Militanti u Darai predali desetak gradova – Izrael se neće miješati u kampanju SAA

Sirija predaja
28 komentara

Izraelska vojska neće dopustiti ulazak Sirijaca koji bježe od vlasti ulazak u Izraelu, ali će nastaviti pružati pomoć onima koji se nalaze u izbjegličkim kampovima na sirijskoj Golanskoj visoravni, za Jerusalem Post piše vojna dopisnica izraelskog režima Anna Ahronheim.

Ovoje u određenom smislu potvrda da se izraelska vojska neće miješati u kampanju sirijske vojske protiv terorističkih skupina na jugu zemlje, koja se vodi u pokrajinama Dara’a i Qunieitra.

Na službenoj Twitter stranici izraelske vojske se navodi kako su izraelske snage u noći 28. lipnja, tijekom posebne operacije, dale humanitarnu pomoć Sirijcima koji su pobjegli od sukoba i žive u šatorskom naselju na sirijskoj Golanskoj visoravni.

Znakovita je i retorika, obzirom da izraelska vojska to područje zove “sirijskom Golanskom visoravni”, iako je de facto pod okupacijom izraelske vojske.

Na svom Twitteru je izraelska vojska objavila i snimke operacije u sklopu koje je izbjeglicama isporučeno oko 300 šatora, 13 tona hrane, 15 tona dječje hrane, tri palete medicinske opreme i lijekova, te 30 tona odjeće i obuće.

Uz sve što je izraelski režim uradio od početka rata u Siriji, ovo je najmanje što je mogao učiniti za civile i obitelji islamističkih militanata koje se pred kampanjom sirijske vojske povlače na sigurno, na teritorij kojeg kontroliraju izraelske okupacije snage.

U međuvremenu je u pokrajini Dara’a kampanja ušla u završnu fazu.

U južnom dijelu glavnog grada pokrajine je proglašeno primirje od 12 sati, kako bi se postigao dogovor o pomirenju. Nakon isteka primirja se vojne operacije nastavljaju.

Sirijska vojska je u 24 sata, gotovo bez borbe, ušla u više sedam gradova istočno od grada Dara’e, uključujući jako uporište islamista Al-Harak, dok su se zapadno od glavnog grada pokrajine pripadnici takozvane “Slobodne sirijske vojske” predali u tri grada – Ibta’, Da’ilu i Al-Ja’ylahu.

FOTO – Područja u koja je sirijska vojska oslobodila dogovorom o predaji lokalnih FSA snaga

Oslobožena područja
 

Prema posljednjim informacijama, militanti u južnoj Siriji su pristali su na zahtjev Moskve da predaju svoje teško oružje i granični prijelaz Nassib s Jordanom ruskim snagama.

VIDEO – Sirijske snage na jugu Dara’e

Twitter IDF

Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Baba Vanga
5 godine prije

Nece se mjesti Ameri sad nece Izraelci,znaci pobjeda SAA je blizu ako se ne varam?

Weteran
5 godine prije

Moskva će izmiriti zavađenu braću?!
Sinove Isaka i Ismaila!
Naravno, to se nekome ne dopada i neko ne želi mir!?

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Stižu vijesti da se grad opkoljen ,pregovara se o predaji a 4 divizija SAA izbila na jordanskou granicu i presjekla komunikaciju Damask- Aman.Treba pričekati službenu potvrdu ,nadam se da ovo nije dezinformacija.Uglavnom,totalno rasulo u redovima “” slobodne sirijske vojske”” jer su tek sada tupsoni shvatili da su ostali na vjetrometini i odbrana im se faktički urušava sama od sebe,što je dobro,bit će manje žrtava .Bit će zanimljivo vidjeti kako će se riješiti isilova enklava prema Golanu jer su regularne snage već stigle i u dodiru su samim džepom.

Petar
5 godine prije

Libijsko proljeće propalo u Siriji izgleda…ameri po običaju ostavili na cjedilu svoje satrape

Laki Topalović
5 godine prije

Ovo je gotovo, popucale su prve linije obrane, dalje se ide kao kroz švicarski sir. Sve su gradovi koji nemaju vanjsku obranu, kao jutros, bio je live prijenos. ispalili su tri granate na položaje FSA u g radu Ibta’ i ovi su zvali Ruse da dogovore uvjete predaje.

oxi
5 godine prije

Baš mi je drago da je gad McCain poživio dovoljno dugo da vidi što ruska i sirijska vojska napraviše od njegovih džihadista.

max
5 godine prije

Jug je riješen..sad sjever

Zagor
5 godine prije

Mislim da malo trčimo pred rudo sa objavama, ali nema veze. Sutra najkasnije prekosutra će to sve biti potvrđeno.

Ivi tz
5 godine prije

Znam samo da RUSIJA neće izaći iz SIRIJE kao gubitnik. A to znaci da ce SIRIJA odbraniti od zlotvora.

zgvaca
5 godine prije

Revolucija nikad jaca. Assad u podmornici trazi Azil u Rusiji…
Sad malo ozbiljno. Ovi u Dari su drzali vojnu paradu i bili su uvjereni u svoju snagu. A pali su nakon par dana pucnjave? Ja ovo nerazumin. Sad triba gledat da IS neuleti sa izraelske granice i osvoji par gradova.

antun comb
5 godine prije

ahahaaa, ovo je sramocenje a ne osvajanje. kad osvoje “americku bazu” kojoj se ne smiju pribliziti na 50 kilometara ni saa ni rusi onda svrsavajte i kada “oslobode” sve istocno od eufrata i izbiju na iracko tursku granicu onda svrsavajte ovako ispadate ckepi ko i sirijci i rusi sa nekakvim “oslobodjenim” selima od tri kuce i dvije koze.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.