Ministar vanjskih poslova Ukrajine: Dužni ste nam!

Dmitrij Kuleba
19 komentara

Njemačka treba da preuzme odgovornost za nepravde koje su nanesene Ukrajini tokom Prvog i Drugog svjetskog rata i postupi u skladu s tim, insistira ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba. Diplomata je tvrdio da izgleda da je Berlin razvio takva osjećanja samo prema jevrejskom narodu i Rusiji.

U intervjuu za ukrajinski 1+1 TV kanal koji je emitovan u subotu, Kuleba je rekao da “ Njemačka, na primjer, nikada nije osjećala nikakvu krivicu prema Ukrajini ”, dodajući da je “ više od jednom otvoreno ” rekao svojim kolegama u Berlinu: “ vi nam dugujete jedan. ” Ministar je objasnio da pokušava da „ probudi osećaj odgovornosti ” kod Nemaca.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare sa njemačkom ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock u Kijevu prošlog mjeseca, Kuleba je izgleda ismijavao odbijanje Berlina da naoruža svoju zemlju krstarećim projektilima Taurus KEPD 350 dugog dometa.

Na pitanje novinara da li mu je njegov njemački kolega dao ” ikakvu nadu ” da će Berlin promijeniti pristup tom pitanju, ukrajinski ministar je rekao da Baerbock i dalje stoji uz zvaničnu liniju vlade kancelara Olafa Scholza. Međutim, diplomata se potom obratio njemačkom zvaničniku, rekavši joj: „ U svakom slučaju ćeš to učiniti. Samo je pitanje vremena. ” Insistirao je na tome da ne postoji „ jedini objektivni argument protiv ” isporuke raketa Kijevu.

Njemački ministar odbrane Boris Pistorius je, zauzvrat, opisao Kulebinu primjedbu kao ” neispravnu “, podsjetivši diplomatu da je Berlin drugi najveći donator oružja Kijevu nakon Washingtona.

Njemačka je oklijevala da preda projektile Ukrajini, navodeći zabrinutost zbog dalje eskalacije njenog sukoba s Rusijom.

U televizijskom intervjuu u nedjelju, ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je da je ukrajinska kontraofanziva, koja je pokrenuta početkom juna, “ potpuno propala. ”

Kiril Budanov, šef ukrajinske Glavne obavještajne uprave, u četvrtak je priznao da kijevske snage nisu samo kasnile, već su potpuno „ ispale iz toga “ zbog nekoliko stvari koje nisu išle onako „ glatko “ kako je planirano. Slažući se s ovom procjenom, viši savjetnik predsjednika Vladimira Zelenskog uperio je prst u zapadne pristalice Kijeva zbog sporih isporuka oružja.

Prošle sedmice, predsjednik Putin je procijenio da su ukrajinske snage od početka kontraofanzive izgubile “ preko 90.000 ljudi”, 557 tenkova i 1.900 oklopnih vozila. Ruski zvaničnici su u više navrata tvrdili da Zapad koristi Ukrajinu kao posrednika u svom sukobu s Rusijom i da je spreman da se bori do posljednjeg Ukrajinca.

Kulebanjemačkarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
6 mjeseci prije

A Putin je osobno kriv što si ti tako glup.

tihobl
6 mjeseci prije

Ma kakavo oruzje, od toga je Kijev digao ruke. Kuleba sad trazi povratak mekdonaldsa, ikea, zara, HM … To je glavna preokupacija MVP.

Red Dog
6 mjeseci prije

Niko nije alijenisao potencijalne saveznike kao ovaj Kuleba. Odvratan je.
Arestovic je u pravu da treba menjati Zelenskog i ovu postavu. Ne da bi se pobedilo, vec da bi se spasilo sta se jos moze spasiti. Ljudi ih ne podnose vise.

damjan
6 mjeseci prije

treba ti hebat mater…

nastran
6 mjeseci prije

dosadan

Alex Keller
6 mjeseci prije

Otplata duga strijeljivom…kroz cijevi.

Max
6 mjeseci prije

Isprazan i promašen.

davor
6 mjeseci prije

Židovi su se počeli sprdati s Nijemcima…..a Njemačka ako se ne uspije osloboditi okupacijskih snaga, može si početi kopati grob.

Ico
6 mjeseci prije

Kulebi najviše treba ono što mu Zapad nd može dati, a to je : PAMET!

tatamata
6 mjeseci prije

Ovog ukrainci treba da nabijaju nogom u guziucu sve do poljske granice

Pero
6 mjeseci prije

Ovaj je rijetkost u ukrajinskoj vladi nije Židov, ali je homić.

Dokurčilomi
6 mjeseci prije

Ovi su gori od Židova, svi su im dužni.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Idemo izračunati koliko je Ukrajina dužna Europi za poslano naoružanje, za zbrinjavanje izbjeglica, a naročito za ekonomsku štetu EU učinjenu energetskim sankcijama Rusiji jer se Zelenskom ne pregovara sa Putinom.
To su doslovce tisuće milijardi eura štete.

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Dijete … Ako u Boga vjeruješ – Bog će ti platiti

Zimek
6 mjeseci prije

Kaze kinez afrikancu: bijelci su vam ostavili sve a vi ste sve unistili (bilo je oko rudnika sa strojevima)
Isto je sa sovjetima i ukropima.

Tupko
6 mjeseci prije

Ovoga gazda vodi za gablec na pomfrit ali bez burgera.

Samo U Prolazu
6 mjeseci prije

Ako im je itko ikada i bio duzan, vec su to sve dobili visestruko u vrijednosti donirane vojne opreme.

rvatina
6 mjeseci prije

neka te retardirani biden koji te uvukao u rat i financira

nessy
6 mjeseci prije

Ovaj Dmitar Kurajba se nije sjetio podsjetiti na ukrajinske zlocine, i barem reci da i Ukrajina ima svoj dio odgovornosti, kad vec to nijemcima nabija na nos.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI