Moskva napadnuta dronovima

266 komentara

Dronovi su u utorak ujutro napali rusku prijestolnicu i oštetili nekoliko zgrada, rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

Napad dronom na Moskvu u utorak ujutro, koji je pogodio nekoliko zgrada, orkestrirala je Ukrajina, saopćilo je rusko Ministarstvo odbrane.

“Kijevski režim je pokrenuo teroristički napad bespilotnim letjelicama na ciljeve u Moskvi”, navodi se u saopštenju ministarstva. U napadu je učestvovalo osam bespilotnih letelica tipa aviona, od kojih su svi pogođeni; tri bespilotne letjelice koje su potisnute mjerama elektronskog ratovanja otišle su van kontrole i odstupile od predviđenih ciljeva, dodaje se u saopštenju.

Preostalih pet dronova oborio je sistem protivvazdušne odbrane Pancir-S koji je delovao izvan Moskve, navodi Ministarstvo odbrane. Napad je prvi prijavio gradonačelnik grada Sergej Sobjanin, koji je u utorak ujutro rekao da je napad dronom doveo do toga da je nekoliko zgrada u ruskoj prijestolnici pretrpjelo manju štetu.

Sobjanin je naredio evakuaciju stanovnika iz dva stambena bloka koja su bila meta, navodi se u nekoliko poruka objavljenih na Telegramu. Zvaničnici hitne pomoći rekli su za RIA Novosti da su dva drona udarila u stambene zgrade. Za sada nema informacija o žrtvama. Sobjanin je, pozivajući se na podatke gradskih medicinskih službi, rekao da niko od stanovnika zgrada koje je pogodila letelica nije ozbiljno povređen. Dodao je da su dvije osobe zatražile ljekarsku pomoć na licu mjesta, ali niko nije prevezen u bolnicu.

Guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov napisao je na Telegramu da je ” nekoliko dronova” oborila protivvazdušna odbrana dok su leteli prema gradu. Telegram kanal SHOT objavio je neprovjereni video na kojem se navodi da je uništenje samih dronova u zraku.

Napad je uslijedio nakon što su dvije ukrajinske bespilotne letjelice neuspješno pokušale da napadnu Kremlj ranije ovog mjeseca. Moskva je optužila Kijev za pokušaj atentata na Putina i obećala odmazdu.

Kijev je negirao odgovornost, a ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je „mi ne napadamo Putina ili Moskvu“.

DronovimoskvaPutinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
266 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vlado Banja Luka
10 mjeseci prije

Ukropi i njihovi sponzori gube rat. Ovo je samo znak nemoci. PR. Kao onaj napad na Belgorod od prije par dana.

Pravda
10 mjeseci prije

RUSSIA-ŠTO SE ČEKA…Sodomu i Gomoruu prah i pepeo…Drugo ne zavređuju

neon
10 mjeseci prije

Od 2014 godine traje aktivna kampanja za zauzimanje «Erec Ukrajine» (zemlje Izraela). Putin nije oslobodio Donbas 2014 godine, kada se to moglo daleko lakse izvesti i s daleko manje krvoprolica. Cekalo se 8 godina i eskalacija zamrznutog konflikta se tempirala kao nastavak na pLandemiju u okviru tzv. Velikog reseta. Sada se evo vrse napadi i na Moskvu. Putin je talmudski kripto-Zidov, unutrasnji neprijatelj Rusije i Slavena. On je sa svojim talmud-zidovskim kahalom, po nalogu svjetske antikristove vlade, priredio krvavi masakr za ruski narod sa ciljem njegovog fizickog unistenja na obje linije fronta. Chabad Zidovima je potrebna slavenska teritorija “ociscena” od gojske slavenske “stoke”. Ne treba sumnjati u Putinove rijeci da u ratu u “Ukrajini” sve ide po (cionistickom) planu. Uostalom, cilj rata nije brza pobjeda, vec produzenje vojnog sukoba za maksimalno iscrpljivanje i sahranjivanje ruskog i ukrajinskog stanovnistva, kako bi se oslobodile teritorije za Zidove Izraela i realizirao projekat „Nebeski… Čitaj više »

Lool
10 mjeseci prije

Zasto Amerika namece demokraciju? Zato jer moze namjestiti izbore. Cuvajte se demokracije.

neon
10 mjeseci prije

Prica “Ukrajina” je projekat “Nebeski Jeruzalem” (Hazarija) i nastavak realizacije cionistickog tzv. Velikog reseta. Da bi se projekat realizirao potrebno je prethodno “Ukrajinu” (Hazarski kaganat) pretvoriti u krv i “pakao” za “slavensku stoku” i ciljani prostor ocistiti od iste. Otuda dugo nerjesen rezultat namjestenog rata, “oslobadjanje uranija-radijacije”, brojne zrtve “topovskog slavenskog mesa” na obje izmanipulirane strane, stradanja i masovno izbjeglistvo civilnog slavenskog zivlja, sijanje straha i sve ostale “nelogicnosti” koje prate ukrajinsku krizu. Cio-Zidovi, koristeci ukro-nacionaliste, pretvaraju Ukrajinu u Hazarski kaganat, zauzimaju teritoriju Ukrajine, primaju je na simbolicnom srebrnom posluzavniku iz ruku samih Ukrajinaca, prevarenih cionistickom propagandom mrznje prema Rusima. Zamjena pojmova je klasicna metoda cionista. Ruski prijatelj-krvni brat se naziva neprijateljem. Rusi i Ukrajinci upali su u gotovo istu misolovku 1917. kada su bratski slavenski narodi, koje su zidovski propagandisti podijelili na crvene i bijele, ubijali jedni druge kako bi na vlast doveli boljsevike u cijem su vrhu bili… Čitaj više »

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Čekamo Ukre da pošalju britanske dalekometne krstareće projektile Storm Shadow sa ukrajinsko-ruske granice duboko na ruski teritorij.
Uskoro im stižu isto takvi projektili, samo drukčijeg naziva iz Francuske – SCALP-EG.
Riječ je o projektilu kojeg su zajedno razvili Briti i Francuzi u razdoblju od 1994. do 2001. godine.
Jedan košta 2,7 milijuna dolara.
Čitam da im je domet 550 kilometara.
Točno toliko je zračne linije od istočnoukrajinskog grada Sumija kojeg drže Ukri do Moskve.
Rusija će onda imati opravdanje ući vrlo duboko u istočnu Ukrajinu.
I naučiti lekciju Brite i Francuze na njihovom teritoriju.
Onda će valjda i Washington doći pameti i prisiliti Ukre na pregovore.
Jer EU to neće napraviti.
Ta ne smije otići na WC ako prvo ne pita Washington.

Sir Oliver
10 mjeseci prije

Vrijeme je da Rusija skine rukavice,zaboravi da su Slaveni i pregazi ih u potpunosti.

Serbus
10 mjeseci prije

Rusi su mislili da će samo oni druge bombardirat. E pa malo si se prešao.

goran
10 mjeseci prije

trebali bi rusi potopit jednu američku podmornicu pa se pravit blesavi

tihobl
10 mjeseci prije

Jedan dron je ostetio dva stana, jedan je ostetio fasadu, jedan je uletio kroz prozor u stan, ali nije eksplodirao. Ima ostecenih auta. Od 32 drona tri su uspjela proci i doci do stambenog podrucja. To je odgovor NATO na 4 talasa masovnog ruskog droniranja od juce – plasiti civile.

Moskva je danas iskljucila GPS, obustavila daljnje pokusaje droniranja, ali npravila i problem taksistima.
Sjetite se da sam pisao da ce kontraofanziva poceti masovnim droniranjem i internet ofanzivom.

Sto se tice ruskog geraniranja od juce – po 3 sata su geranji kruzili oko Kijeva prije nego sto bi se zaputili prema metama. Rusi su davali sansu zapadnoj PVO da se ispuca do mile volje.

nekoime
10 mjeseci prije

Hoćemo li čitati o napadu dronova na Washington u organizaciji dosad nepoznate grupe “Sloboda Indijancima”

Sabahudin
10 mjeseci prije

Ja sile i qrca pa sto napadate ako se ne mozete odbraniti, ajmo sada kmecite i placite ali u glas da se cuje.

Mladen St
10 mjeseci prije

Gori Moskva ,gori sjever Kosova ,udara NATO na sve strane ,a Boga mi gorit će i moj roštilj danas za drzavni praznik .Danas će bit neizvjesna borba na svim frontovima a mene očekuje velika i neizvjesna boba s Drniškim merlotom .

neon
10 mjeseci prije

S ruskog portala: MOSKVA JE BILA POD NAPADOM DESETINA bespilotniһ letelica… Akcija pripreme novog talasa mobilizacije. SADA ĆE PUTINOVI DŽUDISTI OD SRCA DA VRIŠTE SA TV ZOMBIJA: „SVI U RAT! MOSKVA JE IZA!“ U utorak, 30. maja ujutro, desetak dronova napalo je različite delove Moskve. Stanovnici Moskve i Moskovske oblasti prijavili su eksplozije u gradu. PVO radi, područje je napadnuto dronovima. Jedan od njiһ je, prema pisanju medija, napao stambenu zgradu na Lenjinskom prospektu. U Moskvi je delimično blokiran saobraćaj u oblasti Lenjinskog prospekta nakon napada dronom. „Saobraćaj je blokiran ulicom Udalcova od Lenjinskog prospekta do Ulice Miһaila Pevcova “, saopštila je pres-služba Odeljenja za saobraćaj Gradske kuće Moskve. Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin potvrdio je napad dronovima u Moskvi, nekoliko zgrada je, prema njegovim rečima, pretrpelo „manju štetu“: „Sve һitne službe grada su na licu mesta. Saznaju okolnosti onoga što se dogodilo. Do sada niko nije teže povređen “, rekao… Čitaj više »

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Vidim po potpuno neuobičajenim minusima ovdje na početku ovog dana da su sendvičari dobili bonus za državni praznik, a možda su ih naredbodavci pozvali i na roštilj 😁

držnedaj
10 mjeseci prije

Sad se vidi da će ovaj rat dogo, dugo trajat … a treći će ruke trljat od velikog
biznisa.. na žalost

arkona
10 mjeseci prije

ko se mača lača od mača i pogiba, ajd nije mač nego dron

Let
10 mjeseci prije

To nije napravila Ukrajina, Tako kaze Zelenski.

Dux
10 mjeseci prije

Odgovor slijedi…..

Schroder
10 mjeseci prije

Amerika neka vodi rat na granici Amerike a neka Evropu ostavi na miru Amerika jre vodila toliko ratova u svijeti i do danas nitko nije osudio njihovo vodstvo Zelenski je placeni njihov igrac da preko Ukraine vode rat protiv Rusije Uvukli su Evropu u rat a nitko ne govori O MIROVNIM SPORAZUMIMA OVO STO SE SADA DESAVA JE VRLO OPASNO JER MOZE DA IZAZOVE TRECI SVIJETSKI RAT

10 mjeseci prije

nema veze koliko malo je pogodilo. psiholoski ucinak je tu.
svaka strana bi da oni drugi krenu u ofenzivu.
u ukrajini ginu vecinom rusi. naime, vecina ukrajinskih poginulih su rusi, mobilizirani vecinom iz ruskog etnickog tijela, oni koji bi zapravo trebali biti u ruskoj vojsci da je rusija zahvatila harkov i odesu ranije. zapadne ukre se slabo salje na front.
ako je rat iscrpljivanja ono sto je rusija planirala, onda je iscrpljivanje tu. placamo kroz inflaciju a cini se da cemo se bespogovorno priviknuti. obrazi su u pitanju. amerika nece odustati, rusija ne smije.
pitanje je sto jos rusija moze uciniti, nakon propalog blitza i propalog mrzomora? podvostruciti svoju vojsku, voditi rat iscrpljivanja protiv duplo manjeg protivnika?
mislim, rusija moze napredovati u ekonomskoj samostalnosti, okoristit se sankcijama, ali izgradit ce industriju vremena koja su na zalazu. zapad napreduje ka novim tehnologijama.

tuf
10 mjeseci prije

Iznimno “učinkovit” napad o kojemu će pretpostavljam zapadni mediji pričati danima uz neizostavnu mitomaniju i ribičko pretjerivanje. Nisu pogodili niti jedan objekt koji su predvidjeli. Samo jedna osoba je lakše ozlijeđena. Za usporedbu, jučer je 9 ljudi ozlijeđeno u masovnoj pucnjavi na Floridi. Učinkovitije pijane budale od NATO saveza.

burt
10 mjeseci prije

već je počela priča o sigurnosnoj zoni unutar Rusije da bi se spriječili napadi na Ukrajinu, dvije stvari su osnovne jer ljeto se približava, stanovnici Rusije u graničnom pojasu prema Ukrajini bi se trebali početi pripremati za evakuaciju a isto tako i peta kolona i zaposleni u ruskim okupacijskim institucijama bi se trebali pripremati za evakuaciju u Rusiju i tu nema nikakve dvojbe što slijedi

Ante
10 mjeseci prije

Da pogađam zapadni mediji su ovim napadom opet pobijedili u propagandnom ratu kada već Ukrajinci ne mogu ništa bitno napraviti na bojištu. Išao sam gledati po raznim stranim forumima sada i vidim ovaj napad dronovima se slavi kao da su Ukrajinci u najmanju ruku oslobodili Krim. Sada je pitanje dali je to sve što zapad može pružiti Ukrajini? To jest par raketa i par dronova kojima ukrajinci mogu gađati Mosku.

Dawor
10 mjeseci prije

Putinu je stvarno najbolje da sam počini Harakiri !!!

10 mjeseci prije

To Pentagon testira rusku pvo a sta ce biti sa Ukrajinom nikog nije briga.

Dragan
10 mjeseci prije

Žao mi je civila i mladih vojnika sa obije strane! Ovo će biti naj čudniji rat u povijesti.. Rusi ne bombardiraju gradove avionima i bombama..Kao što je Hitler radio.. Sada je sve moguće.. Ne bi me čudilo da rusija napadne.. Uk, Fr, Sad, svim mogućim oružjem.. i da se u sve to uključe Kina, Indija, Iran..Itd.. Sve je moguće.. Svi oni Glavonje će se sakriti u skloništa 🙂 Naravno.. Ginuti će narod ;(..
Na kraju skloništa zabetonirati da glavonje nikada ne izađu vani!

Dragan
10 mjeseci prije

Ako je Amerika izbjegla bankrot? Onda se pitam .. kako? Ako si pred bankrotom.. Što slijedi dalje? Isto slijedi u EU! Za Hr ne .. mi smo navikli živjeti u bankrotu, krađi, prijevarama, lažnim obećanjima, blokiranju računa na prodanim portalima.. gašenju struje, vode.. Itd Sve mi to podnosimo! Kada narod izađe na ulice main stream napiše.. ovisi tko radi pobunu 🙂 Jednom je puuno .. jednom je malo ljudi 🙂

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Nes ti pogotka,pijani ukri pogodili dronicem rucne izrade Moskvu, koja se prostire na stotine kvadratnih kilometara.
Znaci pocela je ukrajinska oluja :)))

xxxxx
10 mjeseci prije

Nebitna tema za nas pored onoga sto se desava na Kosovu. Evo jedna tema “Zasto Hrvati i Bosanci smatraju da Kosovo nije i njihova sveta zemlja iako su se tamo borili i hrvatski i bosanski velikasi” i “Zasto Hrvati i Bosanci sluze okupatorima naseg naroda i onima koji od nas zele vidjeti slabe, poroboljene i siromasne” ??? Dron na Moskvu? Pa namjesteno tj iscenirano. Koliko je km od Ukrajinske granice do Moskve…Znaci dron moze putovati 600km do Moskve kroz Rusiju bez da ga zracna sluzba ne obori ranije???? Kao Rusi nisu znali da im putuje dron prema Moskvi??? Dajte ljudi nemojte ni pusiti rusku propagandu dosta nam je ove americke i zapadnjacke. Ocito je da u ovom ratu nesto ne stima tj da je iscenirani sukob….Kao sto je nas sukob bio isceniran i vodjen tj upravljan onako kako je trebalo nasim neprijateljima a ne nama. Jos jednom pozdrav za sve… Čitaj više »

eks
10 mjeseci prije

Zar zapadne psihopate misle time nešto promeniti na frontu ? Oni su već gubitnici, samo ne mogu to da prihvate. Ciljanje stambenih zgrada je odavno “specijalitet” NATO-Ukro nacista. To je potez očaja.

tatamata
10 mjeseci prije

aaa opet ukrima ne ide dobro ,,nasi zmradovi se opet aktivirali

Гавран
10 mjeseci prije

Uočavam dosta prozapadnih postova. Biti za jednu ili drugu stranu je sasvim u redu. Slobodan izbor.
Problem je što se bira ceo paket, sve ili ništa. Uz pro zapadni izbor idu i kukci, pedofili , smanjenje stanovništva, i sve ostale divote.
Nisam siguran da sa fanovima zapada treba diskutovati o tim problemima.
Sami su izabrali.
Naravno važi i obrnuto

tihobl
10 mjeseci prije

Borelj gledao u fildzan:

„Видим јасну намеру Русије да победи у рату. Русија неће преговарати ако не победи . Нисам оптимиста у погледу развоја сукоба овог лета“.

Гавран
10 mjeseci prije

U Kijevu je pogođen još jedan patriot.

МИ6 је пренео обавештајне податке Канцеларији председника и Генералштабу да руски Генералштаб користи способности Ваздушно-космичкиһ снага за само 5%,

Socrates
10 mjeseci prije

Ovo je doista uzitak gledati kako se Rusija raspada hahah. Kao druga najveca vojska na svijetu a kad ono dronovi po Moskvi. Prigozin je dobro rekao da je veliki promašaj ovog rata to da su htjeli demilitarizirati Ukrajinu a zapravo su stvorili jednu od najjačih vojski na svijetu. Plus tome Rusija je pomogla da sprijeci sirenja NATO pakta a dogodilo se suprotno. Znaci događa se sve ono što Rusija nije htjela hahahah. Cirkus. Svako zlo za neko dobro .. Sjecam se kad su nakon nekoliko mjeseci rata proruski huskaci govorili “vidjet cete kad Rusija stvarno krene u rat”, a kad ono nakon više od godine dana ratovanja dronovi po Moskvi. Pa ovo je da umrijes od smijeha. Sad vise nitko ne govori “vidjet cete kada Rusija ozbiljno krene u rat” jer su vidli kako to izgleda kod Vuhledara hehehe. Budimo realni, u zadnjih 9 mjeseci ruska vojska zauzela je… Nista.… Čitaj više »

2i2su22
10 mjeseci prije

Lagano trpanje.

Dux
10 mjeseci prije

Kaže Zeleni nismo mi!!! Kakav bjednik, rat je pederko, a ti kmečiš, za koji dan kad počme ozbiljno padat po Kijevu i drugim gradovima, zavući ćeš se u mišiju rupu i plakat po svijetu. Imaj malo dostojanstva i muda pa kaži da vi to radite i da će te raditi i dalje dok ne potjerate Ruse. Ovako si gadljiv u 3 pm.

tihobl
10 mjeseci prije

Украјински канал Резидент јавља:

MI-6 пренео обавештајне податке Кабинету председника и Генералштабу, да Руски генералштаб користи само 5%, способности Ваздухопловних снага и акумулира снаге за украјинску контраофанзиву. У протеклих годину дана број савремених борбених авиона је повећан за 20 одсто, а војних хеликоптера за 15 одсто, али је њихова употреба на фронту минимална, због припреме руских трупа за предстојећу Азовску битку.

Ringo10
10 mjeseci prije

Šta čeka Rusija

Hogar Strašni
10 mjeseci prije

Pa dobro Zelenski i kaže da nisu Ukrajinci napali. Samo je trebao završiti rečenicu i reći NATO s Amerikom na čelu su napali dronovima

xxy
10 mjeseci prije

A sada će da vojvoda Šešelj kaže :Vusija bombavdovana od stvane Nato pakta i mova da se odbvani

Čovjek je življen
10 mjeseci prije

“Učite ih da vole sebe. I kad su debeli, mršavi, poderani, gladni, presiti, zbunjeni, krivi, bubuljičavi, nesigurni, odbačeni, drukčiji. Pomiješajte ih po klupama. Učite ih esenciji. Ili se esencija ne uči po nastavnom planu i programu? Učite ih solidarnosti. Učite ih poštovanju. Učite ih da se smiju. To posebno, da se smiju. Učite ih radu. Ne pričajte im o kopanju i branju jabuka – Povedite ih s motikama i košarama na njivu, u voćnjak. Jednom, dva puta, osam puta. I ovako ste im natovarili ogromne torbe na leđa od kojih ne mogu izvući životnu lekciju, a bol je tu. Učite ih što život je, a ne što bi trebao biti. Jer u vašim učionicama sjedi se i po dvadeset godina. A iz njih, kakva tragikomedija, često izlaze iscrpljeni ljudi koji pojma nemaju o životu, o sebi, o drugima. Koji tek počinju svoje najvažnije lekcije, izostavljene iz skupih udžbenika. Ne sjećam… Čitaj više »

Max
10 mjeseci prije

Čini se da nisu točne tvrdnje ukrofila kako Moskva gori ali ni do ovoga nije trebalo doći.

Sto n
10 mjeseci prije

Samo hladne glave. Tko zna tko je to napravio…..

Ringo10
10 mjeseci prije

Vidio sam koja je šteta napravljena u Moskvi
Srušio se i uradio u vrh zgrade pogođeni dron
Ono je smiješna šteta
Sve su to gluposti

Milan
10 mjeseci prije

Vrlo cudno sensvicari vrlo aktivni.Odnos “snaga” je protiv sendvicara(crvenih) ali se ne. daju.
Mozda Putko sad posalje “racun” za osteceni Severni toka iako sa zakasnjenjem.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Nakon sto je USA potaknuta OGROMNOM KOLICINOM ORUZJA PONUDJENOG NA DARK WEBU u UKRAJINU POSLALA SVOJE INSPEKTORE ISTI SU JUCE POGINULI u STAROKONSTATINOVU.
😏😏😏😏🤔
To je grad u kojem je sjediste 7.brigade takticke avijacije RVU koja je naoruzana Storm Shadow projektilima.

Isti su juce svi unisteni nakon sto je ukrajinski ministar obrane Aleksej Reznikov “zabunom” objavio slike aviona sa logom navedene jedinice u Forbesu.
😏😏😏😏😏

Dim iz Moskve izgleda ima funkciju magle, obzirom da USA ne dozvoljava Ukrajini napade na Rusiju a pogotovo na civilne ciljeve. Ista je za razliku od ovih nasih maloumnika svijesna kuda ovo vodi.Bice odista interesantno pratiti nastavak istrage…”
😏😏😏😏😏

Mrki
10 mjeseci prije

Opa preselili su se trolovi sa imbexa i 24 sata da lupaju minuse

Necjepljeni Kokot
10 mjeseci prije

Ako će treći svjetski rat ,rezultirati nestankom čovječanstva ! A ako to znači a će konačno Srbi biti potrebljeni ! Možda to i nije tako loše !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI