Medijska haranga vezana za ospice prerasta u rat protiv intelektulano poštenih liječnika (VIDEO)

Lidija Gajski
133 komentara

Mediji već duže vrijeme dječju bolest ospice – koju smo gotovo svi preboljeli u djetinjstvu – žele pretvoriti u “strašno zlo” koje odnosi živote i od koje prijeti epidemija globalnih razmjera. Perfidno se krije da smrtnih slučajeva u Hrvatsko nema i pored sporadičnog pojavljivanja ove dječje bolesti. Bitno je napomenuti da obična gripa uzima na stotine puta više života nego ospice. Možemo razumjeti da iza poplave članaka stoje “sponzori”, na što mediji imaju pravo ako to jasno naglase. Međutim, nije prihvatljivo da se sličnim propagandnim materijalima stigmatiziraju hrvatski intelektualno pošteni liječnici kao što su dr. Lidija Gajski, dr. Srećko Sladoljev, dr. Lucija Tomljenović i mnogi drugi kojima su medijska vrata zatvorena. Grupa novinara, koje internet neće zaboraviti, organizirano stvara medijsku harangu, neviđenu još od tridesetih godina prošlog stoljeća. Redakcija portala Logično ima potrebu i dužnost predstaviti naše intelektualno poštene liječnike kojima se želi uništiti karijera i kredibilitet. Ovo se ne čini samo u Hrvatskoj, nego u svim zemljama koje su potencijalno tržište za još neprovjerena cjepiva.

Dr. Lidija Gajski – Emisija na HRT1

Dr. Srećko Sladoljev – U Beogradu

Dr. Lucija Tomljenović

Dr. Željko Poljak

Više o ospicama u Francuskoj možete pročitati ovdje

Pretplatiti se
Obavijesti o
133 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Koča Popović
5 godine prije

Ljudi nemojmo se zavaravati. Prvi sam protivnik bespotrebnog uzimanja lijekova, ali cijepljenje je iskorjenilo smrtonosne bolesti koje su ubijale milione prije samo 50 godina. Dr. Lidija Gajski se bori protiv farmaceutske industrije iza koje stoje interesi novca i ja je potpuno podrzavam PLIVA je u socijalizmu razvijala cjepivo za svaku bolest ponaosob, a danas se uvoze jeftini kokteli koji osim slabijeg djelovanja mogu imati gadne nuspojave. Ne smijemo dopustiti da zelja za zaradom i needuciranost siju smrt. Dakle, cijepljenje protiv smrtonosnih bolesti spasava zivote, a kriterij novca i zelja za zaradom su ucinili da dovedemo u pitanje ljudske zivote. Zivija kapitalizam!

Son of Alerik
5 godine prije

Odluku o cijepljenju djeteta mora moći slobodno donijeti svatko za sebe. Ustav u članku 23 kaže Nitko ne smije biti podvrgnut bilo kakvu obliku zlostavljanja ili, bez svoje privole, liječničkim ili znanstvenim pokusima. U članku 64 kaže Roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece. Roditelji su odgovorni osigurati pravo djetetu na potpun i skladan razvoj njegove osobnosti. U Hrvatskoj odluku o cijepljenju donosi država u ime roditelja i to pravda obranom prava djeteta na zdrav život. Međutim, odgovornost za nuspojave uslijed cijepljenja ne preuzima nitko, osim roditelja pa dolazimo do situacije da se roditelju oduzima pravo na odlučivanje o cijepljenju, ali istovremeno država odbija preuzeti odgovornost za sigurnost cijepljenja. Tu odgovornost ne preuzimaju ni farmaceutske kuće, niti liječnici koji cijepe djecu. Svatko neka se s tim činjenicama nosi sam. Uvijek može odlučiti ne cijepiti dijete i onda preuzeti… Čitaj više »

White Patriarch
5 godine prije

Masovna cijepljenja, masovno obrazovanje, masovni mediji, masovne religije, masovne stranke su ostatci nekih starih vremena kad se na ljude gledalo isključivo kao na dio kolektiva, vremena koja su iznjedrila najveća zla u povijesti, masovne ideologije fašizma i komunizma kojima je pojedinac ništa, broj, statistika. Ta vremena su srećom prošla, živimo u vremenu individualizma i slobode, prvenstveno slobode pojedinca da odlučuje o svom i životima svoje djece. Nema država pravo odlučivati što je najbolje za moju djecu, ja sam ih napravio, ja se zbog njih budim po noći, ja crnčim 12 sati dnevno da bi imali što za jesti i obući se, ja ću odlučiti što će učiti u školi i koje će lijekove koristiti. Ja, a ne neki korumpirani birokrat na platnom spisku gay udruga (čitaj CIA-e) ili farmaceutske industrije (čitaj CIA-e)…

PDVNK bre
5 godine prije

Ako imas decu vakcinisi ih 100 x ali neteraj druge, sta si ti brines, tvoji su vakcinisani i nema vise price.

Laki Topalović
5 godine prije

Dakle , čak i piše – potencijalna tržišta za još neprovjerena cjepiva. Dakle, jel imamo ona provjerena, ja bih rekao da imamo. To su onih pet šest što smo mi primali ’60- i ’70-ih. A ova poplava sada svega i svačega, to ne znam. Nema djecu, ali protiv TBC, i ono što sam ja primio, svakako bi dobila, a druge , ne znam, prvo nemam pojma ni što su meni dali. Ali vrlo malo. Sjećam se nešto u školi i stara kaže nešto malo prije 5. godine i stop. Sveukupno jako malo,.

Mucke
5 godine prije

Meni jedino nije jasno zasto nisu podignute tuzbe radi uznemiravanja javnosti protiv medija i “novinara” koji su provodili ovu medijsku harangu zadnjih dana.

Zvrk
5 godine prije

Najlakše je prodavat lijek kao rješenje neinformiranoj masi koja će to upijati za zdravlje iako dugoročno se ne ozdravljuje.

Goran Bare
5 godine prije

Ne mogu da vjerujem da neko ne cijepi dijete,odakle ti tolika hrabrost ja ne bi mogao noćima spavati od razmišljanja da mu šta ne bude. Eno dva sina imam oba cijepljena hvala Bogu zdravi ko dren.

vime
5 godine prije

cijepit migrante.
oni su potencijalni izvor svih iskorijenjenjih bolesti.
jel neko razmišljao o ovome?

bbbb
5 godine prije

Meni od rođaka ćerka ima dva sina u đu junajted stejts. Onaj koji je bio aktivniji odjednom postao zombi otrovan katalizatorima (živa, aluminij itd) u cjepivima koji služe da “zapale” imunološki sustav (to izvrsno objašnjava dr Sladojev) to su dokazali liječnici, mali je otrovan živom i postao autisitičan. Kad se zna da mali kauboj dobije pedesetak viševalentnih cjepiva-otrova (u koijma nema čega nema i stanice karcinoma stavljaju tamo) do 14 godine onda je sve jasno. Prijeteljicin muž nije htio malog cijepiti a pošto je ona kaoliti liječnica nazvala svog prijatelja sa faksa koji radi u eminentnoj bolnici u Zagrebu da ga pita za savjet, bio je pošten pa rekao ako mene pitaš ne cijepi. Druge naravno ovi liječnici šikaniraju da sačuvaju posao. Ako je Alerik iskren u vlastitom iskustvu pokazao je jedini ispravan put protiv trovača.

žrec
5 godine prije

Čim je izbio taj jedan slučaj ospica, mediji su odmah stvorili atmosferu kao da je izbila bubonska kuga.

Tak
5 godine prije

Zanimljivo, uvijek se barata sa točnim postocima koliki je obuhvat stanovništva cijepljenjem, a kad se netko razboli u 90% slučajeva kažu – “status nepoznat, nema dokumentacije”

Pljuc.

wetzer maja
5 godine prije

preko bare je napravljena javna hajka – protiv svih kriticara cijepiva – jasno, radi se o znanstvenicima i lijecnicima koji se usude javno progovoriti protiv biznisa. u hajci se otvoreno kaze – da se protiv njih treba boriti “svim sredstvima” tako je jedan od njih bio progonjen cak us-drzavnim organima, sa premetacinom, oduzeti su mu istraziv. radovi i nadjen je propucan, mrtav u rijeci. a druga znanstvenica koja je nakon vise teskih provala i ozbiljnih prijetnji po zivot zatrazila zastitu – nisu sluzbeni organi pomaknuli prst. to dokazuje kako farma-mafija radi zajedno u sprezi sa najvisom vlasti i medijima. dapace i sjede u zakonodavstvu i gremijima koji odlucuju o dozvolama “lijekova” tj. cijepiva za javnu upotrebu. no, cijela dogma o zastiti krda, o postotku procijepljenosti kao zastiti protiv epidemija, o “sigurnosti i efikasnosti” i sl. odavno je pala u vodu. biznis sa cijepivima i prava, neovisna znanost su dva razlicita… Čitaj više »

wetzer maja
5 godine prije

bravo logicno, konacno jedan medij koji se usudi otvoreno o tome progovoriti u jednoj hrvatskoj. svaka pohvala i duboki naklon.

Karmen
5 godine prije

Ospice nisu isto sto i kozice ” koje smo svi preboljeli u djetinstvu”.

tedi
5 godine prije

Nisu problem cijepiva,problem je sto nitko ne odgovara za zdravlje djeteta .Od proizvodaca ,drzave i ljecnika.Kada im turnes papir pod nos nitko nece da potpise da krivicno i materijalno stoji iza tog cijepiva i mogucih komplikacija kod djeteta.A posto nitko ne odgovara kako da roditelj vjeruje ? Problem je nastao kada roditelj pocne da sumnja i nece djete da cijepi,e onda je roditelj odgovoran zato sto djete nije cijepio i ugrozava drugu djecu,pa kako,ako su druga djeca cijepljena i tada ispilje odgovor,da cijepivo nije sigurno.Pa ko je tu lud?

Ivica
5 godine prije

Ako se portal Logično ovim člnakom svrstao u anti-vaxxere ili bolje rečeno Pro-zarazite brišem Bookmark iste sekunde i ne vraćam se ovdje ikad.
Nema smisla raspravljati.
Učlanite se u Flat Earth society također, tamo se okupljaju slični.

P.S.
Ako izbije epidemija u HR, vratim se da vas podsjetim na ovaj članak.

Pixi
5 godine prije

Neznam kako je u Srbiji, BiH i drugim zemljama u regiji, ali u Hr. Na HRT-u Sladoljev i Gajski su dosta česti gosti.

Max Broad
5 godine prije

Brkate Rubeolu i Ospice, Ospice ili Morbili na latinski, je opasna bolest sa mogućim smrtnim posljedicama, a Rubeola se često preboli u djetinjstvu i slična je po izgledu Ospicama, ali je izaziva drugi virus.

Tomica
5 godine prije

Kako vjerovati (ne)ljudima, koji u cjepiva stavljaju teške metale, otrovne supstance pa čak i druge viruse, da neće, zbog slabe prodaje cjepiva, namjerno inficirati ljude i pokrenuti epidemiju? Malo mi je sumnjiva ovolika brzina pojave oboljelih baš od virusa za kojeg se pokazao otpor prema cjepivu za njega. Našim, prijeratnim cjepivima sam vjerovao i nisam ni pomišljao ne cjepiti svoju djecu, ipak je to za njihovo dobro.
Danas je situacija posve drugačija. Masa djece teško oboljeva upravo nakon cjepljenja. U tom svjetlu, roditelji danas izbjegavaju cjepljenje a opet zbog dobrobiti svoje djece. Cjepiva su unosan posao i proizvođačima dobrobit korisnika uopće nije bitna. Zato posežu za raznim metodama počevši od medijske hajke do zakonske obaveze. Kako biti pametan u uvakvoj situaciji i odlučiti šta je ispravno?

Pixi
5 godine prije

I ja sam sam par puta gledala ta sučeljavanja di su sudjelovali dr.Gajski i dr. Sladoljev i nisu me uspjeli uvjerit da necijepim svoju djecu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.