i tuđih građana. Oni koji i danas navijaju za komunizam (za fašizam nitko normalan ne navija) nisu svjesni koliko su i dalje ispranog mozga unatoč svim dokazima koji pokazuju da ta ideologija donosi samo siromaštvo i smrt. Živjela sloboda pojedinca i sloboda tržišta! Smrt svemu totalitarnom i nametnutom!!!

neko ime
Gost
neko ime
2 godine prije

Ima li apsolutne slobode, to je već dosta filozofski…teško, rekao bih

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Lijepo si to rekao,generalan ne uspjeh komunizma je sto je pravio zombije i sputavao sto je ne moguce sputati.
Nadogradit cu te,kapitalizam kao sistem i ubjedjenje je dovelo do mnogo vise zrtava a imperijalizam jos vise,pa feudalizam,pa robovlasnistvo…. Zbilja ne znam sta je prvo po tome,svojevoljno upraznjavanje svega toga nije dovelo do dobroga. Americki san je bas to sta govoris medjutim sve su prilike da je to samo privid,slobodan si koliko drugi kaze da jesi…u ovom slucaju je vlasnik krupnog kapitala iznad svega i svakoga.

White Patriarch
Gost
White Patriarch
2 godine prije
Reply to  Siniša

@Sinisa zato sa razlogom nisam napisao “kapitalizam” nego “slobodno tržište”. Kapitalizam je teoretski koncept koji u svijetu u kojem nema slobodnog tržišta nije moguć, zato imamo danas crony kapitalizam, odnosno rodijački kapitalizam u svim državama u svijetu. Dok politiku ne odvojimo od ekonomije kao što smo već odvojili politiku od religije, neće biti slobodnog tržišta ni slobodnog društva.
@neko ime Ima apsolutne slobode, ali ona ide ruku pod ruku s apsolutnom odgovornošću. To je ono što velik broj ljudi danas ne shvaća, nije moguća sloboda bez odgovornosti jer svaka akcija ima svoje posljedice. Zato je demokracija u krizi danas jer svaka šuša ima pravo glasa, svi traže samo sve više prava i povlastica, a nitko ne želi platiti račun za sve to…

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Slobodno trziste je liberalizam,anarhija,potapanje manjeg,MONOPOL jaceg….kapotalizam bi trebao biti garant mogucnosti koju svi jednako dobijaju. Kapitalizam,”americki/evropski san” je jedno a slobodno trziste je sasvim drugo….tako je izpalo,na zalost,jer upravo ta proizvoljna sloboda trzista je odsustvo svake odgovornosti jakog a ta nas je sloboda porobila.

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  Siniša

to tzv. slobodno trziste je samo etiketa – multinacionalnih kampanija – oni jedini imaju svu slobodu, iznad su svakog zakona, dapace i kroje ih.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Siniša

Ovdje si briljirao Siniša.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije

Po slobodnom tržištu, sve bi penzionere, bolesne i slične, rado vi liberali stavili u plinske komore. Jer vam smetaju tom vašemslobodnom tržištu (sranju).
Da ne kažem, da je slobodno tržište put u propast čovječanstva i planete.

zagi
Gost
zagi
2 godine prije

Obitelj je kolektiv. Kaj ne?

White Patriarch
Gost
White Patriarch
2 godine prije
Reply to  zagi

Obitelj je slobodno izabran kolektiv činom braka. Nitko te ne prisiljava da se ženiš/udaješ niti da ostaneš u braku, tu si svojom voljom. Djeca također mogu birati hoće li biti dio te obitelji ili ne, nakon 18.te godine. To nije baš istina za državu koja prisiljava razne frakcije koje se mrze da žive “pod istim krovom”, a u isto vrijeme dovlači još više frakcija masovnom imigracijom (za koju nitko nikad nije glasao btw) kako bi kaos bio još veći i oni na vlasti lakše kontrolirali cjelinu – divide et impera. Ono šta vrijedi na nivou obitelji treba vrijediti i na nivou društva pa nebi imali toliko sukoba ni nepovjerenja. Društvo treba biti slobodna zajednica slobodnih pojedinaca KOJI SU ODLUČILI DA ĆE ŽIVJETI ZAJEDNO, bez prisile bilo kakve vrste.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Lijepo receno.

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije

Nešto kao hrvatska demokratksa zajednica ??

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani
2 godine prije

@White Patriarch
“Ljudi su jako različiti međusobno i kao takve ih treba tretirati, individualno. To naravno ne odgovara onima koji žele totalnu kontrolu nad SVIMA”

Mislim da se varas. Onima koji zele kontrolu nad svima upravo odgovara sto vise takvih kao ti. Dapace, upravo oni koji zele kontrolu nad svima ce ti kreirati hrpu filmova u kojima se neshvaceni pojedinac bori protiv drustva koje ga prozdire, kako bi na kraju borbom dosao do nekog svog cilja.

Istina je obrnuta, pobjedjuju uvijek oni koji se udruzuju, ovisno vec o tome sto im je cilj. Npr. ako zelis imati jako uspjesnu firmu, bez obzira cime se ona bavila, sam neces uspjeti u tome. Morati ces ili pronaci partnere koji imaju znanja i iskustva u podrucju kojem se zelis baviti, ili investitore, ili ces u krajnjem slucaju morati zaposliti ljude koji imaju znanja koja trebas. Ista stvar je u bilo cemu drugom.
A kada smo vec kod primjera firme, ako postane dosta velika u jednom trenutku ces i zakonski morati imati sindikat koji se zalaze za prava radnika, tj. pazi da stvari ne izmaknu kontroli. Sto onda rade firme? Pa, na suptilne nacine razbijaju zajednistvo medju zaposlenicima tako da oni na vrhu uvijek ostanu netaknuti. Najjednostavniji nacin je poticati neprijateljstva medju razlicitim timovima, pa dok se oni kolju medjusobno, nece imati ni vremena ni energije za izboriti se za bolji dio kolaca ukupnog profita.
Ako se pocnu stvarati opasna prijateljstva, razbiti ce vas u razlicite smjene ili odjele i sl.
Ista stvar se aplicira i na globalnu politiku i bilo sto drugo.

Udruzivanja u pojedine interesne grupe nisu nuzno negiranje pojedinca. Dapace, konstruktivna udruzivanja pojacavaju snagu svakog pojedinca.

White Patriarch
Gost
White Patriarch
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

Pročitaj još jednom moje komentare na ovu temu, nisi rekao ništa što i ja sam nisam već napisao, posebno na primjeru obitelji kao zajednice. Poanta je u slobodnom udruživanju, a ne prisilnom kakvo imamo u modernim državama. Ako su na vlasti komunisti, onda oni automatski kontroliraju ekonomiju, obrazovanje, zdravstvo, medije… i prisiljavaju svih da udišu komunističku ideologiju na svakom koraku ma koliko se pojedinci ne slagali s tim. Kad komunisti izgube vlast, a nacional-socijalisti je prigrabe, oni onda rade isto. Svih tlače sa svojom ideologijom. Rješenje je da jedna struja ne može nametati svoju ideologiju svima, nego da svaki pojedinac ima mogućnost izbora kako će živjeti i pod kakvim sistemom. Samo tako može postojati harmonija među ljudima, globalno festival raznolikosti, lokalno svaka lasta svome jatu. S vremenom će se iskristalizirati najbolje društvo među svima (ili više njih), dok će loše ideje propasti – pravi socijalni Darwinizam na djelu.

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije

u oba sistema jedinka se morala podrediti kolektivu, oba sistema bila su financirana iz istog izvora, oba sistema imala su debele veze sa okultnim, u oba sistema postojala je mega-manija, vidjena u nacinu gradnje, oba sistema sluzila su se istim nacinom propagande, oba sistema progonila su neistomisljenike, oba sistema prezirala su ljude i individualnost itd. nema razlike. ima samo sljedbenike, zavedene i mrtve. i previse slicnosti. samo sa razlikom da se danas svijetu opet namece globalizirani marksizam, dakle opet medijska propaganda i totalitarizam.

PATMAT
Gost
PATMAT
2 godine prije
Reply to  wetzer maja

Bravo maja.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  wetzer maja

Pčelico MAJO, crkva i njeno kolektivno ispiranje mozga i oni dosadni rituali, na nivou kokoši i gušterica? Milsim inteligencija onih koji slijepo sudjeluju u tim ispraznim ritualima. Kakav je to tek kolektiv?

otpisani
Gost
otpisani
2 godine prije

White Patriarch
Uz dužno poštovanje, ali tebe i tebi slične (koji se busate u “liberalna” prsa) smatram najmanje liberalnima, jer onaj koji voli svoju slobodu, mora i onom drugom dozvoliti da slobodno živi i da se slobodno opredijeli, pa makar to bilo i opredjeljenje na odanost kolektivu ili stranci, partiji, bilo lijevo ili desno.
Čak i u najvećim diktaturama čovjek može imati svoj slobodni kutak u kome može kreativno živjeti svoju slobodu.

…ali naravno, forsiranje na promjeni kolektivističkih pravila, religijskih načela, ustaljenih moralnih normi (itd) ne smatram potrebnim za potpuno uživanje svoje slobode – i ne osuđujem napadnute zato što se brane.

Svaka ustrajnost u nametanju stavova (pa bili to i “liberalni”) je neka vrsta totalitarizma. Mi upravo upadamo u zamku novog totalitarizma baš kroz nametanje i inzistiranje na prihvaćanju novih, “liberalnih” i amoralnih normi .

Potpuno je neopravdano, nekorisno i opasno po društvo bilo kakvo razjedinjavanje ljudske zajednice!

Samo složan narod sa složnom OBITELJI može sačuvati svoju (individualnu) slobodu i napredovati ekonomski i socijalno. Mala žrtva koju pojedinac mora podnijeti u smislu odanosti (lojalnosti) kolektivu je prihvatljiva cijena za miran i slobodan život.
Sloboda nije pravo na kurcanje onih koji misle drukčije, ili nekakve aktivnosti koje ugrožavaju tuđe slobode, već intenzivno, svijesno i savjesno življenje i uživanje u malim i dostupnim stvarima koje nas okružuju… ( to naučiti nije teško – treba samo htjeti !)

otpisani
Gost
otpisani
2 godine prije

Ne razumijem zašto administrator blokira na neodređeno vrijeme komentar pa ga onda objavljuje iako sam u komentaru izmjenio (moguće) sporni izraz, ali je suština komentara ostala ista a i razlika u oba komentara je bila samo u toj jednoj moguće “spornoj” riječi !? 🙁

Max Broad
Gost
Max Broad
2 godine prije

U SFRJ i SRH, se živjelo bolje pod komunistima i socijalizmom, nego danas, to je činjenica.

PeroDD
Gost
PeroDD
2 godine prije
Reply to  Max Broad

Ne to nije činjenica

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije

Vajte, i liberalizam je totalitarizam, iza sebe je ostavio jedno milijardu mrtvih. Dokaži da nisam u pravu?

Koča Popović
Gost
Koča Popović
2 godine prije

@White, slobodan pojedinac mora biti sirokih pogleda na svijet. Prepustiti pojedincu odlucivanje o zdravlju covjecanstva moze biti pogubno. To moze ciniti samo medicinski obrazovano osoblje. Pusti mantre o slobodi pojedinca. Prosvjeceni apsolutizam je davao odlicne rezultate.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Koča Popović

Koje medicinsko obrazovano osoblje kad SVI rade za farmaceustske trovače, o čemu ti pričaš.

Koča Popović
Gost
Koča Popović
2 godine prije
Reply to  bbbb

O druze Subaru, imao je socijalizam institucije koje su odlucivale u korist zdravlja i naroda, a ne kapitala!

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Koča Popović

Ali toga više nema Koča, samo kapi hijene na sve strane.

Rabotnik
Gost
Rabotnik
2 godine prije

Kao sto postoji opasnost od kolektivizma, takodjer postoji opasnost i od individualizma. Pojedince je lakse slomiti i izvrsiti pritisak na njih – financijski (krediti etc.), ideoloski itd. Jedno pitanje: ako ljudi postaju individualci, zasto se onda kapital okrupnjuje?

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije

imas pravo – fasizam i komunizam potjecu iz istog izvora, financirani od istih svj. bankara koji i danas drmaju ovim svijetom i namecu nam ponovno globalizirani marksizam. osobnih sloboda sve je manje a medijskih propagandi sve vise. zato i jest tak kak jest.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  wetzer maja

Ajd MAJO u osnovnu. Komunisti i fašisti nemaju ništa zajedničko, ne piskaraj gluposti. Inače komunizam kao sistem nije ni postojao.
Iz kojeg izvora dolaze vjerske dogme?

PDVNK bre
Gost
PDVNK bre
2 godine prije

Ako imas decu vakcinisi ih 100 x ali neteraj druge, sta si ti brines, tvoji su vakcinisani i nema vise price.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  PDVNK bre

Nije upitno cijepljenje, nego da se zna što je to, čemu služi. Nemojmo se šaliti, bez cjepiva bi danas umirali od TBC-a , sušice i jetike s 30 godina ko u XIX stoljeću. Koja cjepiva i za što, a ne koktel od 36 vrsta, ne zna se zašto?

White Patriarch
Gost
White Patriarch
2 godine prije

Nije ni rekao da je upitno cijepljenje nego prisila da se cijepi i to cjepivima upitne kvalitete koje je netko drugi izabrao za tebe, kako si i sam lijepo primjetio…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Pa ko će odabrat, moja baba pokojna, što je znala razliku između slavonske i dalmatinske motike . Valjda su odabrali doktori. Napominjem, Govorim o cjepivima provjerenim i korištenim DESETLJEĆIMA.

White Patriarch
Gost
White Patriarch
2 godine prije

“Valjda”. Vjeruj ti dobrohotnim HDZ-ovcima da će odabrati najbolje za tvoje dijete i pri tom odbiti mito farmaceuta. Valjda.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Dakle , čak i piše – potencijalna tržišta za još neprovjerena cjepiva. Dakle, jel imamo ona provjerena, ja bih rekao da imamo. To su onih pet šest što smo mi primali ’60- i ’70-ih. A ova poplava sada svega i svačega, to ne znam. Nema djecu, ali protiv TBC, i ono što sam ja primio, svakako bi dobila, a druge , ne znam, prvo nemam pojma ni što su meni dali. Ali vrlo malo. Sjećam se nešto u školi i stara kaže nešto malo prije 5. godine i stop. Sveukupno jako malo,.

White Patriarch
Gost
White Patriarch
2 godine prije

Cijepljenje treba maknuti sa države i prebaciti na roditelje. Roditelji STVARNO vole svoju djecu za razliku od države i pobrinut će se da djeca dobiju najbolje cjepivo koje postoji na tržištu. Država se samo mora pobrinuti da ta cjepiva odgovaraju potrebnim klasifikacijama.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Gdje je roditeljima znanje da oni odluče. Ajd nek ti bude. ja sam rekao da ima onih desetak cjepiva koja se koriste desetljećima i sve se zna i nisu sporna.

White Patriarch
Gost
White Patriarch
2 godine prije

A jel ti imaš potrebno znanje kad kupuješ npr. auto? Ili stan? Ili paštetu? Nemaš, naravno, ali vjeruješ da će firme koje ih proizvode same paziti da ti ne prodaju smeće jer će inače propasti. Ima li toga kod izbora lijekova? Nema, nego za tebe odlučuje korumpirani ćato u nekom ministarstvu kojem je farmaceut platio ljetovanje na Azorima. Vjeruj mi, puno je manje opasno prepustiti izbor roditeljima nego “državnim službenicima”, roditeljima je stalo do svoje djece, ovima drugima je stalo samo do sebe i svoje guzice…

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Ovdje je bijelac u pravu.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije

Je li stalo do svoje djece roditeljima koji napuste svoju djecu? Ostave ih u sirotištu? Znam osobu koja je tako proživjela djetinjstvo.
Vajte, mislim ja ovako: nemaš pojma o pojmu, u vezi složenosti života. Više je znala moja pokojna mačka

Mucke
Gost
Mucke
2 godine prije

Meni jedino nije jasno zasto nisu podignute tuzbe radi uznemiravanja javnosti protiv medija i “novinara” koji su provodili ovu medijsku harangu zadnjih dana.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Najlakše je prodavat lijek kao rješenje neinformiranoj masi koja će to upijati za zdravlje iako dugoročno se ne ozdravljuje.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  Zvrk

ZVRČE, a šta ozdravljuje? Bajanje kod babe Vange, kod iscelitelja Domančića i sličnih vucibatina, prevaranata?

Goran Bare
Gost
Goran Bare
2 godine prije

Ne mogu da vjerujem da neko ne cijepi dijete,odakle ti tolika hrabrost ja ne bi mogao noćima spavati od razmišljanja da mu šta ne bude. Eno dva sina imam oba cijepljena hvala Bogu zdravi ko dren.

Akull
Gost
Akull
2 godine prije
Reply to  Goran Bare

E pa neki nisu bili te srece pa su pod prisilom spalili djetetov mozak L.P.

vime
Gost
vime
2 godine prije

cijepit migrante.
oni su potencijalni izvor svih iskorijenjenjih bolesti.
jel neko razmišljao o ovome?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  vime

Zašto ne uvesti obavezu turistima da uz putovnicu na granici moraju pokazati knjižicu o obaveznom cijepljenju? Svi strani državnici koji dolaze u posjetu Hrvatskoj, na uvid knjižice o cijepljenju ili prvim zrakoplovom natrag odakle su i došli. Isto se mora odnositi na sve strane orkestre koji dolaze gostovati, sve dirigente, pisce, glumce, sportske timove. Prije utakmice, na centru, umjesto zastavica razmijeniti uvjerenja o cijepljenju. Ili pišemo 3:0 za nas.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Nisi daleko, SAD traže medicinski karton, da nemaš sidu ili ovu ili onu boleštinu.

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

u usa su – od kad imaju obavezu cijepljenja i kemoterapije – postali drzava treceg svijeta. sve vise kronicno bolesne populacije i povisenja smrtnost – posebno od srednjeg dijela prema jugu. kao i posljedica gmo ishrane, otrovane pitke vode i sl. kao i podosta ubijenih – nestalih lijecnika prirodnim tretmanima.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  wetzer maja

MAJO; MAJOI, ma jest, sve su Amerikanci tako jadni. Koncentracija mišićave mlađarije veća je nego kod nas. I da, mišići su simbol zdravlja, ne trbušina i crveno lice, te zadah svježeg luka iz neopranih usta.
Hm, kaže mi moj zubar (on je i kirurg stomatolog), dolaze mi iz cijelog Svijeta. U nas ljudi stariji do 60 godina, njih oko 70% ima parodontozu, a npr.Među Ameriakncima , samo oko 20%, istih godina.
Ili naš prosječno 60 plus godina, ima svega 10 do 12 svojih zubi, a u Americi najmanje 24. U Americi ni beskućnici nisu krnjavi, kod nas ako imaš sve ili skoro sve svoje zube u dobi 60+ godina (ja imam skoro sve svoje zube, u toj sam dobi), naši patrijarhalisti traže mlat da ti ih izbiju. Jer, ne smiješ se odvajati od krezube patrijarhalno-balkanske mase.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  vime

VIME, nee lupaj, kako su migranti izvor svih iskorijenjenih bolesti? Velike boginje su iskorijenjene 1980 godine, zahvaljujući pored ostalog i cijepljenju. Mnoge druge su pod kontrolom, opet zahvaljujući lijekovima, cijepljenju itd.
Oslanajati se samo na prirodu može samo budala. U pič-mač i kućne ljubimce cijepimo, inače bi pocrkali znatno ranije. Moja mačka živjela 20 godina

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Meni od rođaka ćerka ima dva sina u đu junajted stejts. Onaj koji je bio aktivniji odjednom postao zombi otrovan katalizatorima (živa, aluminij itd) u cjepivima koji služe da “zapale” imunološki sustav (to izvrsno objašnjava dr Sladojev) to su dokazali liječnici, mali je otrovan živom i postao autisitičan. Kad se zna da mali kauboj dobije pedesetak viševalentnih cjepiva-otrova (u koijma nema čega nema i stanice karcinoma stavljaju tamo) do 14 godine onda je sve jasno. Prijeteljicin muž nije htio malog cijepiti a pošto je ona kaoliti liječnica nazvala svog prijatelja sa faksa koji radi u eminentnoj bolnici u Zagrebu da ga pita za savjet, bio je pošten pa rekao ako mene pitaš ne cijepi. Druge naravno ovi liječnici šikaniraju da sačuvaju posao. Ako je Alerik iskren u vlastitom iskustvu pokazao je jedini ispravan put protiv trovača.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  bbbb

Pa to i govorimo, jbmu. Ne trba zaboravit cijepljenje, ali provjerenih, dokazanih, neupitnih cjepiva , koja smo svi primili, ali ne “pedesetak viševalentnih cjepiva-otrova” To je poanta priče. Da se izmišljaju bolesti i prodaju cjepiva. Onaj američki medicinski priručnik gdje za bolesti stoje sa strane ljekovi, s 50m stranica sada ima 3000 stranica. Ali nemojte mi reći da TBC, Variola vera i ono što smo mi primili kao djeca treba ukinuti ili dati slobodu hoću neću, jeste obitelj obitelj, ali je obitelji ćelija društva. Kad se 70ih u Jugoslaviji onovo pojavila Variola vera, (velike boginje) pokupili su je s Kosova, odakle, li neki koji su išli na Bliski istok na Hadž. Možeš ići i kao turist, nevažno, nije to pitanje, ali je ta bolest iskorijenjena. ovo je problem, >>> pedesetak viševalentnih cjepiva-otrova -, a ne cjepiva kao takva, za ona koja znamo da nam trebaju.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Što mi kao vrsta ili planet kao naš stanodavac imamo-ima koristi od nas 7 milijardi koji smo namnoženi namjerno sa jeftinom naftom i medicinskom skrbi da bi isti, planet, uništili? Bolje da smo ostali u pečinama i živjeli kao današnji pigmeji i južnoamerički amazonski indijanci jer bi bili psihofizički zdravi a sve što ne može preživjeti bi odumrlo tako da bi prirodnom selekcijom opstajale najbolje jedinke. Od prijatelja otac imao 5 braće i sestara koji su umrli a on 45 godina bauštelizirao po Minhenu praveći zgrade i neubi ga ni teški rad na plus 40 i minus 30. Prirodna selekcije je jedino pravo cjepivo za SVE bolesti a ne priče onih koji inventiraše “medicinske znanosti”. Jednom sam dobio neki bronhitis nisam uzimao antibiotike, vidim danas bio u pravu kad se zna kakovu rezistentnost bakterija oni stvaraju. Tjerali mi se da se sa nekih 14 godina nešto docijepim nisam otišao, vidim danas opet bio u pravu a još sam živ.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  bbbb

Mi kao vrsta nemamo, ali mi nismo jedina vrsta zainteresirana za Zemlju. Samo što toj drugoj vrsti ne trebaju ljudi ovakvi kakvi su.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Ovu vrstu za koju naivni misle da je jedina tvoji iskorištavaju ko kad se maćka igra sa mišom Fridmane i tako milenijima.

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije
Reply to  bbbb

protiv virusnih upala ne pomaze antibiotik. tu su drugi tretmani, prirodni.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  wetzer maja

Obavezno uz antibiotik peopisuju probiotik,jbm li ga…nekada je amoksicilin rjesavao sve a danas bome rijetko ga propisuju.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  wetzer maja

Jest Majo, oslanjaj se samo na priorodu, pa ćeš brzo u vječna lovišta. Inače ako si za prirodu, pa šta lupkaš po laptopu? Šalji nam dimne signale, oni su prirodni. Inače je to obično licemjerje.

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  bbbb

BBB, gluposti na kvadrat. Ajd pokrij se po ušima.

žrec
Gost
žrec
2 godine prije

Čim je izbio taj jedan slučaj ospica, mediji su odmah stvorili atmosferu kao da je izbila bubonska kuga.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  žrec

Pa inventori bubonske i ove medijske hajke su isti.

White Patriarch
Gost
White Patriarch
2 godine prije
Reply to  bbbb

Govoriš o (((plemenu))) ?

aaaa
Gost
aaaa
2 godine prije
Reply to  žrec

To su radili i sa svinjskim, ptičjim, itd. gripama, zika i kojekakvim virusima, a ako pogledate malo dublje iza toga je uvijek isti lobi i iste face na TV koje prodaju “zdravlje” za svoju korist. Zdravlje je odavno postalo roba. Najbolji su mi oni liječnici koji rade u npr. bolnici i kod njih ne možete doći na red 2. godine ali u njihovoj privatnoj ambulanti (koja je doslovce preko puta) ste sutra na redu. Uz plaćanje, naravno. A to što ga plaćate da u bolnici kupi pacijente, ne radi ništa i šalje ih sebi privat, to se ne računa. Korupcija, privatni interesi, pohlepa.

Tak
Gost
Tak
2 godine prije

Zanimljivo, uvijek se barata sa točnim postocima koliki je obuhvat stanovništva cijepljenjem, a kad se netko razboli u 90% slučajeva kažu – “status nepoznat, nema dokumentacije”

Pljuc.

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije

preko bare je napravljena javna hajka – protiv svih kriticara cijepiva – jasno, radi se o znanstvenicima i lijecnicima koji se usude javno progovoriti protiv biznisa. u hajci se otvoreno kaze – da se protiv njih treba boriti “svim sredstvima” tako je jedan od njih bio progonjen cak us-drzavnim organima, sa premetacinom, oduzeti su mu istraziv. radovi i nadjen je propucan, mrtav u rijeci. a druga znanstvenica koja je nakon vise teskih provala i ozbiljnih prijetnji po zivot zatrazila zastitu – nisu sluzbeni organi pomaknuli prst. to dokazuje kako farma-mafija radi zajedno u sprezi sa najvisom vlasti i medijima. dapace i sjede u zakonodavstvu i gremijima koji odlucuju o dozvolama “lijekova” tj. cijepiva za javnu upotrebu. no, cijela dogma o zastiti krda, o postotku procijepljenosti kao zastiti protiv epidemija, o “sigurnosti i efikasnosti” i sl. odavno je pala u vodu. biznis sa cijepivima i prava, neovisna znanost su dva razlicita para cipela, nemaju nista zajednicko.

wetzer maja
Gost
wetzer maja
2 godine prije

bravo logicno, konacno jedan medij koji se usudi otvoreno o tome progovoriti u jednoj hrvatskoj. svaka pohvala i duboki naklon.

Karmen
Gost
Karmen
2 godine prije

Ospice nisu isto sto i kozice ” koje smo svi preboljeli u djetinstvu”.

aaaa
Gost
aaaa
2 godine prije
Reply to  Karmen

I ospice smo preboljeli i nije bilo cijepljenja i nitko nije umro…..

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  aaaa

AAA, ne laži… i ne znaš. Umirali su itekako. Npr., originalni Havajci koji nisu imali dječje ospice, kada su im Evropljani prenijeli, početkom 19-tog stoljeća, od te naizgled bezazlene bolesti, umrlo ih je preko 80%. Inače su Havajci visoki, snažni izdravi ljudi

asap
Gost
asap
2 godine prije
Reply to  zlatan

“Inače su Havajci visoki, snažni izdravi ljudi….” 🙂 nemoj sam sebe u dvije rečenice pobiti…

zlatan
Gost
zlatan
2 godine prije
Reply to  asap

Jesu originalni momak sa Havaja ima oko 185 cm u prosjeku i barem 90 kila mase, najčešće mišićne, ako nisi znao.

tedi
Gost
tedi
2 godine prije

Nisu problem cijepiva,problem je sto nitko ne odgovara za zdravlje djeteta .Od proizvodaca ,drzave i ljecnika.Kada im turnes papir pod nos nitko nece da potpise da krivicno i materijalno stoji iza tog cijepiva i mogucih komplikacija kod djeteta.A posto nitko ne odgovara kako da roditelj vjeruje ? Problem je nastao kada roditelj pocne da sumnja i nece djete da cijepi,e onda je roditelj odgovoran zato sto djete nije cijepio i ugrozava drugu djecu,pa kako,ako su druga djeca cijepljena i tada ispilje odgovor,da cijepivo nije sigurno.Pa ko je tu lud?

Ivica
Gost
Ivica
2 godine prije

Ako se portal Logično ovim člnakom svrstao u anti-vaxxere ili bolje rečeno Pro-zarazite brišem Bookmark iste sekunde i ne vraćam se ovdje ikad.
Nema smisla raspravljati.
Učlanite se u Flat Earth society također, tamo se okupljaju slični.

P.S.
Ako izbije epidemija u HR, vratim se da vas podsjetim na ovaj članak.

Que passa?
Gost
Que passa?
2 godine prije
Reply to  Ivica

@Ivica

Ozbiljno razmotrite prijedlog koji vam je uputio L.R. Prije nego donesete konačnu odluku, znajte i sljedeće:
Posjetioci portala Logicno najčešće posjećuju sljedeće portale:
1. priznajem.hr
2. kamenjar.com
3. direktno.hr
4. novilist.hr
5. maxportal.hr
Promet, odnosno posjećenost portalu Logicno više ne bilježi rast.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Que passa?

Zbilja,na ovom portalu se uci…ko ode,ili ga blokiraju(kao mene onomad) jeste na gubitku.

Que passa?
Gost
Que passa?
2 godine prije
Reply to  Siniša

@Sinisa

Da, na ovom portalu se uči. Možda se može, to nisam siguran, dogovoriti sa uredništvom, da ti izdaju i diplomu. Ne mora biti nužno Bolonjska, može biti i neka diploma lokalnog značaja.
Bila bi velika šteta, da odeš sa portala bez diplome. Pitaj uredništvo, ne košta te ništa.

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  Que passa?

Que passa, ne kontaš ti to. Osjeti se iz ovoga što si napisao.

Que passa?
Gost
Que passa?
2 godine prije
Reply to  PPP

Što se to ima za skontati u statistici koja se može vidjeti na:
www . alexa . com / siteinfo / logicno . com

Ajde profesore, de ti nama pokaži kako treba pravilno skontati spisak od pet portala koje posjećuje prosječan posjetitelj portala Logicno?

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  Que passa?

Upravo si potvrdio ono što sam ti rekao.

Pametuješ, a nisi potkovan, jer da jesi znao bi što je native marketing i zbog čega su ti portali na listi.

Malo bolje pogledaj linkove iznad ovih komentara, pa možda i shvatiš o čemu se radi. Ako shvatiš, osobno ću urgirati kod redakcija portala Logično, da ti dodjeli diplomu diplomiranog posjetitelja Logičnog.

To treba zaslužiti i imati određene intelektualne sposobnosti. Oni koji nemaju slične sposobnosti idu na Imbex.

Que passa?
Gost
Que passa?
2 godine prije
Reply to  PPP

Piše lijepo, moj profesore što znači “Similar Websites by Audience Overlap”, a jednostavno se pronalazi i detaljno tumačenje kako se gradi spomenuta statistika.
Ali čemu nervoza? Što te to svrbi u zaključku da dobar dio iste publike portala Logicno istovremeno hodočasti na direktno.hr i kamenjar.hr?
Ljudi vole malo miješati anti-wax i Thompsona, a ti bi sada da im uskratiš to zadovoljstvo. Dozvoli ljudima, da slobodno izražavaju svoje svjetonazore i nemoj se ljutiti na statistiku.

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  Que passa?

Rekao sam ti ja već da ništa nisi razumio. Nisi vidio da su iznad ovih komentara vijesti upravo s tih portala koje spominješ, a koje su automatska razmjena sadržaja na što portal Logično nema utjecaja. U statistiku se razumiješ kao Marica u krivi k***c.

Ne svrbi mene ništa, nego namirišem na kilometar delegate slične tebi. Zlobne i destruktivne. Nisi ti tu da čitaš, nego da truješ. Ako ti se publika ne sviđa, ideš dalje. Ne, ti više voliš unositi sumnju i razdor jer ništa nisi shvatio.

Spoznaja da cjepiva i nisu tako bezopasna ti unosi strah. Čitao si Imebex i naučio sve o cjepivima. Sada ti smeta što grupa renomiranih liječnika želi znanstveno propitati očite nelogičnosti.

Pošto ti je znanje šturo, onda si primijenio metode indukcije i dedukcije: Logično, Alexa, Kamenjar, Thompson, Gradiška stara, Jasenovac… i slične perfidnosti. Vjerojatno živiš u nekoj velikoj zapadnoj demokraciji, gdje razmišljaju samo budale, a obični ljudi slušaju i trpe.

Que passa?
Gost
Que passa?
2 godine prije
Reply to  PPP

Nemojte se žestiti moj profesore, nije dobro za zdravlje. Rekoše mi neki dobri ljudi, da “What Is Audience Overlap?” znači “how many users who are in Audience A are also in Audience B”, pa rekoh da su to sigurno ovi “naši” sa portala Logično, koji vjerojatno samo provjeravaju vremensku prognozu na direktno.hr i kamenjar.hr;

Nisam ti ja pametan, moj profesore, kao ti. Učio si ti svašta nešto, ne znam niti nabrojati. Nemoj me ništa pitati o cjepivima moj profesore, jer ti se ja bojim igle više nego crnog vraga.
U našu kuću nikad nije unišla ta prokletinja od šprice. Istinabog, jednom je neko zlo snašlo našeg taju, sav se osuo nekim plikovima i tri se dana dernjao, da smo ga na kraju morali zaklat, ali inače smo živi i zdravi, bogu hvala.

Ne živim ti ja na zapadu moj profesore, ja sam ti tu, odmah do Donje zaglavinjače, nema pet kilometara. Na televiziji sam vidio i tog pametnog svijeta kao što je dr. Lidija Gajski. Ništa je nisam razumio, ali žena lijepo priča, pa mora bit da je pametna.
Ovdje kod nas, moj profesore, sve je manje svijeta, otišlo to negdje, bog će ga znati gdje je otišao sav taj narod. Ostao sam ja i moj brat i još par koza. A, živi se, mora se, a valja se polako mislit i na ženidbu, jer od naskakivanja koza nema selameta.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Que passa?

Ne kontam sta ti hoces reci,sta tebi smeta u sustini?

White patriarch
Gost
White patriarch
2 godine prije
Reply to  Siniša

Ajde stari čitaj Duhačeka na Imbexu, to je tvoj doseg, a ovdje pusti ljude koji koriste mozak. Ako si ikad čitao komentare, ovdje ima svega, od Staljinista preko liberala do fašista, ponekad se ne slazemo u apsolutno ničemu, ali smo tu jer je ovdje voli misliti i raspravljati argumentima za razliku od Imbexa, Yutarnjeg i Krecernjeg…

Que passa?
Gost
Que passa?
2 godine prije
Reply to  Siniša

Ništa mi ne smeta, ja sam Ok. Prepisao sam statističke podatke o posjetiteljima iz kojih je očito da većina onih koji posjećuju portal Logicno hodočasti na pet prije spomenutih portala, a ponajviše na direktno.hr i kamenjar.hr.
Profesor @PPP je nato poludio kao da sam ga ubo u nešto najsvetije.
Valjda profesor teško podnosi što većina na portalu Logicno voli gemišt anti-wax-a i Thomposonovog Jure i Bobana. Ja mu pišem, de pusti ljude neka piju što žele, a on se još jače raspištoljio.
Ne znam što mu bi, možda ima probleme u familiji, možda se sudario sa ženom, a znamo svi, da neke žene ponekad imaju pogan jezik, da i najmirnijeg čovjeka dovedu do rastrojstva.
Elem, profesor napao statistiku i pocepao je ko svinja masan džak, a ja se zaprepastio. Eto, to je.

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  Que passa?

Vidiš Que passa kako sam u startu pogodio što ti je bio cilj. Usporediti ovaj portal s Jurom i Bobanom.

Lijepo sam ti objasnio zašto Alexa pokazuje linkove prema portalima koje ti ne voliš, ali ti to nisi shvatio. Nisi shvatio da stotine portala dijele sadržaj preko firme Midas i da niti jedan portal ne kontrolira što će biti prikazano.

Kada osoba klikne na jednu vijest koja dolazi s tih portala, ona se računa kao da je otišla s Logično na taj portal, a pri tome nije imala pojma o čemu se radi. To vrijedi i s druge strane. Kada netko ugleda vijest ispod članaka koja dolazi s Logično, te na nju klikne, računa se da čitatelj tog portala voli portal Logično.

Sve u svemu, vjerojatno si loš čovjek, a da toga nisi ni svjestan.

PeroDD
Gost
PeroDD
2 godine prije
Reply to  PPP

Ppp bez argumenata pa krenuo ad hominem

Que passa?
Gost
Que passa?
2 godine prije
Reply to  PPP

E moj profesore! Ružno je drugima ubacivati riječi u usta. Pokaži deder ljudima gdje to uspoređujem portal Logično s Jurom i Bobanom. I tako dolazimo do žalosnog zaključka, kao i mnogo puta do sada, da neki komentatori nisu u stanju pročitati tekstove s razumijevanjem. Toliko je žalosnije kada takvu nesposobnost demonstrira profesor. Jasno sam predočio, da su statistički gledano najbrojniji oni posjetitelji portala Logicno koji se nastave informirati na Priznajem.hr, Kamenjar.com i Direktno.hr;
Što tu nije jasno moj profesore? Može se to nama sviđati ili ne, ali to je činjenica koju ti traljavo pokušavaš opravdati manipulacijom, da je to posljedica djelovanja Midas oglašavanja, koje omogućava linkove na spomenute portale.
E jok bato! Postoji cijeli niz portala koji također koriste Midas oglašavanje, ali gle čuda, u statistici posjeta njihovih korisnika se na prva tri mjesta nikako ne pojavljuju Priznajem.hr, Kamenjar.com i Direktno.hr.

Dragi moj profesore, još i sam navodiš, da niti jedan portal ne kontrolira koje će sadržaje prikazati Midas oglašavanje, a jedino na portalu Logično, gle čuda, većina posjetitelja redovno ubode Priznajem.hr, Kamenjar.com i Direktno.hr, što nikako ne polazi za rukom masi posjetitelja na drugim portalima.
Tužna ti je logika na portalu Logično, moj profesore.

Ajmo neku veseliju temu moj profesore, jer pomalo dovodimo u neugodnu situaciju administratora koji je zaustavljanjem mojega komentara pokušao Zaustaviti Reuters! Živjeli!

Que passa?
Gost
Que passa?
2 godine prije
Reply to  L. R.

Poštovani L.R.,

Onoga trenutka kada čovjek počne prebrojavati krvna zrnca svojih sugrađana, on pokazuje svijetu svoju sitnu dušu ali mi pomozite da shvatim u kakvoj je to svezi s statističkom obradom navika posjetitelja.

Statistika je kao znanost hladna i potpuno indiferentna na naše svijetonazore, pa čak i na naša krvna zrnca. Ona će biti tu i kada od nas neće ostati niti prašina. Ali dok smo živi, možemo je koristiti jer nam otkriva ono što je ponekad i pronicljivom oku skriveno.

Riječ je o svijetonazoru. Kada gradimo sliku o nečijem svijetonazoru, promatramo njegove interese, pokušavamo dokučiti što ga pokreće, što cijeni, a uz to i od čega zazire. Komentiranjem, mi se očekivano u većoj ili manjoj mjeri sudaramo i svijetonazorski, što smatram pozitivnim momentom u razvoju društva kao cijeline.
Stoga je od značaja poznavati i razumjeti svijetonazorski milje ljudi sa kojima se ulazi u interakciju. Već sama činjenica, da prevladavajući broj posjetitelja portala Logicno zadovoljava svoju potrebu za informiranjem na portalima Priznajem.hr, Kamenjar.com i Direktno.hr pruža nekakvu informaciju o njihovom svijetonazoru.
Slikovito sam to opisao kao gemišt anti-wax-a i Thompsonovog Jure i Bobana. Jesam li pogriješio? Ne znam. To je ono što sugerira statistika.

Informaciju o svijetonazoru će svatko tumačiti na svoj način i odlučivati o njezinom značaju. Uvjeren sam da ćete me ohrabriti u mojoj namjeri da i ubuduće prezentiram razne statističke podatke koji mogu pridonijeti boljem međusobnom razumijevanju u našem šarolikom svijetu.

Pixi
Gost
Pixi
2 godine prije

Neznam kako je u Srbiji, BiH i drugim zemljama u regiji, ali u Hr. Na HRT-u Sladoljev i Gajski su dosta česti gosti.

Mucke
Gost
Mucke
2 godine prije
Reply to  Pixi

To dvoje je na HRT-u dva puta godisnje i to samo onda kad odredjene politicke strukture pozele podignuti medijsku hajku,poput ove zadnje,protiv istih i njihovih istomisljenika.

Pixi
Gost
Pixi
2 godine prije
Reply to  Mucke

To dvoje je svako malo na HRT-u pogotovo Gajski, a zdnjih godinu dana su bili jedno tri ili četri puta…..pa šta to onda po tebi znači da su HDZ-ovi igrač?

Max Broad
Gost
Max Broad
2 godine prije

Brkate Rubeolu i Ospice, Ospice ili Morbili na latinski, je opasna bolest sa mogućim smrtnim posljedicama, a Rubeola se često preboli u djetinjstvu i slična je po izgledu Ospicama, ali je izaziva drugi virus.

Tomica
Gost
Tomica
2 godine prije

Kako vjerovati (ne)ljudima, koji u cjepiva stavljaju teške metale, otrovne supstance pa čak i druge viruse, da neće, zbog slabe prodaje cjepiva, namjerno inficirati ljude i pokrenuti epidemiju? Malo mi je sumnjiva ovolika brzina pojave oboljelih baš od virusa za kojeg se pokazao otpor prema cjepivu za njega. Našim, prijeratnim cjepivima sam vjerovao i nisam ni pomišljao ne cjepiti svoju djecu, ipak je to za njihovo dobro.
Danas je situacija posve drugačija. Masa djece teško oboljeva upravo nakon cjepljenja. U tom svjetlu, roditelji danas izbjegavaju cjepljenje a opet zbog dobrobiti svoje djece. Cjepiva su unosan posao i proizvođačima dobrobit korisnika uopće nije bitna. Zato posežu za raznim metodama počevši od medijske hajke do zakonske obaveze. Kako biti pametan u uvakvoj situaciji i odlučiti šta je ispravno?

Pixi
Gost
Pixi
2 godine prije

I ja sam sam par puta gledala ta sučeljavanja di su sudjelovali dr.Gajski i dr. Sladoljev i nisu me uspjeli uvjerit da necijepim svoju djecu.

White patriarch
Gost
White patriarch
2 godine prije
Reply to  Pixi

Nitko ne govori da ne bi morali cijepiti svoju djecu nego da kao odgovoran roditelj prvo dobro proucite s čim će vam dijete cijepiti, a ne slijepo vjerovati liječnicima
Bi li slijepo vjerovali prodavaču u auto-salonu da će vam prodati najbolje auto? Naravno da ne. A je li vam auto vrijednije od vlastitog djeteta?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik