Moskva: Umjesto tanga, SAD plešu svoj breakdance

Sergej Lavrov
17 komentara

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je izjavio ”kako je Moskva spremna konstruktivno surađivati s Washingtonom, ali da za tango treba dvoje, dok SAD plešu individualni breakdance”.

”Rusija ne traži sukob sa Sjedinjenim Američkim Državama i otvorena je za konstruktivnu interakciju”, rekao je Lavrov na pozdravnom govoru povodom Dana znanja studentima i profesorima Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose.

“Predsjednik Vladimir Putin je u više navrata rekao kako ne tražimo sporove s ovom zemljom. Uvijek smo imali prijateljski odnos s američkim narodom. I sada smo otvoreni za konstruktivnu interakciju, sve dok ona odgovara interesima Rusije”, kazao je Lavrov.

U svom govoru je komentirao i nedavni sukobu oko vlasništva veleposlanstva i ruskih konzulata na području SAD-a.

“Pitanje ruske diplomatske imovine u Sjedinjenim Američkim Državama promatraju vodeći se logikom “ekskluzivnosti” politike Washingtona”, kazao je Lavrov.

”Moskva će odgovoriti na najnoviju američku odluku da zatvori ruski konzulat u San Franciscu čim razmotri ovu mjeru”, dodao je ruski ministar vanjskih poslova.

Odluku o zatvaranju ruskog konzulata, kao i drugih konzularnih objekata u Washingtonu i New Yorku, donio je američki predsjednik Donald Trump.

Lavrov je o novim ograničenjima aktivnosti ruskih diplomatskih misija telefonski razgovarao s američkim državnim tajnikom Rexom Tillersonom i naglasio ”kako porast napetosti u bilateralnim odnosima nije pokrenula Rusija”.

Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dvoglavi jahač apokalipse
6 godine prije

Lavror mi je ovom izjavom izmamio osmijeh na lice. Svaka čast što ste prenijeli ovu izjavu.

maskirani
6 godine prije

Rusija će uzvratiti ali mora paziti da ne uvrijedi svoje zapadne partnere.

davor
6 godine prije

Lavrov je car. Nitko se nikad nije rugao američkom kriminalnom hegemonizmu kao vrh ruske diplomacije unazad 4, 5 godina

davor
6 godine prije

i bez da išta pročitam znam da su rusi vrlo kulturni ljudi…..za razliku od hamburgerožderača

Brainstorm
6 godine prije

u vezi aljaske – istrazite bolje ali koliko sam ja razumio, aljaska je prodana zahvaljujuci djelovanju americkih agenata i lobista pri ruskom dvoru.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.