Muammar Gaddafi je rat u Ukrajini previdio još 2009. godine (VIDEO)

Gadafi
55 komentara

Na internetu je objavljen intervju kojeg je bivši lider Libije Muammar Gaddafi dao za rusku televiziju.

Vođa Libije je u dijelu u kojem govori o odnosima Rusije i Ukrajine, te politici Kijeva u to vrijeme, predvidio sumornu ukrajinsku budućnost. U prognozama o budućim odnosima Ukrajine i Rusije je Muammar Gaddafi uspio predvidjeti rat u Ukrajini pet godina prije izbijanja sukoba, prenosi “Ruski dijalog”.

Prema riječima bivšeg predsjednika Libije, koji je ubijen u agresiji i prevratu u svojoj zemlji 2011. godine, cijeli problem je činjenica što je Ukrajina tražila jamstva za svoju neovisnost i zbog toga se željela priključiti NATO paktu i Europskoj uniji.

“No, najveća pogrešna procjena ukrajinske vlade je bila što nije slušala svoj narod”, rekao je Gaddafi.

Gaddafi je više puta posjetio i Ukrajinu i Rusiju. Njegov posljednji posjet Ukrajini je bio 2008. godine, kada se libijski predsjednik susreo s Viktorom Juščenkom i Julijom Timošenko.

VIDEO – Dio intervjua s Muammarom Gaddafijem iz 2009. godine (rus./eng.)

Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur Palmirović
6 godine prije

Mnoge njegove izjave sa ove vremenske distance stvarno su proročanske,zato čudi što je sam on na kraju ispao naivan.Neznam..možda grijesim…?

Ivo
6 godine prije

Tko zna, možda su ga godine bile načele, a moguće je slušao savjete podmetnutih izdajnika iz najbliže okoline…šteta, pametan i plemenit vođa. No. takvi uglavno uvijek i bivaju ubijeni od strane anglozionističke mafije.

PPP
6 godine prije

Iskreno mislim da Gaddafi nije bio naivan, jer u protivnom nikada ne bi postigao ono čemu smo svjedočili. Oko sebe je imao samo ulizice, koje su ga na kraju izdale, dok je s druge strane postojao organiziran sustav koji vrlo dobro analizira sve slabosti konkurencije. Veliki broj znanstvenih istraživanja ima skrivene namjere (vojne, obavještajne, sigurnosne, socijalne, zdravstvene, psihološke, informativne,…), što u Libiji nije postojalo. S time se nije moguće boriti i bilo je pitanje vremena kada će mu se dogoditi to što mu se dogodilo. Assad je imao ludu sreću i osobno prosvjetljenje kada se priklonio Putinu. I on je trčkarao po Zapadu i smijao se Gadafiju. Kako vidimo Erdogan također nije naivan. Umalo su mu glavu skinuli. Lisica je shvatila da je u zamci i uradila je ono što će joj omogućiti opstanak. Ne treba zaboraviti ni Tita. On je bio doista lukav i mudar čovjek. Znao je balansirati… Čitaj više »

Tak
6 godine prije

Predvidio je rat u Ukrajini, no čini se nije u Libiji. Uvijek je teško biti prorok u vlastitom selu.

Georgij Žukov
6 godine prije

Razlog zbog cega je Gadaffi zavrsio kako je zavrsio su iskljucivo libijske ovce , koje umjesto da su uzele oruzje u ruke i branili svoju slobodu oni su kao zadnje fukare nabili na kolac onoga koji im je do tada omogucio odlican standard i s obzirom na okruzenje relativno mirnu i stabilnu drzavu. Tako to inace biva sa ovcama , to bi se dogodilo i Titu da je ne daj boze ostao na zivotu do pocetka 90 tih .Libija je samo jos jedan primjer kako se pred svinje ne isplati bacati biserje .

tošo
6 godine prije

Kako je meni poznato, Putin je hteo pružati pomoč Gadafiju i on je odbio , kako če sam to riješiti. A Asaad je sam zamolio Putina za pomoč, kako je meni poznato. Čitav scenarij se potalno znao za par godina unaprijed i skoro svi političiri su to znali neznam od kud tom novinaru, da je on jasnovidac damo, da je naslov spektakularan…

Weteran
6 godine prije

Pukovnik je legenda !

victory
6 godine prije

Pa Zbigniew Brzezinski je u svojoj knjizi “Izvan kontrole” istaknuo mogućnost sukoba u Ukrajini još 1992. godine. Glede pada druga Pukovnika (nažalost pri spominjanju njegova imena ne možemo a da se ne osvrnemo na to), jedan od prethodnih komentatora je dobro primjetio da bez pomoći NATO saveza pobunjenike bi se bez problema neutraliziralo. Ja bi se samo još nadovezao da bi ta uzurpacija prošla kao ona tzv. Pobuna u Hami sirijskih islamista 1984. godine, i koju je Hafez bez većih problema riješio.

tošo
6 godine prije

Tadmur Palmirović

Zašto kod vas nekih uvijek postoji opsesivna potreba da šikanirate autore.Po čemu je naslov spektakularan?Ovo nije nikakva konstruktivna kritika nego nešto gore.Ako sam dobro razumio šta pišeš..?

—————————————————————————–
A zašto nas zavaduju s pogrešnim pozadinama, to nije prava istina jer autor zavaduje što nije prava istina to rade mainstrem mediji, neka napiše, da su mu rekli oni koji su ga razbili u facu da če se to dogodit. samo on je imao muda da to kaže javni ali to je druga priča u tome se ne piše i nikad se neče…se možda sječaš avstriskog političara Haidera koliko puta je bio on kod Gadafija a onda šta se dogodilo njemu, možda znaš a ko neznaš se informisaj i uključi zdrav razum..

Milaa
6 godine prije

Gadafi je rat PREDVIDIO, nije ga previdio – to bi značilo da ga nije vidio.

Bilo kuda, kiki svuda
6 godine prije

U geopolitici se sve radi postepeno i sa malim koracima, na duzi vremenski period. Ove njegove predikcije neka se smatraju, po mom misljenju, da je bio Gaddafi dio tog pregovarjanja ali je odabrao drugu struju, koja se je vec tada gradila.

Zvrk
6 godine prije

mislim da rat u ukrajini nije bilo teško predvidjeti. geostrateški položaj, golema populacije, prirodna dobra, politička nestabilnost i još k tome odmah u ruski trbuh…bilo je neminovno. doduše pokušavalo se do ruskih granica prije toga i kroz kavkaz i srednju aziju sudeći po ratovima i obojenim revolucijama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.