“Monstruozno” likovanje Kijeva zbog smrti na Krimskom mostu

Krimski most
83 komentara

Ukrajinski zvaničnici koji navijaju za smrtonosni teroristički napad na Krimski most pokazuju “cinično i monstruozno” ponašanje, saopćilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

U eksplozijama u ponedjeljak ujutro ubijena su dva ruska civila koji su putovali strateškom transportnom vezom, a njihova 14-godišnja kćerka ostala je siroče.

“U Kijevu su rekli da je incident rezultat zajedničke operacije njene mornarice i Službe sigurnosti Ukrajine (SBU). To potvrđuje da su političko rukovodstvo i specijalne službe nacije povezani sa ovim terorističkim aktom”, saopštilo je ministarstvo.

Ukrajinski mediji ranije tokom dana pozivali su se na izvore u SBU-u koji su zaslužni za napad. Rekli su da je to uključivalo pomorske dronove, što su potvrdili ruski istražitelji. Doći do mosta “bilo je teško, ali smo konačno uspjeli”, prema izvoru kojeg citira više medija.

Portparol SBU obećao je da će objaviti detalje o operaciji nakon što se sukob s Rusijom završi. „Za sada sa velikim interesovanjem gledamo kako je jedan od simbola Putinovog režima ponovo propao pod vojnom upotrebom“, rekao je Artjom Dehtjarenko.

Prethodni uspješan ukrajinski napad na Krimski most dogodio se u oktobru 2022. godine, kada je na njega eksplodirao kamion sa prikrivenom bombom. U eksploziji su poginula tri civila, uključujući i vozača vozila. Kijev nikada nije preuzeo odgovornost za eksploziju, ali ranije ovog mjeseca zamjenik ukrajinskog ministra odbrane spomenuo je datum kao “prvi udar Kijeva na Krimski most”.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova također je osudilo ukrajinske zvaničnike, koji su se “rugali” žrtvama u napadu u ponedjeljak. Ministarstvo je reakciju nazvalo “ciničnom i monstruoznom” i kazalo da “dovodi do zaključaka o moralnom i mentalnom nivou političara u Kijevu”. U saopštenju nije prozvan nijedan određeni ukrajinski poslanik po imenu.

Ruska vlada je odbacila ukrajinske tvrdnje da je most legitimni vojni cilj i rekla je da će šteta koja mu je nanesena biti brzo popravljena. Trajno prekidanje veza Krimskog poluostrva sa ostatkom Rusije “nemoguće je postići”, navela je Moskva.

Krimski mostrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
83 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
9 mjeseci prije

Odvesti obitelj na ljetovanje na okupirano područje druge države i to jos preko mosta koji ima pravomoćno rjesenje o uklanjanju od nadležne građevinske inspekcije, moze samo potpuni idiot ili budala koja vjeruje proputinovskim medijima.

Toni
9 mjeseci prije

Pa bio je već napad, obaviješteni su da će most biti uništen i opet su odlučili putovati tim putem?

Mirotvorac
9 mjeseci prije

Svaki ispaljeni metak, raketu ili dron treba tjedan dana unaprijed najaviti,
Nema smisla da ljudi nastradaju

Ivan
9 mjeseci prije

Fasiste Zelenskog treba istrijebiti u korijenu. Zato Rusi samo naprijed. I nemojte stati sve do Pariza jer i u EU cete imati puno posla..

borjana
9 mjeseci prije

Ovosvjetski problemi su zaista i u pravom smislu te riječi, slojeviti. Čak se i čini da su ta slojevita gibanja u potpuno različitoj dinamici ostvarenja i organizacije Imamo jedan sloj punog problema poput teritorijalnih, političkih, nacionalnih, vjerskih… U tim se problemima ne vidi nikakav sklad niti ikakva organizacija, pa se problemi najčešće rješavaju na bojnom polju, u raznoraznim savezništvima i gdje krv potocima teče i beskonačan je u njegovom trajanju. Zatim imamo također medicinski, odnosno javnozdravstvenu problematiku gdje također postoje i očite su velike nepravilnosti i nesrazmjer po pitanju adekvatnog odgovora poput imunizacije, gdje su siromašne zemlje malo zapuštene, dok je bogatiji dio dobro obezbjedio sigurnost javnog zdravstvo garantirano zaštitom cijepljenja, gdje su odmah poručene i ugovorene stotine milijunske količine. Zatim tu također imamo opet nesklad i probleme, ovaj bi se cijepio, drugi opet i ne bi… zatim zakonski akti i odgovori vladajućih, neki bi prisilu, drugi opet su skloniji… Čitaj više »

Dawor
9 mjeseci prije

Sramota za Moskvu !!!!
Uskoro ostaju bez mosta,Krima a i najvećeg dijela Rusije !!!

Max
9 mjeseci prije

Zaista odvratno je likovati nad bilo čijom pogibijom.

NECIJEPLJENI PUTINOV OBOZAVALAC
9 mjeseci prije

Moj Putine, vrijeme je da koncno zveknes par taktickih na kiewshimu i lavovsaki jer naci hazar Jevremije , gamad, jedino razumije taj jezik

Džudžan
9 mjeseci prije

Zašto nesretne ljude nije nitko obavijestio da se dolje ratuje pa da na odmor idu u okupirani dio Gruzije gdje je malo mirnije? Ovi iz Kijeva stvarno stoka i nemaju razumijevanja.

Karma
9 mjeseci prije

Rusi bi trebali uciti od amera i istresti 2 nuke bombe na budaletine da nestane struje na 30 godina
Mr zeleni nije slaven i jeebe ga se za ukre i ruse. Zlo kabale koje je trenirano za krvavi cirkus.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI