Iran će svoju prvu 5G mrežu dobiti u Teheranu za dva mjeseca

5G mreza
24 komentara

Očekuje se da će prvi i najveći iranski mobilni operater, Kompanija za mobilne telekomunikacije (MCI) inicijalno pružati uslugu u dijelovima glavnog grada.

Mohammad-Javad Azari Jahromi, iranski ministar za telekomunikacije, objavio je da je od nacionalnog mobilnog operatera MCI-ja zatražio uspostavljanje 5G širokopojasne veze u glavnom gradu zemlje, Teheranu.

Rekao je da će sljedeća generacija mobilnog širokopojasnog interneta postati dostupna na najmanje pet lokacija u Teheranu i to do kraja kolovoza ili početkom rujna.

Jahromi je također napisao da će laboratorij za ispitivanje 5G mreže biti otvoren za dva tjedna.

Iranska vlada objavila je u veljači da je dovršila pripreme za uvođenje 5G, uključujući propise te da bi 5G mreža mogla zaživjeti krajem ožujka.

Vladina statistika pokazuje da gotovo 70 milijuna od 82 milijuna Iranca ima pristup širokopojasnim uslugama, koje nude tri mobilna operatera. To je, kako kaže Jahromi, drastično više od 300.000, koliko ih je imalo pristup internetu 2013. godine.

Njegova najava stigla je tijekom otvaranja velikog podatkovnog centra u sjeverozapadnom gradu Tabrizu, od strane tvrtke MCI, prvog i najvećeg operatora u zemlji. Kaže se da je objekt s 250 regala drugi Iran po veličini nakon 407 regala kojeg je u svibnju u Teheranu izgradio drugi glavni operator, MTN Irancell.

MCI
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
3 godine prije

dokaz kako svima njima isti vladaju, naravno oni koji se ne vide na vjestima …

Iza_horizonta
3 godine prije

Hoće li mi ko objasniti čemu služi ovaj 5G?

Mirko
3 godine prije

Prioriteta 5G je spijuniranje naroda. Zbog toga to to najvise forsiraju Amerikanci Kinezi Iranci

antiG
3 godine prije

mislio sam da trazim azil u iranu, al’ kako stvari stoje odoh za turkmenitsan

Mrčikola
3 godine prije

Subaru, izgleda da će i Perzijanci “svitlit u mraku”.

Zvrk
3 godine prije

Evidentni pokazatelj da se Iran prodao kabali.
Još malo pa će se tome odupirati samo nas desetak logičara.

piždro
3 godine prije

Nije 5 g al ima pozitive kako se je Iran relativno dobro snalazio s Coronom uprkos sankcijama i nestašicama. pa evo jedan odlomak sa jedne website: Pepe Escobar Asia Times Što se događa u Iranu? Kako je Islamska Republika zaista reagirala na Covid-19? Kako se nosi s neumoljivim “maksimalnim pritiskom” Washingtona? Ova su pitanja bila predmet dugog telefonskog razgovora s prof. Mohammadom Marandijem sa Teheranskog sveučilišta – jednim od vodećih iranskih analitičara na globalnoj razini. Kao što Marandi objašnjava: “Nakon revolucije u Iranu, sve se vrtilo oko socijalne pravde. Uspostavila se vrlo sofisticirana zdravstvenu mrežu, sličnu kubanskoj, ali s više resursa. Velika bolnička mreža. Kada je udario virus Corone, Sjedinjene Države čak su spriječile Iran da primi testne setove. Ali zdrastveni sustav – ne privatni sektor – se dobro snašao. Nije bilo potpunog gašenja. Sve je bilo pod kontrolom. Brojke – koje čak i Zapad izaziva – zadržavaju se. Iran… Čitaj više »

crodaemon1
3 godine prije

“Kaže se da je objekt s 250 regala drugi Iran po veličini nakon 407 regala” kakvi regali?

Max
3 godine prije

Ja bih pričekao da sam na njihovom mjestu Jer o 5G mreži kruže kontradiktorne informacije , Ali valjda znaju što rade.

Nema dozvole
3 godine prije

Sankcije EU protiv Irana !!

Bosanac
3 godine prije

Uskoro ce ljudi trebat kolektivno promijenit ime u: BILJKE

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.