Moskovski finansijski centar napadnut

Moskva financijski centar
18 komentara

Ukrajina je ponovo gađala poslovni kvart ruske prijestolnice, pri čemu je najmanje jedan dron presretnut i oboren u blizini višespratnica u Moskvi, potvrdile su lokalne vlasti i Ministarstvo odbrane u petak ujutro.

“Snage protivvazdušne odbrane su večeras uništile dron tokom pokušaja napada na Moskvu. Olupina bespilotne letelice pala je u zoni Expocentra, bez značajnije štete na zgradi”, rekao je gradonačelnik Sergej Sobjanin na Telegramu u 4:20, misleći na veliku kongresnu salu u oblasti gde se nalaze najviši neboderi u gradu. .

Rusko Ministarstvo odbrane je u kratkom saopštenju potvrdilo da je dron presretnut oko 4 sata ujutro, zbog čega je skrenuo sa kursa i srušio se u “nestambeni kompleks” u poslovnoj četvrti.

Trenutno nema izvještaja o žrtvama ili povrijeđenima, ali  “hitne službe rade na licu mjesta”,  navode vlasti. Svi letovi do i sa aerodroma Vnukovo na jugozapadu Moskve nakratko su obustavljeni iz predostrožnosti. Posljednjih sedmica Ukrajina je pojačala svoje pokušaje da cilja Moskvu udarima bespilotnih letjelica, koji su uglavnom bili neuspješni.

Krajem jula, komentarišući ponavljajuće ukrajinske napade bespilotnih letjelica na Moskvu, sekretar za štampu Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da oni izgledaju kao “djeli očaja”,  koji su, kako je tvrdio, motivirani neuspjehom Kijeva da probije ruske linije tokom svoje naglašene kontraofanzive. Prema ruskom ministarstvu odbrane, Ukrajina je od početka kontraofanzive početkom juna izgubila više od 43.000 pripadnika i skoro 5.000 komada vojne opreme.

Finansijski Centarmoskvarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvone
8 mjeseci prije

Znači ukrajinci napadaju Moskvu a rusi se prave kao da se ništa ne događa. Izgleda da je stvarno sve vođeno iz jednog centra.

Jednostavno receno
8 mjeseci prije

Irak je platio kada se napao njujorški financijski centar. Tko će sada platiti, pitanje je?

Alex Keller
8 mjeseci prije

Zašto Rusi to trpe,pitanje je sad.

Max
8 mjeseci prije

Nalik na djelo pete kolone.

ivan
8 mjeseci prije

Kakva je to sila i qrac kad joj do glavne centrale dodje bez problema sirotinjski avion sa eksplozivom i eksplodira hahahhaha

Pitanja
8 mjeseci prije

2. svjetska vojna sila ima tako jadnu protuzračnu odbranu da joj u poslovni centar glavnog grada malo-malo doleti neki dron/projektil? Zašto Rusija odmah u početku rata nije presjekla sve željezničke i cestovne veze Ukrajine s ostatkom Europe kojima se doprema oružje? Zašto nije sravnila sa zemljom sve aerodrome i lučka pristaništa i na taj način prekinula dovoz oružja? Zar nije cilj da taj odvratni rat što kraće traje? Koji je kraj te krvave kazališne predstave i kako li će na kraju završiti protagonisti Šelomov i Zelenski?
U kojoj mjeri će izginule Ruse i Ukrajince zamijeniti Uzbeci, Kirgizi, Čečeni i ostali? Koliki će biti udio Rusa u Rusiji na sljedećem popisu ako ih je sad 71%? Hoće li Moskva koja je na 70% Rusa postati London u kojem je ostalo samo 36% Britanaca? Sve ovo je jedna odvratna tragedija za cijelu Europu i sve Europljane.

Ringo10
8 mjeseci prije

Čudni su ovi napadi na Moskvu… vrlo čudni

Mrdomir
8 mjeseci prije

Bitno je ta je tamnica naroda ukrajina krepala.

Dux
8 mjeseci prije

Rusi jednostavno izbjegavaju gađati civilnu infrastrukturu, čak i kad gađaju luke, Ukri budu “upozoreni” ( pogledajte civilne žrtve ruskog raketiranj, vrlo malo civila je nastradalo), a s druge strane Rusi imaju najbolju opremu na svijetu za elektroničko ratovanje i protuzračna obrana im je odlična, tako da Ukri i kada gađaju civilne objekte nemaju neki značajan uspjeh. Rusi znaju da će se jednoga dana ovo morati stati i da će se pregovorima rat završiti, a onda se crta podvlači i sve se zbraja. Kada stvari postanu jasnije, i informacije dostupnije, na vidjelo izlaze činjenice koje će pokazati jad i bijedu Zapada.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI